tiistai 16. maaliskuuta 2010

~ONNENPUPU CHILESTÄ (SEKÄ ARVONTA-KOMMENTOINTIASIAA) *~

Chile on ollut mielessäni kovasti viime aikoina siellä tapahtuneen maanjärityksen vuoksi. Chile on maana kiinnostanut minua siitä saakka, kun lukiolaisena luin Isabel Allenden Henkien talon rakastuen eteläamerikkalaisen kertojan maagiseen realismiin. Samoihin aikoihin löysin Pablo Nerudan runot. Uudempaa Chileen sijoittuvaa kirjallisuutta on muun muassa Marcela Serranon erinomainen Näkemiin, pikku naiset.

Tällä kertaa en kuitenkaan kerro enempää chileläisistä kirjoista, vaan omistan päivitykseni Chilestä saapunelle onnenpupulle. Mia Chilen Peikkokukkulalta pitää kiehtovaa blogia ja tekee taidokkaita nukkeja, joita voi kurkistaa Peikkokukkulan Pajapuodista. Tilasin vajaat kuukausi sitten onnenpupun kotiimme hyvää onnea tuomaan. Koska onneton maanjäristys sattui pian tilaukseni jälkeen, en ollut uskoa silmiäni, kun posti toi minulle paketin Chilestä viime viikon lopulla!

Kaunis kiitos Mialle hurmaavasta pupusta, joka pääsi kodissamme näkyvälle paikalle eteiseen. Meillä on iso eteinen, jonne vieraamme jäävät usein juttelemaan ja jossa kaksivuotias kuopukseni rakentaa junaratojaan. Nyt jokainen meillä käyvä näkee pupun, joka toivottaa onnellisuutta niin vieraillemme kuin toivottavasti meille talomme asukkaillekin.

Suomen Punainen risti on perustanut kenttäsairaalan Chileen. Jos haluat auttaa maanjäristyksen uhreja, klikkaa lisätietoa SPR:n sivulta.

PS. Muistattehan blogini arvonnan. Kuulin muutamalta lukijaltani, että arvontaan on ollut vaikea jättää kommentteja Bloggerin virheiden vuoksi. Jos tuntuu, että kommenttisi ei ole mennyt perille, niin kannattaa kurkistaa kommenttilootaan ja jättää tarvittaessa uusi viesti. Kiitos :)

7 kommenttia:

 1. Ihana pupu! Mian tekemät jutut ovatkin hurmaavia! Ja onpa hyvä,että ehti tulla onnenpupusi järistyksestä huolimatta.Chile on minuakin kovasti kiinnostanut,asuin Venezuelassa,mutta Chileen asti en päässyt...

  VastaaPoista
 2. Chile on kovasti ollut minunkin mielessä tuon kauhean katastrofin myötä, ja teinkin pian järistyksen jälkeen jo sinne lahjoituksen.

  Aivan ihana tuo onnenpupu!! Täytyykin käydä heti tuolla kurkkimassa noita!

  VastaaPoista
 3. Lumiomena, Onnenpupu saapui Chilestä, mutta en tiedä saiko Mia koskaan painavaa kirjapakettiamme, jonka voitti blogini arvonnassa...

  Pablo Neruda on ollut yksi tärkeistä runoilijoistani jo teini-iästä.

  Kommentoinnissa on outoja ongelmia. Saan kommentit heti sähköpostilleni, mutta blogiin vasta tunnin tai jopa puolen vuorokauden viiveellä!

  VastaaPoista
 4. Tosi kaunis tuo eka kuva pupusta! Siinä näkyy kaikki oleellinen:)

  Voivoi, tahtoisin osallistua arvontaan, mutta en osaa päättää, mikä kirja on eniten vaikuttanut elämääni...niitä on niin liikaa...

  Aion miettiä asiaa ja kun olen päättänyt, käyn osallistumassa, jos ehdin päättää ennen kuin aika menee umpeen...

  VastaaPoista
 5. Pupu on söpö ja sopii tosi hienosti eteiseen hevosenkengän päälle istumaan. :)

  VastaaPoista
 6. Ikävä asia tuo maanjäristys :(

  Chile kuulostaa kyllä muuten mielenkiintoiselta paikalta, en siitä kamalan paljon tiedäkään, mutta nyt heräsi mielenkiinto ottaa enemmän selvää :)

  Symppiksen näköinen pupu :)

  VastaaPoista
 7. Yaelian: Mia tekee todella taidokkaita käsitöitä, ihailen niitä usein hänen blogeistaan. Venezuelan ajoistasi olisi kiva kuulla enemmän!

  Susa: Hienoa, että teit lahjoituksen. Jotenkin sekä Haitin että Chilen onnettomuudet ovat koskettaneet minuakin aika tavalla.

  Leena: Niinpä, toivottavasti Mia saa kirjapakettisi! Luulen, että jos ihminen joskus löytää Nerudan runot, kantaa hän niitä aina mukanaan. Ne ovat niin voimakkaita, tunteikkaita, täysiä - ja läsnä.

  Mia: Kiva, että pidät kuvasta. Meillä koko perhe on oikein ihastunut pupuun. Osallistu ihmeessä arvontaan, vaikka et sitä sinulle kaikkein merkittävintä yksittäistä kirjaa osaisi sanoakaan. Kirjojen pohtiminenkin on mukavaa :)

  Anastasia: Eikö vaan? Tuo hevosenkenkä tuli pupun mukana, Mia oli kiinnittänyt pupun kengälle.

  Johanna: Maanjäristys oli kauhea asia. Pääsemme Suomessa luonnonolojen puolesta loppujen lopuksi aika helpolla.

  VastaaPoista