sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Arvonnan voittajat ja tietokonehermoilua

Älkää tehkö niin kuin minä teen, vaan tehkää niin kuin sanon-ajatus on kohdallani ajankohtaisempi kuin pitkään aikaan. Olen aina tiennyt olevani toivottoman epäjärjestelmällinen, vaikka tiskipöydän täytyy olla siisti eikä olohuoneen pöydällä saa olla ylimääräistä roimaa. Sen sijaan kaikenlainen tiedostojen järjestäminen ja ylläpitäminen on minulle kotioloissa toivotonta (toivottavasti se ei ole sitä työelämässäni, koska se ei  esimerkiksi sovi informaatiotutkimuksen opintojen jatkohaaveisiini. ;)). Laiska kohtasi kostonsa perjantaina, jolloin kaksi- ja puolivuotias kannettavani vaimeni, muuttui mykäksi, kenties kuoli kokonaan. Kovalevy ei inahtanutkaan. Sinne menivät tuhannet valokuvat, osa tutkimustyöstäni, joukko musiikkitiedostoja ja mitä kaikkea nyt tällaisen haaveilijan koneeseen mahtuikaan. Itketti ja harmitti, etenkin valokuvien vuoksi.

Ensiavuksi kävimme juhlallisesti koko perheen voimin ostamassa minulle uuden koneen.  Mieheni rauhoitteli minua kertoen, että hyvä tietokonehuolto osaa yleensä pelastaa kovalevyllä olevat tiedostot, vaikka se saattaa olla kallista lystiä. Kuvat on pakko saada takaisin, tekstitiedostoja olen onneksi ainakin joskus tallettanut muistitikulle.

Se tietokoneongelmista. Blogiruotuun ja kirja-arvioihin palaaminen voi viedä jonkin aikaa. Tekstejä osaan luoda nopeasti, mutta haluan tuoda niiden yhteydessä myös valokuvia. Nytkin minun piti julistaa pääsiäisarvontani sekä lukuäänestyksen tulos keväisten luontokuvien siivittämänä. Kuvat ovat kamerassa, koska mieheni ei ole vielä ehtinyt asentaa kameran ajureita (vaimitänenytovat) tietokoneeseen. Onneksi kaikki muu tuntuu toimivan ja tulokset voin julkistaa viime elokuisen, Gmailini kätköistä löytyneen auringonkukkakuvan myötä.

Ja ta-daa! Nyt äänestyksen ja arvonnan tulokset. Pääsiäiskirja Lumiomenalle-äänestyksen ääntenlaskijana toimi oma kemistini, joka tukkimiehen kirjanpidollaan sai aikaan seuraavanlaisen tuloksen (jos joku äänesti useampaa kirjaa, laskin mukaan ensimmäiseksi ehdotetun):

Minä, sisareni 5
Sunnuntai 7
Herran tarhurit 9
Saatana saapuu Moskovaan 13
Rakkauden aikakirja 16
Piiat 22 ääntä

Pääsiäiskirjani olkoot siis Kathryn Stockettin Piiat. Saatan hyvin ehtiä lukea pääsiäisen aikaan toisenkin kirjan, mutta sen nimekkeen jätän vielä fiiliksen varaan.

Arvonta suoritettiin perinteisenä pipoarvontana. Äänestyslipukkeet piooon, linkittäneille kaksi arpaa. Voittajat ovat:

1. palkinnon, kaksi kirjaa sekä englantilaisia muffinivuokia ja Cath Kidstonin lautasliinoja saa
Linnea Kujerruksia-blogista

2. palkinto, yksi kirja sekä tipuisia lautasliinoja menee Elma Ilonalle Tarinauttisen hämäriin hetkiin.

3. Päätin arpoa vielä lohdutuspalkinnon. Yksi kirja sekä pääsiäisohran siemeniä menee nimimerkki Sannulille.

Linnea, Elma Ilona ja Sannuli, lähetättehän yhteistietonne minulle sähköpostitse lumi.omena AT yahoo. com. Linnea saa valita kirjansa ensin, sitten Elma Ilona ja Sannuli.

