torstai 25. maaliskuuta 2010

~MATKAKUUMETTA JA ARVONTAMUISTUTUS~

Kevät koittaa, koti valmistautuu pikkuhiljaa pääsiäiseen, ompelukone laulaa (ompelukuvia tulossa viikonloppuna, olkoon se sitten houkutukseksi tulla lukemaan tai varoitukseksi välttää ko. postausta ;) ) ja mieli vaeltelee ennen kaikkea matkustamisessa. Minulla on kaksi kroonista kuumetta, koira- ja matkakuume. Koira meille tulee toivottavasti sitten, kun lapset hieman kasvavat, mutta matkoja voi suunnitella vaikka joka päivä!

Koska emme mieheni kanssa ole juhlijatyyppejä ja vietämme suurimman osan vapaa-ajastamme tiiviisti lasten kanssa, olemme parina viime vuonna tehneet muutaman yön irtiottoja suunnaten - vain kerran vuodessa - kaupunkilomalle jonnekin Eurooppaan. Nyt aloimme pohtia kahden erilaisen matkan tekemistä; Lasten kanssa aiomme kesällä Tukholmaan ennen kaikkea Junibackenin vuoksi. Ja kenties jo nyt keväällä toteutamme uuden kahdenkeskisen matkan. Matkakuume suuntautuu eniten Barcelonaan, Amsterdamiin tai Dubliniin, mutta viime aikoina myös Pariisi, Berliini, Firenze ja Praha ovat alkaneet siintää ajatuksissani. Olen käynyt mainitsemistani kaupungeista vain Firenzessä ja Prahassa (sekä Amsterdamissa useammankin kerran lentokentällä). Tietenkin matkan kokonaishinta ratkaisee aika paljon.

Ei tarvinne edes kertoa, että olen Perunankuoripaistoksen jälkeen lukenut nimenomaan matkakirjoja. Matkakuvaukset tai johonkiin kaupunkiin sijoittuvat romaanit antavat syvällisintä tietoa unelmakohteista, mutta parhaan kuvan kaupungeista saan kuitenkin Kaupunkikirjojen tai muiden vastaavien oppaiden kautta. Jos joillakin teistä, ihanat lukijat, on kommentteja haavekaupungeistani, niin mielelläni ottaisin vastaan matkakohdesuosituksia. Toki olisi myös mukava tietää, että minne juuri Sinä matkustaisit, jos saisit valita unelmakohteesi?

Tähän loppuun laitan pienen ei-niin-onnistuneen kollaasin edellisistä lomamatkoistamme: Perheloma Kreetalla ollessani 20. raskausviikolla (07) ja kahdenkeskinen joulunalusloma Wienissä (08) sekä kymmenvuotishääpäivämatka Lontooseen (09).
Muistattehan vielä arvontani! Osallistumisaikaa on lauantai-iltaan saakka. Tulen lisäämään pakettiin vielä yhden miniminikokoisen yllätyksen.

17 kommenttia:

 1. Hei, hei..

  Lueppa Helena Petäistön kirjaa:

  Aamiainen Cocon kanssa

  Kirjassa on kuvailtu lukuisia

  eurooppalaisia kaupunkeja.

  Suosittelen,

  Salaisen puutarhan emäntä

  VastaaPoista
 2. Täällä kanssa yksi kroonisesta matkakuumeesta kärsivä :D. (Koirakuumeen tunnen myös menneisyydestä, mutta tänä päivänä sellaista ei voi päästää valloilleen, koska mieheni on allerginen koirille).

  Niitä paikkoja mihin haluaisin matkustaa on niin monia, etten tiedä minkä unelmakohteekseni valitsisin :). Nuo mainitsemasi Euroopan isot kaupungit kiinnostaisivat kyllä kovasti!

  VastaaPoista
 3. Lumiomena, koira ja matkat SAATTAVAT olla toisensa poissulkevia asioita, mutta ei välttämättä. Meidän entinen labradorinnoutaja oli tyytyväinen, kun hoito meidän poissaollessa oli hyvää eli palvelu pelasi. Meidän Olga taas on niin sitoutunut meihin, että yksi kolmen viikon jakso Itavallassa näytti meille, että vain kaupunkilomia meille eli päivä + pitkä viikonloppu, niin kauan kuin rakas novascotialaisemme on luonamme. Ennen Olgaa olimme joka vuosi huhti- toukokuulla syömässä parsaa Saksassa, Itävallassa, Sveitsissä...ja sitten usein vielä syyslomalla samoissa maissa.

