torstai 1. maaliskuuta 2012

Helmikuussa luettua (ja "luettua") sekä kirjallisia lahjoja

Without music life would be blank to me.

A fondness of reading must be an education in itself.

How shall I bear so much Happiness.


- Jane Austen -


Maaliskuu. Kevättalven ensimmäinen virallinen päivä, aika muistella helmikuussa luettuja ja vieläpä sellainen päivä, jolloin erästä kirjabloggaria hieman lahjotaan. Moni kirjabloggaja on esitellyt Etsystä tai The Literary Gift Companysta ostamiaan tai saamiaan kirja-aiheisia lahjoja. Minäkin liityn nyt joukkoon, sillä tänä aamuna sain peräti kolme Jane Austen-aiheista kaulakorua. Tunnistatteko, mistä kirjoista nuo lainaukset ovat? Olen ollut aika ihastunut Etsyyn, jonne taidan jossain vaiheessa maaliskuuta suunnata ostoksille. On mukava tukea käsityöläisten pikkupuoteja ja Etsyssä surffailu on ilo silmälle muutenkin (eikä tämä ole edes mainontaa, sillä kukaan tuttavani ei tietääkseni toimi Etsyssä myyjänä).

Ennen kuin listaan helmikuussa lukemani kirjat, linkitän Jäljen äänessä olleen hienon kirjoituksen siitä, mitä kaikkea me oikeastaan luemmekaan. Olisi mukava tietää, että millaisia lukijoita te olette ja - jos kirjablogia pidätte - millaisia lukemisen listaajia te olette: Luetteko aina kirjan kerrallaan? Tai hieman haahuillen? Ehkä luettekin rinnakkain pariakin romaania, yhtä novellikokoelmaa ja muutamaa tietokirjaa? Kenties luette sekä määrätietoisesti että haahuillen? Minkä kaiken listaatte kuukauden luettuihinne?

Itse kuulun ehdottomasti tuohon viimeiseen joukkoon. Toki minulla on aina yksi romaani, jonka luen aika nopeastikin alusta loppuun, mutta sen rinnalla luen yleensä paria muutakin kaunokirjaa, ammatillisista syistä tietokirjoja, opiskeluharrastukseni vuoksi tentti- tai esseemateriaalia sekä vielä tietenkin aina useampaa lastenkirjaa. Esimerkiksi juuri eilen illalla luin loppuun Rosamund Luptonin Sisaren. A. S. Byattin Lasten kirja on ollut minulla kesken jo pari kuukautta. Luen sitä hiljakseen aina muutaman sivun tai pari lukua kerrallaan. Olen aloitellut myös pariisilaisesta Shakespeare & Co-kirjakaupasta kertovaa kirjaa, uutta Maija Poppas-suomennosta esikoiselleni sekä lukenut alkusivuja yhdestä dekkarista sekä paristakin romaanista, jotta osaisin päättää mitä seuraavaksi luen. Olen siis samaan aikaan määrätietoinen ja hyppelehtivä lukija.


Mitä siis merkitsen aina kuukauden luetuikseni täällä blogissani? No, helposti ja yksinkertaisesti listaan kuukauden luetuikseni ne kirjat, joista olen kirjoittanut blogiini. Niiden arviot tai esittelyt (on makuasia, miksi niitä kutsuu) on helppo listata ja linkittää varsin sievästi.

Helmikuu oli minulle varsin hyvä lukukuukausi. "Luin" kaikkiaan 12 kirjaa, joista yhdeksän edustaa aikuisten kaunokirjallisuutta ja loput kolme on lastenkirjoja. Kuukauden parhaan valitseminen on vaikeaa, mutta äkkiseltään nostaisin kotimaisista Haahtelan Katoamispisteen ja ulkomaisista Ishiguron Ole luonani ainan. Kuukauden yllättäjä on Kallaksen Sudenmorsiamen, Grimmin satujen sekä ekoaktivismin jalanjäljissä kulkeva Holmströmin Camera Obscura, jota suosittelen ihan kaikille.

