tiistai 24. elokuuta 2010

~Seitsemän tunnustusta~Kiitos kaunis, Aamunkukka Prinssit ja Viikarit-blogista sekä Hanne Valkoisesta leinikistä. Sain teiltä kummaltakin Beautiful Blogger-tunnustuksen, jonka otan vastaan iloisena ja mieltälämmittävänä yllätyksenä. Tunnustuksen mukana tuli haaste kertoa seitsemän satunnaista asiaa itsestäni sekä lähettää tunnustus eteenpäin seitsemälle - kuinkas muuten - blogiystävälle.

Lähetän tunnustuksen alla oleviin blogeihin. Jokainen mainitsemistani blogeista tuottaa minulle kirjallisia ja/tai visuaalisia elämyksiä, oivalluksia ja iloa monta kertaa viikossa. Jos ette keräile tunnustuskuvia, niin ottakaa vastaan tuo seitsemän kohdan haaste.

Susalle Järjellä ja tunteella-blogiin

Ilselle Juuri tällaista-blogiin
(Ilsellä on myös ihana arvonta, kurkatkaa sinne)

Leenalle Leena Lumeen

Marialle Mamman uuniin
(jossa niin ikään on puhalleltu saippuakuplia!)

Hannelle Virtaukseen

sekä juuri Sinulle, joka muuten vain haluat kertoa itsestäsi seitsemän asiaa.

Oma seitsikkoni
1. Luen parhaillaan kolmea kirjaa: Novelleja työmatkallani bussissa, Oatesia kotisohvalla sekä tyttökirjaklassikoistaan tunnetuksi tulleen kirjailijan koottuja kertomuksia illalla juuri ennen nukkumaanmenoa. Tämä aiheuttaa lukuhitautta.

2. Rakastan pieniä arjen yllätyksiä, kuten saippuakuplia Kruununhaassa (bongattu eilen töistä bussille kävellessä, kuvan kuplat ovat heinäkuisia muistoja), ystävältä saapunutta postikorttia tai unohtunutta suklaapatukkaa kaapin kätköissä.

3. Kävin ystäväni kanssa keskustelua siitä, onko nyt kesä, syyskesä vai syksy. Tietenkin syyskesä! Ja sitä seuraa syksy, suosikkivuodenaikani. Omenat, kirjat, kynttilät, punaviini, villasukat ja kuurainen maa tekevät minut äärettömän onnelliseksi. Kestän myös kääntöpuolen, lasten kurahousujen pesemisen.

4. Dallas on mielestäni eräs maailmanhistorian parhaista televisiosarjoista. Älkää kysykö, miksi! 

5. Olen ikuisesti kiitollinen Spr:n veripalvelulle.

6. Olen lukenut Umberto Econ Ruusun nimeä jo kahdeksan vuoden ajan. Se on edelleen kesken, mutta jonain päivänä saan luettua sen loppuun.

7. Kuvittelin aina, että seitsemän on universaali onnenumero, kunnes antropologian luennoilla opin tasankointiaanien arvostaneen erityisesti numeroa neljä. Esimerkiksi nelosten syntymä oli suuri ihme, enne ja onni.

28 kommenttia:

 1. Kiitos Haasteesta! En ole kerännyt tunnuksia, mutta vatannut olen varmasti jokaiseen haasteeseen. Yritetään;-)

  (Lumiomena, missä näkyykään semmoista päivää, että me ohitamme haasteen tai listahaasteen;-)

  VastaaPoista
 2. Haa, juuri mietein, että miksiköhän kaikkien onnennumero on aina 7. Kiva kun oikaisit minuakin! :)

  Luet niin paljon, että välillä tunnen itseni täällä käydessä oikein todella metsittyneeksi ja epäsivistyneeksi, mutta omaksi kunniakseni voin kertoa että Ruusun nimi on luettu! :D
  Selvisin sen avulla muuten aikoinaan yhden lukion uskonnonkurssin. En käynyt tunneilla ja kirjakin oli hankkimatta, mutta ajattelin kokeilla onneani tentissä. Luostarielämästä syntyikin muhkea essee ja tentistä tuli 10-! :D

  VastaaPoista
 3. Niin, ja onnittelut tunnustuksesta tietysti! :)

  VastaaPoista
 4. Onnittelut blogipalkinnon johdosta.Mullekin tuli tuo sama,mutta olen näitä tunnustuksia kirjoittanut jo pariin otteeseen aiemmin. Näitä "paljastuksia" on aina kiva lukea!

