perjantai 8. huhtikuuta 2011

Treffeillä

Tämä viikko on ollut harvinaisen huono kaunokirjaviikko. Ilman 30 days of books-haastetta ja Oli ennen Onnimannia olisin voinut olla blogihiljainen koko viikon ajan. Tieteellinen kirjallisuus ja oman tekstin kokoon kursiminen ovat vieneet käytännössä kaiken perheeltä liikenevän aikani. Keskiviikkona sain yhden työni osion valmiiksi ja torstaina heittäydyin vallan villiksi houkutellen mieheni lounastreffeille thaimaalaiseen ravintolaan. Loppupäivänä emme kumpikaan tehneet töitä, ihan ihmeellistä!

Kun on ollut saman miehen kanssa hieman alle kaksikymppisestä saakka, ehtii lounastreffeillä viettää paljon hiljaisia hetkiä, mutta keskustella myös politiikasta, matkahaaveista, lapsista (kuten aina), työstä, hyvästä helsinkiläisestä thaimaalaisesta ja huonosta kööpenhaminalaisesta kiinalaisesta ravintolasta, Jose Saramagosta ja Hulluista päivistä. Lounaan jälkeen heittäydyimme vielä villimmiksi, kun uskalsimme Stockmannille keltaisten kassien kahinaan. Tuli hiki ja sain uuden kevättakin, mikä oli suuri saavutus tuolla ruuhkassa. Akateemisesta mukaan tarttui lastenkirjoja (mm. Mio poikani Mio) ja -musiikkia ("Jee, Hevisaurus") sekä koko joukko matkaopaskirjoja. Kaunokirjallisuutta en uskaltanut vilkaistakaan, koska kotihyllyssä odottaa kymmenkunta lukematonta uutuuskirjaa. Jos joku muu kaipaa täydennystä Eyewitness Travel-sarjaan, niin vuoden 2011 painoksia on hyvässä alennuksessa. Me ostimme muun muassa englanninkieliset Pariisi- ja Skotlanti-oppaat. Tänä viikonloppuna kelpaa matkakuumeilla.

Jos keltaisten haamujen tavaratalossa olikin ruuhkaisaa, oli hyvä palata kahdestaan kotiin, jonka ovella odotti kukkivia keltaisia. Blogissani palaan kirjaruotuun pian joko meneillään olevan haasteen tai yllättävän hitaasti etenevän englantilaisen mysteerikirjan myötä. Sunnuntaina myös julkistetaan äänestystulos sekä arvotaan.

Siihen saakka leppoisaa viikonloppua itse kullekin kera musiikillisen pätkän eräästä suosikkielokuvastani.

21 kommenttia:

 1. Ihanaa viikonvaihdetta sinulle myös♥

  VastaaPoista
 2. Mukavat treffit teillä onkin ollut <3 Ja rohkeat, uskaltautua Hulluille päiville, hui ! ;-)

  Olen tällä viikolla lueskellut blogeja hiukan huonosti, mutta lupaan palata noihin kirjahaastepostauksiisi paremmalla ajalla :-)

  Mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua sinne !

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa ihanalle. Tuollainen heittäytyminen ilman suurempia suunnitelmia (ja odotuksia) on parasta.

  Voi minua, koska saisin taas aikaa kirjoille. Nyt kaadun iltaisin sänkyyn rätti väsyneenä ja kirjapino jää tuijottamaan yöpöydälleni.
  Matkakuumetta täälläkin ilmoilla, vaan aikaa ei taida olla edes sille.

  Mutta ihana kevät, siinä on matka kesään :)

  Mukavaa viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
 4. Mukavaa viikonloppua!! Mie tein tänään pelkän kuvapostauksen, sanoja tulee sitten myöhemmin. :)

  VastaaPoista
 5. Ihastuttavat treffit teillä! Nosti hymyn huulille. Hauskaa matkakuumeilua ja kiva kuulla että työsi edistyy!

  Minä yritän parhaillaan tajuta että ensi viikolla pääsee ihan oikeasti reissuun. Hui. Viikonloppuna on aika kiire ohjelma, mutta jossain välissä pitäisi pakatakin!

