maanantai 4. huhtikuuta 2011

Tiedotteita

Lumiomena-blogi tiedottaa seuraavaa

- Viime viikko meni sairastellessa, joten nyt on varattava alkuviikko tieteelle ja palattava kirjallisuuteen ja haaveiluun toivon mukaan keskiviikkona. Olen asettanut itselleni dead linen, jonka parasta ennen-päiväys on juuri keskiviikkona.
- Tässä tieteilyn lomassa olen lukemassa tiiliskiveä, joka on perinteinen lukuromaani ja mysteeri. Vaihtelu virkistää.
- Sylvi Kepposen hukkaretket on mainio lastenkirja. Kaikki 4-7-vuotiaiden vanhemmat, lukekaa se! Ehkä innoissani kirjoitan siitä tänne. En tiedä vielä.
- Rakas ystäväni Anna Elina on perustanut kirja- ja käsityöblogin Vielä yksi rivi. Kurkatkaa sinne, siellä taitaa nyt tuoksua omenansiemeniltä.
- Laadin sivupalkkiin blogini ensimmäisen kyselyn. Sitä samaa, sitä samaa. Kiitos kaikille, jotka jaksavat vastata tähän ikuiseen jauhantaani. Edit: Poistin kyselyn jo nyt. 68% on sitä mieltä, että kannattaa jatkaa samalla linjalla. Kiitos! Hieman toivoin, että kirjojen toivojia olisi ollut enemmänkin, mutta toisaalta kirjat ovat jo pääosassa täällä.
- Eilen leivotut karjalanpiirakat onnistuivat niin hyvin, että levitän niiden tuoksua hieman tännekin. Olkaa hyvät! Oli muuten ensimmäiset tässä talossa leivotut piirakat ja muutimme tänne jo loppukesällä 2009. Oli siis jo aikakin.
- Iloista sadepäivää kaikille! Kumisaappaat ovat luksusta.

Ei onneksi kaupallisia tiedotteita.

33 kommenttia:

  1. Kiitos karjalanpiirakan tuoksusta! Mmmm.... *hengittää syvään ja nauttii*

    Sylvi Kepposen pitkää päivää on meillä luettu innolla. Hukkaretkiin en ole vielä törmännytkään. Kiitos vihjeestä.

    VastaaPoista
  2. Elma Ilona: Ole hyvä. :) Ihmettelen, miksemme ole leiponeet piirakoita useammin, koska ei niiden leipominen niin työlästä ollut.

    Meillä taas tuo Sylvi Kepposen pitkä päivä on tuntematon, joten kiitos samoin!

    VastaaPoista
  3. Mmm, kylläpä ovatkin hyvän näköisiä piirakoita... Jaksaisikohan joskus itsekin tehdä (edellisestä leipomiskerrasta on vuosia, jos ei jo vuosikymmeniä ;-)

    Sadepäivät ovat ihania tässä vaiheessa vuotta!

    VastaaPoista
  4. Ai että, miten herkullisen näköisiä piirakoita! Teetkö pohjat pastakoneella?

    Kävin ilmoittautumassa lukijaksi ystäväsi blogiin (jolla on nerokas nimi) ja laitoin Sylvi Kepposen korvan taakse. Vastasin myös kyselyyn, mutta kuten tiedät, rakastan blogiasi juuri tällaisena. <3

    Tsemppiä alkuviikkoosi ja muuten(kin) suloista viikkoa!

    VastaaPoista
  5. Noi piirakat on kyllä täydellisen näköisiä ja tuoksuu tänne asti.

    VastaaPoista
  6. Blogisi, kuten sinäkin, on täydellinen tällaisenaan!

