maanantai 22. helmikuuta 2010

~MINILOMATUNNELMIA *~


Maanantain ja arjen alkaessa on mieltälämmittävää muistella viime viikonlopun nimilomaa. Perjantaina, mieheni syntymäpäivänä, kävimme ensin syömässä ja sen jälkeen suuntasimme elokuviin. Thaimaalainen ruoka oli ihanaa, ja Imaginarium of Dr Parnassus siinä määrin hieno, että harkitsen oman postauksen kirjoittamista elokuvasta. Ajanpuutteen vuoksi tyydyn kuitenkin ylistämään elokuvan visuaalisuutta ja huikeaa näyttelijäntyötä sekä erinomaista tarinaa. Moitteen sijaakin elokuvasta löysin: Loppupuolella oli minun makuuni hieman turhaa sekavuutta ja juoksentelua. Suosittelen kuitenkin elokuvaa kaikille, jotka pitävät hieman kieroutuneen omituisista, mutta samalla pohjimmiltaan sydämellisistä tarinoista.



Kun perjantai sujui parisuhdeajan merkeissä (mukaanlukien syöminen ja leffailta), suuntasimme lauantaina heti aamiaisen jälkeen ostoksille. Shoppailimme siinä määrin runsaasti, että minulle tuli lähestulkoon katharttinen olo. Ennen kotiinpaluutamme hengähdimme hieman lounaan merkeissä. Olin juuri aamulla valitellut miehelleni, etten ole koskaan saanut Suomesta hyvää risottoa, mutta nyt sain! Söin sitä niinkin yllättävässä paikassa kuin Virgin Oil:issa, jossa oli muutenkin mukavan leppoisa tunnelma. Pidän yleensä valoisammista ravintoloista, mutta tätä postaustani sävyttävät kuvat (toivottavasti) kertovat, kuinka kotoisan rentoa Virgin Oilissa oli. Puisia viinilaatikoita voisin mieluusti ottaa myös omaan kotiin; Ne voisin sijoittaa keittiöön kaapistojen päälle ja niihin voisi säilöä kaikenlaista sekalaista tavaraa, jota ainakin meidän perheessämme syntyy kertyvän kuin itsestään. Lisäksi viinilaatikot ovat omiaan nostattamaan minulla aina olemassa olevaa matkakuumetta.

Jotain Helsingistä piti tietenkin tuoda kotiin, joten tässä muutama pieni juttu: Kaunis öljypullo, syötävän suloisia lautasliinoja (ok, ehkei niitä kannata ravintonaan käyttää), se hurmaava Iltapurjehdus sekä minun ruokafilosofiaani sopiva kyltti keittiöön. Lapsille hankimme tietenkin omat tuliaiset (Pinkie Pie-poni sekä Pekka-veturi) ja luultavasti saan mieheltäni ensi viikolla jonkun hyvän kirjan synttärilahjaksi, koska Akateemisesta oli ostettu jotain vaaleanpunaiseen paperiin käärittyä ;) Seuraavassa päivityksessäni palaan taas kirjojen maailmaan.





PS. Lisään loppuun vielä kuvan hotelli Tornista lumisen ikkunan takaa nähtynä. Emme yöpyneet Tornissa, vaan Scandicissa, jonka huoneen ikkunasta Torni näkyi. Tornin kuvan kuitenkin haluan tuoda esille, koska hotellilla ja ennen kaikkea Helsingillä (mm. Temppeliaukion kirkko ja ravintola Salve) on isohko rooli John Irvingin mainiossa kirjassa Kunnes löydän sinut. John Irving on ylivoimainen suosikkikirjailijani, joten hänen uusinta suomennostaan odotellessa taidan lähiaikoina esitellä Kaikki isäni hotellit, oman suosikkini hänen tuotannostaan.

12 kommenttia:

  1. Mielenkiintoista että Olive Oilista löytyikin hyvää risottoa!Sait minut muuten kiinnostumaan tuosta elokuvasta,täytyy se nähdä jossain vaiheessa.

    VastaaPoista
  2. Ai se oli Temppeliaukion kirkko! Minäkin tahdon Helsinkiin ja syömään Virgin Oiliiin ja tulla katharttiseksi!!!

    Sinä olet siis Kalat. Teen just kohta Kalojen horoskoopin, joka on vanhasta kirjasta, joka on aina ollut oikeassa. (Toivottavasti kukaan ei keksi, että sieltä löytyy myös mikä merkki sopii millekin ja mitä tapahtuu, jos vaikka Kalat avioituu xx:n kanssa etc.Ei muuten, mutta mun niskat ei kestä. Minulle täydellisin on rapumies ja sehän minulla on.)