  Minun suosikkikaupunkikohteeni yllättää aina kaikki, enkä tajua miksi! Zürich! Missään muualla en ole niin lomalla, missään muualla en suurkaupngissa uskalla kävellä iltamyöhällä ravintolasta hotelliimme, missään muualla en ole kokenut mitään kuten siellä alkaen huippukulinarisimista kaikkeen muuhun.(Zürich on myös kohde, jonne aiomme lähteä kahdestaan parhaan ystävättäreni kanssa eli sinne uskaltaa myös naisissa.) Sitten tuleekin Galway Irlannissa Atlantin rannalla, josta voisin kirjoitta kirjan. Ja kolmas on Locarno, jonne toivon minut rahdattavan juuri ennen kuolemaa;-)

  MUTTA: En ole käynyt Amsterdamissa!

  VastaaPoista
 4. Hihi, minulla matkakuume jo ratikkaa odotellessa :)

  VastaaPoista
 5. Salainen puutarhani: Kiitos vinkistä! Olen lukenut yhden Aamiainen Cocon kanssa-kirjan, mutta niitähän on tullut lisää ja mainitsemassasi on ilmeisesti lukuisia kaupunkeja?

  Johanna: Matkakuume on metka juttu. Ainakin itse aina reissun jälkeen palaan tyytyväisenä kotiin miettien, että nyt voisikin matkailla pari vuotta ihan kotimaassa, mutta ennen pitkää uusi matkakuume nostaa päätään :)

  Leena: Koirat ja matkat eivät minunkaan mielestäni yleensä sulje toisiaan pois. Vanhemmillani on ihana walesinspringeri (jonka ylpeäksi osaomistajaksi tunnustaudun!), ja vanhempani reisssaavat kuitenkin ulkomaille 1-2 kertaa vuodessa. Zürichistä olen kuullut paljon hyvää, kuten Sveitsistä ylipäätään. Mutta tuo Glaway, ah, se kuulostaa paikalta, jonne on *pakko* päästä - tosin kaksi yönseutua ei taida ihan riittää!

  Hannele: Ratikathan antavat lupauksen matkasta vaikka minne! Minä olen niin maalaistyttö, että vaikka joka viikko ratikalla matkaankin, koen itseni aina ihan turistiksi.

  VastaaPoista
 6. Voi voi, matkakuume vaivaa aina ja tällä hetkellä haaveilen usean viikon automatkasta Yhdysvaltojen itärannikolla. Siellä olisi monen monta mielenkiintoista kohdetta, erityisesti South Carolina ja mm. Charleston kiehtoisi tätä romantikkoa... ;-)

  Mutta hei, sellaista lähdin sulle viestittämään, että arpaonni osui kohdallesi blogiarvonnassani ja nyt toivoisin sinulta pikaisesti yhteystietoja, jotta saan paketin matkaan!!! voit mailata mulle myös suoraan photosbysari@gmail.com

  VastaaPoista
 7. Sari: Olipa todella kiva yllätys voittaa blogisi ihanassa arvonnassa :) Kuten jo viestittelin, huomasinkin päivityksen heti, koska minulla on aina työpäivän päätteeksi (ja siinä välissä ruokatunnilla) tapana tehdä pieni blogikierros.

  Yhdysvaltain itärannikkolla olisi takuulla hieno matkustaa! Vanhoja, romanttisia kaupunkeja. Itse asiassa juttelin mieheni kanssa, että me molemmat haluaisimme kaikkein mieluiten matkustaa jonnekin Yhdysvaltoihin, mutta 2-3 yötä ei ihan riitä. Ehkä sitten, kun lapset ovat isompia :) Toivottavasti sinun matkahaaveesi toteutuu!

  VastaaPoista
 8. Minäkin kärsin kroonisesta matkakuumeesta! Eksän siivellä sain matkustaa aika lailla,ja yksi suosikeistani oli ehdottomasti Perun pääkaupunki Lima,jossa olimme 2 kertaa.Menisin uudestaan,jos voisin.Noista eurooppalaisista mainitsemistasi kaupungeista olen ollut Barcelonassa, Amsterdamissa ja Pariisissa;Pariisissa tosin lapsena,joten muistot ovat sen mukaisia.Amsterdamissa asuinkin jonkun aikaa,ja voin sitä suositella.Barcelona tietenkin on ihana myös.

