torstai 2. huhtikuuta 2015

Parasta juuri nyt


Taiteen rauhoittava vaikutus: Hammershøyn maalausten valo, interiöörit ja selkänsä kääntäneet hahmot. Sävyt jotka taittuvat harmaaseen, ruskeaan ja vihreään ikään kuin katsojan mielialaa peilaten. Taulut, joista ei saa tarpeekseen. Ja Akseli Gallen-Kallela Pekka Halosen vieraana: jylhiä maalauksia, mutta etenkin Halosenniemi, jossa tuoksuukin niin hyvältä, että siellä voisi vaan panna silmät kiinni ja olla vaikka kuinka kauan.




Villasukat. Takatalvi tai ihan normaali maalis-huhtikuun vaihde, niin näillä keleillä villasukat ovat kyllä melkein ylivedot, niin kumppareissa kuin illalla suihkun jälkeen.

Elina Hirvonen, Edmund de Waal, Hannu-Pekka Björkman. Maaliskuussa blogattujen parhaimmistoa. Pääsiäiskirjojen valinnassa on nyt paineita: yksi klassikko on jo mielessäni, mutta sille pitäisi keksiä kaverikin.



Etsy. Nyt minullakin on Downton Abbey -puhelinkuori ja Elizabeth- ja Darcy-korvikset. Mitä muuta brittiromantiikkaa fanittava voi asusteikseen kaivata? Jos jotain, niin tuolta maailmanlaajuisesta käsityöläisten puodista kyllä löytyy.





Ja kaikkein parasta: pääsiäinen. Loma, lasten mummin syntymäpäivä, koiranpennun näkeminen, pian ylikasvava rairuoho, kirjapinojen perkaaminen, aika läheisten kanssa.



Kuvat otin sunnuntaina retkellä Halosenniemessä, rairuohokuvan toki ihan omassa keittiössä.

31 kommenttia:

  1. Hammershoy-näyttely on tosiaan koskettava, myös siitä tehty kirja ihana! Ihanaa pääsiäistä Sinulle ja perheellesi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on koskettava, upea ja rauhoittava. Katselin sitä kirjaa museon kaupassa, mutta en raaskinut vielä ostaa. Koska kuljen päivittäin ihan niillä kulmilla, saatan vielä poiketa ostamaan sen.

      Sinulle ja läheisillesi myös hyvää pääsiäisen aikaa!

      Poista
    2. Olen onnekas kun puoliso saa tuollaiset kirjat puoleen hintaan, ei tarvitse laittaa kun muistilapun mukaan töihin...

      Poista
    3. Se onkin onni! Minä saan alennusta kustantamoiden kirjakaupoista kiitos oman työni, mutten tietenkään museokaupoista. :)

      Poista
    4. ... mistä muistui mieleeni, että SKSllä on aina silloin tällöin kaikki kirjat -40%, eli kannattaa tarkkailla, myös nettikaupasta!

      Poista
    5. Niin, tämähän on SKSn kustantama kirja :)

      Poista
    6. Hyvä tietää! En katsonut kustantajaa, kun nopeasti vain vilkaisin kirjaa. Sieltäpä sitten, jäsenalennuksella. ;)

      Poista
  2. Olen kuullut eriäviä mielipiteitä tuosta Hammershøista, mutta googlailun perusteella ajattelisin varmasti samoin kuin sinä. Minusta niissä on jotain samanlaista hiljaista pysähtyneisyyttä kuin amerikkalaisen Edward Hopperin töissä.
    Hienoja ovat myös Halosenniemien kuvat. Tuollakin pitäisi joskus päästä käymään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hurmioitunut, kaikki taide varmasti jakaa mielipiteitä ja joillekin Hammershøin tapa maalata voi näyttäytyä pikkusievänä, tylsänä tai ties minä. Minä pidin. Ja nyt aion googlata Hopperin, kiitos siis vinkistä.

      Sinun pitää ehdottomasti päästä Halosenniemeen. <3

      Poista
  3. Kauniita kuvia. Minun silmiini Halosenniemi näyttää tähän vuodenaikaan melkeinpä kauniimmalta kuin loppukesästä, jolloin siellä kävimme. Kaikki nuo kauniit värisävyt. Ja nyt minäkin kiinnostuin kovasti tuosta Hammarshoysta, toivottavasti ehdin nähdä sen näyttelyn.
    Suloista pääsiäistä! Meillä aika samat suunnitelmat pyhille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjailijatar, kiitos. Tähän vuodenaikaan on ihan omanlaisensa valo ja siten myös lumo - ja erilainen rauhakin. Minäkin olen aiemmin käynyt Halosenniemessä aina kesäaikaan, nyt viehätyin entistäkin enemmän. Paikka on aina ollut suosikkejani Tuusulanjärven tienoista.

      Hyvää pääsiäistä - ja kirjoja ja yhdessäoloa!

      Poista
  4. Ihania tunnelmakuvia Halosenniemeltä. Viimeistään kesällä pitää sinne päästä uudelleen!

    Täällä odotellaan pääsiäisvieraita, turvallista matkaa ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minttuli, voidaanpa sopia, että mennään tuonne kesällä. On se vaan niin hieno paikka.

      Ja kiitos! ♥

      Poista
  5. Tunnelmallisia kuvia paikasta, jossa en itse ole ollut. Rentouttavaa pääsiäistä! <3 Itse lennähdän koko pääsiäisrksi Tukholmaan -nyt kaipaan isompaa paikanmuutosta. :) Mukaan lähtee kesken oleva Tervon Sukupuu ja blogistasi bongaamani Taivaalta tippuvat asiat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaisa, Tuusulan rantatiellä kannattaa muutenkin käydä. Siellä on paitsi Halosenniemi, myös Aleksis Kiven kuolinmökki, Erkkola, Lottamuseo, Ahola ja tietenkin Sibeliusten Ainola. Kaikki lyhen matkan päässä toisistaan. Minun kulttuurisielunmaisemaani. :)

      Hyvää matkaa Tukholmaan! Se on aina ihana. Toivottavasti pidät Ahavan kirjasta!

      Poista
  6. Ihanasti värisyttävät kuvat! Tuo laiturikuvakin kuin huutaa hiljasuudellaan.

    Mie pakkaan villasukkia myös mukaan ja suurin lukutoivein otan mukaan myös erään kirjan, joka meinasi livetä viime yönä pikkutunneille, kunnes muistin, että tänään pitää jaksaa vaikka mitä.

    Turvallista ajomatkaa ja tunnelmallista pääsiäisen aikaa Sissilään ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leena, kiitos. Kuten juuri Kaisalle totesin, on Tuusulanjärvi ja etenkin Halosenniemi jonkinlainen kulttuurisielunmaisemani. :)

      Taisinkin blogistasi bongata, mitä luet. Eikö olekin hyvä! Minulla on vielä valinta vähän kesken, mutta melkein päätin jo. Yksi klassikko, mutta sen toisen miettiminen on vaikeampaa.

      Kiitos ja hyvää pääsiäisreissua teille! ♥

      Poista
  7. Katja, ihania kuvia taas kerran. Halosenniemi on upea, siellä jotenkin aika pysähtyy ja mieli rauhoittuu. Tuo H:n näyttelykin Amos Anderssonin taidenäyttelyssä kiinnostaisi.

    Hyvää pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaana, kiitos. Olen ihan samoin miettein Halosenniemestä. Siellä on ihan ihmeellisen rauhallinen tunnelma, niin itse talossa kuin puutarhassakin. H:n näyttely kannattaa käydä katsomassa ja Anderssonilla on myös kiinnostava työ-aiheinen näyttely.

      Samoin, hyvää pääsiäistä!

