torstai 31. maaliskuuta 2011

Maaliskuun luetut ja huhtihaaste

Oma työ ei etene eikä kaunokirjallisuuden lukeminenkaan, koska esikoiseni on kuumeessa ja päivät sujuvat sisätiloissa kaikenlaisen hoivailun ja haahuilun merkeissä. Eilen esimerkiksi puhaltelimme saippuakuplia kylpyhuoneessa. Nyt tänä aamuna oma olonikin alkaa olla kuin räkäjyrän alle jäänyt. Jyväskylän kirjamessuille pääseminen on vielä pieni arvoitus, mutta onneksi maaliskuu oli kohdallani aika hyvä lukukuu.

Olen alkanut listata lukemani kirjat omille alasivuilleen tai välilehdilleen heti bannerikuvan alle. Toistaiseksi olen kirjannut sinne vuosina 2010 ja 2011 lukemani kirjat, vaikka kirjoitin kirjoista myös vuonna 2009. En ole vielä ehtinyt tehdä linkityksiä kirja-arvioihini, mutta ne löytyvät helposti aina kyseisen kuukauden kohdalta blogini oikeassa laidassa olevasta Arkisto-valikosta.

Luin maaliskuussa kaikkiaan 10 kirjaa, joista kaksi lastenkirjaa ja loput romaaneja. Kuukauden suosikkini on Carol Shieldsin ihana Pikkuseikkoja. Valinta oli vaikea, koska Joel Haahtelan Elena oli ylivoimaisesti ihanin, Susan Fletcherin Meriharakat tunnelmaltaan vahvin ja Muriel Barberyn ironia kolahtaa minuun. Mutta vanha fani on vanha fani. :)

Helen Moster: Hylky (2011)
Marcela Serrano: Näkemiin, pikku naiset (2006 / 2004)
Astrid Lindgren & Hans Arnold: Kultasiskoni (1973)
Iida Rauma: Katoamisten kirja (2011)
Elina Tiilikka: Punainen mekko (2010)
Carol Shields: Pikkuseikkoja (2011/1976)
Susan Fletcher: Meriharakat (2008/2007)
Tove Jansson & Per-Olov Jansson: Outo vieras muumitalossa (1980)
Joel Haahtela: Elena (2003)
Muriel Barbery: Kulinaristin kuolema (2011/2000)


Huom! 30 Days of Books-haaste:
Saralla on blogissaan P.S. Rakastan kirjoja alkamassa mainio huhtihaaste. Haaste on tavattoman houkutteleva, koska siinä voi miettiä rakastamiaan ja inhoamiaan kirjoja monelta kantilta. Se vaatisi kuitenkin osallistumista jokaiselle päivälle. Sen vuoksi aion osallistua siten, että laadin vaikka kerran viikossa postauksen, jossa listaan näitä kirjoja. Kurkatkaa Saran blogiin!

P.S. Kuva ei liity mitenkään kirjoihin, mutta pitihän Susu-piirakasta joku otos tänne saada!

18 kommenttia:

 1. Halusin liittää tuon Saran haasteen tähän päivitykseeni. Siksi vedin jo julkaisemani Maaliskuun luetut-tekstin pois ja liitin myös otsikkotasolla mukaan "30 days of books-haasteen".

  Allu oli sillä välin ehtinyt kommentoida näin:
  "Elena kuuluu ehdottomasti best ever-listalleni. Parempaa vointia sinulle ja tyttärelle toivoo Nimimerkki Kipsikäpälä."

  Kiitos, Allu. Kipsikäpäläsi saa ajattelemaan, että flunssa on aika pikkujuttu kuitenkin, vaikka onkin kurjaa olla sisällä aurinkoisena päivänä. Ja Elena on yksi maailmankaikkeuden ihanimmista kirjoista.

  VastaaPoista
 2. Täälläkin tultiin nuhayskään, osa... en enää muista monesko. Onneksi päivisin tuntuu touhua ja virtaa riittävän. Olen lähdössä huomiseksi pikapika-vierailulle kirjamessuille, vaikka koko viikonlopuksi on autossa istumista tiedossa muutenkin... mutta enhän minä tietenkään malta pysyä poissa.