  VastaaPoista
 9. Sinulle on yllätys blogissani :)

  VastaaPoista
 10. Yaelian: Sinä olet päässyt vaikka minne :) Itse en ole koskaan matkustanut Latinalaisessa Amerikassa, mutta ajatus siellä käynnistä kiehtoo. Amsterdam tai Barcelona... Ne taitavat olla nyt omat ykkössuosikkini matkahaaveissa.

  Johanna: Kiitos :) Nappaan mukaan ja viimeistään huomisen postituksen yhteydessä lisään tänne.

  VastaaPoista
 11. Barcelona oli ainakin meistä mukavan oloinen kaupunki. Tosin laukkuvaras yritti iskeä, onneksi pitkäkyntinen käpälä löysi tiensä juuri siihen laukkuun, jossa oli vauvanruokaa ja vaippoja. :) Muilta osin jäi tosi hyvät tunnelmat, turvallisen oloinen kaupunki ja helppo kulkea. Käveltiin mm. keskellä yötä jalkapallostadionilta kaupungin läpi hotellille. Ruoka oli hyvää ja näkemistä riitti. Amsterdamissa en olekaan käynyt (paitsi siellä lentokentällä... ). Matkustaminen on kyllä mukavaa. Pariisistakin tykkäsin, mutta se on paljon enemmän "suurkaupunki". On siis vähän erityyppinen kohde minun mielestä.

  VastaaPoista
 12. Blogissani on sinulle jotain... :)

  VastaaPoista
 13. Miia: Olen kuullut muiltakin, että Barcelonassa on pitkäkyntisiä jonkun verran, mutta muuten kaupungin pitäisi olla ihana. Ainakin arkkitehtuuri siellä on kiehtovaa! Pidän myös suurkaupungeista (suosikkejani ovat Lontoo ja Rooma), joten Pariisiinkin haluaisin. Kiva, että kerroit kokemuksistasi :)

  Anastasia: Kiitos :)

  VastaaPoista
 14. Tällä hetkellä kuumottaa eniten New York, Irlantia rakastan yli kaiken mutta siellä 5 krt käyneenä on jo uuden aika. Pariisin on aina ihana, samoin Pariisi ja Barcelona! Jos kauemmas saa mennä niin Tokioon!!!

  VastaaPoista
 15. Täällä kans podetaan "kroonista matkakuumetta". :) Dublinissa kävimme mieheni kanssa, kun raskaus oli alussa. Silloin vähän harmitti, kun ei voinut maistella Guinnesia siellä, mutta appelsiinituoremehu maistui superihanalta. ;) Olemme tehneet pari matkaa vuodessa kesällä Eurooppaan ja kaamosaikaan kaukomatkan, nyt on pari vuotta jäänyt välistä raskauden ja pienen lapsen vuoksi, mutta ensi talveksi olisi tarkoitus lähteä jonnekin lämmittelemään... Unelmakohteita on paljon, haluan aina eri paikkaan, maailmassa on niin paljon eri maita joissa vierailla.

  VastaaPoista
 16. Barcelona. Suosittelen. Jos pitää valita, niin se ennen Pariisia.

  VastaaPoista
 17. Mikaela: Tokio olisi aika unelma. Miyazakin elokuvien sekä suursuosikkini "Lost in Translationin" näkemisen jälkeen olen alkanut haaveilla myös Japanin reissusta. New York on kohde, jonne ehdottomasti haluamme, mutta nyt aikarajoitteen vuoksi pysymme tällä mantereella :)

  Anastasia: Totta, kiinnostavia paikkoja ja kulttuureja on niin paljon! Pienenkin lapsen kanssa reissaaminen sujuu aika kivasti. Me kävimme Kreetalla esikoiseni ollessa 1,5-vuotias. Nyt nelihenkisenä perheemme emme ole vielä Tukholmaa kauemmaksi suuntautuvaa matkaa pohtineet, koska kaksivuotias kuopus on niin arka poika.

  Anonyymi: Kiitos suosituksesta, Barcelona on saanut paljon kannatusta myös "kaverigallupissani" Facebookissa.

  VastaaPoista