tiistai 24. huhtikuuta 2012

Kööpenhaminan keväässä

Heittäydyn hetkeksi sivuraiteille kirjabloggaajan roolista ja tunnelmoin perheeni lomamatkan mainingeissa. Teimme viime viikon lopulla muutaman päivän pikkureissun aina yhtä ihanaan Kööpenhaminaan. Siellä oltiin vaan: ihasteltiin kauniita taloja, sarjakuvatuolia, patsaita, puistoja, kukkasia, tanskalaisia ja italialaisia herkkuja. Saatiin ilmaisia haleja, astuttiin lasten kirjakauppaan, ihmeteltiin vedenväkeä, välteltiin uskonnollisten palopuheiden puhujia Strøgetillä, otettiin kuvia joutsenista, patsaista, hevosista, kukkasista ja pelottavista murattiköynnökseen asetuista barbinpäistä. Löysin elämäni fillarisatulan (mistä sellaisen saisi omakseen?) ja nautin kävelyistä Sankt Jørgens Søn rannalla. Tivolissa kävimme kaikkiaan kolme kertaa.

Luin reissullani harvinaisen vähän. Yleensä minulla on parin päivänkin matkalla mukanani vähintään kaksi tai kolme kirjaa, mutta nyt 4- ja 6-vuotiaan kanssa matkatessa ehdin iltaisin lukea Naimapuuhia vain puoliväliin. Kirja onneksi vaikuttaa niin hyvältä, että palaan kirjablogiruotuun heti seuraavassa postauksessani.

Nyt jätän teidät kuvapaljouden pariin ja jään itse haaveilemaan tietenkin seuraavasta matkasta jonnekin.



















49 kommenttia:

  1. Syrjähyppyjä on välillä mukava tehdä ja ilmeisesti juuri Kööpenhamina saa bloggarin kuin bloggarin hyppäämään sivuraiteille. Ihana kaupunki, jonne oli mukavampi päästä kuviesi välityksellä vähän keväisimmissä tunnelmissa.

    T. Nimimerkki "Kokemusta on" :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kööpenhamina tosiaankin saa tekemään näitä syrjähyppyjä. Olen käynyt siellä talvella ja nyt keväällä. Ihana molempina vuodenaikoina. Kesälläkin siellä olisi varmasti hurmaavaa. :)

      Poista
  2. Ihana kuvamatka Köpikseen !

    Kiva, että olet takaisin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Petriina. Meillä kuvia otti itseni lisäksi myös kuusivuotias, joka sai isoäitinsä vanhan digikameran omakseen. Tytön kuvat ovat tosin vielä kameran muistikortilla...

      :)

      Poista
  3. Mulla on tuollainen pyöränsatulan suoja. Jos niitä on vielä meidän (kirja!)kaupassa, voin lähettää sulle sellaisen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi! Vau. Kuvassa on ihan satula, mutta satulansuoja olisi aivan mahtavaa saada. Mitä voisin lähettä tilalle? Suomalaisia kirjoja, ehkä?

      Poista
  4. Voi miten ihania, keväisiä kuvia. Nuo barbipäät on tosi spuukeja. Aika pelottavia mun mielestä. En ole käynyt Köpiksessä moneen vuoteen, miksi ihmeessä. Kaikki näyttää niin kivalta. Minulla Naimapuuhat vasta odottaa.

    Sinun loistavan arvostelusi siivittämänä luin kirjan Etten palaisi tuhkaksi. Ai että minä tykkäsin. Joten kiitos taas loistavasta vinkkauksesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedätkö, olen samaa mieltä noista barbinpäistä. Mietin, että laittaisinko niitä ollenkaan näytille, mutta ne olivat niin erikoisia (niitä oli kaikkiaan 6kpl), että ajattelin näyttää muutakin kuin vain herttaista.

      Mutta barbinpäitä lukuunottamatta kaikki oli tosi ihanaa. Kannattaa ehdottomasti matkustaa Köpikseen muutamaksi päiväksi. Se on hurmaava kaupunki, vähän kuin Amsterdamin ja Tukholman sekoitus.

      Ja voi, miten olen iloinen siitä, että piditi Heivollin kirjasta. Se on hieno.

      Poista
  5. En ole käynyt Kööpenhaminassa kuin lentokentällä pari kertaa, mutta haluaisin kyllä nähdä tuon ihanan kaupungin ihan livenä.
    Kivoja juttuja teillä ollut!

