sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

~ARVONNAN AIKA!~

 Koska blogissani on nyt yli kolmekymmentä kirjautunutta lukijaa sekä jokunen ihana kommentoija heidän lisäkseen, pidän Lumiomenan ensimmäisen arvonnan! Kun aloin pitää blogiani yli vuosi sitten, oli tämä tiukasti kirjapainotteinen. Nyt juttu on lähtenyt rönsyilemään vähän sinne sun tänne, mutta kirjoilla tulee aina olemaan keskeinen osa blogissani.

Ensimmäisen arvontani palkintoon en kuitenkaan sisällytä kirjoja, mutta koetan tehdä palkinnosta muuten itseni näköisen. Sydäntäni lähellä olevia asioita ovat muun muassa korujen tekeminen (se korupostaus on kuvien puolesta valmis, kun vain saisin sinne tekstin aikaiseksi!), valokuvaus, keijukaiset ja unikot. Siksi palkintona ovat valkoinen valokuvakehys, pussillinen valkoisia tsekkiläisiä puuhelmiä (Sinellistä), pussillinen tuliunikon siemeniä sekä Arthur Rackhamin Lontoosta ostamani keijukaisaiheinen kortti kuorineen.

Kaikki voivat osallistua arvontaan. Arvonnan säännöt ovat monista muista blogeista tutut, mutta kirjarakkauteni vuoksi osallistumiseen liittyy kysymys :)
-  Mikä kirja on ollut tärkein tai merkittävin juuri sinulle? (Kirja voi olla mikä tahansa ja liittyä mihin tahansa elämänvaiheeseen, ei genrerajauksia!)
- Arvontaan osallistuu vastaamalla kommentoimalla tähän postaukseen
- Linkittämällä arvonnan saa kaksi arpaa. Muista kertoa linkityksestä kommentissasi
- Arvonta päättyy palmusunnuntain aattona 27.3. ja arvonnan suoritan palmusunnuntaina.


Onnea matkaan!

48 kommenttia:

 1. Vaikuttavin kirja elämässäni on Aksel Sandemosen Kadonnut on vain unta. Haluaisin kovasti ko. kirjan, mutta edes antikvariaattini ei ole sitä vielä löytänyt...

  Linkitin sinut, Lumiomena! Käytin linkitykseen kaunista keijukuvaasi. Laitanko kenet kuvaajaksi?

  Tällaiset kirjalliset kysymykset ovat kiehtovia. Tuli ihan tuska, kun tyrkylle oli kolme kirjaa, mutta kun luin oman arvosteluni ko. kirjasta, tajusin, mikä on jutun ydin. Toinen olisikin ollut jo Sandemosen Ihmissusi, joka sisältää kirjallisen alter egoni Felicia Venhaugin...

  VastaaPoista
 2. Vaikuttavin on ollut Humiseva harju, jonka luin useita kertoja teini-iän tuiskeessa.

  Linkitin blogiini :) Käytin myöskin tuota keiju-kuvaa.

  VastaaPoista
 3. Tietenkin tahdon olla mukana arvonnassa.

  Andreï Makinen on mielestäni loistava kirjailija. Hänen teoksistaan Idän sielunmessu on tehnyt ehkä suurimman vaikutuksen. Tämä johtuu muistosta, joka liittyy iltaan jona luin kirjan. Odotin uutisia ja luin kirjaa siinä samalla, jotta aika kuluisi paremmin. Uutiset olivatkin todella huonoja, ja jotenkin korvasin omat henkilökohtaiset tunteeni kirjan luomilla mielikuvillaja ajatuksilla, jotta jaksaisin eteenpäin.

  VastaaPoista
 4. Mukaan arvontaan hipsin...
  Hmm....Pikku Prinssi!! Siinä monia elämänohjeita, jotka allekirjoitan.

