keskiviikko 10. helmikuuta 2010

~NORAH JONES: THE FALL~Vaikka ollaan pian jo kevättalvessa, ostin viikonloppuna iTunesista syksyn nimeä kantavan Norah Jonesin levyn. The Fall on juuri sellaista lempeää musiikkia, jota olen nyt kaivannut. Picoultin hyvä, mutta raskas kirja sekä minuun aina tähän aikaan vuodesta salakavalasti iskevä (onneksi hyvin lievä) alakulo saivat kaipaamaan jotain suloista, kaunista, nostalgista ja silti uutta.

Olen pitänyt Norah Jonesista heti Come Away With Me-levyn ilmestymisestä saakka. Hänen musiikkinsa on ehkä hivenen raukeaa, suorastaan unenomaista, mutta samalla miellyttävää ja luonnonläheistä. The Fallilla Norah Jones ottaa hieman edellisiä levyjä rytmikkäämmän, suorastaan rouhevamman suunnan. Se tekee hyvää ja olen valmis nostamaan tämän levyn hänen parhaimmakseen. Vaikka tunnelma on syys-talvinen, voisin kuvitella kuuntelevani levyä kaikkina muina kuukausina paitsi ehkä touko-kesäkuussa.

Norah Jonesin musiikissa soivat mielestäni monet ihanalla tavalla maanläheiset asiat: Puulattiat, kynttilän kajo iltahämärässä sekä tuuli puiden latvoissa ja katukuiluissa. Laululyriikoissa ihmissuhteilla on keskeinen rooli. Vaikka Norah Jones liikkuukin musiikissaan Manhattanilla, ajattelen häntä kuunnellessani pieniä kaupunkeja. Tämä mielleyhtymä on tietenkin täysin subjektiivinen ja juontaa juurensa siitä, että olen itse pikkukaupungin tyttö, joka sattumoisin työskentelee Helsingissä ja asuu pääkaupunkiseudun laitamilla (meiltä on lyhyempi matka hevostallille ja metsään kuin lähikauppaan). Ehkä musiikin juurevuus onkin perua siitä, että levyllä maalaishenkisyys ja kaupunkilaisuus onnistuvat liittymään yhteen rosoisen romanttisesti. The Fall on musiikkia aikuisille runotytöille.Tässä vielä linkki YouTubeen ja videoon Chasing Pirates.

11 kommenttia:

 1. Lumiomena, minäkin söin juuri puolikkan Fazerin sinistä, sillä muistin huhtikuun...

  Piristävät, taiteelliset kuvat ja kuuntelin Fallia vähän enemmänkin. Nyt kun tuota roughia alkaa tulla, on Norah munkin juttu, joten kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
 2. Sorry! Armoa! Soitan nyt myös Norah Jonesia, mutta eri levy kuin sulla;-) Linkitin sun blogin...

  VastaaPoista
 3. Minullakin on tuo Fall ja kaikki muutkin Norahin levyt. Tutustuin hänen musiikkiinsa ensilevyn ilmestyessä ,ja siitä lähtien olen pitänyt, hyvä ja lahjakas laulaja!

  VastaaPoista
 4. Leena Lumi: Kiitti linkityksestä. Sinun blogissasi soiva kappale on Norahin ihanalta ensilevyltä Come Away With Me. Siinä levy, joka kestää aikaa.

  Yaelian: Minullakin on kaikki Norahin levyt ja olen samoin varsin tykästynyt hänen musiikkinsa. Hän osaa tunnelmoinnin aika lailla täydellisesti!

  VastaaPoista
 5. No tämä oli minulle uusi tuttavuus. Ei hullummalta kuulostanut. Pitänee laittaa muistiin:)

  VastaaPoista
 6. Keijukainen: Norah Jones tekee tosiaankin mukavaa musiikkia. Kannattaa vaikka YouTubesta kuunnella enemmänkin :)

  VastaaPoista
 7. Uusi tuttavuus minulle, pidän tämän tyylisestä. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 8. Mimmuli: Mukavaa, jos pidit. Ihanaa viikonloppua sinullekin!

  VastaaPoista
 9. Lapset ja mies täyttäneet atlon musiikilla, nyt alkanut itse ostaa omaa musiikkia :)

  VastaaPoista
 10. Elämäntilanteet vaihtelevat ja toisinaan aikaa kuunnella omaa mielimusiikkia ei juuri ole. Itse kuuntelen musiikkia lähinnä työmatkojen aikana (matka kestää 30-60 min. suuntaansa).

  VastaaPoista
 11. Ooh, Norah Jones on mun ja mieheni (eka) se meidän musa.. you know.. Pitäisi ostaa tuo viimeisinkin . Aiemmat löytyy. Ihanaa.

  Oletko kuunellut/kuullut Katie Melua? Tykkäätkö? (Spider web on ihana biisi...)

  :)

  VastaaPoista