  Minustakin tuo haaste on tosi kiva. En tiedä vielä osallistunko, sillä olen ajatellut tentin jälkeen vältellä kaikenlaisia haasteita ja velvollisuuksia vähän aikaa. Jään pohtimaan ja odottamaan sinun postauksiasi!

  VastaaPoista
 3. Voihan Susu-piirakka..milloinkahan minä saan vihdoin aikaiseksi tehdä sen;)

  Minäkin mietin tuota haastetta, mutta toistaiseksi jätän tarttumatta, kun tuntuu, että on jo nyt niin paljon kaikkea..

  VastaaPoista
 4. Amma: Tänä talvena (!) on ollut paljon pitkäkestoista ja/tai koko ajan uusiutuvaa flunssaa liikkeellä. Me olemme ihme kyllä olleet varsin terveitä, joten joskushan se flunssakin on podettava. Harmi vaan, että juuri nyt Jyväskylän reissua odotellen. Teiltä onneksi pääsee suhteellisen joutuisasti Jyväskylään, vaikkei autossa istuminen herkkua ole. Nauti messuista!

  Ja tämä haaste on tosiaan hivenen työläs, mutta aion yrittää vaikka 1-2 kertaa viikossa. :)

  Susa: Kannattaa joskus kokeilla tuota piirakkaa. Minä tosin taidan seuraavalla kerralla vaihtaa vaniljatuorejuustojen appelsiiniseksi. Vaikka rakastan vaniljaa, kaipasin tähän piirakkaan jotain raikkautta.

  Nyt on tosiaan hurjasti kaikkea ja erilaisia haasteita ilmassa, mutta tämä on toisaalta nopea tehdä ja liittää osaksi muita postauksia, toivon.

  VastaaPoista
 5. Olet kyllä viettänyt kaikkien aikojen kirjakuun! Ihania opuksia. Minäkin mietin tuota haastetta ja taidan versioida sitä vähän...

  Pikaista paranemista. Täälläkin taas yksi nenä vuotaa mutta se ei menoa hidasta, melkein tuntuu että päinvastoin. :)

  VastaaPoista
 6. Kiintoisa haaste, mutta ei taida aika riittää..harmi. Onko tuo muutes The Susupiirakka, jonka Hellapoliisi aikoinaan taikoi blogissaan? Kuolasin sen perään silloin, mutten koskaan saanut aikaiseksi vaikka leipominen on yksi rentoutusmuoto. Sen on pakko, aivan pakko olla aivan aivan liian hyvää?!

  VastaaPoista
 7. Ilse: Yhtä lukuunottamatta kaikki maaliskuun kirjani olivat aika ihania. Tai osa jopa superihania, ei voi kyllin korostaa. :) Tuo haaste on mukava, mutta siinä on vaikeitakin kysymyksiä. Mistä sitä tietää, onko joku kirja _kaikkien_ rakastama tai vihaama?

  Ja kiitos. Kuume tuntuu olevan nousussa, mutta sain kuopuksen päiväunien aikana luettua yhden romaanin loppuun.

  Helmi-Maaria Pisara: Tämä haaste tosiaan vie paljon aikaa! Itse ajattelin laatia jonkinlaisia pikaluetteloita 1-2 kertaa viikossa. Muuten en saa sitä toimimaan.

  Susupiirakka on nimenomaan se sama, jonka ohje löytyy Hellapoliisin blogista. Leipominen on itsellenikin tapa rentoutua. Kun kirjoittaminen (omalla kohdallani tieteellinen) ei suju, niin leipoen saa jotain valmista aivan heti. Ja hyvää oli. :)

  VastaaPoista
 8. Minuakin alkoi tuo piirakka himottamaan..
  eli resepti löytyy jostakin..

  Meriharakat aioin etsiä käsiini,
  muutoin on nyt riittävästi lekemista..
  Edelleen luen kabbalistiä ja tykkään..

  VastaaPoista
 9. Kommentoin aikaisemmin, mutta viestiäni ei näy missään :-/

  Paranemisia toivottelen sinne, parempaa oloa loppuviikoksi <3

  Haaste vaikuttaa kivalta ja ajattelinkin sorvata siitä omanlaiseni version.

