keskiviikko 31. maaliskuuta 2010

~PÄÄSIÄISEN VIETTOON~

Pääsiäinen on hiipinyt kotiimme pikkuhiljaa. Koska olemme huomenna aamulla lähdössä pääsiäisen viettoon Pohjois-Savoon, toivotan hyvää pääsiäistä jo nyt pääsiäistunnelmaisen kuvakavalkadin merkeissä. Meidän perheemme pääsiäisviikko on rakentunut näistä:

Pääsiäismunia! Ihanaakin ihanampia suklaarakeita. Koko perheen yhteinen suosikkimakeinen tälle kaudelle löytyy Leafin pussista. Ja kukas muu se pääsiäismunat munii, jos ei kukko!

Veikeästä Koiramäen Pajutallilta ostamastani pupupariskunnasta

Pääsiäisen symboleista. Tässä kohtaa haluan tähdentää, että vaikka minulla onkin tuo rakas matkaikoni, en ole ortodoksi. Pidän itseäni "varttiortodoksina" (paljon käytettyä varttikarjalainen-ilmaisua lainatakseni), koska isänäitini oli ortodoksi siirtokarjalainen ja nyt mummoni ollessa jo edesmennyt on minulla suuri ilo olla viisivuotiaan ortodoksitytön kummi. Matkaikonin sain vanhemmiltani, ja se on esillä kotonamme ympäri vuoden. Koristeisen pääsiäismunan on mieheni saanut lahjaksi kollagaltaan Joensuun vuosinamme.
Sekä tietenkin narsisseista ja täällä jo aiemmin esittelemästäni pääsiäiskranssista.
Luultavasti palaan pienellä ajankohtaan sopivalla päivityksellä pyhien aikana.
Hyvää pääsiäistä kaikille lukijoilleni!
Toivottaa,
Lumiomena

27 kommenttia:

 1. Vai löytyy noita munia Leafin pussista, olen niitä monessa blogissa ihaillut ja ihmetellyt mistä niitä saa.

  Meilläkin on jo neljä ikonia vaikkei ortodokseja olla mekään, äitini niitä kun maalaa niin kokoelmaa on kertynyt meillekin.

  Mukavaa, että olet mukana arvonassa!

  Hauskaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
 2. Iloista pääsiäisen aikaa lumiomena!
  Kodissanne on ihan kunnon pääsiäisen tunnelma ja onhan tämä hieno juhla. Nautitaan keväästä ja pääsiäisen ajasta.

  VastaaPoista
 3. Ihania nuo Leafin pääsiäismunat,olen niitä jo ihaillut parissa blogissa.Ja pupupariskunta on ihana!
  Oikein hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
 4. Minulla on pääsiäiskoristeet vielä laatikoissaan :)
  Edellisen postauksen oravista: meillä kiipeilee useampikin orava välikatolle. Pesimäpuuhissa ovat ja kesällä saa ihastella suloisia poikasia.
  Ihania pääsiäispyhiä Lumiomenalle toivottelee Omenaminttu

  VastaaPoista
 5. Oikein hyvää ja rauhallista pääsiäistä teidän perheelle. Niin kauniita kuvia sinulla taas;-).

  ps. Ortodoksit osaavat todella hienolla tavalla viettää pääsiäistä, siinä olisi meille muillekin kristityille oppimista;-) tai niin ainakin itse ajattelen. Joinain vuosina olemme jopa mieheni kanssa pitäneet pientä "herkkupaastoa" ennen pääsiäistä, pitäisi vaan ottaa uudestaan itseään niskasta kiinni;-).

  VastaaPoista
 6. Ihanaa pääsiäistä ja hyvää matkaa Pohjois-Savoon! :) Kiitos vinkistä, ostin heti Maalaisunelma-lehden ja laitoin siitä postauksen blogiini.

  VastaaPoista
 7. Mukavaa matkaa,mukavaa pääsiäistä täältäkin!

  VastaaPoista
 8. Vekarus: Nuo munat ovat hyvin kauniita, ihan kuin oikeita pieniä linnunmunia. Mitä olen blogistasi nähnyt, on äitisi taidokas ikonimaalari. ikonimaalaus olisikin aika kiehtova harrastus. Nyt illalla myös linkitin ihanan arvontasi.