    VastaaPoista
  3. Ihania ostoksia! Ja oi, minuahan alkoi melkein jänskättää, että mikä kirja siellä Akateemisessa on lahjaksi kääritty!

    Ihanan tunnelmalliselta paikalta vaikuttaa kyllä tuo ravintola! Niin ja hei...et varmaan arvaa, mitä puisia juttuja minäkin haaveilen vielä jostain saavani;) Katselin tässä viikonloppuna täällä yhden lahjatavara/kahvilaliikkeen edustalla vanhoja puisia pullolaatikoita, mutta olivat sitten 19e kappale, joten sinne vielä jäivätkin.

    Kerrassaan hurmaava tuo viimeinen ikkunakuva! Siitä näkee erinomaisen hyvin, miten tässä meidän arjessa löytyy pieniä taianomaisia asioita/juttuja yllättävistäkin paikoista;)

    VastaaPoista
  4. Tyylikäs kuva Tornista. Ja reissu siis napakympisti onnistunut!
    Hienoa, kun sä esittelet noita kirjoja, mulla sitä mukaa luettavien kirjojen pino kasvaa : )
    Ja olen niin äärettömän hidas saamaan kirjaa loppuun...tai no...onhan se vähän kausittaista!(ja tietysti riippuu kirjasta)
    Odotan tuota Kaikki isäni hotellit-juttua!

    Kalat myös = )

    VastaaPoista
  5. Yaelian: Elokuva oli ainakin minun mieleeni. Leffa oli siinä määrin visuaalinen, että se kannattaa katsoa joko elokuvateatterissa tai isolta ruudulta (visuaalisuus ja näyttelijät olivat parasta antia).

    Leena: Muistaakseni se oli Temppeliaukion kirkko, mutta mulle tuli äkkiä mieleen välähdyksiä muistakin kirkoista (Tuomiokirkko se ei takuulla ollut!). Pitää tsekata kirja kotona, nyt olen töissä :) Ja joo, olen kalat. Aika tyypillinen monessa mielessä, mieheni on vesimies.

    Susa: Virgin Oil on ihan kiva ravintola, olemme käyneet siellä kerran aikaisemminkin. Siellä päin tuntuu olevan aika kivoja sisustuskauppoja. Täytyy joskus tehdä pieni reissu sinne suunnalle :) Kiitos kuvakehusta!

    Taru: Sinulle myös kiitos Torni-kuvaa koskevasta kommentista. Kyllä mullakin lukeminen on kausittaista, toisinaan ehdin paremmin ja joskus olen liian väsynyt lukemaan muuta kuin lehtiä. Kaikki isäni hotellit-kirjoitus tulee loppuviikolla, väliin vähän muuta. Ja hauska tavata horoskooppi"kaima".

    VastaaPoista
  6. Kaikki isäni hotellit on myös minun ikisuosikkini!

    Lomanne kuulostaa niin ihanalle, että oikein pitää alkaa pohtimaan, mitkä olisi ne omat mahdollisuudet päästä hiukan ulos arjesta.

    Mukavaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
  7. Kävithän Akateemisessa kirjakaupassa :)

    VastaaPoista
  8. Emilia: Kiva, että sinäkin pidät Kaikki isäni hotellit-kirjasta :) Joskus pienikin irtiotto arjesta virkistää - ja sitten tuleekin jo ikävä kotiin.

    Tuure: Totta kai, eihän keskustassa voi käydä pistäytyttämättä Akateemisessa!

    VastaaPoista
  9. Upeat lumikukkaset olet saanut tuohon kuvaan! Kaunis. Kivoja ostoksia olet tehnyt myös. Tuo jälkiruoka-asia sopii oikein hyvin myös minun ajatusmaailmaan. ;)

    VastaaPoista
  10. Miniloma on pidettävä usein, tahdä asioita yhdessä. Nuo pinkit muumi-mukit ostin miehelleni..

    VastaaPoista
  11. Anastasia: Tuo jälkiruoka-kyltti oli aivan pakko ostaa ;) Nyt tilasin vielä yhden vintage-tyylisen vanhan mainosjulisteen, joka aiheeltaan sopii kyltin kanssa. Kunhan posti sen tuo, otan kuvan keittiöstä tänne blogiin.

    Hannele: Totta. Me olemme muutaman kerran käyneet minilomalla Euroopan kaupungeissa, mutta nyt pelkkä piipahdus 30 kilometrin päähän Helsinkiikin virkisti.

    VastaaPoista
  12. hienoa! kirjallisuuslehtihyllystä olisit löytänyt minun ja ystävieni toimittaman kirjallisuuslehti Scriptorin!

    VastaaPoista