  VastaaPoista
 5. Oi, voi, kyllä nyt on vaikeata, mietinkö lapsuuttani, mietinkö kirjaa yhdessä tyttäreni kanssa, mietinkö hauskaa ja rentouttavaa hetkeä tai kirjaa, joka laittoi ajattelemaan ja pohtimaan syvällisesti...hmmm...Laitetaan yhteinen hetki tyttäreni kanssa:) Eli pupu-kirja, jossa herkän, pastellisen kuvituksen lisäksi rakkautta ja huumoria, kirjan nimi on "Ketä sinä rakastat?" Sen ostimme tytöllemme hänen ollessaan noin 3-vuotias ja sitä luettiin paaaljon;)

  Linkitän:)

  VastaaPoista
 6. Hmmm, oli kauhean vaikeata vastata tuohon kysymykseen.Olen entinen kirjatoukka,mutta nykyään luen aika harvaan kirjoja,kun on niin paljon muuta lukemista.Olen aina rakastanut historiallisia kirjoja ja elämänkertoja,joten vastaisin että J M Thompsonin ja Norman Hampsonin "Napoleon" voisi olla se kirja.

  VastaaPoista
 7. Vaikka tätä vastausta kysymykseesi miten päin nyt pyöritän ja katselen, päädyn aina Sinuheen. En kai pääse siitä kirjasta mihinkään, se on siinä!

  VastaaPoista
 8. Minuun taas on Tommy Hellstenin kirja: Saat sen mistä luovut.

  Siinä kirjassa saan paljon voimaa
  vaikeaan elämäntilanteeseeni.

  Kirjan ydin: älä odota muutosta muilta vaan uskalla muuttua itse.

  Ilman kirjaa olisin todella hukassa,olen kaikille suositellut ko. kirjaa.

  Linkitän samalla, ja osallistun arvontaasi.

  Hyvää illan jatkoa,

  t. Salaisen puutarhan emäntä

  VastaaPoista
 9. Kivaa, jännittävää..
  Yritän linkittää, en tiedä onnistunko?

  Tällä hetkellä vaikuttavin,
  viimeisin, juuri lukemani kirja minulle "Läsnäolon voima"/E:Tolle.

  VastaaPoista
 10. Salainen puutarhani, minä olisin hukassa ilman Tommy Helstenin kirjaa Pysähdy - Olet jo perillä. Kun toin kirjan blogiini, jotkut sanoivat, että ei itsestään selvyyksiä tarvitse lukea. Mutta kun minun täytyy. Minä en osaa muuten pysähtyä, vaan teen kymmentä asiaa samanaikaisesti. Nyt tiedän, että kun 'perkaan kampeloita, niin perkaan kampeloita, enkä tee silloin mitään muuta'. Vauhtiinkin voi kuolla!

  VastaaPoista
 11. Oi joi, tämä on vaikea kysymys, kun on monta rakasta, vaikuttavaa kirjaa. Lienee kuitenkin Bronten Kotiopettajattaren romaani, joka teki vuosia sitten lähtemättömän vaikutuksen. Lukenuthan olen polvenkorkuisesta saakka;)

  Linkitän blogisi/arvontasi omaan blogiini!

  VastaaPoista
 12. Ihanaa! Onnittelut vain kaikista lukijoistasi :)

  Ja mitä tuohon kirjaan tulee... Kyllä tähän on pakko laittaa Raamattu. On paljon hyviä kirjoja, noitakin edellä mainittuja olen joitakin lukenut, ja rakastunut <3

  Silti mikään muu kirja ei ole muuttanut elämää samalla voimalla :)

  VastaaPoista
 13. Osallistun,hep!
  YKSI vaikuttavimmista kirjoista on ollut Siri Hustvedtin Kaikki mitä rakastin. Se tuli elämääni juuri oikealla hetkellä, se oli kuin tilaustyö tasan kaksi vuotta sitten. Se täytti kaikki odotukseni, kysymykseni ja aukkoni.