  VastaaPoista
 10. Ihanat kirjat ja piirakka. :) Minä ajattelin tehdä huomenna yhteenvedon maaliskuun luetuista ja aloittaa tuon haasteen. Tosin pitää nyt käydä vielä uudelleen katsomassa, miten työläs se oikein on, kun minä luulin, että piti vain nimetä yksi kirja päivässä eri kategorioihin? Mutta kai sitä ainakin voi sitten soveltaa, niin kuin moni muukin tuntuu suunnittelevan. :)

  Terveempiä päiviä sinne, toivottavasti pääset messuille!

  VastaaPoista
 11. Hanne: Resepti löytyy Hellapoliisi-sivustolta. Linkki sinne on viime perjantain "teekuppi"-postauksessani. Luulen, että sinä pitäisit kovasti Meriharakoista. ♥

  Petriina: Höh! Minnehän se katosi? Joskus minullekin on käynyt niin, että kommentit Bloggerissa ovat kadonneet. Ja se taas saan aikaan pohdintaa siitä, että onko paljonkin sellaisia hävinneitä kommentteja? Ja kiitos, olo on vieläkin tosi nuhainen ja kuumettakin on, mutta särkylääkkeet, sokerittomat Mynthonit ja kasa vanhoja naistenlehtiä on kelpo yhdistelmä. :)

  Karoliina: Kirjapiirakkaa. Minä luulen, että tuon haasteen voi tehdä laajasti tai sitten ihan pikaisesti yhdellä rivillä. Minun on pakko jotenkin soveltaa, koska en huhtikuussa tule olemaan joka päivä blogistaniassa (pääsiäinen, vapunaatto ym. vuoksi).

  Ja kiitos. Nyt näyttää kehnolta messujen kannalta, mutta huomenna on päivä uus.

  VastaaPoista
 12. Katja, minä tein sen jo: huhtikuun haasteen.

  Onko tuo rahkapiirakkaa, sitä minä rakastan.

  Minä nyt ihan jo kohta rukoilen, että tulet harjukaupunkiin messuille!

  VastaaPoista
 13. Leena: Käynkin kohta katsomassa huhtihaastetta luonasi.

  Tuo piirakka ei ole rahkapiirakkaa, jota minäkin rakastan, vaan Susupiirakkaa, johon tulee mm. vaniljatuorejuustoa ja sususuklaata. Aika ihanaa. Vaan nyt alkoi tehdä mieli persikka-rahkapiirakkaa.

  Minäkin melkein rukoilin, mutta ei näköjään auttanut. Kuumetta on edelleen. :(

  VastaaPoista
 14. Etkö pääsekään sinne kirjamessuille !? Voi harmi :-(

  Parempaa vointia toivottelen kuitenkin <3

  VastaaPoista
 15. Petriina: Niin kävi tällä kertaa, harmi vain. Nyt ei ole enää kuumetta ja jos koko perhe olemme huomenna terveenä, niin varmaan "repäisemme" ja menemme Tikkurilaan markkinoille. Ei ihan kirjamessut, mutta lapsille varmaan mukavaa.

  Ja kiitos. ♥

  VastaaPoista
 16. Parempaa vointia sinulle ja koko perheelle <3

  Raivostuttavaa, Hylky ei vieläkään löydy Helmetistä ja minä sitä sieltä joka päivä etsin! :>

  Minäkin pohdin tuota 30 days of books-haastetta.. Ajattelin pihistää ideasi jonka sanoit Leenan blogissa, että tekisi vaikka viisi joka perjantai.

  Lempeää viikonloppua!

  VastaaPoista
 17. Linnea: Kiitos. ♥ Toivottavasti Hylky ilmestyy pian Helmetiin! Tuntuu, että vaikka Helmet on ihan erinomainen, on se hitaampi kuin pienempien kirjastojen järjestelmät.

  Tee vain sama 30 days of books vaikka kerran viikossa. Minä ajattelin, että ehkä joka perjantai ja sunnuntai. Tai jotain. :)

  Sinulle ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 18. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista