torstai 8. maaliskuuta 2012

Naiskirjallisia tunnustuksia ynnä arvontavoittajia


Hyvää naistenpäivää, kaikki blogiystäväni!

Muutaman viime viikon sisällä olen saanut One lovely blog-tunnustuksen sekä Hyvän mielen haasteen 2012 niin Mie iteltä, Morrelta kuin Linnealtakin sekä vielä Anulta Kirjaston kummitus-blogista. Kiitos. Kaikkien kiireiden vuoksi ehdin ottaa tunnustuksen ja haasteen vastaan vasta nyt, mutta teenkin sen naistenpäivän kirjabloggaukseksi (toivottavasti) sopivalla tavalla.

One lovely blog-tunnustuksen ideana on kertoa seitsemän asiaa itsestään. Olen tainnut kertoa ne seitsemän asiaa niin usein, että listaan tänne nyt seitsemän sellaista kaunokirjallisista lainausta, jotka kertovat jotain omasta päivästäni. Naistenpäivän kunniaksi kaikki sitaatit ovat tietenkin naiskirjailijoiden teoksista:

1. Mikä ihanuus! Mikä sukellus! ajattelin samoin kuin Mrs. Dalloway konsanaan tänään aamulla, kun katsoin kevättalven aurinkoista maisemaa.
2. Tarvitaan muutama viipalale kuivunutta leipää, tuumi Mercy Stone Goodwill. Kumpaa valmistaisin iltapalaksi: köyhiä ritareita vaiko lettuja?
3. Mutta maalla ei ole rajoja eikä liioin onnella. Onneksi ei, sillä tänään olen tuntenut oloni ainakin paljon onnekkaammaksi kuin Louise Erdichin kirjan pohjoisdakotalaiset intiaanit.
4. Sinulla olisi paljon hauskempaa, jos tanssisit, saa Mr. Darcy kuulla. Niin minäkin. En koskaan tanssi.
5. Heillä on vain ikäviä töitä ja hupsuja vaatteita ja liikavarpaita ja kummallisveroja. Olen monessa samaa mieltä kuin Peppi Pitkätossu, mutta olen kuitenkin iloinen veronmaksaja, tänään työni olivat vain mukavia, liikavarpaitakaan ei ole, mutta vaatteet voivat joskus olla hupsuja.
6. He jakavat lehden kodikkaasti mitään puhumatta, kuten joka aamu. Meille käy toivottavasti paremmin kuin Virvalle ja Tanelille Paljain käsin-romaanissa.
7. Lily katsoi pimentyvällä taivaalla paistavaa kuuta. Lumouksen Lilyn tavoin katselen illalla varmaankin kuuta, mutta toivon näkeväni revontulia.

Hyvä mielen haasteessa täytyy listata kymmenen hyvää mieltä tuottavaa asiaa. Kävin tänään kirjastossa lasteni kanssa, josta lainasimme muun muassa tämännimiset kirjat, jotka tulevat toivottavasti tuottamaan paljon hyvää mieltä:
1. Tule risteykseen seitsemältä
2. Maailman paras Katto-Kassinen
3. Pekka ja kummitukset kaivossa
4. Yksityispotilas
5. Kuorma-autot sekä paloautot, työkoneet ja sotilasajoneuvot
6. Kissataksi
7. Pikkumimmien keittokirja
8. Kim Novak ei uinut Genesaretin järvessä
9. Tullaan tutuiksi. Lemmikkieläimet
10. Nainen jonka nimi on Nathalie

Ja nyt ta-daa! Arvonta! Kaksi viikkoa sitten laadin hiihtolomani kunniaksi Carl Larson-aiheisen arvonnan. Ensin kaikille osallistujille naistenpäivän tulppaaneja ja sitten Random.org saa arpoa:


Ensimmäinen palkinto, Larsson-värityskirja, taideprintti, puuvärikynät ja suklaata lähtee numerolle 44, joka on Petriina blogista Silkkiä samettia.

Toinen palkinto, lajitelma Larsson-kortteja sekä suklaata menee numerolle 25, joka on Zephyr Kirjanurkkauksesta.

Molemmat saatte vielä Rudolf Koivu-aiheisen kirjanmerkin. Paljon onnea teille kummallekin ja kiitos kaikille arvontaan osallistuneille. Ilmoitelkaa osoitteenne minulle, niin lähetän paketit tulemaan.

Mitä haasteisiin tulee, niin en jaa niitä nyt eteenpäin, mutta aina toisinaan olisi hauska törmätä blogeissa oman päivän tunnelmien kirjaamiseen kaunokirjallisten sitaattien välityksellä. :)

P.S. Ikuisuuskysymys kuvakoosta on ilmestynyt taas sivupalkkiini

26 kommenttia:

 1. Postauksesi tuotti hymyä ja hyvää mieltä, kiitos siitä <3

  Tuo päivän kulusta kirjasitaatein kertominen ei olisi yhtään hassumpi haaste tai tapa tai mikä ikinä.

  Onnea ihanille Larsson-voittajille! Minä en ole vieläkään päässyt näyttelyyn koska sairastuimme mutta molemmat voimme jo kevätauringossa paremmin joten emmeköhän pääse nauttimaan ruotsalaisuudesta pian. :)

  Aurinkoista viikonloppua ja kivoja lukuhetkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että sain hymyä aikaan. :)

   Minäkin mietin, että kirjasitaatein päivästä / jostain muusta kertominen voisi olla hyvä pikkuhaaste blogeihin. Pitää ihan alkaa kehitellä ideaa! Tai sitten joku voi napata idean tästä ja työstää haasteeksi.

   Onneksi näyttely menee vielä jonkun aikaa Ateneumissa, niin varmasti pääsette. Suosittelen lämpimästi. :)

   Poista
 2. Onnea voittajille ja iloista naistenpäivää sinulle Katja! <3

  Olipa hauska tapa vastata haasteeseen. :)

  Ja voi ihanuus, lainasit Risteyksen!! <3 Ja arvaa mitä, luen juuri Kim Novakia (enkä ylläty enää yhtään että meillä on taas samat vanhemmatkin kirjat samaan aikaan mielen päällä :D) ja se on se superihana kirja johon arvontakommentissani taannoin viittasin!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sara. Toivottavasti sinulla oli ihana naistenpäivä eilen. <3

   Haa, onpas taas melkoinen sattuma, että luet Novakia. Blogataankohan me siitä yhtä aikaa? :) :) Itse en ole vielä aloittanut kirjaa, mutta odotan innolla. Ja Risteys oli ihan pakko lainata.

   Poista
 3. Oho, mitä ihmettä, arpaonni suosi minua!! :D Kiitos ihanan arvonnan järjestämisestä ja päivän piristyksestä! Laitan saman tien sähköpostia tulemaan.

  Ja aivan loistavat kirjasitaatit! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi olkoon! Koetan saada paketin postiin viimeistään ensi viikon alussa. Suklaa vaan pitää vielä ostaa. :)

   Poista
 4. Ihanaa :) Kävin tammikuussa Carl Larssonin näyttelyssä, joten tämähän sopii mainiosti !

  Hieno tapa ilmaista päivän tunnelmia sitaattien avulla. Pepin ajatuksenjuokun ymmärrän muuten täysin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Larssonin näyttely oli kyllä hieno. Olisin halunnut nähdä sen Turussa, jossa oli hieman eri painotukset kuin Helsingissä, mutta kyllä Ateneum on aina Ateneum. :)

   Minäkin ymmärrän hyvin Pepin ajatukset, mutta maksan kuitenkin mielelläni veroja.

   Poista
 5. Onnea voittajille! Hauskasti vastattu molempiin haasteisiin;tuosta tuli hymy ja hyvä mieli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että sait täältä hyvän mielen. Mietin, että millä "uudella" tavalla voisin haasteeseen vastata ja sitten päätin yhdistää kirjat ja naistenpäivän.

   Poista
 6. Yhdyn edellisiin, hauskasti vastattu! Hyvää naistenpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivottavasti sinulla oli hyvä naistenpäivä eilen. :)

   Poista
 7. Hauska ja hyvänmieilnen postaus! Ihanaa naistenpäivän iltaa!

  VastaaPoista
 8. Voi, miten suloinen postaus! Tästä tuli hyvä mieli! <3 Tule risteykseen seitsemältä ei voi luvata mitään muuta kuin täydellistä nautintoa. Rentoa naistenpäivänillan jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla. <3 Odotan jo niin kovasti tuota Haahtelan lukemista. Hieman säästelenkin kirjaa, koska olen ihan varma sen tuovan minulle täydellisen lukuelämyksen.

   Poista
 9. Blogin kuvakoko on ollut oma murheenkryyninikin vähän väliä. Kauheasti ylimääräistä työtä sitten muuttaa kaikki blogin kuvat vastaamaan sitä sen hetkistä kauneusihannetta. :D Pure madness... Mutta sinun blogissa tykkään noista pienemmistä, äänestin ja huomaan olevani mielipiteineni vähemmistössä. Mutta oli miten oli, blogistasi tykkään kuvien koosta huolimatta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kuvakoko mietityttää kovasti. Olen ollut tyytyväinen pienempään kokoon, mutta jotkut kuvat toimivat paremmin suurina. Vaikeaa. :)

   Poista
 10. Tuo oli ihan mahtava tuo sinun vastauksesi haasteeseen. Elin jossain kirjamaailman ja todellisen maailman välimaastossa. Mutta totta totisesti sinulla olisi paljon hauskempaa, jos tanssisit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjamaailman ja reaalimaailman välissä on ihan hyvä olla. Pääsee arkea pakoon, mutta tuolla se kuitenkin aina jossain lymyilee.

   Minä uskon, että minulla olisi hauskempaa tanssivana. Mutta kun olen täysin rytmitajuton. Olen se tyttö, joka talsi kavaljeerinsa varpaita vanhojen päivänä. Ja se rouva, jolla oli häävalssin aikana kieli keskellä suuta ja romanttinen fiilis kaukana. Ihailen kyllä muiden tanssia! Kovasti.

   Poista
 11. Ihana postaus kaikenkaikkiaan (onnea onnekkaille voittajille), aivan erityisesti tykkäsin tuosta kollaasista ja lainaamistasi kirjoista, joista tosin Yksityispotilas on pitkäpiimäisin James, mutta Nathalien uskon tuovan hyvää mieltä ja Tule risteykseen seitsemältä haluan minäkin lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, vähän kurja kuulla Yksityispotilaan olevan pitkäpiimäinen. Ehkä lainaan jonkun muun. Luin tosiaankin Jamesin kirjoja aikaisemmin, mutta nyt en ole yli kymmeneen vuoteen lukenut. Nathaliesta on moni pitänyt ja Haahtelaan voi aina luottaa. :)

   Poista
 12. Onnea voittajille!

  Oletpa keksinyt mainiot tavat vastata haasteisiin. :-)
  Kim Novak -kirja on muuten aika hyvä. Kirjan kuorma-autot jne. lainasit varmaan ihanalle pikkumiehelle.

  Ja kuvakollaasisi on niin upea (once again)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, kyllä minä lainasin Kuorma-autot ihan itselleni. Kuten ehkä muistat, autoilu on lähellä sydäntäni... Vitsi. :) O käveli kirjastossa suoraan lasten tietokirjojen ajoneuvohyllylle. Sai lainata kaikkiaan viisi moottoriajoneuvoista tai junista kertovaa kirjaa ja oli onnesta soikeana.

   Ihana kuulla, että pidit Novak-kirjasta. <3

   Poista