  Taru: Meillä kotona pääsiäistunnelmaa on siellä täällä, mutta pääosin aika tyypillistä pikkulapsiperhemeininkiä: Muroja lattialla, mehutahroja sohvalla, nelivuotiaan saksilla tekemää silppuja siellä sun täällä ;)

  Yaelian: Sinun pitäisi saada noita pikkumunia sinne kauas. Saatko usein suomalaisia makeisia tai muita herkkuja?

  Omenaminttu: Oravat taitavat suosia talojen välikattoja? Meillä on pieni ongelma siinä, että meillä välikatto toimii myös tavaraullakkona, jonne ei ole niin kiva saada pieniä eläinvieraita.

  Aamunkukka: Pidän itse ortodoksien tavasta siunata lasten virpomisvitsat palmusunnuntain aattona. Olen ollut kerran mukana vigiliassa, jossa niin tehtiin ja se oli aika liikuttavaa.

  Anastasia: Hauskaa, että pidät lehdestä. Ja Savoon on mukava suunnata pääsiäiseksi ;)

  Marika: Kiitos samoin mukavaa pääsiäisen aikaa.

  Teille kaikille yhteisesti Oikein hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
 9. Vinkiksi muille, noita ihania munia saa myös esimerkiksi Prisman irtokarkkilaarista. Ostin niitä itsekin ison pussin niin sellaisenaan herkuteltavaksi kuin kakun päälle koristeeksi. Ne ovat niin kauniita, tosiaankin kuin linnun munia.

  Minun isän sukujuuret ovat isänisän puolelta Karjalasta ja ukki oli ortodoksi. Jollain tapaa nuo tietyt ortodoksisuuden piirteet ja esimerkiksi nuo ikonut kiehtovat minua. Olisi hienoa joskus saada itsellekin tuollainen kaunis matkaikoni.

  Ihastuttava pupupariskunta! Minä haluaisin lasten myötä alkaa vähän tähän pääsiäiseenkin luomaan sitä perheemme omaa rutiinia, tiettyjä koristeita, jotka laitetaan joka vuosi esille jne. Tuollainen pupupariskunta olisikin oiva sellaiseen!

  Voi kun nyt ennen kesäkuuta pääsisin siellä käymään, voisimme vaikka siellä pajutalleilla käydä kun olen niin monesti ihastellut vain niitä teidän kuvia siellä käynneistä!

  VastaaPoista
 10. Susa: Kiitos vinkistä - myös minulle ;) Pääsiäinen ei ole koskaan ollut suosikkijuhlani (vaan joulu, kuten tiedätkin!), mutta nimenomaan lasten syntymisen myötä olen minäkin alkanut laittaa kotiin pääsiäiskoristeita yms. Kunpa pääsisit käymään täällä kevään mittaan. Hyvää pääsiäisen aikaa teille kaikille <3

  VastaaPoista
 11. Mukavaa ja rentouttavaa pääsiäistä! Suloisia kuvia. Tuo matkaikonisi on kyllä kaunein pääsiäiskoristeesi ehdottomasti. Meillä taidetaan viettää pakanamaan pääsiäistä, kun koristeet ovat vain pupuja ja kananpoikasia. Omassa lapsuudessani pääsiäiset olivat jotenkin erilaisia...

  VastaaPoista
 12. Nuo pienet suklaamunat ovat kyllä ihania, ja niin kauniita vielä! Kauniit ovat myös sun tekemäsi pääsiäiskoristeet ja kakku näyttää tosi ihanalta!!
  Kiva, että olet käynyt ostoksilla nettiputiikissamme ja kiva oli löytöö tänne blogiisi ;).
  Oikein hyvää Pääsiäistä sinullekin!!

  VastaaPoista
 13. Pääsiäisen iloa, rauhaa, läsnäoloa sinulle lumiomena..
  kauniita kuvia..
  oli mukava katsella "Pääsiäiskoristeitasi"..

  VastaaPoista
 14. Kauniita kuvia ja niin ihanaa pääsiäisen tuntua. Ikonit ovat kauniita olen jotenkin aina ollut kiinnostunut niistä. Hiljattain luin kirjankin ikoneista.
  Hyvää Pääsiäistä Sinulle!
  -Marie

  VastaaPoista
 15. Kauniita kuvia! Hyvää pääsiäistä sinullekkin Lumiomena perheinesi!

