lauantai 12. kesäkuuta 2010

~Aakkoset (paparazzeilua) ~

Löysin Mari A:n Ihan omasta blogista Aakkoset, ja lista- sekä tietenkin aakkosintoilijana päätin tehdä omani. Huomenna on luvassa vielä erilainen lista, mutta sen jälkeen palaan taas kirjojen pariin. Kirjoista saan myös mainion aasinsillan mainostaa hyvän ystäväni aloittamaa kirjablogia Järjellä ja tunteella. Luvassa on järjellä ja ennen kaikkea tunteella arvosteltuja kirjoja monipuolisesti lukevan ystäväni hyllystä.

Ja nyt: Elämäni aakkoset (tai ainakin kesäkuisen sadelauantain aakkoseni)

A Tyttäreni A, neljä- ja puolivuotias elämäni valo.

B Bologna. Selvä valinta B:ksi. Italialainen kaupunki, jossa mieheni työskenteli 2003-2005.

C Calvino. Itali Calvino, eräs suosikkikirjailijani.

D The Doors. Lukioaikani suosikkiyhtye. Liskokuninkaan mytologiaa ja hyviä biisejä.

E Kummityttöni E. Olen iloinen, että ortodoksisuus on täten säilynyt elämässäni (edesmennyt isänäitini oli ortodoksi, hän kuoli samana syksynä, jolloin sain ilon tulla E:n kummiksi).


F Fanfaari. Kaikki me tarvitsemme hieman fanfaareja elämässämme, eikö niin?!

G The Goring. Ihanin hotelli, jossa olen koskaan yöpynyt.

H Humanisinen tiedekunta. Sellaisesta valmistuin, mutta rakkaassa periferiayliopistossani sitä ei enää ole, vaan se on korvattu filosofisella tiedekunnalla.

I John Irving. Suosikkikirjailijani (ja mitäpä siihen lisäämään)

J Aviomieheni, jonka kanssa olen ollut naimisissa jo pian 11 vuotta.

K Kissankäpälä. Kukka, jota rakastin lapsena ja joka kasvaa edelleen miltei mattona mummolani lähellä savolaisella salolla.

L Lontoo. Suosikkikaupunkini, jonne voisin matkustaa aina ja aina vain.

M Minä itse. Äiti, haaveilija, hajamielinen, temperamenttinen, tutkija.

N Nekkula. Leikkimökki, jossa aiomme pitää juhlat juhannuksena.

O Poikani O, kaksi- ja puolivutoias, elämäni ilo.

P Pupu. Pihallemme on tainnut muuttaa rusakko, jota paparazzeilin eilen illalla ei-niin-kovin-hyvällä menestyksellä. Rusakko on pihallamme edelleen nyt lauantaiaamuna.

Q Keijo Q. Olin lapsena Dingo-fani.

R Raitiovaunu. Kulkuväline, jossa tunnen oloni aina hieman huristiksi. Niin eksoottista - vielä neljän pääkaupunkiseudulla asutun vuoden jälkeenkin!

S Suklaa. Olen addikti.

T Tarinat. Kirjat, joissa on hyvä tarina kerrottavana, kiehtovat loputtomiin.

U Uudissana. Uudissanoja, kuten painopistealue tai leppoistuminen, on hauska pohtia.

V Villasukat. Olen villasukkaihminen.

W Washintonin osavaltio. En ole koskaan käynyt, mutta sieltä tulee ihania omenoita ja hyvää punaviiniä (pieni mainos viinille nimeltä Columbia Crest).

X Xerox. En tule toimeen kopiokoneiden kanssa. En ole vielä löytänyt sisäistä toimistorottaani.

Y Yö, totta kai. Nimenomaan vuorokauden aika, ei koskaan samaa nimeä kantava yhtye.

Å Å, ruotsalainen sana joelle. Olen aina asunut lähellä jokea, lapsuuteni kotipaikkakunta kantoi joen nimeä sisällään, kuten henkinen kotikaupunkini Joensuu ja nyt asun kaupunginosassa, jonka nimessä joki on taas mukana.

Ä Äiti. Olen äiti ja myös äitini tytär.

Ö Öljy. Hiilivetyjen seos, jota ilman on vaikea elää, vaikka yrittäisi (katsokaa vaikka John Websterin elokuva Katastrofin aineksia)


23 kommenttia:

 1. Kiva idea! oli hauskaa saada tietää elämänaakkosesi.
  Mukavaa lauantaipäivää!

  VastaaPoista
 2. Lumiomena, tämä on ihan mahdotonta, nauran täällä vedet silmissä...en, en sinua, vaan sitä,e ttä munkin täytyy nyt tehdä tämä ja piti olla blogista poissa. Olen yllytyshullu jopa yllyttämättä. Nyt melkein jo tunnen sinut!

  Hohhoijaa, ja mistähän kuvat, kun sinulla oli nuo ihanat puput...

  VastaaPoista
 3. Ihanat aakkoset!
  Kiva oli lukea niitä ja huomata niin monta yhtäläisyyttä kanssasi - erityisesti J ja M sekä ortodoksiuskontoinen kummityttö jäivät mieleeni :)

  Mulla on kans ollut aakkoslista luonnosteltuna jo kohta pari viikkoa, muutama kirjain odottaa vielä lopullista muotoaan...pitäisikin julkaista se ;)

  Aurinkoisia ajatuksia viikonloppuusi!

