sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

~KOIRAMÄEN PAJUTALLILLA *~

Viikko sitten teimme perheeni kanssa retken Vantaan Riipilässä sijaitsevaan Koiramäen Pajutalliin. Pajutalli on ihana paikka, jonka pihalla voi kesät talvet kierrellä katsomassa mitä mielikuvituksellisimpia pajutöitä aina peikoista dinosauruksiin ja oikean kokoisista hevosista jokaiseen puutarhaan sopiviin pajupunontatöihin, kuten pajukaariin, koreihin ja kransseihin. Sisällä myymälässä on monenmoisia sisustustuotteita sekä ihanasti pullantuoksuinen kahvila. Onpa myynnissä "vanhanaikaisia" tikkunekkuja ja polka-karkkejakin. Olemme käyneet Pajutallilla muutaman kerran kesässä, mutta nyt suuntasimme sinne lumisena kevättalvena, jolloin tunnelma oli aika erikoinen, hieman epätodellinenkin. Kesääkin ehdin Pajutallilla pohtia ja mielessäni on taas monenlaisia puutarhaunelmia; En halua pihaamme "krääsää", mutta pajukaari, jossa kasvaisi jotain köynnöstä, voisi olla varsin suloinen!


Kotiin ostimme pääsiäisaiheisen kranssin, joka pääsi tänään ulko-oveemme. Lisäksi en voinut olla ostamatta kahta suloista kangaspupua, mutta pääsiäisen hengessä taidan esitellä ne vasta viikon kuluttua heti palmusunnuntain jälkeen. Ja huomenna koetan päästä taas hieman syvällisemmin kirjojen maailmaan :)

13 kommenttia:

 1. Onnea hankinnoillesi!
  Olen käynyt Marjamäen pajutilalla ja seissyt pajusta tehdyn Eiffelin-tornin alla.
  700 eurolla olisi irronnut pajuvirtahepo!
  No, en tarvitse moisia, pajupalloja teen itsekin ja ne ovat hauskoja. Mainitsemasi pajukaari olisi simppeli tehdä ja köynnöksineen hurmaava! Ensi kesänä sellaiset siis puutarhaan : )

  VastaaPoista
 2. Kiinnostava yliökuva! Muistathan istuttaa laventelia ruukkuihin ulos. Kaunista, helppoa ja sitten niistä voi tehdä tuoksupusseja tai ripustaa vain koristeeksi. Yhtenä vuonna meillä talvehti maassa, mutta jo seuraava talvi sen vei.

  VastaaPoista
 3. Koiramäen pajutalli on myös mun vakiokohde joka kesä :) Olin siellä kerran pajukartiokursillakin. (Kone tökkii, vain osa kuvista aukeaa, joten tulenpa uudelleen.)

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa hauskalta paikalta. Luulen, että tuollaisen pajuhevosen meidän tytöt ottaisivat innosta kirkuen pihalle!!

  VastaaPoista
 5. Kävimme Koiramäen pajutallilla ennen joulua, aivan mahtava paikka! Tosi kaunis kranssi! :)

  VastaaPoista
 6. Kuulostaa, että Koiramäen Pajutalli olisi käymisen arvoinen paikka :)

  Onpa kaunis tuo kranssi!

  VastaaPoista
 7. Voi että! Suomessakin on vaikka mitä kivoja kohteita joissa käydä, mutta en tiedä niistä paljonkaan. Tämäkin Pajutalli oli minulle ihan ennenkuulumaton juttu, joten olikin kiva löytää blogistasi vinkki tällaisen olemassaolosta :)

  Olisi kiva kesällä kiertää uusia kohteita, nähdä kaikenlaista kaunista ja kivaa. Tämä Koiramäen Pajutalli vaikuttaa kivalta vierailukohteelta :)

  Upea tuo kranssi!

  VastaaPoista
 8. Taru: Oma pajuvirtahepo pihalla olisi aika raju - ja kelpo vaihtoehto puutarhatontulle ;) Pajupallot ovat ihania. Oletko käynyt pajunpunontakurssin vai opetellut itse punomaan? Olisi ihana osata tehdä kaari itse, mutta saatan ostaa valmiin ja hoitaa köynnöskasvin istutuksen :)

  Leena: Totta kai laventelia! Viime kesänä ostin taimimyymälästä valmiin laventelin, mutta nyt voisinkin kasvattaa itse siemenistä. Eilen kylvin tyttäreni kanssa chilipaprikaa ja timjamia.

  Omenaminttu: Pajutalli on mainio paikka! En olekaan seurannut siellä järjestettäviä kursseja, joten taidan illemmalla surffailla Koiramäen sivuilla hieman lisää.

  Keijukainen: Se pajuhevonen nimenomaan on ihana. Se on ihan oikean hevosen kokoinen ja sen selkään saa kiivetä (ainakin lapset).

  Anastasia: Joulunalusaikaan pajutallilla on ollut varmaan tosi tunnelmallista. Meillä edellinen reissu oli syyskuussa, joten nyt olikin kiva käydä uudelleen.

  Johanna: Jos asut kohtuullisen matkan päässä, niin suosittelen käymään. Kranssiin ihastuin minäkin.

  Allu: Olen samaa mieltä :) Siellä oli toinenkin ihana, mutta ehkäpä hankin sen kesäksi (oli sävyiltään kesäisempi).

  Marika: Kiva, jos sait tästä vinkin yhdeksi kesävierailukohteeksi. Pajutallilla ei mene kovin kauaa, joten jos asut kauempana, kannattaa käväistä jossain muualla samassa yhteydessä. Mutta ihana paikka se on.

  Aurinkoista maanantaita teille kaikille!

  VastaaPoista
 9. Tuopa jännää, eläimiä en ole nähnyt, komee.

  VastaaPoista
 10. Mahtavan näköisiä töitä:kranssi on ihana ja tuo hevosenpää upea!

  VastaaPoista
 11. Hei!
  Olen kansa käynyt Koiramäen Pajutallilla ihana paikka:) Kauniin kranssin olet löytänyt:)

  VastaaPoista
 12. Hannele: ok :)

  Yaelian: Aika taitavasti tehtyjä pajutöitä. Ihailen käsityöläisiä ja toivon, että oppisin joskus edes ihan yksinkertaista punontaa.

  Päivi: Kiitos kommentistasi ja tervetuloa uudelleenkin blogiini :) Pajutalli on viehättävä, tunnelmallinen paikka.

  VastaaPoista