tiistai 1. kesäkuuta 2010

~Sateisessa Fiskarissa~

Tarkoitukseni on pian palata "blogiruotuun" ja tuoda mukaan enemmän kirja-aiheita, mutta Last Night on Twisted Riverin lukeminen etenee edelleen hieman hitaasti, ja kevätkesä on täynnä sitä leppoistelua. Näin ollen latailen tänne valokuvia. Teimme perheeni kanssa viime viikonloppuna päiväretken sateiseen Fiskariin, jossa kävin vasta elämäni toisen kerran. Vanhan ruukkikylän tunnelma on valloittava (ja vaikkei kuvistani näy, myös turistientäyteinen); Ainakin minä pääsin mielikuvissani menneeseen, yhtä lailla patruunan perheen herraskaiseen elämään kuin ruukkityöläisten raskaaseen raatamiseen.

Retkemme aikana kävelimme pitkin jokea mukailevaa kylänraittia.


Pidimme sadetta - onneksi oli kunnolliset varusteet mukana!


Ja pidimme lisää sadetta istuen hurmaavassa kahvilassa, jossa sisäinen suklaaholistini hyrisi tyytyväisenä.Pääkaupunkiseutua lähellä olevia muita antoisia retkikohteita ovat mielestäni vanha Porvoo sekä Tuusulanjärven alue. Kesän aikana tulemme varmasti pistäytymään molemmissa. Keskikesällä automme nokka suuntaa jokavuotiseen tapaan kohti Itä-Suomea, henkistä kotiseutuani. Millaisia pieniä retkiä tai kotimaanmatkoja teillä muilla on suunnitteilla?

19 kommenttia:

 1. Fiskars on kyllä hieno paikka. Kävin siellä viime kesänäkin, aina silloin tällöin tulee poikettua, kun se nyt kumminkin on aika lähellä. Minulla on myös ihana kirja Koteja Fiskarsissa, jossa pääsee kurkistamaan oikeisiin koteihin siellä, tosi mukavaa.

  Minunkin henkinen kotini on itäisemmässä Suomessa, joten sinne tekee joka kesä mieli. Suunnitelmat ovat hiukan auki vielä...ainakin käyn Loviisassa, Porvoossa ja Hankoonkin haluan.

  VastaaPoista
 2. Fiskars on ihana paikka ja niin kovin valokuvauksellinenkin. Toivottavasti pääsette sinne vielä uudemman kerran, hiukan paremmalla säällä. Porvoon vanha kaupunki on myös minun lempparini, Tuusulanjärven alueella en ole tietääkseni edes koskaan käväissyt.

  Ihania suunnitelmia siis erilaisten kesäkohteiden suhteen.

  Voi kun itse edes tietäisi, minne tänä kesänä suuntaamme. Kaikki on meillä vielä avoinna, mutta kyllä Suomeen olisi aina ihana päästä kesälomailemaan. Saas nähdä, miten käy...

  VastaaPoista
 3. Minäkin olen melkein joka kesä piipahtanut Fiskarsissa..
  Myös aion tätnä kesänä mennä...
  Viehättävä tunnelma, mielenkiintoista taidetta ja mahtava luonto...

  VastaaPoista
 4. Heippa vaan!

  Olen uusi lukijasi, kiinnostuin erityisesti blogistasi, kun huomasin mieleisissäsi lastenkirjoissa oman suosikkini Orvokki Annalan Mikä Kuka ja Ken-kirjan. Minulta se löytyy hyllystä ja on Pomp-O-Moto-kirjan lisäksi yksi lastenkirjasuosikeistani.

  Sitten Suomen kohteisiin...
  Porvoosta pidän minäkin ja Tuusulanjärven taiteilijakodit on tullut koluttua myös (Halosenniemi ja Ainola ovat hienoja). Tänä kesänä toiveissa tällä sodasta kiinnostuneella olisi Syvärannan lottamuseo. Hvitträsk ja Fiskars ovat myös upeita paikkoja.

  Tänä kesänä suuntaamme jälleen myös oopperajuhlille Savonlinnaan, joka on todella kaunis kaupunki. Turun keskiaikamarkkinoilla tulee varmasti myös pistäydyttyä ja mieluusti kokeilisin myös resiinalla ajoa Porin puolessa. Suomea olemme reissanneet paljon ristiin rastiin monena vuonna, mutta joka syksy on pakko päästä Lappiin vaeltamaan tuntureille kera koirien. Linnoja voin muuten suositella niille, joka ei ole vielä kaikkia kolunnut; Raaseporin raunioista Mustion linnan kautta Louhisaaren kartanoon näiden perinteisten linnojen lisäksi.

  Ihana paikka mielestäni oli myös Raatteen portti ja läheisen levähdyspaikan kävelylenkki, jossa oli korsua ja panssarivaunua sun muuta.

  Vaikka tuota kotoista Päijännettäkin on kiva ajella ristiin rastiin veneellä ja poiketa vaikka Kelventeellä vaihteluksi kaupunkilomiin.