  VastaaPoista
 14. Oi rakastan keittokirjoja ;) sekä romaaneja ja luen paljon. Vaikea nimetä yhtä, mutta ehkä suurimman vaikutuksen on tehnyt jo nuorena tyttönä lukemani Victor Hugon Kurjat.

  VastaaPoista
 15. Nyt tuli kyllä aika paha...*pienihuokaus* Olen lukenut niin monta kirjaa..en voi laittaa mitään oikein ykköseksi..mutta koitan...
  Rakkaimmat kirjani:
  Pikku Prinssi ja Tirlittan..niitä säilyttelen..
  Lokki Jonathanin kirjat...

  Nämä luin uudelleen ja uudelleen: Diana Gabaldonin tuotantoa..pidän historiasta ja fiktiosta,

  Humiseva harju, yksi klassikko...hmmm...

  Bronten kirjat nuorena nälkäisen romantikkona..;DD

  Yashar Kemalin Haukkani Mehmet on myös jättänyt jonkinlaisen vaikutuksen..

  Cohelon koko tuotanto..niihin palaan joskus aina uudellen..

  Niin paljon on maailmassa ihania kirjoja..!!!!

  Nyt yöpöydällä:
  Lisa Seen "Lumikukka ja salainen viuhka" erittäin hyvä, voisin jopa suositella=)

  linkitän kuvan kera=)

  VastaaPoista
 16. Ihana keijukaiskortti :)

  Torey Haydenin Tiikerinlapsi tulee näin nopealla mietinnällä mieleen.
  Siitä poiki pieni kutsumuksen tapainen tunne (?) ja mielenkiinto erityislapsiin ja heidän parissa työskentelyyn.Opintoja minulla ei sen suhteen vielä ainakaan ole,
  mutta kiinnostus edelleen olemassa,siihenkin.

  On monta,mikä milläkin tapaa vaikuttaneita..

  Mutta taas joutuu toteamaan että lukeminen on ihan liikaa viime aikoina jäänyt.
  Ja miksi ihmeessä,kun hyvä kirja on niin suuri nautinto?

  VastaaPoista
 17. Arvonnassa mukana! :)

  Minä entinen himolukija ehdin enää harvoin tarttumaan kirjaan ja vie harvemmon luen sen loppuun :D Nyt pitkästä aikaan kävi niin kun paris päiväs luettua läpi Anthony Capellan Nspolilainen naimakauppa. Rakkausromaani, missä mikään ei tainnut olla mustavalkoista, hengissä selviämistä sodan runtelemassa Napolissa ja italialaista ruokaa...

  En osaa sanoa mikä kirja olisi tehnyt vaikutuksen... monesta kirjasta, romaanista tai (hengellisestä) opetuskirjallisuudesta on jäänyt mieleen elämään pikemminkin joku ajatus, idea, kuin koko kirja.

  VastaaPoista
 18. Linkitin blogiini ja siellä myös enemmän juttua tuosta kirjasta... Joka on siis Rauha S. Virtasen Seljan tytöt. :)

  VastaaPoista
 19. Miksihän kommentointini Bloggerin blogeihin taas tökkii? No, uusi yritys, josko nyt onnistuisi:

  Elämäni matkan varrella on ollut moniakin vaikuttavia ja tärkeitä kirjoja, jotka kulloisellakin hetkellä ovat olleet merkittäviä. Ehkä kuitenkin Pikku Prinssi -kirja on se, jota olen eniten rakastanut ja rakastan.

  VastaaPoista
 20. Arvonnassa mukana!

  Vaikuttavin lukemani kirja lienee edelleen lukuisten joukossa Tove Janssonin Muumipappa ja meri. Siitä kirjasta löytyy sielua ja kauneutta.

