lauantai 30. huhtikuuta 2011

Vappuvalmiina (ja huhtikuun parhaani)

Eilisen päivän prinsessahääteemaa jatkava niksi on Pirkasta. Sima on tehty äidin ohjeella. Munkireseptin löydän joka vuosi Kotiruoasta ja kuohuviinin pitkäripaisesta. Sushi on ruokakaupasta ja serpentiinit levällään lasten huoneiden lattialla, sohvan alla, olohuoneen pöydällä ja poikani junalaatikossa. Tämän vappuvalmiimpi en osaa olla, joten toivotan kaikille:


Jotteivat kirja-asiat unohtuisi edes vappuna: Huhtikuussa luin kaikkiaan kahdeksan sellaista kirjaa, jotka toin blogiini. Ne löytyvät täältä. Parhaan valitseminen on vaikeaa, mutta nostan sellaiseksi kaksi murrosvaiheen romaania. Berliinin muuri, kommunismi ja jokin ihmisessä murtuu tai muuttuu Per Pettersonin Kirotun ajan katoavassa virrassa. Rotuerottelu ja monien ajatusmaailma taas Kathryn Stockettin Piioissa. Suosittelen kumpaakin teosta kenelle tahansa.

22 kommenttia:

  1. Oikein iloista vappua! Täällähän vappu ei tunnu kuin mahdollisesti huomenna työläisten kulkueena.Hih,tuosa niksistä kyllä tuli aamun naurut;D

    VastaaPoista
  2. Ihana tuo Pirkan korkokenkäniksi! Ja makean maistuvalta kuulostaa vappumenyy. ;-) Kuplivan poreilevaa vappua!

    VastaaPoista
  3. Meillä vappuvalmius pitää sisällään myös nakkeja! :) Mutta serpentiinien kanssa mennään samoilla linjoilla: joka paikassa on pätkiä.

    Kirjasuosituksiisi uskon! Itse luen täällä yhtä aivan upeaa, pikkuisen vanhempaa... Mutta siitä lisää myöhemmin.

    Hyvää vappua kopsuvakantaisille prinsessoille, junamiehelle ja sen isällekin! :)

    VastaaPoista
  4. Iloista vappua sinne. Vappumenyy maistuis täälläkin. Ja Piiat laitan lukulistalle.

    VastaaPoista
  5. Ihana ohje prinsessoille kopsutteluun, onko toimivuus jo testattu?
    Meidän prinsessoilla on jo ihan oikeat korot kengissä ja parasta vapussa taitaa olla se, että vanhemmat lähtee illaksi kylään ja saa kutsua kaverit paikalle.
    Sima, serpentiinit ja ilmapallot on silti kivoja aina vaan!

    VastaaPoista
  6. Yaelian: Jäin miettimään, että vietetäänkö vappua koko kansan kevään juhlana muualla kuin Suomessa ja Ruotsissa? Muualla se taitaa olla juuri työläisten juhla. Hauskaa vappua kuitenkin! :)

    Absolutely white: Eikö ole mainio vinkki? Vappuiloa sinulle!

    Ilse: Nakit onkin perinteinen vappuherkku. Meillä lapset rakastavat nakkeja niin, että saavat olla vappuna ilman. :) Mitähän mahdat lukea? Se on aina niin kiinnostavaa, koska sinun makuusi luotan melko lailla täysin.
    Vappuiloa sinnekin!

    Minttuli: Kiitos samoin. Saat Piiat lainaan minulta, jos haluat, niin ei tarvitse varata kirjastosta. Pidät varmasti kirjasta!

    Erja: Muuten olisimme varmasti jo testanneet kenkien kopsumisen, mutta meillä ei olla enää Piltti-iässä. Ei kuitenkaan vielä oikeiden korkojenkaan iässä (paitsi minä joskus), kuten teillä.
    Hauskaa vappua!