  Täytyykin aloitella kesän reissujen suunnittelu, sen verran nyt innostuin.

  Pitkä sepustus tuli, mutta aioin pysyä mukana jatkossakin ja yrittää kommentoidakin.

  terveisin Anni

  VastaaPoista
 5. Porvoo ja Suomenlinna ovat joka kesä kohteena.Samoin ulkosaaristo.Kesällä teemme Turun retken koko porukka kun en itsekseni sinne sairasloman takia päässyt.Tammisaari on myös suloinen kaupunki!Ja Helsinki tietenkin(sanoo vanha hesalainen)Nuo Fiskarsin kuvasi ovat ihastuttavat -haluaisin siine kovasti...

  VastaaPoista
 6. Terve! Fiskarista pidän minäkin. Olemme käynneet siellä perhen kanssa monta kertaa, ainakin kuvataidejuhlilla. Miljöö on todella upea ja mielenkiintoinen, suomalaiseksi.

  Tuusulanjärvestä pidän minäkin. Molempien mummieni suvut ovat sieltä, ja sen takia on lapsesta asti tullut pompittua järven pientareilla.

  VastaaPoista
 7. En ole Fiskarsissa koskaan käynyt, mutta ehdottomasti pitäisi käydä.

  Suunnitelmat vielä hieman auki, mutta pääkaupungissa nyt kuitenkin piipahdan sekä kotiseudullani pohjoisessa. Niistä sitten..

  VastaaPoista
 8. Fiskarssi on ihastuttava paikka. Onkin muutama vuosi kun viimeksi ollaan käyty. Täytyy laittaakkin kesälistalle :) Lomaankin on vielä aikaa joten viikonloppuretket on kivoja.
  Noin kauniista kahvilasta minua ei sitten varmaan ihan heti saada ulos :)
  Kiitos vinkistä Sinulle <3

  VastaaPoista
 9. Fiskars on minunkin lempipaikka. Olemme olleet siellä kaks kertaa. Viimeksi taisin ostaa jonkun kirjan juuri tuosta kahvilasta.Nyt muistankin, se oli Joudu joulu jo Pohjolaan( joulukorttien ja joululehtien historiaa).Ihania vanhoja joulukortteja kirja täynnä.
  Pidän myös Porvoon makasiinirannasta, Tammisaaresta, saaristosta.
  Ehkä joskus taas:)

  VastaaPoista
 10. Samat sanat, Fiskars on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Ja nyt täytyy heti nolona myöntää, että viimeksi kävimme tuolla juuri häidemme jälkeen fiilistelemässä;-) silloinkin satoi, lähes kaatamalla, mutta tuo sama tunnelmallinen kahvila kruunasi vierailumme.

  Upeita kuvia sinulla, voih, melkein tuoksutan suklaan ja hyvän kahvin aromit;-).

  VastaaPoista
 11. Fiskarsissa en ole käynyt, enkä sitä tuonut esille edes lomavinkeissäni, sillä luulin, suosituksesta (ystävälläni on siellä mökki), että kohde on Fiskarsin korvaava. Hienot kuvat olet taas saanut.

  Me olismme ehdottomasti Savonlinnassa oopeerajuhlilla, kuten olimme vuosia ennen kuin Vanha Neitimme kuuroutui ja tuli muutenkin meistä hyvin riippuvaksi. Olimme viimeksi siellä 2007 ja tarjosimme samalla elämyksen äidilleni, joka täytti 80 vee ja kaukaiselle Kanadan sukulaiselle, joka täytti 60 vee. Silloin oli Carmen ja se on ja pysyy minun lempioopperana. Decenzanon ystävämme on luvannut tarjota sen meille Milanon La Scalassa!

  Minusta Hvitträsk on Etelä-Suomen upein matkakohde. Siellä on myös tosi hyvä ruokaravintola.

  VastaaPoista
 12. Aivan niin kuin olisin käynyt tuolla...? En ole varma. Ihana kahvila, siellä istuisin kauan.

  Olen ties kuinka monena kesänä tehnyt suloisen sinkkureissun länsirannikon ihaniin kaupunkeihin ystävien luo, mutta tänä vuonna se tietysti jää. Matkaillaan mummoloissa vaan. Sitten joskus taas, ja jospa meille päin tulisi vieraita enemmänkin, kun on tuo pikkuinen.

  VastaaPoista
 13. Kirjailijatar: Koteja Fiskarsissa on ihana kirja. Olen selaillut usein, mutten ole (vielä) hankkinut omaan hyllyyni. Loviissa en ole koskaan käynyt, mutta haluaisin käydä siellä esim. sen vanhassa vara parempi-tapahtuman aikaan.

  Sari: Teille Suomessa lomailu on varmasti yksi kesän suurimmista asioista. Toivottavasti pääsette reissaamaan kotimaahan. Tuusulanjärven aluetta (Ainola, Halosenniemi) voin varauksetta suositella. Se on kaunis, mielenkiintoinen ja tunnelmallinen.