    VastaaPoista
  6. En ole käynyt Kööpenhaminassa kuin lentokentällä pari kertaa, mutta haluaisin kyllä nähdä tuon ihanan kaupungin ihan livenä.
    Kivoja juttuja teillä ollut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Johanna, suosittelen kyllä Kööpenhaminaa sinullekin. Mitä sinua blogisi perusteella tunnen, niin uskoisin kaupungin olevan ihan "sinun paikkasi". Sinne lentääkin niin nopsaan. <3

      Poista
  7. Ah,uskomattoman kaunis kuvasarja! Matkakuume iskee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kööpenhamina on ihana. Ilmeisesti muuten Kuopiosta alkavat suorat lennot sinne... :)

      Poista
  8. Ihanan keväistä ja muutenkin kutsuvaa! Millainen lomakohde Kööpenhamina mielestäsi oli lapsiperheelle? Täältähän pitäisi tulla suora lentoyhteys sinne, joten on käynyt mielessä, että olisipa oiva lomakohde... mutta meillä nuo pirpanat ovat niin pienet, että kaupunkiloma ei ehkä ole hyvä ajatus...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Amma, jos yhtään mietitte kaupunkilomaa pienten kanssa, niin ehdottomasti Kööpenhaminaan! Se on vielä kivempi lapsille kuin Tukholma (tai no, Tukholmassa on Junibacken <3 ): on hyviä kävelykatuja, leikkipuistoja, kansallismuseossa erillinen lasten museo (ihan huippu!), ravintoloissa syöttötuoleja ja lastenhoitohuoneet, tunnelma on leppoisa, ihmiset ystävällisiä, lento lyhyt ja kentältäkin vain 15min. junamatka suoraan kaupungin keskustaan. Kyllä kaupunkilomailukin sujuu lasten kanssa. Suosittelen siis! Toivottavasti ne lennot Kuopiosta alkavat.

      Poista
  9. Ah ihana Kööpenhamina! Muistan lapsuuden matkan sinne,jolloin asuin isotätini kotona Kööpenhaminassa .Olet löytänyt tuolta aivan ihanaa kuvattavaa,silmät nauttivat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi että sinulla on ihania lapsuusmuistoja Kööpenhaminasta. Minä matkustin isotätieni luo vain Kokkolaan tai Suolahteen... :) Kööpenhamina on jotenkin niin rakastettava kaupunki, tuntuu kuin tanskalaisilla olisi ihmeellinen taito tehdä kaikki niin kotoisaksi, nätiksi ja rennoksi.

      Poista
  10. Hienoja kuvia. Erityisesti tuo vedenalainen kuva on kiehtova.

    Minulla on aina reissussa mukana enemmän kirjoja kuin ehdin lukea. Mutta olisihan se nyt kauheaa, jos luettava loppuisikin kesken! (Naimapuuhat menossa täälläkin. Ainakin tähän mennessä kirja on ollut juuri niin hyvä kuin toivoinkin.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liisa, kiitos. Oli tosi jännä bongata nuo vedenalaiset patsaat. Itse asiassa tyttäreni huomasi ne ensin. Veden väki!

      Minä yleensä ehdin lukea vaikka mitä reissussa, mutta nyt uni tuli itsellenikin niin aikaisin. No, onneksi Naimapuuhia on voinut jatkaa kotona. Jokohan tänään saisin kirjan loppuun. Se on kyllä huikea.

      Poista
  11. Voi että on hienoja kuvakulmia ♥

    VastaaPoista
  12. Oi kun on kauniita muistoja kuva-arsenaalissasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Helmi-Maaria. Köpis on niin kaunis kaupunki, että sieltä saa sekä kauniita kuvia että muistoja.

      Poista
  13. Onpa taas nättejä kuvia! Jos tulee pakottava tunne avautua Kööpenhaminasta laajemminkin, niin anna mennä: Lappeenrannasta starttaa kohta suorat lennot sinne joten kaupunki houkuttelisi vielä entistä paljon enemmän :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tessa, täällä on enemmän "avautumista":
      http://luminenomena.blogspot.com/2010/12/kuulumisia-koopehaminasta.html

      Kävimme mieheni kanssa Köpiksessä kahden joulukuussa 2010. Toivottavasti lennot Lappeenrannasta alkavat pian, Kööpenhamina tuntuisi olevan ihana milloin vain. Että sinne vaan!