Kazuo Ishiguro: Ole luonani aina (2005)
Anne Swärd: Kesällä kerran (2003/2012)
Katja Kettu: Kätilö (2011)
Holly Webb: Pörrö lumipyryssä (2007/2012)
Satu Grönroos: Lumen syli (2012)
Maria Krüger: Punaruusun aikaan (1964/1975)
Joel Haahtela: Katoamispiste (2010)
Claire Castillon: Kuplissa (2010/2012)
Johanna Holmström: Camera Obscura (2009/2011)
Colm Tóibín: Brooklyn (2009/2011)
Tuula Korolainen (toim.): Värssyveturi (2012)
Anu Silfverberg: He eivät olleet eläimiä (2011)

Helmikuusta haluan sanoa vielä, että kuukauden alussa kirjabloggaajat valitsivat Blogistanian Globalian, parhaan käännöskirjan, voittajan. Eniten ääniä sai Sarah Watersin Vieras kartanossa. Lisää Globaliasta voitte lukea Kirjavasta kammarista, kannattaa kurkistaa myös Watersin omille kotisivuille.

Nyt ei muuta kuin, että maaliskuu jo maata näyttää!

38 kommenttia:

 1. Ihanaa kirjabloggarin lahjontapäivää! Hienoja lahjoja olet saanut, minäkin olen ajatellut suunnata Etsyyn koruostoksille ja totta, jo siellä vierailu ja kauniiden esineiden katselu tuo hyvän mielen!

  Minä olen aika huono lukemaan montaa kirjaa yhtä aikaa. Nykyään minulla on menossa yksi kaunokirjallinen teos, yksi tietokirja ja sitten kännykässä äänikirja tai sähköinen kirja. Mutta nyt minulla on ollut Ruma sota kesken jo ties kuinka monta viikkoa, koska keskittyminen ei tunnu riittävän. Välillä tulee sitten semmoisia puuskia, että tietokirjoja tulee luettua montakin putkeen. Sisar on minulla myös loppuvaiheessa, jospa tänään tai huomenna saisin sen loppuun. Kiinnostavaa kuulla, mitä pidit, itse en ole vielä ihan varma...:)
  Aurinkoa sinne etelään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Lahjontapäivä oli aika mukava. Niitä voisi olla enemmänkin, elleivät ne tietäisi ikävuosien lisääntymistä. :) Minä haluaisin ostaa Etsystä sellaisen perhostaulun, jossa on Austenin teksteistä tehtyjä perhosia.

   Tietokirjaa ja äänikirjaa voikin aika hyvin lukea rinnakkain romaanin kanssa. Jään mielenkiinnolla odottamaan, mitä pidät Sisaresta. Itse en tiedä vieläkään. Kirjoitin siitä juuri äsken. Se ei ole huono, mutta...

   Poista
 2. Ihania lahjoja! Itsekin olen jo Etsyn sivuja tutkaillut, mutten vielä ole tilaillut mitään.

  Minä olen Amman tavoin huono lukemaan useampaa kirjaa yhtä aikaa. Joskus kaipaan sitä kykyä, mutta usemmiten olen tyytyväinen ihan tähän yhteen keskittymiseenkin. Korkeintaan siten voin lukea "yhtä aikaa" useampaa, että yksi on romaani, yksi novellikokoelma tai sarjakuvaromaani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ilahduin, kun kuulin että Etsyssä voi maksaa Visalla eikä tarvitse kirjautua Paypaliin. Maksut menevät kuulemma edelleen Paypalin kautta, mutta nyt välissä on suomalainen Luottokunta eikä omia korttitietoja tarvitse rekisteröidä enää Paypaliin. Jee!

   Minusta olisi ihanaa kyetä keskittymään vain yhteen kirjaan kerralla. Mutta kun ei... Eilen aloittelin sitten sekä yhtä Tove Janssonin kirjaa että ruotsalaista dekkaria.

   Poista
 3. Luen nykyisin todella vähän muuta kuin opiskeluihin liittyvää kirjallisuutta, mutta silloin kun luen, luen vain yhtä kirjaa kerrallaan ja yleensä melko rauhalliseen tahtiin. En lue niin paljon, että voisin joka kuukausi tehdä listoja, mutta voisin tehdä "tähän astisen elämäni kirjat" listoja. Listaukset ovat tulleet suosituiksi ja taidan hyödyntää listauksia vielä taiteen puolella. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla oli opiskeluaikana aika lailla sama juttu, kulttuurintutkimuksen tenttikirjat olivat niin massiivisia! Mutta romaaneja luin silloinkin reipasta tahtia, kuitenkin paljon nykyistä harvemmin.