    VastaaPoista
  7. Sain juuri ilmoituksen kirjastosta, että tuo Petterssonin kirja on saapunut. Saa nähdä, miten minun käy. Olen nykyään niin ponneton lukija.

    Sushia, nam, se onkin ihana vappuherkku. Oikein iloista ja mahtavaa vappua Katja teille!

    VastaaPoista
  8. Hyvää vappumieltä sinnekin! Minulla ei ole mitään vapputilpehööriä hankittuna, joten siihen vinhaan mieleen taitaakin olla tyytyminen. Nörtti kun olen, odotan tältäkin viikonlopulta ehkä eniten lukemista ja elokuvien katselua :) Kesken ovat Fred Vargasin dekkari ja parin vuoden takainen Kallis köyhyys-pamfletti, joka valottaa aika kiinnostavasti myös tätä tuoretta vaalitulosta.

    VastaaPoista
  9. Ihanaa Vappua sinulle..

    hauska tuo korkokenkäjuttu =)=)

    Minulla ei ole mitään vappukoristeita tänä vuonna..
    mutta söin juuri jätskiä ja kaks pikkumunkkia..
    taidan lukea siä noidan rippiä..
    Huomenna menen ystävättäreni luo vappulounaalle..

    VastaaPoista
  10. Täällä ei ole vielä vappuvalmista, mutta munkkitaikina on kohoamassa. Tyttären tekemää simaa on kuitenkin jo maisteltu ja se hyväksi havaittu. Mietin just, että vappu on tänä vuonna liian lähellä pääsiäistä - ei osaa oikein orientoitua...

    Pohdit, vietetäänköhän muualla vappua kevään juhlana. Viime vuonna oltiin Milanossa vappuaattona eikä siellä vappu näkynyt samalla lailla kuin täällä meillä.

    Hauska korkokenkäniksi! :-D

    Hyvää vappua ja terveisiä perheelle! <3

    VastaaPoista
  11. Riemukasta vappua!

    Voi, niin Piiat kuin Kirottu ajan katoava virta kiinnostavat minua hirveästi. Äkkiä lukulistalle siis!

    VastaaPoista
  12. Mukavaa viikonlopun jatkoa sinnekin! :)

    VastaaPoista
  13. Hauskuutta ja hyvää mieltä vapun viettoon!

    VastaaPoista
  14. Hahaha, korot kopisemaan! Stella sai tädiltään lahjaksi korkeakorkoiset flamencokengät koossa 20, ja halusi ne _aina_ jalkaansa silloin kun oli juuri ja juuri oppinut kävelemään... Ja voi sitä surua, kun jäivät sitten pieniksi.

    Ehdit lukea ihanan paljon ja hienoja kirjoja huhtikuussa. Minulla oli aika huono lukukuukausi, kun oli niin paljon säpinää (Danin synttärit, pääsiäinen, vappu jne.), mutta ehkä toukokuussa pääsen parempiin sfääreihin.

    Toivottavasti vappuaattonne oli yhtä hauska kuin täällä!

    VastaaPoista
  15. Ihana pirkan korkokenkävinkki! Ihan hymyilen täällä leveästi:)

    Ihanaa alkanutta toukokuun aikaa ja tänään mukavaa vapunpäivää!!!

    VastaaPoista
  16. Kirjailijatar: Toivon jotenkin niin kovasti, että juuri sinä pitäisi Pettersonin kirjasta. Mielestäni sinä et ole ponneton (tai sitten minä olen superponneton), mutta Kirotun ajan katoavan virran päähenkilö sitä hieman on.

    Lumikko: Kiitos. Meillä vappurekvisiittaa on pääosin siksi, että pienet lapset rakastavat sitä. Mutta aina maltillisesti mentiin! Minullakin oli illalla sushin ja kuohuviinin seurana mieheni sekä Amelie-elokuva sen kymmenennen kerran. Kallis köyhyys on julkaisu, jonka mielelläni lukisin. Seurasin siihen liittynyttä keskustelua innolla.

