tiistai 23. maaliskuuta 2010

~KEVÄT, ENSIMMÄINEN KEVÄT(KUKKANEN)~

Ilmatieteenlaitoksen mukaan lumen syvyys meillä kotona vajaan 30 kilometrin päässä Helsingistä on nyt 62 senttimetriä. Kinokset pihallamme ovatkin melkoiset, mutta niinpä vain jouduin töihin mennessäni hieraisemaan silmiäni kerran jos toisenkin! Ihan työpaikkani lähellä, merellisessä Helsingissä lämpimällä seinustalla näytti tänään tältä:

Ja jäätkin alkavat lähteä. Tässä pikaisesti räpsäisty näkymä kollegani ikkunasta Pohjoisrannan puolelta:

Kevät keikkuen tulevi, mutta tulee kuitenkin!

10 kommenttia:

 1. Minäkin tänään jo toivorikkaana polvistelin seinän vierustalla...ihan kohta, ihan kohta.

  VastaaPoista
 2. OI miten keväiseltä jo näyttää! Mutta 62 cm lunta tuntuu vielä hurjalta lumimäärältä tähän aikaan vuodesta,toivottavasti ne pian sulavat (ilman,että aiheuttavat tulvia)

  VastaaPoista
 3. Täällä on lunta vielä ihan älyttömästi, ettei maa kyllä taida pilkottaa vielä mistään sitä vähääkään..MUTTA silti uskon ja toivon, että hurjista lumimääristä huolimatta kevät tulee pian, kohinalla, voimalla!

  VastaaPoista
 4. Ooooh! Nuo mullan alta pilkottavat pikkupäät ovat aina niin ihana merkki keväästä! Tosiaankin lunta on ihan hurjasti, luulen että menee vielä todella pitkään ennen kuin vastaavaa näkyy omalla pihalla...

  VastaaPoista
 5. Leena: Ennen pitkää, pikkuhiljaa :)

  Yaelian: Lunta on vielä ihan hurjasti, ja meillä Etelä-Suomessa vielä hippusen enemmän kuin Keski-Suomessa. Toivon tuulisia ja aurinkoisia päiviä, jolloin lumi sulaisi pois ilman isoja tulvia.

  Susa: Täälläkin maa pilkotti ihan vain tuolla yhdellä seinustalla eteläisessä Helsingissä. Mutta jospa viimeistään kuukauden kuluttua saisimme nauttia kevään kohinasta!

  Anastasia: Omalla pihalla tosiaankin tullee menemään tovi jos toinenkin. Nuo uteliaat sipulikukkien alut ovat minulle aina ensimmäinen merkki keväästä (ja luonnossa sitten aikanaan leskenlehdet, mutta niitä emme taida tänä vuonna kohdata kovin varhain).

  Una: Ovat ne vaan aika sitkeitä ja rohkeita kukkasia!

  VastaaPoista
 6. Ihania kuvia! Sieltä se kevät pikkuhiljaa tulee :).

  VastaaPoista
 7. Oih, kyllä se tulee. Uskomaton on nuiden ensimmäisten kukkien voima. Täällä pohjois-pohjanmaalla taitaa olla vielä kaukana tuollaiset tunteet mutta tulee se, ja se on ihanaa.

  VastaaPoista
 8. Hannele: Kevät on yllätysten aikaa :)

  Johanna: Nyt on jotenkin niin ihana odottaa kevättä. En ole aikaisemmin ollut "kevätihminen", mutta nyt voisin olla.

  Piupau: Ensimmäiset kukat osoittavat hurjaa päättäisyyttä!

  VastaaPoista