perjantai 27. elokuuta 2010

~Tyttökirjaklassikkoja ja arvontalinkki~Hienossa ja kiinnostavassa Saran kirjat-blogissa on menossa kysely ja arvonta. Saran kysymys kuuluu: Mikä lukemasi SUOMALAINEN TYTTÖKIRJA on ollut kaikista vaikuttavin? Miksi?
Palkintona on upeita tyttökirjaklassikkopaketteja. Käydää Saran blogissa vastaamassa kyselyyn ja osallistumassa samalla arvontaan.

Elokuun viimeisenä viikonloppuna ihana kesä vaihtuu viimeistään suloiseksi syksyksi. Natoni pihassa heinäkuussa nappaamani pionikuvan sekä tämän raikkaan syystunnelmaisen musiikkivideon (A Fine Frenzy) myötä toivotan teille kaikille kuulaankaunista syksyn alkua. Eilen jo sytytimme kynttilälyhtyjä talomme ulko-ovelle. Viikonloppuna perheemme pääsee myös pienimuotoisesti mukaan lapsiperheille ominaiseen harrastusrumbaan: pian viisivuotias joululapseni aloittaa tanssitunnit ja on siitä kovin innoissaan.

19 kommenttia:

 1. Tottakai tyttökirjoja! Minäkin kohta linkitän...Siitä tulee yllätys myös Saralle, koska...;-)

  Oi!, tanssitunneille! Merin balettipuku ja pinkit tossut♥

  Myöhemmin baletti vaihtui jazztanssiin, mutta ihana tanssisalien ilmapiiri vei minua, auto/äitikuskia.

  Elämyksellistä viikonloppua, Lumiomena♥

  VastaaPoista
 2. Oi, tuli huono omatunto tälle äidille. Meidän pitäisi keksiä harrastus tytölle, kun poika menee miehen kanssa poika-isä sählyyn.

  Ihanaa viikonloppua teille!

  VastaaPoista
 3. Leena: Tyttökirjat olivat yksi alkusyy lapsuudessa alkaneeseen lukuinnostukseeni, varmasti sinullakin :) Minä odotan niin innolla lapseni tanssitunteja - hieman jännittääkin, että tykkääkö hän harrastuksestaan, mutta niin innolla niitä odottaa. Sinulle myös ihanaa viikonloppua!

  Vekarus: Älä pode huonoa omatuntoa. Kyllä sitä ehtii harrastaa myöhemminkin. Tehän voitte tehdä jotain tyttöjen omia juttuja perheen poikien ollessa sählyssä. Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
 4. Tanssitunnit ovat varmasti ihanat tyttärellesi.
  Minulla on vieläkin tallessa balettipuku,sillä kävin Tampereen teatterirakennuksessa balettitunnilla ollessani 4-5 . Ei tullut balettitanssijaa tästä tytön tylleröstä, ei edes tanssijaa.
  Kuljetin poikaani 5 vuotiaasta 15 vuotiaaksi jääkiekkoharrastuksessa, nyt kun hän on täysi-ikäinen ja innostunut tenniksestä, on hän pahoitellut harrastusvalintaamme.
  Ihanaa viikonloppua:)

  VastaaPoista
 5. mä en tainnut paljon lukea varsinaisia tyttökirjoja

  VastaaPoista
 6. Just tuollaisen värisen pionin olisin halunnut ja meillä on sellainen viininpunainen.

  VastaaPoista
 7. Tanssityttärien äitinä olen tuntenut suurta onnea katsoessani onnellista tanssijaa-nyt poikakin aloitti uudelleen kaikista kavereiden kommenteista huolimatta ja on vahva tekemisessään ja onnellinen.!3vuotias miehen alku uskaltaa olla oma itsensä.Ihanaa elokuun loppua sinulle ystävä!

  VastaaPoista
 8. Meninkin laittamaan sinne suosikkini tai minkä muistan olleen suosikkini.
  Miten kaunis pioni tuossa kuvassasi!
  Itsekin taisin aloittaa tanssitunnit tuossa iässä,voi sitä jännitystä!
  Ihanaa loppukesän viikonloppua Lumiomena:-)

  VastaaPoista
 9. Kipaisenkin katsomaan.
  Onnellista syyskauden alkua sinulle ja perheellesi. Minä kävin tänään Ikeassa ja ihastelin sinkkilyhtyjä...joka syksy iskee halu saada lyhtyjä lisää :)
  ps. Poikkeaisitkohan sangossani - jätin sinne yllätyksen sinulle.

  VastaaPoista
 10. Meillä Neiti kovasti tahtoisi balettiin, pienellä paikkakunnalla tarjonta vaan kovin rajallista. Forssasta löytyy kyllä yksityistä tanssikoulua, mutta alkeisbaletti lauantaina keskipäivällä... en halua edes ajatella viikonloppujen sitomista, varsinkaan nyt kun koulukin ihan alussa. Kuvataidekoulussa tosiaan toista vuotta aloittaa, koska hänellä lahjoja sillä saralla... mutta pian varmaan täytyy päästä tanssimaankin :)

  Suurin motiivi hänen tanssihaluunsa ovat kauniit puvut :), ehdotin lasten kilpatanssiryhmän kokeilemista. Sinne pitäisi olla pari valmiiksi, ja ei oikein innokasta poikaa tiedossa. Pikkuveli lupasi lähteä :), mutta Neiti sanoi, ettei mikään minimies kelpaa :D :D

  VastaaPoista
 11. Ihana kuva!

  Kaunista ja tunnelmallista syksyn alkua sinullekin!

  VastaaPoista
 12. Onnellista viikonloppua, elokuun värit vielä hehkussaan! Minulla kaksi tanssityttöä, ihana harrastus! Onnea pikkutanssijallesi!

  VastaaPoista
 13. Suloisen kuvan olet napannut! Ihania syksyn kuvia videossa, väriloisto on kaunista!!! Ja sellaisen kaurankeltaisen villahuivin voisin kietaista omankin kaulan ylle :)
  Kuulaita, ompuntuoksuisia päiviä alkavaan syksyysi!!!

  VastaaPoista
 14. Tuo uusi blogiotsikkosi kuvakollaasi on ihana, kuten tuo postauksenkin kuvakin!

  Voi, saatan kuvitella sen innostuksen, mikä niin tyttärellä kuin varmasti äidilläkin rinnassa kuplii uuden harrastuksen myötä;)

  Vaan eikö olekin ihanaa tämä orastava syksyn alku, tulet usein tuolla ulkona mieleen kun nuuhkin raikkaan ilman tuoksuja, kun tiedän sinun jakavan kanssani tämän tunteen;)

  VastaaPoista
 15. Visiitille,visiitille viipotti taskun mamma ja täältähän löytyi ihan mahdottomat määrät luettavaa.
  Tähän kirjainten jättitulvaaan pitäisi keskittyä ihan toden teolla,niin paljon sitä on ja riittää.
  Lukihäröisenä siinä olisikin puuhaa ja rupeamaa kerrakseen.
  Ehkäpä keskityn siihen tässä jonain päivänä!!
  Nyt ihailen pionin kuvaa,joka hiveli kyltymätöntä kauneuden silmääni!!!<3
  Kaunis on otsikkosikin!!!
  Minun lukemiseni kirjarintamalla on todella surkeanlainen.En edes muista minkä kirjan olen viimeksi lukenut.
  Minulla taitaa olla aikasta paha keskittymisongelma!?
  Täytyisi olla todella hyvä ja mukaansatempaava kirja,jotta saisi minut mukaansa vedettyä,sanoihinsa paulottua.
  Vinkkejä vastaanotetaan!!!
  Lukuinnostusta ja syksyihanuutta sinulle toivottelen ja jatkan matkaani...=O)
  Tuosta omenasta voisin haukkaista....ja nuuhkaista!!!<3

  VastaaPoista
 16. Ihana määrä kommentteja lyhyessä ajassa, kiitos ♥ Olen ollut vajaan vuorokauden blogihiljaisuudessa, nyt taas hetkisen koneen ääressä.

  Hanne: Ensimmäinen tanssitunti on nyt takana ja tyttäreni rakasti touhua. Aina ei voi tietää, mistä lapsi sitten aikuisena pitää, kun poikasi kohdalla on käynyt. Pääasia kuitenkin, että se oma laji löytyy :)

  Hannele: Sitten luit jotain muuta :) Minä luin melkein kaikkea tyttökirjoista lasten jännäreihin ja sarjakuvista satuihin.

  Allu: Minä en vielä tiedä, minkä värisiä kukkia meidän pihamme pioneissa tulee olemaan. Istutimme keväällä kaksi pensasta, mutta kumpikaan ei vielä kukkinut.

  Maria: Sinulla on ihana, rohkea poika ♥ Aika harvassa taitavat tanssia harrastavat pojat olla, mutta ehkä pikkuhiljaa asenne muuttuu. Meillä poika on vielä sen verran pieni (täyttää loppuvuonna 3), ettei vielä harrasta mitään. Ihanaa viikonloppua sinulle ja perheellesi!

  Jael: Oman tyttökirjaklassikkosuosikin päättäminen ei ollut ainakaan minulle helppo tehtävä. Pionit ovat eräitä suosikkikukkiani unikkojen ja auringonkukkien ohella. Kaunista lauantaita sinulle :)

  Anu: Kaunis kiitos sinulle ♥ Olipa ihana yllätys ja muistan sinua pian. Minäkin haluan saada lisää lyhtyjä syysaikaan. Viime viikonloppuna ostimmekin pari uutta lyhtyä. Pehmeä valo tuntuu hyvältä iltojen pimetessä.

  Mie ite: Kuvataidekoulu on takuulla ihana harrastus! Itse olin lapsena kuviskerhossa, joka pikkupaikkakunnalla varmaan vastasi lasten kuvataidekoulua. Luulen hieman, että minunkin tyttäreni halusi tanssiin osin kauniiden vaatteiden vuoksi, mutta hän on kyllä aika liikunallinen tyttö.

  Johanna: Kiitos. Pioni on niin herkkä. Sinulle myös suloista viikonlopun jatkoa!

  Satu: Elo- ja myös syyskuu ovat väreissään melkein voittamattomat. Rakastan tätä vuodenaikaa. Hauska kuulla sinun tanssitytöistäsi :)

  T: Tuollainen kaulahuivi olisi aika hieno! Minä en osaa neuloa, olisi upeaa osata. Omenat tulevat meillä tuoksumaan, kun aion huomiseksi leipoa omenapiirakkaa. Hyvää lauantain jatkoa sinun perheellesi.

  Susa: Kiitos, ystävä rakas. Minulle tanssin maailma on aika uutta, mutta lastentanssissa mennään ihan leikin maailmassa. Sitten 6-7-vuotiaana voi, jos siltä tuntuu, jatkaa balettiin. Ja kyllä, syksy on ehdottomasti onnelliseksi tekevää aikaa ja sen me molemmat tiedämme :)

  Katinkainen: Olipa kiva saada sinut tänne vieraaksi. Tule toki uudestaankin! Minulta syntyy kirjaintulvaa ja samoin puhetulvaakin, olen siinä suhteessa täysin itäsuomalainen :) Vapaa-ajallaan voi tehdä muutakin luin lukea. Mitä olen sinun blogissasi käynyt, niin sinulla on kädentaitoa sekä silmää kauneudelle. Ihanaa, raikkaankuulasta syksyn alkua sinulle!

  VastaaPoista