  VastaaPoista
 16. Niin suloinen tuo pupupariskunta!
  Hyvää pääsiäistä teille sinne!

  VastaaPoista
 17. Teille kaikille yhteisesti kiitos ja oikein hyvää pääsiäistä! Palaan paremmin kommentein lähipäivien aikana. Nyt on aika pakkautua autoon :)

  VastaaPoista
 18. Noita munia saa myös candykingin irtokarkkeina, ne ovat taivaallisen hyviä!!!
  Minunkin mummoni on ortodoksi, ja minusta se on ihana asia, mummolla on paljon ikoneita, jotka on taidokkaasti tehty, osa tuotu ulkomailta.

  VastaaPoista
 19. HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ!!

  Ja KIITOS ihanasta arpajaisvoitostani, joka saapui eilen!!!:)

  Hali, Marge

  VastaaPoista
 20. Ihanaa Pääsiäistä sinne, kauniita kuvia, ikoni on ihana.

  VastaaPoista
 21. Susa, minäkin löysin nuo 'linnunmunat' ensin Prisman irtokarkkihyllystä. sitten välillä niitä oli vain Leafin pussissa nimellä Suklaarae ja nyt en muistanut irtokarkkihyllyä enää edes kurkistaa. Ne ovat paitsi todella kauniita, aivan liian herkullisia...Minä myös varttikarjalainen ja sieltä tulee paljon muutakin kuin vilkkaus veressä;-)

  Lumiomena, Pääsiäistipu 'muni' minulle jo ikioman Pääsiäispupun, josta tulee kylläkin tomistoni hyllylle Voimapupu...Pahoina päivinä hän olkoon Lohtupupuni.

  Pupusi ovat söpöt ja 'Fabergeesi' upea. Mukavaa pääsiäisen jatkoa!

  VastaaPoista
 22. Lankalauantainen tervehdys ja kiitos taas mukavista kommenteistanne :) Vastaan kaikkiin kommentteihin paremmin lähipäivinä, nyt tulin vain tekemään pikaisen uuden päivityksen sekä lukemaan teidän jättämiä viestejä.

  Marge: Kiva, että paketti tuli perille!

  Ja edelleen toivotan oikein mainiota pääsiäistä teille kaikille!

  VastaaPoista
 23. Nyt pääsiäisaamuna koetan vastata hieman paremmin kommentein :)

  Hiiriemo: Kiitos. Tuo matkaikoni on meillä esillä joka päivä. Varsinaiset pääsiäiskoristeemme ovat pupuja, tipuja sekä keväisiä kukkasia :)

  Nicole: Kiitos vierailustasi täällä :) Sinun putiikkisi on niin ihana, että taidan tehdä siellä ostoksia toistekin. Och du kan också kommentera på svenska :)

  Hanne: Kiitos ja sitä samaa sinulle!

  Marie: Kiitos. Ikonit ovat kiehtovia niin esteettisesti kuin kulttuurihistoriallisesti. Sinulle myös oikein hyvää pääsiäistä.

  Johanna: Toivottavasti sinulla ja perheelläsi on kaikin tavoin mukava pääsiäinen!

  Sanna: Meillä nelivuotias tyttäreni on sitä mieltä, että puput ovat hän itse sekä pikkuveli :)

  Keijukainen: Kiva kuulla, että myös Candy King myy näitä pieniä munia. Ortodoksisuus suvussa on rikkautta :)

  Marge: Kiitos samoin sinulle! Ja kuten aikaisemmin kommentoinkin, hienoa että palkintosi ehti perille ennen pääsiäistä.

  Hannele: Kiitos samoin.

  Mimmuli: Sinulle myös oikein hyvää pääsiäistä!

  Leena: Totta, varttikarjalaisuuden myötä elämässa on paljon lisävivahteita :) Kävin eilen kurkkaamassa saamaasi pupua ja se osaa olla varsin söpö. Sinulle myös mitä parhainta pääsiäisaikaa!

  VastaaPoista
 24. Tuure: Kiitos kommentistasi ja sinullekin vielä oikein hyvää pääsiäisaikaa!

  VastaaPoista