   Sinähän voisit laatia blogiisi tosiaankin jonkinlaisia taiteen listauksia!

   Poista
 4. Ihania lahjoja!

  Minä taidan olla ihan rehellisesti haahuilija, luen ilman sen kummempaa järjestelmällisyyttä. Aika usein minulla on muutama kirja samaan aikaan kesken, ns. bussikirja ja iltakirja, mutta nyt ihastuin iltalukemisiini niin että huomaan raahaavani 700 sivun järkälettä käsilaukussani. Hullu mikä hullu.

  Blogiin olen koittanut kirjoittaa kaikista lukemistani kirjoista, mikäli olen ne loppuun asti kahlannut, aina jotain jää kuitenkin keskenkin kun aika loppuu tai muut kirjat vain kiehtovat enemmän. Ja kuukauden luettuihin sitten tietysti tulevat ne blogatut kirjat, olen tosin tainnut jonkin kerran mainita kirjasta jota aloitin tuon kuukauden aikana mutta jonka jätin kesken.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minäkin ihastuin saamiini lahjoihin.

   Ja olet siis aika lailla samanlainen haahuilija kuin minäkin. :) Joskus oikea kirjajärkälekin voi viedä mukanaan. Minä olin eilen paikassa, jossa piti odottaa noin tunnin verran ja käsilaukkukirjanani oli liki 1000-sivuinen Lasten kirja.

   Poista
 5. Kivoja lahjoja! Minä olen vähän laiska korujen käyttäjä, mutta nuo sitaatit ovat hienoja.

  Minä en lue aivan hirmuisen hyppelehtivästi, mutta yleensä on kesken kaksi tai kolme kirjaa: yksi iltalukemisena (tähän sopivat "kunnon" romaanit), yksi laukkulukemisena (jotain kevyempää tai esim. novelleja, lyhytproosaa, viihdyttävää asiaproosaa - tärkeä valintaperuste on myös kirjan koko!) ja sitten ehkä vielä yksi enemmän selailtavana tai pätkissä luettavana (esim. tietokirjoja). Yleensä luen aloittamani kirjat loppuun - paitsi jos ei nyt vaan kerta kaikkiaan nappaa - ja blogissa yritän kirjoittaa jotain kaikista loppuun lukemistani kirjoista, joten kuukauden luettujen listaus on sikäli helppo homma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Austen-sitaatit ovat aina! Minä käytän aika paljon koruja - tai en paljon kerrallaan, mutta usein. Aina on joku kaulakoru, usein myös rannekoru ja korvikset.

   Minullakin on usein eri kirja iltalukemisena kuin "laukkulukemisena". Illalla haluan lukea jotain lempeämpää, päivällä taas kestän lukea melkein mitä vain.

   Poista
 6. Voi miten söpöjä koruja, lähden heti katsomaan Etsya ja tuota toista sivua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etsystä löytää vaikka mitä kivaa! Mm. paljon käsityöläisten ja taiteilijoiden tuotteita tauluista virkattuihin liinoihin. Siellä surffaillessa menee aikaa.

   Poista
 7. Hienot korut, ja tarkkaan mietityt sopivat tekstit niissä!
  Oikein hyvää tätä päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nuo tekstit sopivat aika erilaisiin mielialoihin.

   Eilinen olikin kiva päivä. :)

   Poista
 8. Oi, kauniita koruja! Ehkä joskus itsekin innostun tilaamaan :)

  Minä olen todella määrätietoinen lukija. Luen lähes poikkeuksetta aina yhtä kirjaa kerrallaan ja se täytyy saada loppuun ennen toisen aloittamista. Ja kun en anna lupaa itselleni lopettaa huonoakaan kirjaa kesken, koska toivon aina lopun yllättävän. Kovin usein näin ei kuitenkaan tapahdu, joten siitä voisi kyllä oppia jotain :D Mutta tenttikirjat ovat asia erikseen, niitä luen yhtäaikaa kaunokirjallisten kirjojen kanssa. Yleensä luen päivät tenttiin ja illat sitten lepään kaunokirjan parissa. Ikinä en vie tenttikirjaa sänkyyn ellei sitten ole tosi paniikkilukeminen päällä!

  Listaan kaiken lukemani kirjallisuuden blogiini, sillä myös kirjoitan kaikista lukemistani kirjoista, mutta tenttikirjat ovat poikkeus ellei sitten ole joku sen verran mielenkiintoinen tapaus, josta on mukava kirjoittaa ylös jotain.

  Odotan myös mielipidettäsi Sisaresta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Etsyssä on monenlaisia kirja-aiheisia koruja eri hinnoilla ja toimitusajoilla. :)

   Ihailen määrätietoisuuttasi lukijana. Jos huonolta tuntuvan kirjan kanssa käy niin onnellisesti, että loppu yllättää, niin sitten kirjalle antaa paljon anteeksi. :) Ja toisinpäin: koska en itse yllättynyt Sisaresta, olin hieman pettynyt. Muuten olisin varmasti pitänyt kirjasta enemmänkin.

   Tenttiin lukeminenkin on työtä, joten itsensä voi hyvin palkita kaunokirjalla sitten illalla. :)

   Poista
 9. Minulla lukemistyyli vaihtelee. Luin pitkään vain ja ainoastaan yhtä kirjaa kerrallaan, mutta nykyään minulla on 1-3 kirjaa samanaikaisesti kesken. Tällä hetkellä keskeneräisiä on yksi yöpöydällä (Raamattu, todennäköisesti hyvin pitkäkestoinen yleissivistykseen kuuluva lukuprojektini), yksi tiiliskivi (Stephen Kingin ja Peter Straubin Pimeyden talo) ja yksi laukkukirja (Louisa M. Alcottin Pikku miehiä).

  Itse en tee kuukausittaisia lukukoostepostauksia, mutta esimerkiksi lukupäiväkirjaani tarkastellen kuukauden luetut määrittäytyvät sen mukaan minä päivänä kirja on luettu. Esimerkiksi tammikuussa aloittamani Ville Tietäväisen Näkymättömät kädet listautui helmikuun luetuihin, sillä luin sen loppuun 2.2.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla onkin melkoinen lukuprojekti Raamatussa! Onnea sille, varmasti mielenkiintoista, raskasta, innostavaa ja kaikkea sieltä väliltä. Pikku miehiäsi odotan kovasti. Olen lukenut kirjan vuosia sitten ja siihen olisi mukava tarttua joskus.

   Poista
 10. Pakko yrittää vastata Austen-visailuusi! Tarkistamatta veikkaisin, että ensimmäinen on Emmasta, tuo kuulostaisi sellaiselta väitteeltä, jonka tuore pastorin rouva olisi keskusteluun heittänyt Emman luona kyläillessään. Ja viimeinen on Ylpeydestä ja ennakkoluulosta, Jane siinä halkeaa onnesta Bingleyn kosinnan jälkeen. Keskimmäinen on vaikeampi, se voisi olla melkein mistä vain Austenin kirjasta... mutta veikkaan Mansfield Parkia. Suloisia koruja!

  Minulla on usein monta kirjaa kesken, usein vielä niin, että on kesken paperikirjaa ja sähkökirjaa ja äänikirjaa yhtä aikaa. Kuukauden luettuihin merkitsen näkyviin kirjat, jotka luen loppuun kuukauden aikana - tosin jutun kirjoittaminen saattaa viivästyä seuraavalle kuulle, jos kirja on sellainen, josta haluan kunnon merkinnän tehdä. Sinulla on ollut melkoinen lukukuukausi! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bingo! Sinulla menivät kaikki oikein, tunnet austenisi. :) Pidän näistä koruista itsekin. Tai itse asiassa vinkkasin (sillen ihan kainosti vain...) niistä synttärilahjatoiveenani miehelleni.

