tiistai 1. maaliskuuta 2011

~Tammi-helmikuussa luettua (kiitos!)~


Nyt minäkin vasta keksin sen, mitä monet kirjabloggaajat ovat omissa blogeissaan harrastaneet jo jonkin aikaa: Alan tästä lähtien kirjata kuukausittain täällä blogissani esittelemäni kirjat. Tammi- ja helmikuu ovat olleet ihan mukavia kirjakuukausia. Olen edellisten kahden kuukauden aikana tuonut blogiini kaikkiaan 15 kirjaa, mikä tekee liki kaksi kirjaa viikossa. Ihan kaikista lukemistani kirjoista en ole ehtinyt tänne kirjoittaa ja keskenjääneitä en toistaiseksi ole tuonut blogiini ollenkaan. Jos tämä lukutahti säilyy, pitäisi minun lukea vuodessa noin sata kirjaa. Voin siihen päästäkin, koska esittelen mielelläni myös tieto-, matka-, sisustus- ja lastenkirjoja.

Helmikuun parhaani oli Makinen Ranskalainen testamentti, tammikuussa minut lumosi Haahtela Perhoskerääjällään.

Helmikuu:
Timo Kalevi Forss ja Martti Lintunen: Karjala edestakaisin (2010)
Johnny Cash & Patric Carr: Cash - Omin sanoin (2003)
Henna Helmi Heinonen: Veljen vaimo (2011)
Pasi Lampela: Hellekausi (2007)
Riikka Pulkkinen: Raja (2006)
Andreï Makine: Ranskalainen testamentti (1996)
Johanna Adorján: Rakkaudessa erottamattomat (2010)
Jhumpa Lahiri: Tuore maa (2008)

Tammikuu:
Markus Hotakainen: Tildan tähdet. Lasten oma avaruuskirja (2007)
Joel Haahtela: Perhoskerääjä (2006)
Celia Samartin: Nora & Alicia (2011)
Susan Fletcher: Irlantilainen tyttö (2010)
Mary S. Lovell: Mitfordin tytöt. Sodassa ja rakkaudessa (2010)
Ilona Pietiläinen: Elämää valkoisessa puutalossa (2010)
Linda Olsson: Sonaatti Miriamille (2010)

Kiitos kirjoista, tammi- ja helmikuu. Maaliskuu on alkanut kirjojen osalta todella lupaavasti, olen kolmen kirjan ihanassa loukussa. Ja kiitos myös kaikki läheiset, olen otettu tästä suloisesta maaliskuisesta ylenpalttisuudesta.♥

P.S. Tämän päivän kunniaksi päätin tulla puolittain ulos blogikaapista. Olen tätä pitkään miettinyt ja viimeaikaisten kirjabloggaajaystävien postausten rohkaisemana päätin lopulta kertoa oikean etunimeni blogissani. Jätän silti Lumiomenan mukaan roikkumaan, koska se on iso osa blogi-identiteettiäni. Ja sen verran pitkä nimi Katja Lumiomena on, että voitte kutsua minua kummalla nimellä vain.

34 kommenttia:

 1. Oikein hyvä idea tällainen yhteenveto ja tuo, että mainitsen sen kuun parhan.

  Hihii, blogikaapista ulos :-D Tuohan olisi oikein hieno nimiyhdistelmä IRL myös !

  VastaaPoista
 2. Tervehdys Katja! :)

  Voi, mukavasti olet saanut kirjoja luettua. Ja mielenkiintoisia kirjoja! Arvostelut olen käynyt lukemassa, ja melkein aina on tullut tunne, että tämäkin pitäisi lukea :)

  Kunpa itsekin saisin taas lukulangan päästä kiinni, toistaiseksi mennään aikakuslehtilinjalla vaan.

  Kirjarikasta maaliskuuta myös!

  VastaaPoista
 3. Luettujen kirjojen listaus kuukausittain on idea, joka kiinnostaa minuakin. Kunhan jaksan, kokoan itsekin. Pitäisi opetella myös, mistä saan tehtyä blogiin ns. uusia sivuja, niin voisi kätevästi tuonne otsikon alle laittaa mm. luetut omana sivunaan jne..

