maanantai 7. kesäkuuta 2010

~Kesälaulu *~


Kesken työpäivän ajatukseni viipyilevät viikonlopussa; Kesäisessä - ja aika viileässä - illassa kotiterassilla kera uusien tyynyjen, pienellä kävelyllä, ystäväperheen pojan syntymäpäiväjuhlissa, viimein sinkkisankoon kasvamaan päässeessä chilipaprikassa (jonka onnistun varmaan tappamaan tuota pikaa) sekä ennen kaikkea Kesälaulussa. Ei ole ihmistä luotu viettämään kesäkuista päivää toimistossa, ei!


Tyttäreni pääsi viime viikolla keijukaismetsään yhdessä ystävänsä kanssa. Ystävää odotellessaan hän soitti Kesälauluksi nimeäänsä kappaletta nokkahuilulla ja nyt viikonloppuna laulu sai sanatkin:

Kesällä perhosetperhoset lentelee
lentelee
ja syksyllä
syksyllä
puut lehdet putoaa
perhoset, linnut
on poikasia ja kastematoja
perhoset, perhoset
ja kukkia kasvaa aina kesällä
kasvaa
ja on myös paljon Hello Kittyjä
ja vähän pikkuveljiäkin.


Näissä alkukesän tunnelmissa jatkan tänne toimistoon hautautumista haaveillen tutustumisesta ystävän perennapenkkiin, josta aiomme hakea lisää kasveja pihalle jonain iltana tällä viikolla. Työmatkalla kotiin aion leppoistaa itseäni kuuntelemalla äänikirjaa, joka formaattina on minulle itselleni uusi tuttavuus. Kirjasta lisää sitten aikanaan.

18 kommenttia:

  1. Ihania kuvia ja tunnelmia! Ja laulu on kerrassaan upea :)

    Toivotan chilipaprikallesi onnea ja menestystä kasvun tiellä :D

    VastaaPoista
  2. Kaunis puutarhakalustesarja ja tosi suviset tyynyt.

    Tuosta laulusta tuli ihan haikea olo, sillä niitähän Merikin rustaili ja runoja myös.

    Postauksen todellinen tunnelma tuli suomenhevosesta ja erittäin ajatuksellista kuvata menoa eli takaapäin. Jotain haikeaa siinäkin...Varmaan suvimuistoja mammalasta.

    VastaaPoista
  3. Johanna: Kiitos :) Jostain syystä en ole koskaan onnistunut samaan chilipaprikoita, joten toivon kasvatuksen nyt onnistuvan. Olen varmuuden vuoksi siirtänyt sinkkisangon yöksi sisälle, ettei mahdollinen halla pääse puremaan.

    Leena: Kiitos. Halusin meille tuollaiset aika romanttiset puutarhakalusteet. Meillä Meri, vaikka jo aikuinen, taitaa joissakin suhteissa olla meidän A:n kaltainen, kuten olemme joskus kirjoitelleet. Kivenheiton päässä kotoamme on talli ja metsäpolulla tulee usein vastaan hevosia. Ihana näky kesäiltana!

    VastaaPoista
  4. Kesästä nyt nautiskellaan ihan ehdottomasti, vaikka sitten ikkunasta ulos katsoen.
    Niin kesäistä menoa teillä, kukkatyynyjä ja kapea tie, jota hevosen kanssa köpötellä.
    Tänään lehmät pääsevät laitumelle : ) paras kesämaisema omalla tavallaan.
    Ostin muuten luettavakseni Siilin eleganssin, kiitos sinun!) Ongelmani kirjastossa/kirjakaupassa on yleensä ollut, etten osaa päättää, minkä kirjan ottaisin. Ja sitten yleensä valitsen jonkun huonon...nyt olen täällä blogissasi saanut hyvää esimakua kirjoista. On ollut helpompi valita, kun joku vähän kertoo kirjasta enemmän ja oman mielipiteensä. Ja ihanaa, kun on taas sen tuntuinen kirja kädessä, jota odottaa pääsevänsä lukemaan. Uuni on vieläkin kesken, mutta se nyt odottakoot parempaa aikaa...

    VastaaPoista
  5. Onneksi on olemassa mielikuva matkailu. Sillä saa toimiston seiniä edes hetkeksi auki kesäisiin maisemiin!

    Ihanaa viikon oalkua!

    VastaaPoista
  6. Voi miten hauska ja tunnelmallinen päivän kuvaus sinulla !Ihana laulu ja kuvat!Jaksamista sinne toimistoosi -kesä on kuitenkin täällä työpäivänkin jälkeen :))

    VastaaPoista
  7. Taru: Lehmät laitumella on yksi eniten kesää tuovista näkymistä. Tiedätkö, että ihan pienenä pelkäsi mummolani lehmiä, koska ne olivat niin isoja :) Toivottavasti pidät Siilin eleganssista. Minun mielestäni se on paras tänä vuonna lukemistani kirjoista.

    Emilia: Mielikuvamatkailu onkin tarpeellista :) Työhuoneeni ikkunasta näkyy kaistale merta sekä Kruununhaan / Katajanokan kauniita taloja, joten sikäli en valita. Mieli vaan laukkaa kesälaitumilla!

    Maria: Kiitos. Tyttäreni on alkanut keksiä vaikka kuinka lauluja ja tarinoita. Nelivuotiailla riittää mielikuvista. Ja tosiaan, kesä on tallella onneksi illallakin ja lomaankin on enää pari hassua viikkoa :)

    VastaaPoista
  8. Ei ihmekään että mietteet kulkeutuvat luonnon pariin,kun on niin kaunista siellä.Kuvissasi oleva vihreän sävy on niin kaunis.Ja ihan kohta näen minäkin sen!Tosi kauniita kuvia:-)

    VastaaPoista
  9. Ihana laulu!!! Varsinkin Hello Kittyt hymyilyttivät. :) Noita samoja tyynyjä katselin, mutta kun on jo kivat olemassa ennestään.

