maanantai 17. maaliskuuta 2014

Paluuta


Liki kuukausi poissa blogimaailmasta ja olo on hämmentynyt. En kuukauden mittaan lukenut muitakaan blogeja kuin satunnaisesti, mutta toisaalta kun eilen kävin muutamassa kommentoimassa, huomasin että kyllä tätä suosikkiharrastusta ehti tulla jo pienesti ikävä. Nyt teen paluuta: Amman ja minun yhteinen kirja Linnasta humisevalle harjulle. 50 parasta kirjaa on vihdoin luovutettu kustantamoon ja on toivottavasti pelkkää viimeistelyä vailla. Näillä näkymin kirja ilmestyy tänä keväänä.

Blogitaukoni sujui siis tiiviisti kirjoittamisen merkeissä eikä minulla ollut juurikaan vapaa-aikaa. Siitä huolimatta ehdin lukea melko paljon - kirjajuttuja on siis luvassa jo tällä viikolla, mahdollisesti heti huomenna! Luin muun muassa kertakaikkisen komean esikoisen, viimeinkin hyvän suomalaisen viihderomaanin, rankan sukutarinan ja joukon lastenkirjoja. Lukemisen lisäksi vietin yhteissynttäreitä, kun maaliskuun alussa juhlin nelivuotiaan sukulaispojan kanssa. Ehdin myös lenkkeillä, kertoa harrastuksestani Vantaan Laurissa, tehdä paljon töitä ja tavoistani poiketen katsoa useampaakin telkkarisarjaa. Minähän katson televisiota vain vähän, mutta nyt seurannassani on kaikkiaan kolme sarjaa: brittidekkarit Midsomerin murhat, joka on ollut suosikkini jo kauan, ja Broadchurch sekä kotimainen, nyt uusintana lähetettävä Kimmo, jota tähdittää ihana Jussi Vatanen. Olen tästä televisiopaljoudesta - joku varmaan nauraa, kaikkiaan kolme sarjaa seurannassa! - ihan hämmentynyt.

Mutta nyt tuntuu kuin olisin uuden alussa bloggaamisessakin. Tauko teki hyvää ja toivottavasti kirjajuttuni saivat siitä hieman terävyyttä. Haaveilun osuutta saatan lisätä sitäkin, koska lukemisen vastapainoksi kaikenlainen fiilistely sopii minulle. Mitään isoja muutoksia tänne ei ole kuitenkaan tulossa. Ai niin, tauon aikana päivitin blogini banneria ja muutin taustavärin sinisestä harmaaksi.

Lopuksi haluan muistuttaa vielä Saran kirjoituskutsusta: mitkä ovat ulkomaisia tyttökirjasuosikkejanne?

P.S. Kuninkaallisin vilkutuksin on pakko esitellä saamistani synttärilahjoista parhain. Mitä tykkäätte?


40 kommenttia:

  1. Tykkään kaikesta, vaikka blogin taustaväri ei puhelimessa näy. Banneri on kuitenkin keväinen, raikas ja siro.

    Mukava, että saitte kirjan valmiiksi, sitä odotellessa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hanna, <3 Oli kyllä helpottavaa saada kirja valmiiksi. :)

      Poista
  2. Tervetuloa takaisin, ja onnea kirjan valmistumisesta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mari, kiitos! Nyt tauon jälkeen tuntuu taas mukavalta blogata.

      Poista
  3. Kivan kevyt ja keväinen uusi ilme! Saatanpa tästä innostuneena peesissäsi muokata omankin blogin ulkoasua keväisemmäksi. Innolla odottelen tulevaa kirjaanne, aion ehdottomasti hankkia sen käsiini. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Muuttelen blogini ulkoasua harvoin ja nytkin vain vähän. Se kuitenkin piristää. Kiva, että kirja kiinnostaa, sen alaotsikko on aika vaatimaton. ;)

      Poista
  4. Noita vilkuttavia Lisbethejä on näkynyt täälläkin kaupoissa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Allu, jännää! Tän mun tuli tietenkin Lontoosta. ;) Kesällä olimme Lontoossa koko perhe ja ihastelin Lissuja kauppojen ikkunoissa. En kuitenkaan ostanut ja nyt sitten mieheni toi tuliaisia työmatkaltaan.

      Poista
  5. Banneri näyttää tosi hyvältä. Kirja on jo varattu kirjastosta, sitä odottelen innolla. Tervetuloa takaisin blogimaailmaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jonna, kiitos. Ja voi että, alkaa jännittää, kun ihmiset jo varailevat kirjaa. :)

      Poista
  6. Onnea kirjan valmistumisesta. Se pitää kyllä ehdottomasti lukea, kunhan painosta putkahtaa. Elisabeth on hänkin oikein keväinen ja tuo sun eka kuva herkullinen. Kiva, kun taas olet hoodeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omppu, kiitos! Vielä on loppuviilauksia tehtävänä, mutta kun kirjoitustyö on tehty, alkaa olo olla helpottunut. :) Eka kuva on nelivuotiaan sukulaispojan ja minun yhteissynttäreiltä, oli aika hilpeää menoa!

      Poista
  7. tuon vilkuttavan brittiläisen mummun haluasin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hannele, se on kyllä huikea! Ja vilkuttaa aina valossa, toimii aurinkokennolla.

      Poista
  8. Tervetuloa takaisin! Ties vaikka innostuisin esimerkistäsi ja ottaisin itsekin kuukauden tai kahden telakoinnin.

    Ellu on aina ellu;)

    Mukavaa alkanutta viikkoa! Aurinkoiset lenkkipolut jo minua odottavat eli Supporttini seisoo vieressä odottavana...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leena, kiitos. Telakointi tekee ehkä hyvää blogille - tai sitten ei. Mulle tämä tauko oli raskas, koska työn määrä ikään kuin tuplaantui, siksi oli järkevää pitää bloggaustauko. Nyt sain vapaa-aikani takaisin ja ehdin taas tännekin puolelle. :)

      Ellu on!

      Ja kiitos, minäkin olen jaksanut lenkkeillä ja vaikka joskus väsyttää ajatellakin lenkkipolkua, on lenkin jälkeen niin hyvä olo ja mieli.

      Poista
  9. Ihani herkkuja tarjoilupöydässä! Nam!

    Onnea kirjan valmistumiessta.

    Bongasin sut Vantaan Laurista. Mukavaa kevättä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heli, kiva että löysit tänne ja minä löysin vastavuoroisesti blogikylään sinulle. Nuo herkut ovat meidän yhteissynttäreiltä pienen sukulaispojan kanssa. Samana päivänä kävimme muuten näyttämässä pienille serkuille uutta leikkipuistoa. :)

      Kevätaurinkoa!

      Poista
  10. Onnea kirjan valmistumisesta ja tervetuloa takaisin blogin pariin! Onkin ollut vähän ikävä kirjoituksiasi.

    Mekin olemme katsoneet Kimmoa nyt, kun ne tulevat uusintoina. Aivan mainio sarja! Viime viikolla minulle tuli tosin ehkä yliannostus televisiosta, koska olin sairaana enkä oikein jaksanut tehdä mitään muuta. Saimmepa kuitenkin vihdoin aloitettua esimerkiksi kaikkien hehkuttaman Sillan, joka onkin aika koukuttava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liisa, kiitos! Ja ihana kuulla, että on ollut vähän ikävä. Sinun blogisi on muuten niitä harvoja, joita kävin kurkkimassa koko ajan ja olenkin tulossa kommenttikierrokselle. :)

      Kimmo on tosiaan mainio! Sopivasti hullu ja koko ajan sydämellinen. Sarja saa kuulemma jatkoa loppuvuonna, odotan jo ihan innolla! Silta koukutti meidätkin, pidin erityisesti Martinista.

      Poista
  11. Onnea kirjan etenemiselle ja kiva kun olet tullut takaisin blogin ääreen! Banneri on oikein hyvä :).

    VastaaPoista
  12. Ihana synttärilahja,aika hauska;D Ja onnea uuden kirjan johdosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jael, kiitos! Kirja ilmestyy varmaankin jo huhtikuussa. Ja synttärilahja on omakin suosikkini. :)

      Poista
  13. Mukavaa, että teet paluun <3

    Ja uusi ulkoasusi on kivan raikas, mutta silti edelleen hyvin tuttua Lumiomenaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katri, on kiva palata bloggaamaan. Mielikin on taas innokas.

      Poista
  14. Tervetuloa takaisin! <3 Nam, mitä herkkuja kuvissasi! Ja tuo vilkuttava Ellu on hauska. :D

    Tuo Kimmo on mennyt minulta ihan ohi. Fanitan Jussi Vatasta ja siksi tuo sarjahan olisi ihan pakko nähdä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sara, <3 ! Herkkuja oli jopa liikaa, mutta kyllä ne syötyä tuli. Ellu sen kun vaan vilkuttelee ikkunalaudalla. :)

      Kimmo on tosi hauska. Jussi Vatasesta on tullut omakin suosikkinäyttelijäni.

      Poista
  15. Tervetuloa takaisin! <3 Olen itsekin vähän himmaillut blogin kanssa (ilman mitään erityistä syytä, vaikka kauniilla kevätilmoilla, aikaisemmaksi siirtyneellä unirytmillä – ei jaksa blogata öisin... – ja uusien ystävien kanssa vietetyllä ajalla on ollut osuutta asiaan), ja kyllä taukoillessa/hidastellessa vähän kirkastuu, miksi ja miten haluaa blogata.

    Kiva tuomVantaan Laurin haastattelu! Ja onnea kirjan saamisesta hyvään vaiheeseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maria, kiitos. <3 Joskus on hyvä ottaa vähän blogivapaata. Kevät, joka nyt viikonloppuna kuulemma taas jatkuu, houkuttaa kyllä ulos.

      Vantaan Laurin juttu oli ihan hauska. Haastattelu tehtiin jo joku aika sitten, mutta eipä tuo asia onneksi vanhene.

      Poista
  16. Tervetuloa! Upealta kuulostaa tuo kirjaprojekti. Mielenkiinnolla odottelen tulosta. Ja tuo kuningatar... oih, mulle samanlainen. Synttäreitä vietin myös kuten sinä, onnittelut näin jälkikäteen. Midsomerin murhat ja Broadchurch myös omia suosikkejani, tosin jälkimmäisen katsoin jo ekalla kierroksella ja odottelen toista tuotantokautta. Minulla myös aina vain pari kolme sarjaa joita seuraan (tällä hetkellä tuo Midsomer, Morse ja Hakekaa kätilö) eikä telkkaria tule muulloin edes avattua. Tykkään valita hyvät tunnelmapalat ja nauttia sitten niistä, aivan kuten kirjojenkin kanssa. Keväisin terveisin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hullut teekutsut, onnea sinullekin! Toivottavasti saat joskus oman Ellun. Meitähän yhdistää rakkaus Englantiin. <3 Onko Broadchurchista tulossa toinen kausi? Sepä hienoa. Hakekaa kätilö on kuulemma hyvä, mutten ehtinyt katsoa sitä. Downton Abbey on suurin suosikkini, odottelen innolla sen jatkoa.

      Poista
  17. Mukavaa, että palasit, onkin odoteltu jo kovasti! :)

    Synttärilahjoista parhain on kertakaikkisen ihana! Onnittelut täältäkin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaisa Reetta, ihana kuulla! <3 Ellu on aika metka ja ympäristöystävällinenkin. Muistelen, että Lontoossa myytiin myös sellaisia, jotka ovat corgin kanssa.

      Poista
  18. Tervetuloa takaisin :)

    Tuo kuninkaallinen vilkuttelija -lahja on hauska!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Villasukka, kiitos! Ellu on hyvässä kuosissa ikäisekseen, kestohymy ja kaikkea. :)

      Poista