Paljon onnea voittajille ja kiitos kaikille osallistujille! Minä palaan kirjalliseen blogimaailmaani sitten, kun tämä turhautuneisuus tietokoneita kohtaan kaikkoaa. En ole pitkävihainen, joten olen täällä varmaan jo huomenna. ;)

23 kommenttia:

 1. Voi että ,tuollainen sattuu! Toivottavasti saat pelastettua edes jotain,ja suosittelen ostamaan ulkoisen kovalevyn,jonne tallettaa ne tärkeät tiedostot.

  Ja onnea voittajille!

  VastaaPoista
 2. Yaelian: Niinpä. Ja arvaa mitä? Meillä on kaksikin ulkoista kovalevyä, mutta mutta... Miksi se tiedostojen siirtäminen sinne on niin vaikeaa? Tämä oli hyvä opetus minulle. Uskon kuitenkin, että joku hyvä tietokonenikkari saa tiedostoni pelastettua.

  VastaaPoista
 3. No kylläpä oli harmillisesti mennyt arvonta ohitseni, mutta arvion Piioista luen sitten mielelläni.

  Mukavaa sunnuntai-iltaa!

  VastaaPoista
 4. Tuohon varmuuskopiointiasiaan ei auta kuin yksi asia: ulkoinen langaton kovalevy, jolle kone ajaa backupin itsestään joka päivä... Ihmistä ei ole tarkoitettu muistamaan tuollaisia asioita. Nimimerkillä opimme tämän kokemuksen kautta täälläkin... :-/

  Tsemppiä ja auringonpaistetta tietsikkahuolista huolimatta sinne!

  VastaaPoista
 5. Mullekin on käynyt noin, että kone on vain simahtanut eikä ole sen jälkeen enää inahtanutkaan. Vanha kone on edelleen tallessa ja toivon, että siellä olevat tiedostotkin ovat, kun sitten joskus saan ostettua sen kovalevytelakan (vai mikä se nyt onkaan), jolla saisi ne tiedostot ulos siitä. :) Eihän tuosta ole aikaa kuin puolitoista vuotta...

  VastaaPoista
 6. Linnea on kyllä oikea tuurintyttö, hän voitti minunkin blogiarvonnassani. :D
  Onnea voittajille!!

  VastaaPoista
 7. Jestas, toi on worst case scenario!

  VastaaPoista
 8. Katja, minusta tuntuisi, jos minulle tuollaista sattuisi, että taivas on pudonnut alas. En kestäisi!

  Päämies sanoi heti, että se kovalevy saadaan korjattua, sillä luin hänelle tarinaasi ääneen kauhunsekaisin tuntein. Minultakin menisi kaikki, sillä olen armottoman epäasiallinen tiedostojen tallentaja. Vain osa kuvista on tikuilla...Kaikki kirjoitetut jutut, pakinat, runot, novellit...apua!!!

  Vaikka näenkin tästä asiasta ensi yönä painajaista, annan sinulle maailman ehkä tunnetuimman lohtulauseen ja se on tietysti Scarletilta:

  "Tomorrow is another day."

  PS. Nyt kyllä mietin, että mitä jos Scarlett olikin väärässä...

  VastaaPoista
 9. Onnea voittajille!

  Katja, ikävä tuo konejuttu :(. Toivottavasti kovalevyn aarteet saadaan pelastettua - ja kiitos kun jaoit tämän murheen meidän muiden epäjärjestelmällisten kanssa, niin tiedämme ottaa opiksi!

  VastaaPoista
 10. Onnea voittaijille :-) Ja voi tyhmyys, nuo tietokoneet!

  Mukavaa sunnuntaita :)

  VastaaPoista
 11. Voi ei, otan osaa tietokoneen takia. Mä pelkään kohtaavani samanlaisen kuoleman lähiaikoina. Silti olen liian laiska tallentamaan kuvia muualle..

  VastaaPoista
 12. Oih, ihanko totta että niin monen joukosta nousi minunkin nimeni esiin?! Laitoin sinulle juuri mailia.

  Kokemuksesta tiedän kuinka kauheaa on tuo että tietokone tilttaa ja nielee kaiken. Minullekin on kerran käynyt niin, mutta onneksi kone huollosta palatessaan oli entisensä ja kaikki tiedostotkin tallella! Huh. Toivoa on siis sinullakin.