    Kesällä töissä... voi ei. No onneksi on viileää, sen kestää ehkä paremmin kuin helteen! Odotan kiinnostuneena äänikirjajuttua, koska välillä itsekin niitä katselen, mutta valikoima ei ole tuntunut kovin kummoiselta. Tai sitten olen jo lukenut kaikki kiinnostavat. :)

    VastaaPoista
  10. Olen samaa mieltä ei meidän pitäisi joutua olemaan sisätiloissa näin lyhkäisenä kesänä :) Miten ihanaa olisikaan tehdä töitä kotiterassilta käsin...työnantaja voisi olla todella tyytyväinen alaiseensa joka tekee työtä hymyissä suin :D

    VastaaPoista
  11. Minä olen monta kertaa suunnitellut, että kuuntelen äänikirjan, mutten ole saanut aikaiseksi. Ajatus kiehtoo, se olisi mukavaa, vaikka kun istuu junassa eessuntaas.

    Laulu on suloinen :) Haluaisin kuuulla sen.

    VastaaPoista
  12. Vaude, mikä laulu! :) Kaunis tuo penkki ja tyynyt ovat niin kesäisen raikkaat! Tykkään tuosta heppakuvasta myös!

    VastaaPoista
  13. Minäkin viime viikolla ajattelin noita äänikirjoja. Kiva kuulla kokemuksiasi myöhemmin.

    Tuo vaihe, kun pääsee hakemaan jonkun puutarhasta perennoja, on ihana. Meille ei oikein meinaa enää mahtua mitään perennoja.

    Leppoistamis-sana on aika kiva, minä sitä täällä makustelen.
    Aurinkoa viikkoosi Lumiomena!

    VastaaPoista
  14. Tuo penkki tyynyineen on juuri sellainen kuin kuvittelin;) , ihana!

    Onnea chilipaprikalle, olkoon hän pitkäikäinen ilo;) Itselläni nuo tavallisesta punaisesta paprikan siemenestä idättämäni kolme paprikaa ovat nyt noin 10 senttisiä ja aika sitkeitä tuntuvat olevan.

    Minäkään en ole vielä kertaakaan kuunnellut äänikirjaa, suunnitellut kylläkin. Niinpä mielekiinnolla odotan sinun arviotasi äänikirjasta:)

    VastaaPoista
  15. Yaelian: Kiitos. Loma alkaa onneksi tuota pikaa ja kestää melkein viisi ja puoli viikkoa :) Hienoa, että olet tulossa kesällä Suomeen!

    Ilse: Hello Kitty on meillä varsin vakava asia. Nyt alkukesästä on suhteellisen helppo olla töissä, mutta heinäkuussa voisi olla vaikeampaa. Olen onneksi aina saanut viettää lomani silloin, kun haluan. Palaan äänikirjoihin, kunhan olen kirjan tai kaksi kuunnellut. Yllättävän hidasta touhua, tänään tartuin bussissa ihan oikeaan kirjaan :)

    Marie: Keskustelin mieheni kanssa pohjoismaisten ja eteläeurooppalaisten loma-ajoista. Vaikka Välimerellä on sään puolesta järkevintä viettää lomaa elokuussa (kuka voisi työskennellä 40 asteen helteessä, kun luontokin on auringon karrelle polttama?!), niin tosi kauan joutuvat he lomaansa odottamaan. Minulla olisi töissä nyt iso luku-urakka edessä. Mitähän jos menisin tuonne Pohjoisrantaan paperipinkan kanssa... :)

    Kirjailijatar: Monet ystäväni ovat kehuneet äänikirjaa ja siitä sain kipinän ladata pari kirjaa uuteen leluuni iPhoneen. Kiitos laulukehuista. Nyt Kesälaulu on saanut uusia säkeistöjä. Nelivuotiailla on ehtymätön mielikuvitus!

    Anastasia: Kiitos. Hankimme uudet puutarhakalusteetkin nyt keväällä, koska entiset olivat niin pienet. Lasten esittämät laulut ilahduttavat monia :)

    Omenaminttu: Äänikirjoista tulen kirjoittamaan loppuviikolla - tai viimeistään sitten, kun saan kirjan kuunneltua. Meille mahtuu vaikka kuinka perennoja, koska talomme edelliset omistajat eivät olleet istuttaneet pihalle mitään. Leppoistaminen on aika kuvaava uudissana.

    Susa: Toivotaa, että chili jaksaa kantaa hedelmää (kai niitä sanotaan hedelmiksi). Koetan muistaa siirtää chilin yöksi sisälle, koska se ei kuulemma viihdy alle 15 asteen lämpötilassa. Viime yönä kasviraukka tosin unohtui terassille, onneksi ihan seinä viereen suojaiselle paikalle.

    Mukavaa tiistaita teille kaikille ♥

    VastaaPoista
  16. Tuolle penkille haluaisin istahtaa! lahjakas lapsi teillà; ei ole tainnut kauas puusta tippua tuo omppu! Kàvelin tànààn tuolla ystàvien marjatilan maisemissa kieloja hakemassa. Minà olen sydàn juuriani myòten maalainen, nyt ja aina! Mukavia perennahetkià.

    VastaaPoista
  17. Onpas nätit kesäiset tyynyt.

    VastaaPoista
  18. Lissu: Kiitos. Omena on tosin saattanut tehdä muutaman mutkan, mutta osunut onneksi lapseen paremmin kuin äitiin :) Kielojen tuoksu on hurmaavaa!

    Allu: Kiitos.

    VastaaPoista