  Ihanan musiikkipätkän olet valinnut loppuun. Preisnerin musiikki on todella vaikuttavaa, eikä elokuvakaan ole hassumpi!

  VastaaPoista
 6. Miten tämä sinun blogisi aina osaakin oikein hehkua ja levittää hyväämieltä! Jotenkin vain mieli tulee valoa täyteen kun täällä piipahtelee :)
  Oikein rentouttavaa viikonloppua sinullekin.

  VastaaPoista
 7. Minunkin yksi suuri, vaikuttava elokuva- ja musiikkikokemukseni on tuo "veronikan kaksoiselämä", etenkin se marionettikohtaus..

  Kävin hulluilla päivillä tänään, ostin muutaman pokkarin..hoitoainetta, shamboota..ripsiväriä..

  ihanaa viikonloppua sinulle..

  VastaaPoista
 8. Mio on ihana, surullinen ja pelottava kirja! Kadehdittavalta kuulostaa lounastreffit ja kaupoissa haahuilu kahdestaan oman miehen kanssa :)
  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 9. Maria: Kiitos ♥ Tein muuten kommenttisi jälkeen lisäyksenä musiikkivideon ja ajattelin sinua.

  Petriina: Me ollaan tällaisia hullunrohkeita riskinottajia. ;-) Joo. Mutta oli tosi kiva tehdä pieni arjen irtiotto, joskus kannatta rikkoa rutiineja, jos vaan voi. Ihanaa viikonloppua sinulle!

  Emilia: Oli se aika hyväätekevää. Ja ruokakin oli ihanaa. Tosin varmaan mikä tahansa ruoka, jota ei tarvitse itse laittaa, maistuu niin hyvin. Tiedätkö, vaikka luen paljon ja pidän kirjapainotteista blogia, en ole tällä viikolla jaksanut juuri kaunokirjallisuutta lukea. Kirja, jota luen, ei oikein vedä ja on ollut helpompi tarttua naistenlehtiin ja matkakirjoihin. Matkakuumeessa se haaveilukin on ihanaa. :)

  Hanna: Kiitos samoin. Tulenkin kurkkaamaan kuviasi ihan heti kohta just nyt!

  Linnea: Kiva, että hymyilytti. Tässä elämänvaiheessa pääsee treffeille aika harvoin, joten oikeaa arkijuhlaa koko torstai. Ja voi että, sinun on sitten reissusi jälkeen pakko antaa mulle matkavinkkejä vaikka sähköpostitse, jookos? :)
  Veronikan kaksoiselämä on ihana elokuva.

  Elma Ilona: Tulinpa hyvälle mielelle sanoistasi. Olen ollut koko viikon jossain määrin stressaantunut ja alakuloinen, mutta nyt helpottaa ja se ehkä näkyy? Valoisaa viikonloppua sinulle. ♥

  Hanne: Se mariottikohtaus sai minut haaveilemaan marionettinukesta. Kun opiskeluaikoina (1998) matkustin mieheni, silloisen poikaystäväni, kanssa Prahaan, haaveilin ostavani marionettinuken. Ne olivat kuitenkin (jo silloin!) liian kalliita opiskelijalle. Halit!

  Pienen mäkin emäntä: Mio poikani Mio on ihana ja tosiaan surullinen. Minä pidän siitä Veljeni Leijonamieltä enemmän, vaikka rakastan myös Leijonamieliä. Itse asiassa kaikki Astrid Lindgrenin kirjat Katto-Kassista lukuunottamatta ovat minulle kirjoista rakkaimpia. Treffit tekivät hyvää. Mukavaa viikonloppua sinullekin. :)

  VastaaPoista
 10. Jotkut viikot vain ovat sellaisia, että viikonlopun kynnyksellä voi vain huokaista ja todeta, että "olipahan tämäkin"...Mutta onneksi pääsitte kahdenkeskisille ruokatreffeille, se jos mikä antaa varmasti taas virtaa.

  Siitä tulikin mieleen, että pitäisi varmaan alkaa taas itsekin elvyttämään tuon siipan kanssa ne "kotisohvatreffi"-perinnekin ;) Tosin kyllä me tuossa juuri kainalokkain kävimme kiivasta vaalikeskustelua kun katsoimme ykkösen Vaalikeskustelua ;) Emme kinastelleet keskenämme sentään, vaan yhdessä päivittelimme tiettyjen puolueiden filosofioita yleensäkin jne.

  VastaaPoista
 11. Täällä on ollut samantapainen viikko, sillä erotuksella, että minä olen paahtanut Suomen kirjallisuushistoriaa ja mies on tehnyt illat omia opiskelujuttujaan. Kaksi elävää kuollutta täällä siis. Mutta huomenna päästään vähän lataamaan akkuja, tai voiko niin sanoa kun kyseessä on rakenna ja asu-messut? No kahdestaan jonnekin kuitenkin, mihin ei liity opiskelu. Haaveilen jo ensi viikosta, vaikkei siitä kovin kaksinen ole tulossa, kun mies on koko viikon matkoilla. Mutta ainakaan ei tarvitse lukea tenttiin!

  Treffinne kuulostavat oikein onnistuneilta. Ihania nuo hiljaiset hetket... eikö olekin kivaa, kun voi olla välillä ihan vain hiljaa? Se on niitä pitkän suhteen etuja :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 12. Kuulosti ihkuihanille teidän "villit" lounastreffinne :) Tuollaistahan sen toivoisi olevankin, tämän rakkauselämän, sitten kun minäkin olen omani kanssa ollut niin kauan, etten muistakaan kuinka.

  Runoilija-ystäväni oli löytänyt Hulluilta päiviltä Liisa Ihmemaassa -kirjan alkuperäisine kuvituksineen. Mutta en mene. En kestä sitä hullua menoa!

  VastaaPoista
 13. Ihana postaus Katja!Teillä oli ihanalta kuulostavat treffit,tuollaiset tekevät hyvää:) Hulluille päiville uskaltaminen on tosiaankin uhkarohkeaa,mutta aina sieltä saattaa löytyä jotain kivaakin ruuhkan keskellä,kuten tuo uusi kevättakkisi;) Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 14. Ihana postaus minustakin. ♥ Minulle aina joskus käy niin, että hyppään vahingossa yli pitkän pätkän blgogipäivityksiä (siis tuosta sivupalkista), ja siksi missasin tämänkin eilen.

  Oman miehen kanssa on hyvä välillä treffailla, vaikka meillä pitkän linjan tallaajilla saattaa välillä tuntua puheenaihepulaa. :) Toisaalta on hyvä, kun voi olla hiljaa ilman, että se on vaivaannuttavaa.

  Teillä on ollut kiva päivä, vaikka "Hulliksia" minäkin kammoan. :) Lähden itse kohta ihan tuohon lähi-Prismaan etsimään synttärilahjaa Stellan tänään juhlivalle kaverille.

  Aurinkoa viikonloppuun! ♥

  VastaaPoista
 15. Kiitos kommenteista. Huikkaan vain kännykällä, että kaksi- ja puolivuotias kannettava meni mykäksi. Kovalevy vaikeni, huono juttu. Ensiavuksi ostin uuden koneen, jota mies tuolla asentaa. Palaan toivottavasti pian!

  VastaaPoista
 16. Arvaa mitä. Lukaisin tämän postauksesi eilen illalla ja siitä asti olen miettinyt, millaisen avauksen MINÄ voisin tehdä OMALLE MIEHELLENI, jotta pääsisimme Saramagoon ja voisin sanoa, että olemme KESKUSTELLEET SARAMAGOSTA. En keksi. ;D

  Toivottavasti saat uuden koneen pian toimimaan eikä vanhan mukana kadonnut mitään tärkeää. Hyvää viikonloppua siitä huolimatta!

  VastaaPoista
 17. Ilse, minun mieheni ei edes tiedä, kuka Saramago on (ei sillä, että itsekään olisin varsinaisesti aiheen asiantuntija..), mutta siinähän sitä keskusteltavaa olisi. :D

  Katjusha, toivottavasti pääset pian koneelle tai toiselle! Ja kuvat pelastuvat!