    Hanne: Kengänkannat vaan napsumaan tai kopsumaan. :) Jäätelö ja pikkumunkin kuulostavat ihan vapulle. Minä olen sikäli perinteinen herkkujen suhteen, että teen aina oman simankin. Noidan rippi on minullakin hyllyssäni...

    Anna Elina: Katsoin sinun viestisi kellonaikaa ja meilläkin itse asiassa eilen 15-16 välillä vasta paistettiin munkkeja. :) Kunhan tänne blogiin lavertelin kaikkea hieman etukäteen, mutta simaa, munkkeja, skumppaa ja sushia kaikkea oli. Kiitos Milanon vappu-muistoista. Juttelin J:n kanssa eikä Italiassa tosiaan juhlita vappua muuten kuin vasemmistotyöläisten piirisssä.

    Laura: Kiitos! Toivottavasti sinulla oli mukava vappu. Ja lukulista kasvaa vain. :)

    Ryppymekko: Kiitos ja nyt voin jo toivotella iloista sunnuntai-iltaa.

    Hannah: Kiitos sitä samaa - ja hyvän mielen jatkoa alkavaan viikkoon!

    Karoliina: Voi Stella-parkaa. On julmaa, kun jalat kasvavat. Ainolla oli sama juttu yksien Hello Kitty-aamutossujen kanssa jokunen vuosi sitten. Huhtikuu oli alussa huono lukukuukausi, koska lasten sairastelu ja yhden työjutun deadline söivät lukuaikaa, petrasin pääsiäisen tienoilla. :)
    Suloista sunnuntai-iltaa sinulle!

    Anu: Kiitos. Ihanaa, keväistä alkavaa viikkoa sinulle ja toukokuun lempeitä tuulia.

    -T: Niksiä voi varmasti aika vapaasti soveltaa. ;) Mitähän oma pikkutyttösi tuumaisi, jos ehdottaisit pilttipurkin kansia kantoihin? Kiitos samoin, kaunista toukokuuta ja hyvää mieltä sinulle!

    VastaaPoista
  17. Maailman hauskin niksi! :D Täytyy itsekin testata!

    Ihanaa toukokuuta, suloista, lempeää, vihreää ja valoisaa, onnellista!

    VastaaPoista
  18. Vappupäivä loppusuoralla, joten en enää toivottele vappua :)! Mutta ihanaa alkavaa toukokuuta kuitenkin!

    VastaaPoista
  19. Aika hauska vinkki tuo Niksi-Pirkan vinkki ;)

    KIvan kuuloinen vappu sielläkin! Meilläkin oli serpentiiniä siellä sun täällä ja pojat tykkäsivät!

    Kuten tiedät, luen nyt tuota Piiat- kirjaa ja pidän!!

    VastaaPoista
  20. Kun haluan nauraa, luen Pirkan sukkahousuvinkkejä;-)

    Mukavaa toukokuuta säästä viis!

    VastaaPoista
  21. Satu: Siitä vaan testaamaan! Uskoisin sen olevan hauskaa. Sinulle myös lempeitä toukokuisia tuulia. Vaikkei uskoisi, ollaan jo kesän kynnyksellä!

    Mie ite: Ja nyt ollaan jo tiistaissa, kun minulla meni eilinen ihan mansikkakarnevaaleiksi. ;) Että mukavaa viikkoa! :)

    Susa: Eikö. Tuotahan voisi ihan oikeasti kokeilla, ainakin lapsen kantapää solahtaisi varmaan mukavasti pilttipurkin pohjaan. Odotan niin sinun arviotasi Piioista. Ihana kuulla, että pidät. <3

    Leena: Pirkan sukkahousuvinkit ovat klassikko. Sää on kyllä kylmä, mutta minä iloitsen siitä että meillä laventeli näyttää talvehtineen hyvin jo toistamiseen ja tekee uusia versoja!

    VastaaPoista