    Raskitko laittaa piirakkaohjeesi tänne meillekin? Niin paljon kuin kaikkea olen leipunut, piirakoita en vieläkään ole saanut tehtyä vaikka haluttaisi. Olen koittanut etsiä sopivaa ohjetta netistä, sillä moni on sanonut, että osassa ohjeissa on liian vähän suolaa, mutta itse tykkäisin kyllä, että ne saavat maistuakin ;)

    VastaaPoista
  7. Kumisaappaat ovat kyllä kelpo vekottimet.Ei tuonne ilman viitsi,sateista ja märkää,aurinkokin voisi tulla pian takaisin.
    Mutta sadesäässä on mielestäni aina tunnelmaa,ihan omaansa..

    Oi,itsetehtyjä piiraita,nam!

    VastaaPoista
  8. Oi karjalanpiirakoita, nam.
    Meillä kuopusneiti toi niitä hiljattain kotiintuomisina 4H-kokkikerhosta...ihania olivat! Äitini, karjalantyttönä, on niiden leipomisessa aivan mestari, mutta itselläni on piirakoiden leipomiset jääneet jostain syystä vähemmälle ;))

    Poikkeankin samantien ystäväsi blogiin, kiitos kun vinkkasit!

    VastaaPoista
  9. Hienostihan se pulikan pyöritys on teillä sujunut, kauniita on tullut.. varmaan taas yhteistyön tulos ja herkullinen sellainen.
    Kävin kurkkaamassa ystäväsi blogia ja varmaan kurkkaan toisenkin kerran.
    Ja lumet täällä hupenevat silmissä. Hyvä!

    VastaaPoista
  10. Näyttää aivan ihanilta ja herkullisilta nuo piirakat! Oikein herahtaa vesi kielelle noita kuvia katsellessa. Voin vain kuvitella tuoksun ja maun...

    VastaaPoista
  11. Olen tehnyt mm. Karjalaisen keittokirjan...taidan käyttää tätä kuvaasi joskus sen mainontaan. Mikä on niin herkullista kuin karjalanpiirakka ja siihen päälle voita.

    Onneksi äitini naapurina asuu leipoja, jonka piirakita käy vuosi vuoden jälkeen syömässä eräs exministerikin, mutta minä saan niitä useammin;-)


    Lähdetään tekemään viikkoa♥

    VastaaPoista
  12. Nyt on kyllä tunnustettava, etten ole ikinä leiponut karjalanpiirakoita.
    Hyviä ne kyllä ovat, varsinkin voin tai munavoin kanssa.
    Ihanat kuvat olet niistä ottanut, tulee ihan vesi kielelle.
    -Hanne-

    VastaaPoista
  13. Voi ei, se tautipahanen on siis teilläkin vieraillut..minäkin vedin lähes kahden viikon lenssut ja nyt vasta alan olla "omillani". Voi kevät, tule jo!

    Onnea karjalanpiirakoille, sä olet niin taitava. Itse en taitaisi edes yrittää;-) Mukavaa uutta viikkoa ja tsemppiä!

    VastaaPoista
  14. Ah,karjalanpiirakoita,saispa niitä....
    Pari kertaa olen täällä niitä leiponut,mutten uskalla nyt sillä menevät varmaan kaikki omaan suuhuni;D
    Täälläkin oli tänään sadepäivä!

    VastaaPoista
  15. Meilläkin on käyty Pyrrönperällä. Seitkytluvun lapsi löysi kuvituksesta hauskoja yksityiskohtia, myös kirjan tunnelmasta tykkäsin ja arvomaailmasta, joka kirjasta välittyi. Olen lukenut kirjan omalle lapselleni ja hän on myös itse sen lukenut ja todennut olevan hauska.

    VastaaPoista
  16. Katri: Kiitos. Ja jaksat! Minäkin hieman pelkäsin piirakkaurakkaa ennakkoon, mutta se oli paljon helpompaa kuin muistin. :)

    Karoliina: Meillä pohjat tekee mieheni, joka on hommassa aika mestari. Nyt piirakkaurakka sujui talkootyönä: minä tein taikinan, mieheni ajeli kuoret pulikalla, viisivuotia A täytti ja minä rypytin.