  Hanne: Tuo Fiskaria ympäröivä luonto on ihan omanlaisensa! Itäsuomalaisena en voi kuin ihailla niitä tammikujia, melkein kuin olisi ulkomailla.

  Anni: Kiva, että löysit tänne. Tervetuloa :) Mikä, Kuka ja Ken jätti niin voimakkaan muistijäljen mieleeni, että minun pitää etsiä kirja jostain divarista. Sinulla olikin paljon mielenkiintoisia vinkkejä Suomen kesään. Savonlinna on itselleni puolituttu kaupunki kiitos lähellä asuvan rakkaan ystävän. Sen sijaan Mustion linna ja Louhisaari ovat tuntemattomat, mutta niissäkin tekisi mieli vierailla. Me lomailemme pienten lasten ehdoilla, joten saa nähdä, mitä kesällä näkee Savossa sijaitsevien mummoloiden ohella :)

  Maria: Suomenlinna on upea. Käyn siellä kerran kesässä. Ja kesäinen Helsinki on kaunis. Olen töissä keskustassa ja nautin kyllä kävelystä asemalta töihin ja takaisin. Työpaikkani ikkunasta pilkottaa meri.

  Nyt on mentävä, joten jatkan loppukommenteilla illemmalla. Palaan :)

  VastaaPoista
 14. Tuonne minäkin haluaisin! Kerran olen paikkaan eksynyt, kun olin matkalla Sammattiin. Ja mikä ihana kirjakahvila, voih! Mukavaa kesäkuuta Sinulle Lumiomena!

  VastaaPoista
 15. Nyt ehdin palata kommentoimaan :)

  Tuure: Jotenkin ajattelin, että sinä saattaisit pitää Fiskarista :) Onpa kiinnostava kuulla molempien isoäitiesi sukujen olevan lähtöisin Tuusulanjärven alueelta! Halosenniemi on minulle ehkä se kaikkein rakkain paikka Etelä-Suomessa, ensimmäinen, johon "kiinnyin" tänne muuttomme jälkeen.

  Soolis: Helsingissä onkin kiva käydä loma-aikaan. Kun asuimme minulle rakkaassa Joensuussa, kävimme aina kesäisin "turisteina" Helsingissä :) Nyt mieli tekee entisille kotiseuduille.

  Marie: Juuri nyt on ihanaa tehdä viikonloppuretkiä. Toisaalta kävely vaikka puistossa tai meren/joen/järven rannallakin riittää, kun luonto on niin kaunis. Tuo kahvila on kiva paikka, sen tunnelma on samaan aikaan rauhallisen harmoninen, mutta kuitenkin vilkas.

  Hanne: Tervetuloa :) Mainitsemasi kirja vaikuttaa sellaiselta, josta pitäisin. Joulu on mielestäni vuoden ihaninta aikaa. Tammisaaressa en olekaan koskaan käynyt. Joskus siis sinne.

  Aamunkukka: Täytyyhän sitä joskus saada fiilistellä ;) Kiva, että kahvila on sinulle tuttu. Kiitos kuvakommentistasi ♥

  Leena: Hvitträsk on upea paikka ja kunhan saamme yhden hyvän ystävän kesävieraaksi, saatamme hyvinkin suunnata sinne. Haluaisin käydä Savonlinnan oopperajuhlilla ja varmasti joskus menenkin. Italiassa olen käynyt oopperassa muutaman kerran, mutta en La Scalassa.

  Ilse: Pienillä ihmisillä on ihmeellinen voima houkutella vieraita taloon :) Ja kunhan pikkuisenne kasvaa, teette taas matkoja tai retkiä hieman kauemmaksi. Mummolareissut ovat kesän kohokohtia ainakin meillä, sekä lapset että aikuiset nauttivat.

  Joana: Onnea uudelle bloginimelle :) Sammatin kyltin bongasinkin auton ikkunasta, kun ajoimme Fiskariin. Sielläkin olisi kiinnostava käydä. Mukavaa alkukesää myös sinulle!

  VastaaPoista
 16. Pari kesää sitten kävin ja ihastuin! Joskus uudelleen!

  VastaaPoista
 17. Anastasia: Minäkin kävin ensimmäisen kerran pari vuotta sitten ja nyt uudelleen. Paikan viehätys avautui entisestään :)

  VastaaPoista
 18. Löysin houkuttelevan ihanaan blogiisi. Fiskarsista pidän, Amsterdamiin haluaisin. Maailman ihanin tyttö ihastuttaa, Onneli ja Anneli ovat ehdottoman ihanat omissa elämänympyröissään. Palaan tänne uudelleen...leppoistumaan.
  t.Minna

  VastaaPoista
 19. Rva Pioni: Tervetuloa :) Mukavaa, jos leppoistut täällä!

  VastaaPoista