  VastaaPoista
 21. Vaikea kysymys... Nuorempana luin paljon romaaneja, mutta valitettavasti nyt jo vuosia lukemani kirjat ovat olleet vain tieto- ja taitokirjoja. Tommy Helstenin pokkareita olen myös ostanut. Yöpöydällä on nyt paksu puutarhakirja: Kukoistava kotipuutarha ja lisäksi tässä vähän aikaa sitten sain Anna-Leena Härkösen pokkarin Heikosti positiivinen, mikä tuntuu mielenkiintoiselta...

  VastaaPoista
 22. Lisäsin myös linkin blogiini! :)

  VastaaPoista
 23. Nuorena murrosikäisenä luin monta,monta kertaa Eve Hietamiehen Äitienpäivätyttö :)
  Aikuisiällä olen lukenut paljon Stephen Kingin kirjoja..lähes kaikki.Ja parhaimmat moneen kertaan :)Juuri viikonloppuna lopetin viimeisimmän Kingin(jonka olemassa olosta en edes tiennyt,kunnes mieheni sen kirjastosta kotiin toi)Liseyn tarina.Oli tosi hyvä.Piti ahmia:)

  VastaaPoista
 24. Viimeksi olen lukenut kirjoja raskausaikana (vajaa vuosi sitten). Tyttären synnyttyä en ole ehtinyt lukemaan juurikaan ;). Raskausaikana luin useamman Maeve Binchyn kirjan. Niissä ihmiset ovat niin ihanan aitoja ja inhimillisiä :).

  VastaaPoista
 25. Luen kirjoja tosi vähän mutta omistan useamman Anna-Leena Härkösen kirjan ja tykkään hänen tavastaan kirjoittaa. Eli olkoon se nyt Loppuunkäsitelty niminen kirja. Tietty mukana arvonnassa myös ;)

  VastaaPoista
 26. Moi! Löysin vasta blogisi, kun Uuden Kuun Emilia oli linkittänyt arvonnan. Pakko oli tulla kertomaan, että tärkein kirja minulle on ollut Täällä Pohjantähden alla. Se tuntuu kertovan omista juuristani historiastani.

  VastaaPoista
 27. MYYTY! niminen kirja on tähän asti ollut vaikuttavin kirja, jonka olen lukenut. Sen luettuani tajusin, että minullahan on asiat erittäin hyvin. Kertomus on tositapahtumiin perustuva. Suosittelen lukemaan.

  Linkitin arvonnan blogiini, eli osallistun kahdella arvalla :)

  VastaaPoista
 28. Löysin tänne blogiisi sattumalta:)
  kiva blogi!!
  Kirjauduin lukijaksi:)
  haluan olla mukana arvonnassa!!

  VastaaPoista
 29. Teologina varmaan pitäisi vastata, että tärkein kirja on Raamattu, mutta jos se jätetään laskuista pois, niin sanotaan sitten vaikka, että Muumipeikko ja pyrstötähti :).
  Se oli ihan ensimmäinen Muumikirjani, ja taisi olla ihkaensimmäinen "kovakantiseni" myös. Löytyi lapsuuden kotikaupungin, Tyrvään, maankuulusta Kirjakellarista, jossa on aina ollut huomattava valikoima vanhahkoja kirjoja. Kirja oli kärsinyt jonkinlaisen varastointivaurion, ja kaunis kansikuva oli hiukan repeillyt. Silti kirja on edelleen aarteeni, jännittävä, hauska, koskettava, vähän pelottavakin välillä. Moniulotteinen ja vaikka mitä! Ja rakastan sen mystistä kuvitusta myös!

  Linkitän mielelläni arvontasi blogiini!

  VastaaPoista
 30. Osallistun arvontaan ja linkitän. Itselleni tärkeä kirja on ollut lapsesta saakka HC Andersenin Ruma ankanpoikanen, jota minulle piti lukea aina vaan uudestaan ja uudestaan. Kun sain omia lapsia, hankin myös heille kyseisen satukirjan, lapsuudenkirjani on edelleen lasteni mummolassa :)

  VastaaPoista
 31. Löysin tänne juuri. Ihana blogi! Haluan tietenkin osallistua myös arvontaan.
  Tällä hetkellä luen päivittäin vain lastenkirjoja, kaikki muuta ihanat harrastukset ovat vieneet kaiken ajan. Haaveilen ihanista, rauhallisista lukuhetkistä.