      Poista
  14. Minä juuri vietin Kööpenhaminassa pääsiäisen! Ihana, ihana kaupunki! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Reeta Karoliina: Hauska kuulla. Kööpenhamina on nimenomaan ihana. Nyt minun tekisi mieleni lomailla sinun asuinmaassasi. :)

      Poista
    2. Mitä kaikkea voi pääsiäisenä siellä tehdä? Olen lukenut, että kaupungin kaikki liikkeet on suljettu pääsiäisenä.. Vinkkejä otetaan vastaan! :)

      Poista
    3. Piia, en tiedä huomaako Reeta Karoliina tätä, mutta aloin itse miettiä Kööpenhaminan pääsiäistä. Onhan siellä varmasti ainakin museot ja ravintolat auki? Ja pääsiäislauantaina kaupatkin. Tanskassa kaupat ovat muuten yleensäkin auki huonosti: menevät aikaisin kiinni ja sunnuntait ovat muutamaa poikkeuksetta lukuun ottamatta aina kiinni. Kaupunki on silti niin ihana, että en voi kuin suositella matkaa sinne.

      Poista
  15. Kivoja kuvia ihanasta Kööpenhaminasta. Muutaman päivän loma tekee hyvää, sen totesimme mekin Tukholman reissun jälkeen. Kevät oli sielläkin pidemmällä kuin meillä.

    Kirja Etten palaisi tuhkaksi on puolivälissä ja hyvä kirja onkin. Pakko tai itse asiassa ilohan se lukea välillä Victoria Hislopin Saari, jonka lainausaika loppuu kohta. Suosittelen ja kiitän samalla vinkistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marjatta, totta, pienikin loma tekee hyvää ja virkistää mieltä. Tukholmakin on mukava kaupunki, sinne menemme varmaan taas kesällä.

      Hyvä kuulla, että pidät Heivollin kirjasta. Se on yksi tämän vuoden suosikeistani. Tuo Hislopin teos on minulla vielä lukematta, mutta kiva kuulla sinun pitävän siitä.

      Poista
  16. Kaunista. Ei yhtään kyllä auttanut matkakuumettani :S

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noora, heh, paheniko matkakuume? Kööpenhamina on kyllä ihana. Sinne pääsee nopeasti ja edullisesti lentäen ja kohta myös muualta Suomesta (lentoreittejä suunnitellaan kai ainakin Lappeenrannasta ja Kuopiosta).

      Poista
  17. Kuvista huomaa, että teillä on ollut kiva matka. Piristävää varmasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omenaminttu, matka oli tosi kiva. Totta kai lasten ehdoilla mentiin (ja siksi kävimme Tivolissa kaikkiaan kolmesti...), mutta kyllä he nauttivatkin. :)

      Poista
  18. Oi, ja mie raukka olen päässyt Köpiksessä vain vaihtamaan junaa ja muutaman kerran lentokenttää nähnyt...

    Varmaan ihana kaupunki käydä lastenkin kanssa.

    Mukavaa loppuviikkoa Suomessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi. :) Kööpenhamina on kyllä ihana kaupunki niin aikuisten lomalle kuin lapsiperheellekin. Tykkään muustakin Tanskasta, olen aiemmin pari kertaa yöpynyt pienemmissä paikoissa. Olisi ihana vuokrata talo Tanskan maaseudulta ja käydä mm. Odensessa, Legolandissa (jossa olisi takuulla kauhea ruuhka) ja uudelleen Köpiksessäkin.

      Kiitos, kauniin keväistä loppuviikkoa sinullekin!

      Poista
  19. Kööpenhamina oli aikanaan meidän Interrail -reissun viimeinen pysäkki. Matkaväsymys painoi jo sen verran, että aika vähäiseksi jäi kaupunkiin tutustuminen... kiva sivuraiteille hyppäys ja ihania kuvia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Villasukka: Noin voi käydä silloin, kun takana on pitkä reissu. Mutta Kööpenhamina on kyllä niin ihana, että jos mietitte pientä kaupunkilomaa, niin tuolla kannattaa vierailla. :)

      Poista
  20. Ihania kuvia!

    Oi että, siitä on 20 vuotta, kun matkustin vanhempieni kanssa Kööpenhaminaan! Olisikohan aika tehdä uusi reissu? Vaikuttaa (ja muistelen) lapsiystävälliseltä matkakohteelta. Tunnelmaan voisi virittäytyä lukemalla vaikka Nösboa (apua, miten se kirjoitetaan) ja Andersenia :)

    Mieheni bolognalaiset sukulaiset olivat Köpiksessä viime vuonna, ja olivat aivan myytyjä. Jo silloin heräsi halu päästä pitkästä aikaa Pohjoismaihin turistina...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vera, kiitos.

      Jos olet ollut Kööpenhaminassa 20 vuotta sitten ja vanhempiesi kanssa, niin olisi tosiaan aika tehdä uusi reissu! Minä virittäytyin tunnelmaan lukemalla Hoegia pääsiäisenä, sopikin erinomaisesti.

      Meillä on myös muutama Riminin ja Bolognan seudulla asuva ystävä, jotka ovat ihastuneet Tanskaan. Pohjoismaissa on paljon ihanaa nähtävää.

      Poista
  21. Yritin jo eilen kommentoida tähän, mutta kommentti hävisi taivaan tuuliin.

    Todella kauniita ja kiehtovia kuvia! <3 Antavat monipuolisen kuvan kiinnostavasta kaupungista, jossa olen käynyt peräti neljä kertaa, mutten koe tuntevani sitä ollenkaan. Olin nimittäin pari kertaa seminaarissa Kööpenhaminassa eikä silloin paljon muuta tehty kuin istuttiin seminaarisalissa. Käytiin toki se nykytaiteeen museo katsastamassa. Ja kahdesti olen piipahtanut Kööpenhaminassa lomamatkan aikana, jonka teimme K:n veljen perheen kanssa (silloin oltiin Roskilden lähellä). Siltä reissulta muistaakseni toin sitä leivän päälle laitettavaa suklaata, jota jossain illanistujaisissamme teille maistatin.

    Mutta haluaisin päästä kunnon viikonloppulomalle Köpikseen, tutustumaan siihen tarkemmin ihan ajan kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höh, minnehän kommenttisi oli kadonnut? Olet ihana, kun jaksoit tulla kommentoimaan uudestaan.

      Ja kiitos kuvakommenteista. <3 Seminaarimatkat ovat aina tuollaisia. Meillä J juoksee jatkuvaan Köpiksessä työmatkoilla, mutta ei ehdi paljon kaupunkia katsoa. Nyt olikin ihana lomailla siellä koko perheen kesken.

      Hotelliaamiaisella muuten olisi ollut tuota leivän päälle laitettavaa suklaata, mutta vaikka suklaata rakastankin, niin aamiaiseni pitää maistua raikkaalta. :)

      Menkää ihmeessä viikonloppulomalle Köpikseen. Amma tuolla ylempänä kommentoi, että ilmeisesti Kuopiosta aletaan lentää sinne suoraan. Silloin reissaaminen teiltäkin olisi aika nopeaa.

      Poista
  22. Sie olet tosi taitava kuvaaja, ymmärrän, miksi lomareissuilla napsit tuhansia kuvia, sillä selvästi se kannattaa. :) Harmillista, etten päässyt nyt yhtä aikaa teän kans Kööpenhaminaan. Haluaisin muutenkin nähdä kaupungin aikuisena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hanna, kiitos. En tiedä taitavuudesta: kun kuvaa paljon, aina jotain joutaa romukoppaankin. ;)

      Olisi ollut kyllä niin hauskaa olla samaan aikaan reissussa, ehkä joskus! Ja Kööpenhaminan kannattaa kyllä lähteä vaikka puolison kanssa kahden. Se on niin ihana kaupunki.

      Poista
  23. Aiai, ihana ja houkutteleva kuvasarja! Tuli matkakuume - mutta meillä onkin onneksi jo matka varattuna Köpikseen! Olen aloittanut jo matkaoppaan lukemisen, vaikkei me ollakaan kuin neljä päivää. Hotelli on Tivolin lähellä, että siellä ainakin tulee käytyä varmasti useammin kuin kerran.

    Sarjistuoli on kiva, mutta barbinpäät vähän pelottavia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ihanaa, että olette menossa Köpikseen. Se on vaan niin kiva, ihana ja kotoisa kaupunki. Meidänkin hotellimme oli lähellä Tivolia ja siksi kävimme siellä niin monta kertaa. :)

      Olen samaa mieltä barbinpäistä, hui. Tuo sarjistuoli oli sellaisen "kitch art"-kaupan edessä lähellä Botanisk havea ja Rosenborgin linnaa.

      Mukavaa matkan odottelua! Milloin lähdette?

      Poista
  24. Huikean hienoja tunnelmakuvia, kiitos kun jaat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taina, kiitos. :) Kööpenhamina on kuvauksellinen kaupunki.

      Poista