  VastaaPoista
 4. Hyvät kirjaimet,ja kiva oli lukea ja oppia sinusta lisää asioita.
  Rusakon liikkeet olit saanut hyvin vangittua kamerasi avulla.Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Sinulla on ihanat aakkoset. Yksi kiinnitti huomioni...kissankäpälä. Pienenä tyttönä asuttiin maalla kaikki kesät, ja siellä törmäsin tähän kukkaan; niin erilaisella tavalla kaunis.
  En ole sitä enää missään nähnyt, mutta jotenkin sen kuva jäi ikuisiksi ajoiksi sydämeeni. Ja sinulla on sitä siellä kokonainen pelto!

  VastaaPoista
 6. Tuure: Minussa(kin) taitaa olla vähän yllytyshullun vikaa, kun innostuin tekemään nämä omat aakkoseni :)

  Leena: Naura vaan! Tulen kohta katsomaan sinun aakkosesi. Aina oppii jotain uutta.

  Marielisa: Metkaa, että yhtäläisyyksiä löytyy. Jos oikein muistan, oli meillä joitakin samoja juttuja myös "sadassa asiassa". Odotan sinun aakkostesi julkaisua :)

  Yaelian: Nämä on hauskoja juttuja, kun voi tuoda aina hivenen enemmän itsestään esille blogissa. Mukavaa viikonloppua myös sinulle!

  VastaaPoista
 7. Keijukainen: Kirjoititkin samaan aikaan :) Kissankäpälissä on jotain hellyttävää, pehmää ja vaaleanpunaista. Minun kissankäpäläni eivät kasva pellolla, vaan kumpuisella metsäaukealla mäntykankaalla. Kävin vuosi sitten katsomassa paikkaa (Pohjois-Savossa) ja siellä niitä oli edelleen. Tänä vuonna toivon juhannuksen aikaan pääseväni poimiman kissankäpäliä.

  VastaaPoista
 8. Kivat aakkoset, ihana lista! Pistän tuon viinin nimen muistilistalle, ja hotellin. Jospa vaikka joskus pääsisin Lontooseen!

  Olen tehnyt näitä elämäni varrella säännöllisin väliajoin, ja aina jotain muuttuu. Harkitsen, ehkä on aika tehdä uudet. :)

  VastaaPoista
 9. Kiitos linkityksestä;)

  Ja voi että rakastan näitä kaikenmaailman listoja, tämäkin aakkosjuttu on tosi hyvä!

  VastaaPoista
 10. Kivat aakkoset! :)

  Tämänhän voisi tehdä itsekin :)

  VastaaPoista
 11. Piti vielä sanoa, että onpas upea hotelli.

  VastaaPoista
 12. Voi miten hienot aakkoset sinulla-jäin miettimään villasukkia:) mulla aina jalassa myös, Lontoota (rakastan ) ja yötä nimenomaan vuorokautta -se on munkin aika ja äitinäoloa sekä omaa äitiä toki monta muutakin kohtaa ,nämä alkoivat elää ajatuksia lisää-Olipa kiva lukea ja tutustua sinuun lisää!kiitos kun jaoit tämän myös minulle!

  VastaaPoista
 13. Lumiomena, yhteisiä piirteitä löytyi enemmänkin, mutta nostan nyt tuon suklaan ja Dingon esille, jotka tulisivat omalle ei-julkiselle listalleni. Helsingin kirjamessut on hyvä idea, minkä ehdotit Leena Lumen blogissa! Laitan jossain vaiheessa FB:hen yhden kirjallisen tapahtuman, minne olen innostuneena suuntamassa tässä kesällä!

  VastaaPoista
 14. Ilse: Suosittelen tuota Columbia Crestiä. Nykyisin sitä on aina viinihyllyssämme :) Minä tein elämäni aakkoset nyt ensimmäistä kertaa, vaikka olen toki ajatuksella usein leikitellyt aiemminkin.

  Susa: Ole hyvä ♥ Ja teepä omat aakkosesi, jos jaksat/ehdit!

  Johanna: Tee ihmeessä omasi :)

  Allu: The Goring on ihana hotelli! Se on ihkaoikea luksushotelli, joka on samaan aikaan kotoisa ja kaunis.

  Maria: Kiitos :) Minäkin saan usein oivalluksia muiden listoista tai aakkosista. On mukava peilata omaa oloa ja elämää niitä vasten.

  Una: Kiitos ♥

  Sara: Dingo? Sitten olet varmasti kuta kuinkin samaa ikäluokkaa kuin minä. Olisi mukavaa, jos kirja(llisten)bloggareiden tapaaminen toteutuisi. Ja heti heräsi kiinnostus siihen, minkä kirjallisen tapahtuman aiot nostaa esille. Teet sen varmaan Tyttökirjaklassikot-sivulla? Liityin sinne jäseneksi tässä joku aika sitten :)

  VastaaPoista
 15. Mielenkiintoinen listaus. Infoakinhan tässä tuli. Harkitsen omaa listaani. E-kirjain on aika selviö omalla kohdallani ;D

  VastaaPoista
 16. Ihana idea..
  minäkin listaan jossain vaiheessa..
  Kissakäpälä jäi minuakin ihastuttamaan ja lapsuuden kesät tulvahtivat mieleeni..

  Kiitos kun kerroit itsestäsi =)

  VastaaPoista
 17. Sooloilija: Mikähän sinulle mahtaisi tulla kohtaan E? ;-) Tee ihmeessä oma listasi, olisi hauska nähdä se!

  Hanne: Samoin sinä, elämän aakkosten avulla tutustuu blogiystäviin paremmin. Kissankäpälissä on jotain viatonta, lapsuutta!

  VastaaPoista
 18. Hehee, ihan huippu! Pakko tehdä itsekin! :D

  VastaaPoista
 19. Katri: Tee ihmeessä. Tulen katsomaan aakkosiasi :)

  VastaaPoista
 20. Hannele: Kiitos. Näitä on hauska keksiä :)

  VastaaPoista