  VastaaPoista
 32. Osallistun! Ihana palkinto sinulla jaossa :)

  VastaaPoista
 33. Vaikuttavin kirja on ollut P. Coelhon Alkemisti.

  Osallistun arvontaan!

  VastaaPoista
 34. Voi kuinka ihana blogi täältä löytyikään, kävin jo lukemassa vanhempiakin tekstejä, ja sain mukavia kirjavinkkejä (nykyisin vain ei ennätä lukea niin paljon kuin joskus aikaisemmin...).

  Ja arvontaankin pääsen heti osallistumaan :-) Tärkein tai merkittävin kirja, hmmm.

  Sinuhen olen lukenut kerran, vuosikausia sitten, ja uudelleenlukemista suunnittelen kovasti, se jäi mieleen niin vaikuttavana kirjana.

  Lapsuus- ja nuoruusajoilta tuttua Anna-sarjaa luen vieläkin, yhä uudelleen ja uudellen, niissä kirjoissa on jotain niin kovin hurmaavaa.

  VastaaPoista
 35. Kiitos kovasti kaikille tähän mennessä osallistuneille! Olen löytänyt monia innostavia blogeja arvonnan kautta ja yritän vierailla jokaisessa :) Samoin aion laatia pienen koosteen suosikkikirjoistanne sekä lisätä (todella) minikokoisen yllätyksen arvontapakettiin. Aurinkoa kaikille!

  VastaaPoista
 36. Vierailen blogissasi ensimmäistä kertaa, tulen varmasti uudelleenkin ^^.

  Osallistun arvontaasi ja mainitsen suosikkirkirjakseni nyt yhtäkkiä Taru Sormusten Herrasta-sarjan. Luin kirjat joskus parikymppisenä ja ne hurmasivat mielikuvituksellisilla hahmoillaan ja huikeilla paikoilla. Ensimmäisen koirani otin noihin aikoihin ja sen nimi tietenkin oli sitten Frodo ^^.

  VastaaPoista
 37. Sattumalta löysin tänne ja olen ihaillut suunnattomasti blogiasi. Minä pidän kanssa kirjoista ja suosikkejani on paljon, niistä on vaikea vetää yhtä ylitse muiden. Pikku Prinssi on ihana kirja. Toivottelen Sinulle kaikkea hyvää ja aurinkoista kevättä ja ihania lukuhetkiä myös. :)
  Ritva

  VastaaPoista
 38. Hei vaan, ja kiitos tästä arvontamuistutuksesta, mukana arvonnassa siis.

  Voi mahdoton, kirjoja tulee lueskeltua monenlaisia. Olen ihan heikkona leivontakirjoihin, mutta yöpöydän luettavista ehkä seuraavat ovat tällä hetkellä muistissa tuoreimpina. Torey Haydenin kirjat kiinnostavat, luin juuri kirjan Toisten lapset ja pidin siitä kovasti. Mutta mikä sitten olisi sen ns. merkittävin kirja, jonka olen lukenut. Tosi vaikea sanoa. Lapsenmielisenä pidän tosi paljon Potter-kirjasarjastakin. Leijapoika sekä Tuhat loistavaa aurinkoakin sykähdyttivät minua. Eri kulttuureista ja niihin liittyvistä ihmiskohtaloista kertovat tarinat kun aina kiinnostavat minua ja Hosseinin tapa kirjoittaa toimii kohdallani.

  Suomalaisnimistä pidän mm. Katja Kallion ja Härkösen tavasta kirjoittaa.