  VastaaPoista
 4. Oikein mukavaa tätä päivää! Mitähän noista lupaavista paketeista onkaan paljastunut? Ja kakku on hieno, tekisi mieli maistaa..

  VastaaPoista
 5. Mulla tammi-ja helmikuu luiskahtaneet melkein lukematta, tai siis olen lukemassa neljää(!) kirjaa yhtäaikaa, mikä ei ole oikein minua itseäni, enkä näköjään saa sitten oikein otetta mistään. Yksi pöydällä lojuvista on juuri tuo Perhoskerääjä. Jospa nyt loman aikana innostuisin, paitsi jos aurinko paistaa...

  VastaaPoista
 6. Petriina: Ajattelin, että tämä toimii sitten loppuvuonna hyvänä muistilistana, kun yritän miettiä vuoden parhaita kirjoja. Blogikaapista on kiva tulla ulos, mutta vain puolittain. :)

  Teija: Heippa vaan! Olen lukenut aika paljon, mutta kun en katso telkkaria enkä harmikseni osaa neuloa, niin lukuaikaa on iltaisin ihan kivasti. Aikakauslehtilinjakin on hyvä ja joskus niin paikallaan. Lukulanganpää löytyy sitten kun aika on. ♥

  Susa: Minäkin olen joskus miettinyt noiden uusien sivujen tai välilehtien tekemistä, mutta olen liian laiska siihen. Kun edes jaksaisi tuota sivupalkkia pitää kunnossa. Kokoa ihmeessä omat kuukausittaiset listasi!

  Minttuli: Kiitos. Paketit avasin hieman ennakkoon sunnuntaina, kun perheen kanssa otimme pienen varaslähdön. Teiltä tulleessa oli ainakin oikea ihanuus, suurkiitos ja terveisiä sinne. :)

  Pioni: Neljä yhtä aikaa on jo aika hyvin. ;) Mutta joskus kirjat ovat niin erilaisia, että niitä voi hyvinkin lukea rinnakkain. Itse en esimerkiksi voi pitää yöpöytäkirjana mitään pelottavaa. Perhoskerääjä on ihana, toivottavasti pidät siitä. Mukavaa lomaa!

  VastaaPoista
 7. Miten ihmeessä sä ehdit lukea noin paljon työn ja pikkulasten (ja miehen) ohella? Ihania nuo paketit, tekisi niin mieli kurkata niiden sisälle. Kivaa tiistaipäivää!

  VastaaPoista
 8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 9. Paljon onnea, ja onpa herkullisen näköinen kakku!

  VastaaPoista
 10. Allu: Teen töitä kotona, joten olen antanut itselleni luvan lopettaa työskentelyn hyvissä ajoin iltapäivällä, jotta ehdin lukea pienen tovin. Lisäksi luen iltaisin; En katso telkkaria (paitsi joskus Midsomerin murhia ja Gilmoren tyttöjä dvd:ltä), joten silloin on aikaa.

  Tämä pakettikausi on ihana. :) Huomenna selviää yhden paketins sisältö täällä blogissakin!

  VastaaPoista
 11. Tessa: Olitkin samaan aikaan blogissani. Kiitos. :) Kakku oli mango-juustokakkua, ihanan raikasta ja makeaa samalla kertaa.

  VastaaPoista
 12. Mietin, että ehditpäs lukea paljon, kun keskimäärin 2 kirjaa viikko..kunnes katsoin omasta blogista, että samaa tahtia taitaa olla minullakin parhaimmillaan :)

  VastaaPoista
 13. Minäkin ihailin sinun lukukokemustasi..
  Minä olen niin hidas..
  Mutta kun löydän oikealaisen kirjan, olen siinä kiinni ja harmittelen kun lollui..

  haahtelaa olen lukenut pari kirjaa, ja tykkään..
  Ehkä etsin tuon perhosen itselleni..
  Katja on kiva nimi..
  Jotenkin tulit lähemmäksi..
  halaus sinulle kirjafriikki =)
  ja kiitos vinkeistäsi..