   Paperi- ja sähkökirjoja varmasti lukee hieman eri tavoin? Itse en ole lukenut vielä varsinaisia sähkökirjoja, pitäisi tutustua tuohonkin julkaisuformaattiin.

   Poista
  2. Jee, Mansfield meni oikein! Pelastit päiväni. Austen-hullu ja ylpeä siitä! :D

   Sähkökirjaa ei varsinaisesti lue eri tavalla (tai en minä ainakaan), mutta iPadilta lukeminen on joissain paikoissa helpompaa kuin tavallisen kirjan (pimeässä autossa/huoneessa) + kirja on padin kanssa 'aina' mukana, joten kannattaa olla ekirja kesken. Ja ekirja pysyy itsekseen auki kutoessa siinä missä paperikirjalle tarvitsee painoksi kaukosäätimen! Mutta yleensä pidän paperikirjoista niiden tunnun takia, eikä sähköistä kirjaa esimerkiksi biitsille viitsisi viedä. Joten kaikenlaisia kirjoja kannattaa olla kesken. :-)

   Poista
  3. Jee! Minäkin olen jossain määrin Austen-hullu, mutta sinä saat olla se ykköshullu tässä asiassa. :)

   Ja vau, pystyt neulomaan ja lukemaan samalla kertaa. Ihailen sitä. Itse en tosin osaa neuloa ollenkaan, mutta en lukiessani osaa tehdä oikein mitään muutakaan (paitsi ehkä hämmentää puurokattilaa).

   Poista
 11. Tulen myöhemmin tänään kommentoimaan taas urakalla aiempiin postauksiisi, mutta ensin muutama sananen tänne. :) Ensinnäkin, onnellista tätä päivää vielä täälläkin sinulle toivottelen! <3 Ihania lahjoja, itsekin olen käynyt Etsyn sivuilla ihastelemassa vaikka mitä ihanuuksia.

  Kysymykseesi vastaan olevani ihan mahdottoman haahuileva lukija. :D Minulla ei taida olla ikinä sellaista tilannetta, että kesken olisi vain yksi kirja. Yleensä aina kesken on yksi äänikirja, useampi romaani ja vielä 1-2 novellikokoelmaa siinä rinnalla. Tällä hetkellä minulla on erityisen levoton kirjatilanne meneillään, yhden äänikirjan lisäksi kesken on yksi muistelmateos, kolme novellikokoelmaa ja köh, viitisen romaania. Ja kaikkia niitä luen vuorollaan, aina fiiliksen mukaan. Lisäksi ovat sitten vielä ne romaanit, jotka ovat "tauolla" (mm. Höegin Lumen taju, josta luin kolmanneksen viime keväänä, ja jonka aion jossain kohtaa lukea loppuun). Minulle tällainen sekaisinluku sopii, tykkään lukea kirjoja fiiliksen ja vireystilan mukaan. Esimerkiksi yövuoroputkia tehdessäni en jaksa tai pysty lukemaan kovin vaativia kirjoja väsymykseltäni, silloin on mukavaa lukea novelleja tai vaikkapa dekkaria, joka ei vaadi niin paljoa.

  Kuukauden luettuihin listaan vain ne kirjat, jotka olen kyseisen kuukauden aikana lukenut loppuun asti. Helmikuussakin luin paljon, mutta kokonaan luettuja kirjoja tuli vain kuusi kappaletta. Luettuja sivuja on silti todellisuudessa paljon enemmän kuin mitä noiden kuuden kirjan sivut yhteensä.

  Sinun luettujesi listalla on neljä kirjaa, jotka ovat minullekin tulossa lukuun ihan seuraavien kirjojen joukossa. Ja oottelen mielipidettäsi Sisaresta. Itse pidin kirjasta kun sen joulukuun lopussa luin... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tule ihmeessä! Sinun kommenttisi ovat niin ihania, luen niitä suurella ilolla. Ja kiitos, niin sitä ikää vain karttuu ja keski-ikäisyys vain lähestyy - vai jokohan minä olen sitä?

   Olet siis samanlainen haahuilija lukijana sinäkin. <3 Se on varmasti totta, että oma vireystila vaikuttaa suuresti siihen, mitä haluaa tai jaksaa lukea. Voisin hyvin kuvitella, että yövuorojen aikana lukee mieluummin jotain kevyttä, matkoilla taas ihan erilaista ja kodissa vietettynä vapaa-aikana taas jotain aivan muuta.