  VastaaPoista
 39. Tulin tänne "Pappi puikoissa" linkin kautta. Okalinnut on kirja jonka olen lukenut ainakin viisi kertaa. Se tulee lukuohjelmaan muutaman vuoden välein. Ei haittaa, vaikka juoni on tiedossa. Ihana rakkauskertomus!
  Valitettavasti en voi linkittää, sillä minulla ei ole omaa blogia.

  VastaaPoista
 40. Kirja jonka olen lukenut useamman kerran ja aina vaan sen haluaa lukea on Enkeliveli, Kirjoittaja Talonen Marjaana
  Suosittelen mutta annan myös itkuvaroituksen.
  Survoudun täten arvontaan mukaan.
  Aurinkoisia kevättalven päiviä. :)

  VastaaPoista
 41. Kirja, joka viimeksi herätti ajatuksia, viihdytti ja kirja vei mennessään oli Eve Hietamiehen uusin, Yösyöttö. Suosittelen.

  Osallistuisin mielelläni arvontaan.

  Ihanaa kevättä :)

  VastaaPoista
 42. Mission impossible,ei ole olemassa vain yhtä ainoaa parasta/vaikuttavinta kirjaa minun elämässä:).Arvontaasi tahtoisin osallistua yhdellä arvalla,linkitystä en vieläkään osaa.
  Selja- ja Anna-sarja on lapsuusvuosista asti kuulunut yhä uudelleen luettaviin kirjoihin.Samoin Muumi-kirjat,koska onnekkaasti kuulun niihin,joita sadun lumo ei koskaan ole jättänyt.
  Taru sormusten herrasta-trilogia palauttaa elävästi mieleen sen kesäloman,jolloin makasin näennäisesti aurinkoisella kotipihalla,mutta todellisuudessa seikkailin Frodon ja Samin mukana kohti Mordorin vaaroja, seikkailu,joka on koettava aina uudelleen.
  Yläasteikäisenä ensimmäisen kerran luettu Tuntematon sotilas kosketti niinikään sydänjuuria myöten ja jätti lähtemättömän liikutuksen,kiitollisuuden ja kunnioituksen Suomen itsenäisyyden puolesta taistelleita kohtaan.
  Lapsilleni luin todella paljon ja niistä ajoista mieleen nousee esim Äidin rasavilli piltti.
  Puutarhakirjoista voisin mainita Andrew Lawsonin Gardener´s book of colour sekä Rea Peltolan ja Vesa Koivun Pionit.
  Blogisi näyttää tosi mukavalta ja tulen varmasti toistekin vierailulle:)

  VastaaPoista
 43. Osallistun mielelläni arvontaan ja olen linkittänyt kuvan kera.
  Nykyään tulee luettua vähän kirjoja. Vuosia sitten luin kaikki Maxim Gorgin suomennetut kirjat ja "Äiti" oli niitä parhaita.

  VastaaPoista
 44. Jaa-a, ehdinköhän enää mukaan arvontaan. No, joka tapauksessa lempikirjani on Aili Somersalon kirjoittama Mestaritontun Seikkailut. Tarina on netin lähteitten mukaan kirjoitettu vuonna 1919. Oman kirjani on isäni saanut kummitädiltään vuonna 1957. Olen ensimmäisen kerran lukenut sen ala-asteikäisenä ja sen jälkeen useampaan otteeseen. Muutama kuukausi sitten luin sen ensimmäistä kertaa 6-vuotiaalle pojalleni ja edelleen tykkään.

  Luen mieluiten ei-tosielämään perustuvia kirjoja, etten menetä yöuniani. :P :D

  VastaaPoista
 45. Suurkiitos kaikille osallistujille, jokainen ehti mukaan :) Samalla lämpimästi tervetuloa uusille lukijoille, joista osa löysi blogini tämän arvonnan kautta.
  Arvonnan suoritin jo aamulla, mutta julkaisen tuloksen iltapäivällä, kunhan saan purettua kuvat kamerasta.
  Mukavaa palmusunnuntaita kaikille!

  VastaaPoista