  VastaaPoista
 13. Minulla on ollut kyllä harvinaisen huono sunnuntai, mutta kyllä nyt harmittaa tosiaan sinun ystävä kallis puolestasi tuo konehomma! Olen usein miettinyt, että minulle on tullut nyt parin vuoden aikana omasta läppäristä todella tärkeä ja sellainen henkilökohtainenkin. Ja kaikki se tieto, mitä koneen "sisällä" vielä on, kuvat ja kaikki. Mutta minäkin kyllä uskon, että ne tiedot sieltä saadaan vielä pelastettua vaikka kone itsessään "kuollut".

  Halauksia ♥

  VastaaPoista
 14. Enpä minäkään ole mitään oppinut, vaikka kuopukseni kaatoi kerran mukillisen maitoa läppärini sisään... kovalevy pelastui, mutta en silti ole vieläkään hankkinut sitä ulkoista muistia... varmaankin pitäisi !

  Onnea voittajille! ja mukavaa alkavaa viikkoa sinne :-)

  VastaaPoista
 15. Suuret sympatiat täältä tietokonekatastrofin vuoksi..ymmärrän täysin, minäkin haikailisin eniten valokuvien perään. Osan olen jättänyt muistikorteille talteen mutta eihän tuollaiset yllätykset silti ole tervetulleita:-(
  Saatko kotivakuutuksesta mitään hyvitystä, siitä tiedostojen palauttamisesta?

  Onnea arvonnan voittajille ja hyvä kirja voitti;innolla odotan tuonkiin arvostelua.

  Kaikkea hyvää uuteen viikkoon!

  VastaaPoista
 16. Sympatiani, tovottavasti kaikki järjestyy parhain päin ♥

  VastaaPoista
 17. Voi surku näitä tietokonejuttuja.. Minäkin kauhulla odottelen milloin tämä rakas valkoiseni sanoo itsensä irti.. Ja kaikki kuvat on pelkästään siellä. Tuo minun koti-IT-mieheni on kyllä luvannut, että käydään pian hankkimassa minullekin se ulkoinen kovalevy ennen kuin poksahtaa. Yleensä nuo korjaustyypit osaavat onneksi tehdä taikojaan, eiköhän tässäkin tapauksessa. :)

  Ja kiitos vielä arvonnansuorittajille, sinulle, kemistille ja tytölle! Kovasti ilahduin viestistäsi :)

  Aurinkoista viikkoa ja hyviä ajatuksia sinulle, Katja!

  VastaaPoista
 18. Minulle on kerran käynyt vähän samalla tavalla. Menetin kovalevyn, mutta onneksi jotain oli laitettu talteen ulkoiselle kovalevylle (lue: mies oli laittanut) ja olin tallettanut kuvia myös esim. Photobucketiin ja tärkeitä tiedostoja Gmailin arkistoihin. Silti taivaan tuuliin katosi paljon tunnearvoltaan suuria asioita. :/ Toivon todella, että sinun tiedostosi saadaan pelastettua.

  Jos jotain lohdutusta voisi keksiä, niin minä en enää kuitenkaan ikinä muista tuota tapahtunutta tai osaa kaivata niitä menetettyjä tiedostoja. Ja kuule, kun pääset lukemaan Piiat, se nostattaa sinut varmasti taas hehkuvalle mielelle. ((((((Katja))))))

  Parempaa alkavaa viikkoa! Ai niin, ja onnea voittajille!

  VastaaPoista
 19. Teija: Voi harmi tällä kertaa, mutta viime vuonnahan olit onneksi nopea ja voitit siinä päivän voimassa ollessa pika-arvonnassani. :)

  Booksy: Meillä on kaksi ulkoista kovalevyä, mutta molemmat usb:n kautta. Nyt otin käyttöön myös Googlen Cloud Conncetin, joka tosin toimii vain Officen kanssa. Täytyy siis olla tarkkana valokuvien kanssa!

  Jossu: Ilmeisesti ihan sama juttu täällä. Koetan selvitellä hieman eri tietokonehuoltojen laadukkuutta, kykyjä sekä hintoja ja viedä sitten kannettava-vainaan tutkimuksiin. Puolitoista vuotta on lyhyt aika! Minulla kone oli sentään vuoden vanhempi.

  Hanna: Onnea siis Linnealle jatkossakin! Minä olin samalla tavalla onnekas viime syksynä, mutta sen jälkeen ei mitään. :)

  Allu: Niin oli. Ja itketti, otti päähän ja vieläkin surettaa.

  Leena: Siltä se tuntuikin! Koko lauantai meni pilalle. Minun piti mennä puutarhamessuille yhden ystäväni kanssa, mutta en kyennyt lähtemään. Minäkin uskon, että kovalevyn materiaali saadaan pelastettua, mutta silti... Tutkimustekstit, omat pöytälaatikkojuttuni ja ennen kaikkea tuhannet valokuvat alkaen poikani yksivuotispäivästä! Onneksi jotain kuvia on tallessa, kun pidän lapsista suljettua blogia mummeja ja kummeja varten.
  Ja kyllä Scarlett oli oikeassa. Pakko uskoa niin! <3

  Pienen mökin emäntä: Joo, aina voi ottaa oppia. Osaankohan itsekään seuraavien vuosien aikana. ;)

  Tuure: Iso tyhmyys! Tämä oli minulle hyvä opetus, jonka toivon (vaan en usko) muistavani.

  Helmi-Maaria Pisara: Kiitos. Toivottavasti minun esimerkkini muistuttaa kaikkia muita muualle tallentamisen tärkeydestä.

  Elma Ilona: Juu! Tyttäreni toimi onnettarena ja nosti sinun nimilappusi kaikkien joukosta. Onnea! :)
  Minä luulen, ettei meillä konetta saa enää toimivaksi, mutta toivottavasti edes ne tiedostot sieltä...

  Susa: Meillä oli sitten yhteisesti kelju sunnuntai. Tai oli mulla paljon kivaakin, kuten kaksivuotiskemut naapurissa, mutta tuo lauantai löi leimansa sunnuntaihinkin ja nyt maanantainakin harmittaa. :/ Parempaa viikkoa sekä sinne että tänne. <3

  Petriina: Oi! Tuota olen joskus pelännyt ja vielä omalla kohdallani. Juon joskus teetä samalla kun teen töitä. Täytyy lopettaa moinen. :)

  Aamunkukka: Kiitos. Valokuvat ovat suuria aarteitani. Nämä blogikuvat ja kaikki luontokuvat, totta kai, mutta ennen kaikkea lasten kuvat. Kuvia ja rakennuksia voi kuvata aina uudestaan ja uudestaan, mutta lapset kasvavat ja muuttuvat niin hurjaa vauhtia. En usko, että vakuutuksesta saa mitään, mutta kovalevyn pelastamisesta saa kuulemma kotitalousvähennyksen (jossa tosin omavastuukin on aika iso).

  Johanna: Kiitos. Ja varmasti aikanaan. <3

  Linnea: Onnittelut sinulle! Laitan paketin postiin tämän viikon aikana. Toivottavasti sinun koneesi pysyy paremmin yhteistyössä. :)

  Karoliina: Mullakin on sentään jotain Gmailissa ja blogien (tämä & suljettu lasten blogi isovanhempia varten) kätköissä. Suurin osa on silti sillä vanhalla kovalevyllä. Kuulemma mahdollisuudet kovalevyn tiedostojen pelastamiseksi on aika hyvä. Toivotaan! Eniten keljuttaa, että koneella oli kaikki lasten kuvat marraskuusta 2008 alkaen.

  Olen muuten aika iloinen, että Piiat voitti. <3 sulle!

  VastaaPoista
 20. Kiitokset lohdutuspalkinnon jakamisesta, koska se nyt osui kohdalle. Meiliä laitoin tulemaan.

  VastaaPoista
 21. Sannuli: Onnea voitostasi. Toivottavasti löydät mieleistä lukemista. Käyn kurkkaamassa postini.

  VastaaPoista
 22. Minä vain huikkaan täältä, että en kestä ollenkaan Coelhoa. Pakko tosin tunnustaa, etten ole päässyt yhtään kirjaa loppuun asti, mutta juuri tuo kevytfilosofia hermostuttaa.

  Harmi konettasi, mutta elämä jatkuu...on vain kurja menettää muistoja ja työn tuloksia.

  VastaaPoista
 23. Kirjailijatar: Samat sanat! Vaikka sanoin (kilteyttäni) muutaman Coelhon olevan ok, en pidä hänestä. En vain voi. :)

  VastaaPoista