   Minua harmittaa tuo Sisar. Odotin siltä ehkä liikaa. Mutta onhan siinä niin ihanaa Lontoo-kuvausta, että!

   Poista
 12. Onpa sinua lahjottu ihanalla tavalla;nuo korut ovat ihastuttavia!
  Itse tapaan lukea muutamaa kirjaa samanaikaisesti. Nyt on laukussa yksi kirja bussimatkaa varten ja toinen yöpöydällä...Mukavaa alkanutta maaliskuuta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Syntymäpäivä oli pientä juhlaa lahjojen, ruusujen ja croissantaamiaisen kanssa. :) Yöpöytä- ja bussikirjat ovatkin aika mainio yhdistelmä. Siten ehtii lukea monenlaista.

   Poista
 13. Minä sekä haahuilen että luen ponnekkaasti. Esimerkiksi Woolfin välissä en haluunnut muuta, mutta nyt luen päivällä hetken tietokirjaa ja sitten ilamyöhällä lähden humisevalle harjulle. Se vaihtelee hirveästi.

  Kaunista maaliskuun viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä uskon, että haahuilun ja ponnekkaan lukijuuden välisessä maastossa kirjoista saa aiak paljon irti. Kun on fiilislukija, niin on sitten mistä valita. Ja ihanaa, että luet (uudelleen) Humisevaa harjua. Se on niin vaikuttava kirja.

   Kiitos, sinulle onnellista maaliskuun viikonloppua! Tämä taitaa ollakin oikeaa juhlien aikaa. :)

   Poista
 14. Suloisia koruja aivan mainioilla sitaateilla :)

  Minä luin ennen pääsääntöisesti yhtä kirjaa kerrallaan, mutta jossain vaiheessa aloin ilman sen kummempaa suunnittelua harrastaa haahuilua. Kuten ilmeisesti monella muulla, minullakin kulkee usein matkalukemisena joku kevyemmin kannettava kirja, jos kotona on kesken tiiliskivi. Jos luen faktaa tai runoja, luen usein rinnalla myös romaania. Vaikeaselkoisen kirjan rinnalla saattaa myös kulkea kevyempi luettava, jne.

  Kuukauden luettuja en listaa blogiini, vaikka niitä onkin muiden blogeista usein hauska lukea. Blogiaikana on tainnut jäädä kaksi kirjaa bloggaamatta, eli aika tarkkaan lutut tulee blogiin kuitenkin tallennettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukeminen voi tosiaan muuttua: päämääräisestä haahuilevaksi ja ehkä joskus taas takaisin määrätietoiseksi. Lukemisen elämä? Tai jotain. :) Faktan ja runojen rinnalla on minullakin aina romaani. Ja vaikean kirjan rinnalla kevyempi, kuten nytkin: Lasten kirja ja dekkari.

   Sinä kirjoitatkin lukemistasi blogiisi tosi huolella - ja hyvin! Sinun kirjoituksiasi on ilo lukea.

   Poista
 15. Minä luen mieluiten intensiivisesti yhtä kirjaa. Käytännössä joku toinenkin on usein kesken, mutta sitten se yleensä jääkin kesken.

  Outo juttu muuten. Luin tuon Vieras kartanossa reissussa ja minuun se ei oikein iskenyt. Tai siis iski siinä mielessä, että luin sen intensiivisesti, mutta jotenkin se jätti tylsän jälkimaun. Taidan olla ihan vähemmistössä tässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihailen sinun lukutapaasi. Haluaisin olla haahuilematon lukija. Toisaalta olen omassa elämässänikin melkoinen haahuilija ja haaveilija, joten lukijuuteni menee siihen samaan pirtaan. :)

   Harmi, ettei Vieras kartanossa iskenyt. Se on tylsä, olen samaa mieltä, mutta pidän kirjan tylsyydestä - köyhtyneen yläluokan elämä tuohon aikaan oli varmasti melkoista odottelua ja sen Waters tavoittaa hyvin.