  VastaaPoista
 18. Nyt koetan vastata kommentteihinne. Uusi kone, ihan outo näppäimistö. :)

  Susa: Totta. Tämä on kyllä ollut sellainen viikko ja kotona elo on nyt viikonloppunakin edelleen yhtä hulinaa, kum kumpikaan lapsi ei oikein halua päiväunille. Muistankin teidän kotisohvatreffinne ja mietin tässä eräänä päivänä, että vieläkö jatkatte perinnettä. Se varmasti kannatata elvyttää. :) Meilläkin on usein keskustelua vaaleista. Tällä kertaa taidamme mieheni kanssa äänestää eri puolueita, mutta minähän olenkin tällainen liikkuva äänestäjä.

  Amma: Kyllä messutkin ovat rentoutumista etenkin, jos niille pääsee kahdestaan. Toivottavasti saitte hyviä ideoita! Minun piti eilen mennä yhden ystäväni kanssa omakoti- ja puutarhamessuille, mutta sitten vanha tietokoneeni meni rikki (kovalevy taisi "kuolla") ja minulle tuli paniikki. Itketti, että kaikki vanhat tiedostot, tuhannet valokuvat jne. ovat menneet. Niin kai kävikin. :( Nyt on uusi kone ja vanha kone viedään jollekin tietokone-ekspertille, jos vaikka saisi tiedostot pelastettua.
  Sinulle hyvää tenttivapaata viikkoa

  Helmi-Maaria Pisara: Kyllä ne treffit olivat aika ihanat, kun ensimmäistä kertaa koko vuonna pääsimme kahdestaan syömään. Se, jos mikä, oli arjen luksusta.
  Liisa Ihmemaassa alkuperäisine kuvituksineen kuulostaa oikealta löydöltä. Minä kävin Akateemisessa aika pikaisesti, lähinnä niitä matkakirjoja hakemassa.

  Yaelian: Hulluilla päivillä olisi ollut vaikka mitä, mutta ne jonot, ne jonot... Siksi teimme tuollaisia täsmäiskuja ja haimme niitä, joita olimme jo kuvastosta bonganneet. Mukavaa sunnuntaita sinulle!

  Karoliina: Minullekin käy usein niin, että hyppään yli monia ihania blogipostauksia. Etenkin nyt, kun vanha kone vaikeni, kävi niin. Koetan lueskella muiden postauksia, saa nähdä, miten ehdin kommentoida. <3
  Tuo puheenaihepula on kyllä aika tuttua, mutta onneksi (?) me molemmat olemme itäsuomalaisia ja keksimme asiaa vaikka ravintolan suolasirottimesta, jos hiljaisuus alkaa vaivata. Yleensä se ei ala, koska lapsiperheen älämölössä eläville hiljaisuus voi tosiaan olla parasta lepoa.


  Ilse: Ehkä se avaus tulee vielä. Joku Portugaliin liittyvä vaikka? Meillä mieheni lukee harvakseltaan, mutta lukee sitten vain "hyvää" kirjallisuutta, kuten Saramagoa ja Ecoa (minä olen yrittänyt lukea Ruusun nimeä jo 11 vuotta ja olen menossa sivulla 70).

  Uusi kone on ja toimii. Ihanaa tämä uutuudenviehätys. Mutta, MUTTA minä en ollut ottanut ollenkaan varmuuskopioita vanhan koneeni tiedostoista. Kaikki syksyn 2008 jälkeen kirjoitetut tekstit, monta tuhatta kuvaa yms. ovat mykän koneen kovelevyllä. Kyllä minua eilen itketti. Nyt täytyy vain toivoa, että joku taitava tietokonenikkari osaa pelastaa sen, mikä on pelastettava.

  Karoliina ja Ilsekin vielä: Totta. Siitä, miksei mies tunne Saramagoa voisi kehittää vaikka millaisen keskustelun. <3

  VastaaPoista
 19. Minäkin ostin uuden kevättakin!
  Helsingissä on hyviä thaimaalaisia ravintoloita.

  VastaaPoista
 20. Hannele: Niissä onkin paljon tykkäämistä. :)

  Tuure: Hauska sattuma. Ja totta, Helsingissä on paljonkin hyviä thaimaalaisia. Ja monia, monia muitakin.

  VastaaPoista