  VastaaPoista
 14. Susa: Minä taas olen aina ihaillut sinun lukutahtiasi ♥ Mutta niin se taitaa olla, että aikaa on sille harrastukselle, joka on mieleinen.

  Hanne: Jos olet kiinni sinulle oikeanlaisessa kirjassa, olet ihan täydellinen lukija! Ei se nopeus, vaan laatu. Minä olen lukenut Haahtelalta vain Perhoskerääjän, mutta Elena on jo hyllyssä odottamassa. Kiva, että tykkäät tästä "nimimuutoksestani". :)

  VastaaPoista
 15. Minullakin helmikuu oli poikkeuksellisen tiivis lukukausi. Ehkä johtuu pakkasista?

  Minäkin mietin tuota kuukausilistaa, mutta huomasinkin sen omassa blogissani jotenkin tarpeettomaksi; nehän näkyvät Blog Archivessa / blogiarkistossa kuukausittain jo valmiiksi.
  Mutta erityisen hyvä tämä on niissä blogeissa, joissa on muitakin postauksia kuin kirja-arvosteluja.

  VastaaPoista
 16. Miten herkullisen näköinen kakku! Minuakin nauratti tuo blogikaapista ulos tuleminen,Katja;

  VastaaPoista
 17. Oi, millonkahan pääsen Haahtelan Perhoskerääjään...

  Pienikin blogipaussi tekee terää. Itse ajattelin pitää pitkän viikonlopun eli olen yhden päivän hiihtolomalla;-) ja se on perjantai.

  Luin edellisvuonna 140 kirjaa ja viime vuonna hiukan yli sata. Yritän pyrkiä kohtuullistamaan...ehkä joku 80 kirjaa jo voisi olla ihan riittävä ainakin minulle.

  Minusta tuntuu, että blogikaapeista jalkaudutaan nyt runsaasti. Sitä on ilmassa. Sinä olet niitä harvoja, jotka muistan ekaksi bloginimellä;-)

  VastaaPoista
 18. Ihanalta kuulostaa tuo Katja Lumiomena :))

  Paljon olet saanut alkuvuodesta luettua, mutta niinhän se on että jos/kun jättää telkkarin katsomisen ja tietokoneella oleilun vähemmälle, niin ennättää lukemaan - voi kun (meidänkin) nuoriso oivaltaisi tämän...

  Mukavia hetkiä maaliskuisiin päiviisi! :)

  VastaaPoista
 19. Ihania kirjoja sinullakin! Voisin kopioida suoraan omalle lukulistalle, mutta sillä taitaa olla muutenkin ihan riittävästi pituutta... Hyviä lukuvinkkejä joka tapauksessa!

  VastaaPoista
 20. Hanna M.: Pakkaset ovat varmasti osaltaan vaikuttaneet siihen, että talvi-iltain iloksi on tosiaankin riittänyt tarinoita. :) Totta, että luetut kirjat näkyvät blogiarkistossa, mutta itselläni mukana on niin paljon höpönlöpöäkin lukuvälejä paikkaamassa, että tein tuon listan osin muistuttaakseni itseäni siitä, että tämä on kirjablogi. Ruodussa pysyminen on aina ollut vaikeaa. :)

  Yaelian: Kiitos. Me otimme varaslähdön syntymäpäivääni jo sunnuntaina ja kuvat ovat siltä päivältä. Ja hyvä vaan, että sain nauramaan!

  Leena: Kesällä! Tai pääsiäisenä. Perhoskerääjän lukee nopeaan, jotenkin se vie omaan maailmaansa.

  Pitkä viikonloppu kera blogipaussin kuulostaa hyvältä. Sitten saa taas virtaa palata takaisin. Tekisi hyvää itsellenikin.

  Minä jalkauduin nyt puolittain ulos, koska en ole koskaan ollut tyytyväinen Lumiomenaan. Se kuitenkin jäi ja antaa olla, koska sillä nimellä minut tunnetaan blogimaailmassa.

  Marielisa: Kiitos :) Mietin, että onkohan se liian pitkä nimi, mutta saa tosiaan kutsua Katjaksi tai Lumiomenaksi.