      Poista
  8. Downton Abbey kuoret puhelimeen! Voi olla että koin niiden oston juuri nyt tarpeelliseksi kun asiasta mainitsit ;)

    Meillä pikkumies saa sunnuntaina nimen joten pääsiäinen menee tänä vuonna astetta juhlallisemmin. Lukemaan tuskin ihmeemmin ehdin mutta toivotaan jos edes vähän :)

    Iloista pääsiäistä! ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jenni, ne kuoret ovat ihan välttämättömät. ;)

      Teillä olikin erilainen ja aivan ihana pääsiäinen. Onnittelut pikkuiselle nimestä. <3

      Poista
  9. Oi, miten ihania ajatuksia ja kauniita kuvia. Kevään harmaudestakin voi löytää kaunista, kun osaa oikealla tavalla katsoa.
    Ihanaa pääsiäistä sinulle ja perheellesi, Katja! ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jonna, kiitos. Harmaassa on paljon sävyjä ja valoakin - ihanaa, jos onnistuin välittämään jotain näissä kuvissa. :)

      Toivottavasti sinulla oli hyvä pääsiäinen. Minä olin puolet pääsiäisestä kuumeessa, mutta nyt olo alkaa olla voiton puolella.

      Poista
  10. Harmi,, mun Sonyyn ei taida löytyä Downtonia, nyyh.
    Oikein kivaa pääsiäistä, Katja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Allu, eikö? Nyyh sinun puolestasi.

      Valoisia kevätpäiviä!

      Poista
  11. Ihania asioita kaikki. ♥ Oli mukavaa käydä ihanan Hammershøin näyttelyssä yhdessä, kiitos vielä seurasta! ♥ Ja tuonne Halosenniemeen haluan uudelleen, sinne mennään niin kuin oli puhetta! :)

    Minun "virallinen" pääsiäiskirjani jätti lopulta melko sekaviin tunnelmiin. Haluaisin kirjoittaa siitä vielä tänään blogiin, mutten aivan tiedä mitä sanoa - pitää sulatella. :D

    Rauhallista pääsiäismaanantain iltaa sinne, ja ♥.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sara, kiitos. Tällaiset ihanuudet ovat kyllä ihan tuikitarpeellisia elämässä. <3 Kiitos sinulle Hammershøi-seurasta, oli upeaa nähdä niitä maalauksia, hiljentyä ihmettelemään valoa ja tietenkin nauttia taidemuseon tunnelmasta. Halosenniemeen sinun kyllä päästä uudelleen! Se on niin hieno paikka.

      Sinun pääsiäiskirjasi tulee minullakin pian lukuun. Vähän jo jännittää. :)

      ♥♥♥

      Poista
  12. Halosenniemi on lempipaikkani! Siellä on käytävä ainakin keväisin ja syksyisin, kun jäät ovat juuri lähdössä.

    Ja tuo Hammershoi - siellä kävin juuri, ja lumouduin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katveita, samat sanat Halosenniemestä. Se on yksi minun kulttuurisielunmaisemistani, jos niin voi sanoa. Olen onnekas, koska asun vain reilun kymmenen kilometrin päässä Tuusulan rantatieltä ja vaikka koko alue tekee vaikutuksen, on Halosenniemessä jotain ihan omaansa, joka rauhoittaa mielen ja sielun.

      Hammershøin näyttely kyllä lumoaa. Mietin juuri, että menisinkö vielä uudelleen vai antaisinko tuon yhden kerran jäädä mieleeni niin kirkaana ja ainutlaatuisena.

      Poista
  13. Voi, Halosenniemi on ihana paikka! Kuvasi sieltä huokuvat Halosenniemen voimaa!

    Ja aah, mitkä löydöt Etsystä! <3 Se on kyllä eräänlainen 'paratiisi' sekin. Ostan sieltä aika paljon korutarvikkeita. Viimeksi aivan ihQja korvakorujen osasia...

    VastaaPoista