    Ihanaa, että löysit tiesti Anna Elinan blogiin. Hän on saman suunnan tyttöjä. Ja kiitos ((((())))) joskus aina iskee epäluulo ja siksi nyt tuo gallup. Näyttää olevan aika selvät sävelet... Mutta sitä ihmettelen, että joku tahtoo enemmän haaveilua. Haaveilu on ihanaa, mutta tässä blogissa se tarkoittaisi vähemmän kirjoja. Ei onnistu. :)


    Allu: Kiitos. Ja kiva, jos tuoksuvat!

    Susa: Kiitos. ♥ Onko sinulla Kotiruoka-keittokirjaa? Käytän tuossa kirjassa olevaa piirakkaohjetta, mutta laitan ruisjauhoja enemmän kuin mitä ohjeessa sanotaan ja vähennän vehnäjauhojen määrää. Mielestäni hyvä piirakka maistuu rukiiselta. Kokeile ihmeessä, takuulla saisit aikaan hyviä piirakoita!

    Ryppymekko: Totta. Minulla on ihanat, punaiset kumpparit. Niillä kelpaa kävellä, vaikkei märkä koleus hyvältä tunnukaan. Kunpa lumi sulaisi nopeaan. Minä rakastan talvea, mutta en enää huhtikuussa. ;)

    Marielisa: Sinä olet varmaan saanut niin paljon piirakoita lapsuudenkodissasi, ettet jaksa nyt niitä niin leipoa. Mutta ehkäpä omat tyttäresi piakkoin? :)

    Minttuli: Kiitos. Talkoilla leivoimme piirakat - kukahan lie opettanut. Mukavaa, että löysit tiesi Anna Elinan blogiin. Sinne tulee varmasti paljon hyvää luettavaa. Terveiset sinne. ♥

    Tuittu: Kiitos. Tuoreena piirakat ovat niin hyviä, että niitä voisi syödä vaikka kuinka. Kolmevuotias nirso kuopuksenikin söi niitä eilen peräti kolme. :)

    Leena: Muistankin tuon Karjalaisen keittokirjan. Saat totta kai käyttää tätä kuvaa, jos tarvitset. Ja karjalanpiirakoiden päälle on pantava nimenomaan oikeaa voita, mikään margariini ei käy. Einespiirakat ovat asia erikseen.

    Mukavaa viikkoa. ♥


    Hanne: Et varmasti ole ainoa. Mutta kyllä ne tosiaan ihanalta maistuvat, toivottavasti saat ostettua jostain hyviä itsetehtyjä piirakoita. Ja kiitos. :)

    Aamunkukka: Niin vieraili. Ja on aika sitkeää sorttia. Kuume laski nopeasti, mutta yskä ei tunnu lähtevän sitten millään. Kevättä kaipaan minäkin. Viikonloppuna kävimme taimimyymälässä ja ostin monta pussillista siemeniä haaveillessani kesän kukkaloistosta. Toivottavasti sellaista myös saadaan!

    Yaelian: Oletko onnistunut löytämään ruisjauhoja siellä? Minä yritin kerran Italiassa, mutta en onnistunut. Toivottavasti siellä sade on lämmintä.

    Johanna: Kiva kuulla. Tuo kirja on kyllä mainio. Ja totta, 70-luvun lapselle kirjassa on jotain tuttua mm. se teltta. Meillä viisivuotias nauttii Sylvi Kepposesta. Kirja on jännittävä ja ennen kaikkea hauska. Ihania ne kiiltomadot.

    VastaaPoista
  17. Miten voit tehdä tämän, hyvä ihminen? Että tuikkaat nälkäisen ihmisen silmille hänen lempiruokaansa?! Ja vielä noin viehkeästi esille pantuna. Katsoa saa, vaan ei koskea..

    VastaaPoista
  18. Hassu tuo sinun ikuisuusongelmasi. Piirakkakuvat herauttivat veden kielelle. Sattuuko se mysteeri-lukuromaanisi olemaan Kate Mortonin uusi kirja..?

    VastaaPoista
  19. Herkulliset piirakkakuvat!
    Karjalaisuudestani huolimatta on mulla jääneet omassa taloudessani piirakat leipomatta. Vanhempieni luona tosin lapsetkin ovat päässeet mukaan touhuun. Täytyy yrittää kunnostautua tässä asiassa.

    Hauska kysely :)

    "Samaa vanhaa" äänestän, tykkään vierailla täällä :)

    VastaaPoista
  20. Oi, minä en ole pitkään aikaan leiponut karjalanpiiraita...
    ja ne ovat niin herkullisia, etenkin juuri omatekemät..
    kaupan piiraissa on usein sokeria, se pilaa koko nautinnon...

    Sinun piiraasi näyttivät niin herkullisilta ja kauniisti nypyteyiltä!

    VastaaPoista
  21. Oivat eväät loppukiriin! Kovasti tsemppiä tältäkin suunnalta!

    VastaaPoista
  22. Helmi-Maaria Pisara: Anteeksi. ♥ Olen pahoillani. Karjalanpiirakat on yksi omakin lempiruokani, joten monen vuoden tauon jälkeen oli sisäinen pakko koeleipoa niitä. ;)

    Lumikko: Joo, tämä ikuisuusongelma johtuu siitä, että haluaisin olla kirjabloggaaja, mutta rakastan itse kaikkea muutakin ja siitäkös näitä mietteitä syntyy! Mysteerikirja on juuri se. Onko tuttu sinullekin?

    Tytti: Kiitos. Meilläkin lapset ovat leiponeet piirakoita lapsuudenkodissani ja nyt sitten päätin "näyttää", että äitikin (ja isi myös) osaa. Kiva, että osallistuit kyselyyn. Suurin osa on (onneksi) samoilla linjoilla kuin sinä. :)

    Hanne: Minä kerran ihmettelin yksiä kaupan piirakoita, taisivat kulkea Vuoksen piirakoiden nimellä, että ovatpa makeita. Ja selvisi, että niihin on käytetty sokeria. Lisäksi monet kaupan piirakat ovat melko vehnävoittoisia, minulle oikean piirakan salaisuus on ohut ruiskuori. Ja kyllä ne ovatkin hyviä!

    Joana: Totta. Piirakat tekevät meillä kauppansa nopeasti. Loppukiri on tällainen osittaiskiri, koska vielä on työsarkaa jäljellä, mutta aina uuden yksittäisenkin osion valmistuminen tuntuu pikkujuhlalta. Ja kiitos. :)

    VastaaPoista
  23. Täälläkin karjalanpiirakoita. Näin niitä myös eräässä toisessa blogissa. Ehkä se tarkoittaa sitä että minunkin olisi aika kokeilla piiitkästä aikaa...

    VastaaPoista
  24. Joo, paketti odottaa postissa noutoa; haastattelen Mortonia kun hän tulee Suomeen touko-kesäkuun vaihteessa, joten kirja lienee hyvä lukea pohjiksi :)

    VastaaPoista
  25. Voi nam noita karjalanpiirakoita! Näyttävät aivan ihanilta, ja maistuvat varmasti myös :).

    VastaaPoista
  26. Tsemppiä deadlineen!! Uskon kyllä, että selviät mainiosti. :)

    Olen syönyt itse tehtyjä karjalanpiirakoita kerran elämässäni. Olivat taivaallisia, mutta koska en osaa keittää edes riisipuuroa, en uskalla kokeilla! :)

    VastaaPoista
  27. Pioni: Ehkä! Että leipomaan vaan. :)

    Lumikko: Mielenkiintoista. Ja sulla on hyvin lukuaikaa. Kirja on pieni tiiliskivi, mutta nopeasti luettavissa kuitenkin.

    Johanna: Kiitos. Ja vaikka itse sanon, niin aika hyviä niistä tulikin.

    Ilse: Kiitos! Pientä paniikkia pukkaa juuri nyt, kun nämä päivät ovat niin lyhyitä ja ihan tuota pitää suunnistan taas päiväkodille. Mutta ehkä nipistän illalla tunnin jostain välistä. Tuskaa on se, etten ole eilen enkä tänään lukenut kaunokirjaa kuin illalla juuri ennen nukkumaanmenoa.

    Ja voi, kokeile piirakoita! Jos riisipuuro pelottaa, niin perunamuusilla täytetytkin piirakat ovat mainioita.

    VastaaPoista
  28. Nam, karjalanpiirakat saa aina veden herahtamaan kielelle :) Sulannut voi rapen kuoren päällä on nautinto.
    Toivottavasti kaikki pöpöt tiessään ja arki palautunut.

    Aurinkoisia päiviä viikkoosi, tällä hetkellä katsoessani ikkunasta ulos näyttää lupaavalta :)

    VastaaPoista
  29. Oi karjalanpiirakoista! Viimeksi tehnyt niitä omiin lakkiaisiini talkoovoimin. Ehkä joskus vielä opettelen tekemään niitä alusta loppuun ihan itse.

    Hyviä fiiliksiä lähetän täältä deadlinen saavuttamiseen!

    VastaaPoista
  30. Namnam, piirakat ovat parhaita!

    Meillä neiti tautitilainen, tuli kesken koulusta tänään, mutta ei kuumetta.

    Lastenkirjaesittelyä suunnittelen minäkin:)!

    Hyvää loppuviikkoa!!

    VastaaPoista
  31. Kiitos blogini mainostamisesta. Olen saanut kivasti lukijoita! <3

    Ihanan näköisiä nuo teidän piirakat. Meilläkin piirakoita tehdään yhdessä, tosin aikuisen tyttären kanssa - hän on erinomainen piirakoiden kaulitsemisessa, ja tekee homman pulikalla - tai pualikalla ;-D Itse käytän kaulinta. Jouluksi tehtiin piirakat, jotka ei kyllä ole yhtä hyviä kuin vanhempieni tekemät piirakat. Niitä oletkin maistanut.

    Toivottavasti olet saanut tehtyä työtäsi ja palaat pian tänne blogiisi.

    VastaaPoista
  32. Lumikon kanssa olen samaa mieltä, olet ihan hassu <3 Blogisi on ihana, älä vain muuta mitään !

    Mukavaa keskiviikkoa siine !

    VastaaPoista
  33. Marie: Ihanaa nähdä sinut pitkästä aikaa täällä. ♥ Karjalanpiirakat ovat tosiaan ihana ja nimenomaan oikean voin kanssa. Ja kiitos, yskä vaivaa vielä sen verran, etten pääse haaveilemalleni juoksulenkille, mutta toisaalta kevätsateessa onkin tunnelmallisempaa kävellä.

    Linnea: Jos olet tehnyt piirakoita talkoilla, niin hyvin sujuu niiden leipominen alusta loppuun saakkakin. Joskus vaan kokeilemaan. Ja kiitos, sain kun sainkin pidettyä oman deadlineni. :)

    Mie ite: Niin ovat. ♥ Toivottavasti teidän neiti voi jo paremmin. Jään innolla odottamaan lastenkirjapostaustasi, niitä on aina ilo lukea.

    Anna Elina: Ole hyvä. Oli ilo mainostaa, sulla on ollut hyvä startti. Pulikka ja pualikka. Minulla oli tästä kerran oikein kunnon keskustelu yhden karjalaishenkisen ystäväni kanssa. Pualikka kai se oikeasti on, mutta savossa menee pulikkanan. Kerro terveiset vanhemmillesi! Eivät ehkä muista, mutta muistavat kyllä sen mieheni sukulaisen, joka on eläkkeellä arvostusta virasta. ;)

    Petriina: Voi, niin taidan olla. Yksi pieni lause jossain ihan muualla sai miettimään näitä. En varmaan kauheasti mitään muuttele, joskin kirjoja tuntuu olevan viime vuotta enemmän. Onneksi välillä kaikkea muutakin. :)

    VastaaPoista