  Niin nuoriso... Meillä lapset ovat vielä pieniä, mutta nuorempi etenkin olisi kova katsomaan televisiota. Telkkarin sulkeminen Pikku Kakkosen jälkeen herättää voimakkaita vastalauseita, mutta tällaista elämä vaan on. :)

  Luru: Kirjablogit ovat kamalanihania, kun lukuvinkkejä riittäisi. Itsekin olen poiminut vaikka mitä vinkkejä muistini syövereihin, mutta paljon jää lukemattakin.

  VastaaPoista
 21. Onnea nimelle, uudelle iälle ja hyvälle kirjalistaukselle!

  Nimi on näppärä, ikä lienee ihan hyvä :) ja kirjalistaus kokoava. Minäkin mietin tuollaista, mutta sitten rupesin kokoamaan sivupalkkiin linkit kaikista tänä vuonna lukemistani. Ne voisi vielä heittää aakkosjärjestykseen, toistaiseksi ovat lukujärjestyksessä.

  Ja lukuaikaa, sitähän on sen verran kuin kukin haluaa. Minäkään en juuri katso televisiota (paitsi nyt niitä ruokaohjelmia, siis chef-loppuisia), mutta iltaisin tahdon sammua samaan aikaan kuin pallero.

  VastaaPoista
 22. Luulen, että vaikka tulitkin kaapista ulos etunimesi voimin, se tuskin vaikuttaa anonymiteettiin tai sen puutteeseen juurikaan. Me, jotka bloggaamme, valitsemme aina sen tien, että joku saattaa tunnistaa. Olimme sitten nimimerkkejä tai itsejämme ;)

  Itse käytän omaa etunimeäni (joka on kyllä melko harvinainen), koska halusin alunperin jo olla "tosi-ihminen", vaikka kirjoitankin välillä hiukan henkilökohtaisemmistakin asioista.

  Minusta blogisi on ihastuttava sekoitus kirjoja ja muuta elämää. Koska itse pidän sekablogia ja seuraan hyvin erilaisia blogeja, olen valinnut sinut ja Leena Lumin pitämään itseni ajan tasalla kirjallisuudessa! Olette molemmat tuoneet eteeni jo useita upeita teoksia, jotka olisivat muutoin jääneet löytymättä.

  VastaaPoista
 23. Ilse: Kiitos. Nimi on tuttu, ikä jaksaa ihmetyttää ja kirjalistaus on eräänlainen muistiluettelo. Ikä muuten on ihan hyvä, olen aina ollut tyytyväinen ikääni. Tai en ainakaan muista poteneeni ikäkriisejä. Niitä odotellessa. :)

  Oletko alkanut kootoa listaa lukemistasi kirjoista? Tulenkin vilkaisemaan. Olen miettinyt samaa ideaa, mutta ehkä teen tällaiset kuukauslistat ja lisään ne sivupalkkiin.

  Lukuajan suhteen olen ihan samoilla linjoilla. Sitä tekee, mistä pitää!


  Mirka: Totta kirjoitat. En minä sinänsä tunnistetuksi tuloa pelkääkään, mutta en kuitenkaan halua sukunimeäni julki blogissa.

  Mirka on kaunis nimi. En muuten tunne ketään kaimaasi, joten nimesi on melko harvinainen. Oma nimeni taisi olla syntymävuotenani yleisin tytölle annettu nimi Suomessa.

  Kiitos kaikista blogani koskevista sanoistasi. Mieltäni lämmittää. Ja ihanaa, että olet Leenan ja minun blogeista löytänyt lukemista. :)

  VastaaPoista
 24. Heipähei Katja, piti tulla ihan nimellä moikkaamaan, kun huomasin muutoksen. :)

  VastaaPoista
 25. Hanna: Mitä muut edellä. :) Koetan piakkoin kirjoittaa sinulle sähköpostia erääseen emeritusprofessoriin liittyen, en ole vielä ehtinyt!

  VastaaPoista
 26. Hei,
  Minun hiihtolomakirjat ovat Riikka Pulkkisen Raja ja EAT PRAY LOVE pokkari. Kiva, kun listaat lukemasi kirjat,listoja on mukava lukea. Olen saanut inspiraatiota lukemiseen kirjapostauksistasi, kiitos siitä ♥
  - Johanna -

  VastaaPoista
 27. Hello Katja! :)

  Siis oliko sinulla jo synttärit? Jos oli, niin toivottavasti päivä oli ihana. Onnea!

  Minä luen kyllä kirjan päivässä, jos se liittyy töihin, ja saan käyttää koko työpäivän siihen, mutta muuten lukutahtini on välillä yllättävänkin hidas. Minäkään en hirveästi katso telkkaria, mutta netissä roikun kyllä. Sitten on nuo lapsoset, ja niiden mentyä nukkumaan pyritään tekemään miehen kanssa jotain yhdessä. Yleensä se on elokuvaa tai lautapeliä. Ja jos se on elokuvaa, nukahdan sohvalle. :) Jos se on lautapeliä, jaksan lukea sängyssä sen jälkeen ehkä vartin tai puoli tuntia, kunnes uni tulee väkisin ja jää silti liian lyhyeksi.

  Mutta saa nähdä, tiivistääkö kirjablogin pitäminen lukutahtia myös vapaalla. ;)

  VastaaPoista
 28. Johanna: Kiva kuulla, että olet löytänyt täältä lukuvinkkejä. Toivottavasti pidät Rajasta. Itse olen miettinyt tuon Eat, Pray, Loven lukemista vaikka juuri jollakin lomalla. Ihanaa hiihtolomaa!

  Karoliina: Kirjablogin ♥ Kävinkin heti aamusta klikkaamassa itseni lukijaksesi ja tulen pian uudelleen.

  Ja kiitos, synttärit oli eilen. Minähän kerroin sinulle joskus, että olen niin kalat, ettei siitä voi olla epäselvyyttä. :)

  Minusta on ihana ajatella, että te koetatte miehesi kanssa tehdä jotain yhdessä lasten mentyä nukkumaan. Meillä yleensä minä luen tai surffailen blogeissa ja mies katsoo Star Trekejä (kunnon nörttimeininkiä siis). Joskus katsomme jonkun leffan tai niitä Midsomerin murhia, mutta lautapelit voisivat olla hyvä idea. Carcassonne löytyy kotoa.

  VastaaPoista
 29. Onnea merkkipäivänäsi! En eilen ennättänyt kuin vilkaista kirjalistasi ja tänään tajusin, että eilenhän SE päivä oli.

  Makoisasti aloitit maaliskuun, mukavia lukuhetkiä jatkossakin!

  VastaaPoista
 30. Joana: Kiitos. Joskus ihan hätkähtää huomatessaan, että seuraaviin pyöreisiin vuosiin on enää muutama vuosi. Mutta olen aina ollut tyytyväinen ikääni.

  Maaliskuu alkoi mainiosti kirjojen suhteen ja nyt olen lukemassa erästä kirjailijaa, josta ainakin sinä ja Ilse tykkäätte ♥

  VastaaPoista
 31. Tuure: Samaan aikaan koneella. Kiitos! Ja Moi sinnekin. :)

  VastaaPoista
 32. Onko sinulla jo SE uusi!

  Tiedätkö, jossain vaiheessa ikä menettää merkityksensä. Lapset kysyivät taannoin, kuinka monta vuotta olen. Vastasin kirkkain silmin, että 28. Arvaa, montako vuotta muistini unohti?

  Kävin muuten jumpassa tässä välissä! ; )

  VastaaPoista
 33. Joana: Hetken aikaa raksutti aivoissa, SITÄ uutta minulla ei vielä ole, mutta toivon saavani sen heti ensimmäisten joukossa. :)

  Luen nyt jotain muutaman vuoden vanhaa kotimaista ihanuutta.

  Montakohan vuotta muistisi unohti? Sitä on sen ikäinen kuin kokee olevansa - kulttuurinen ikäkäsitys ;) Fyysisesti minulla on ikää kymmenen vuotta enemmän kuin mitä kirkkain silmin kerroit omasta iästäsi lapsillesi.

  VastaaPoista