   Poista
 16. Todella kauniita koruja! Omista Austen-luvuista on niin monta vuotta (tai jopa vuosikymmentä), etten uskalla arvailla lainausten teosalkuperiä. :)

  Myös helmikuun lukulistasi on näyttävä. Mieleeni on jäänyt, että pidit tosi paljon Brooklynistä ja Kesällä kerran -romaanista, mutta vielä löytyi kaksi parempaakin mainittaviksi. Olet siis selvästi saanut lukea monta hienoa kirjaa saman kuukauden aikana. <3

  Minulla lukemistyyli vähän vaihtelee. Nyt on jo pidempään ollut miniminä neljä kirjaa kesken, mutta se johtuu siitä, että luen yleensä vähintään yhtä työn puolesta, yhtä kimppalukuna, yhtä kuuntelen äänikirjana ja sitten on vielä se "varsinainen lukukirja". Tavallaan koen tuolloin, että luen vain yhtä, tuota viimeistä, kirjaa kerralla, mutta eihän se todellisuudessa ihan niin ole. :) Mutta välillä on sitten tällaisia hetkiä, että noiden työ-, ääni- ja kimppalukukirjojen lisäksi on kesken useita "varsinaisiakin" teoksia. Yleensä se merkitsee sitä, että on jostakin syystä levoton ja malttamaton mieli, eikä jaksa oikein keskittyä. Tai sitten ei oikein osaa keksiä, millaista tekisi mieli lukea, eikä yksikään kirja vie kunnolla mukanaan.

  Nyt aloitin ensin varsinaisena kirjanani Jonathan Franzenin esseekokoelmaa Epämukavuusalue, mutta sitten minulle tuli sen lukemisen kanssa yksi hölmö este, jonka sinä tiedätkin. Aloin lukea rinnalla Franzenin toista, suomentamatonta esseekokoelmaa How to Be Alone. Sitten kaipasin kuitenkin jotakin kaunokirjallista rinnalle ja aloitin Jeffrey Eugenidesin The Virgin Suicidesin. Mutta pari päivää sitten muistin, että olin tänä vuonna antanut itselleni luvan lukea joka toinen kuukausi yhden Joel Haahtelan kirjan, ja luin helmikuun kahden viimeisen päivän aikana nopeasta mielijohteesta Lumipäiväkirjan. Näinkin voi siis käydä, vaikka yleensä pidättäydyn mieluummin harvemmassa yhtäaikaisessa teoksessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Minullakin on pitkä aika Austenin lukemisesta. Emmaa tosin kuuntelin äänikirjana pari vuotta sitten. Minä googletin nuo teosten alkuperät eilen heti korut saadessani. ;)

   Rakastin Brooklynia ja pidin hurjasti Kesällä kerran-kirjasta, mutta Haahtela on aina Haahtela ja Ishiguron suhteenkin taidan olla tosifani.

   Muistankin, että sinulla on aina useampi kirja kesken. Mutta kun mukana on tosiaan työ- ja äänikirjoja, niin kaipa se on niin, että kuitenkin yhtä vapaa-ajan romaania lukee kuitenkin kaikkein intensiivisimmin. Ja kun oikein ajattelen, niin minullakin oman mielen levottomuus saa aikaan levottomuutta myös lukijana.

   Virgin Suicides olisi tosi kiinnostava lukea! Haluan lukea Eugenidesiä muutenkin ja VS oli elokuvana niin hieno. Ja oi, todella odotan kirjoitustasi Lumipäiväkirjasta. <3

   Poista
 17. Ihania koruja! Olen tarkoituksella pysytellyt Etsystä kaukana, etten sorru shoppailemaan raivopäänä kaikkea ihanaa, mutta turhaa.

  Itse luen ihan miten sattuu.
  Toissapäivänä hujahti kirja kerralla (helppolukuinen ja kiintoisa aihe), samalla on kuitenkin ollut jo useamman viikon kesken samoja ikuisia ja uusiakin kirjoja. Toisinaan luen kerralla kesken olevan kirjan loppuun, joitakin herkuttelen kuukausikaupalla luvun pari kerrallaan. Riippuu ihan kirjasta, mitä sen sisäistäminen ja lukukokemus nyt sitten vaatiikin. Tenttikirjoja ja esseiden lähdejuttuja luen satunnaisesti, pätkinä, tarvittaessa.

  En listaa kuukauden luettuja ollenkaan. Olen kirjabloggaajana tosi aloittelija, mutta en ainakaan tässä vaiheessa koe sitä mielekkääksi tai tarpeelliseksi, juurikin tuon alkuun linkittämäsi Jäljen ääni-blogin kirjoituksen kuvaamasta syystä: mikä määritellään luetuksi? Tai edes kirjaksi?

  Esimerkiksi tänään olen selaillut kirjakaupoissa ja antikvariaatissa kymmeniä eri kirjoja ja takakansia, lueskellut ostamiani keittokirjoja sieltä täältä, lukenut viimeisen kolmasosan esseen lähdekirjallisuutta ja selannut pari aiempaa kohtaa esille samalla kun kirjoitin esseen valmiiksi. Vilkaisin sivun verran siskoni kesken olevaa kirjaa ("kolme komeaa tammukkaa" jäi repliikkinä mieleen :D) ja samalla lapsuudenkotireissulla luin uusinta Me-lehteä ja Aku Ankan. Luin myös Pirkka-lehteä, joka kolahti aamupäivällä postiluukusta. Niin ja yhden Harry Potter-aiheisen fanficin netistä aamupäivällä.

  Olisi joskus mielenkiintoista tehdä postaus aiheesta "Mitä luin tänään" ja sisällyttää siihen myös nuo kirjojen ulkopuoliset tekstit, kuten lehtiartikkelit ja erilaiset silmäilyt. Itseasiassa tätä kommenttia kirjoittaessani vähän järkytyin tänäänkin luetusta määrästä, sillä jos ennen tätä hetkeä joku olisi kysynyt, olisin väittänyt, etten ole lukenut koko päivänä mitään.

  Ihanaa, että lukijoita on erilaisia, mutta jos olen ihan rehellinen, en ymmärrä ystävääni, joka lukee luterilaisella ankaruudella kirjan kerrallaan, alusta loppuun ja vasta sitten tarttuu uuteen. Ihailen kyllä, mutta ymmärrä en. En itse pystyisi tuohon ikinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen hieman noviisi Etsyn suhteen. Olen siellä nyt reilun vuoden verran surfaillut ja haaveillut, hieman varonut tekemästä ostoksia, mutta saattaa olla, että ostoskorini alkaa täyttyä. :)

   Tuo miten sattuu lukeminen on tuttua minullekin. Tai oikeastaan on niin, että luen aina jotain kaunokirjaa, mutta tapa, jolla luen vaihtelee kirjan, oman mielialan sekä kiireiden mukaan.

   On tosiaan hyvä miettiä sitä, mikä määritellään luetuksi. Ja kirjankin määritelmästä voi olla monta eri mieltä. Itse määrittelen lukevani kaikenlaista, keskeneräistä ja hyppelehtivääkin, mutta blogiini tuon yksinkertaisesti vain kokonaan lukemani (useimmiten) kaunokirjalliset teokset.

   Kolme komeaa tammukkaa! Mistähän kirjasta tuo repliikki on? Aloin heti miettiä ja ymmärrän hyvin, että lainaus voi jäädä mieleen. :)

   Tee postaus aiheesta "mitä luin tänään". Lukisin sen mieluusti. :)

   Poista
 18. Minä taidan olla aika samantyyppinen lukija kuin sinä :) Blogin kuukauslistankin rakennan samalla periaatteella, eli ne lasketaan joista olen blogannut. Byattin Lasten kirjakin on minulla ikuisuusprojektina ihan kuin sinulla!! Voisin blogata enemmän myös lastenkirjoista, niitä(kin) kun tulee suurkulutettua sattuneista syistä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika metkaa! Saa nähdä, kumpi ehtii lukea Lasten kirjan ensin loppuun. :) Minulla sen eteneminen tyssäsi taas, koska aloin lukea hieman muuta. Mutta vaikuttava ja hieno kirja se silti on, ehkä vaan kaikessa runsaudessaan hieman raskas?

   Poista