  VastaaPoista
 5. Leena: Aina on syytä olla hieman yllytyshullu ja vastata haasteisiin. Pitäisikin keksiä uusi, kirja-aiheinen haaste ;)

  Emilia: Tuo 7 on iskostunut meihin niin syvään.. Otava, Seitsemän veljestä, viikonpäivien määrä jne. Et sinä ole ollenkaan metsittynyt :) Hauska kuulla Ruusun nimen auttaneen läpi lukion uskonnon kurssin. Muistelen kyllä, että uskonnon ja meillä myös psykan kursseilla sai kirjoitettua aika hyviä koevastauksia ihan yleissivistyksen avulla.

  Jael: Muistelinkin, että sinulla on ollut tämä sama tunnustus :) Silti voi aina kirjoittaa uudet seitsemän asiaa itsestään. On hauska tutustua lisää blogiystäviin.

  VastaaPoista
 6. Kuvittele, mulla on Umberto Econ Ruusun nimi saksaksi. Sain sen lahjaksi itävaltalaisilta ystäviltämme kera keittokirjan, jossa mm. Apfelstrudelin ohje...

  VastaaPoista
 7. Leena: Hienon lahjan olet saanut. Olisikin hienoa osata lukea Ruusun nimi suomeksi, saksaksi ja alkukielelellä italiaksi. Kunhan nyt ensin edes suomeksi ;) Ruusun nimi on mieheni suosikkikirjalistan sijalla 1.

  VastaaPoista
 8. Onnea sinulle tunnustuksista ja

  kiitos lumiomenen sydämellisesti beutiful blogger-tunnustuksesta, jonka jaoit eteenpäin mm minulle.

  Oli mielenkiintoista saada lukea sinun seitsemää tunnustustas.

  Minäkin rakastan syksyä: villasukkia, omenia, punaviiniä, kynttilöitä, pimeytyvää maailmaa, syksyn sateita ja myrskyjä..

  samoin unohtunut, löytynyt suklaapatukka saa hymyn huulille ja veden kielelle..

  kiitos vielä halauksin..

  VastaaPoista
 9. Aivan mahtava kuva noista kuplista, sitä jaksan tuijottaa vaikka kuinka pitkään. Minä en pysty lukemaan kolmea kirjaa yhtä aikaa. Veripalvelua en ole onneksi tarvinnut, itse kyllä luovuttanut.

  VastaaPoista
 10. ONNEA tunnustuksesta, joka tuli oikeaan osoitteeseen!:)
  Oli kiva lukea sinun tunnustuksesi!:)
  Sinulle oikein mukavaa syyskesän jatkoa!;)Nyt, kun ilma oli tänään ekan kerran täälläkin koko päivän harmaa ja kylmä, voin yhtyä tähän, mutta eilen olisin sanonut, että on kesä!;D

  VastaaPoista
 11. Hanne: Kiitos ja sinä tuli heti mieleeni tämän tunnuksen suhteen. Sinun blogisi on paitsi kaunis, se saa myös ajattelemaan asioita, näkemään hieman erilaisin silmin. Kyllä tämä alkava syksy on ihanaa aikaa, vaikka vielä voi nauttia kesästäkin. Elokuun pimeät illat ovat upeita, eikö vaan :

  Allu: Olet tehnyt tärkeän teon, kun olet luovuttanut verta. En minä tavallisesti ihan kolmea kirjaa lue samanaikaisesti, mutta usein kyllä kahta. Nyt kävi niin, että sain kirjastosta sen Oatesin "Haudankaivajan tyttären", joka ikään kuin kiilasi muun lukemisen väliin.

  Marge: Kiitos :) Nämä haasteet ja tunnustukset ovat mukavia juttuja. Pienistä asioista oppii paljon uutta blogiystävistä. Tämä syyskesän käsite on keskusteluttanut monia. Nyt voi saman viikon sisällä olla moneen otteeseen kesä, syksy ja jälleen kesä.

  Mainiota viikon jatkoa jokaiselle!

  VastaaPoista
 12. Lämpöinen kiitos Lumiomena lahjastasi!Ja syyssateen keskeltä kynttiläillasta hyvänmielen toivotus tälle viikolle juuri sinulle!

  VastaaPoista
 13. Onnea Lumiomena kauniista tunnustuksesta! Minäkin luen monta kirjaa kerralla, huono puoli siinä, että välillä joku jää sitten roikkumaan yleensä siksi että on niin paksu tai liian faktapitoinen. Minulle tuli huono omatunto, kun minulla on nyt kaksi sellaista juuri roikkumassa ja ne on luettava!

  VastaaPoista
 14. Kiitos tunnustuksesta ystävä rakas <3
  Vastaan siihen blogissani huomenna ;)

  VastaaPoista
 15. Voi miten kiva seiska-lista täällä! Mitenkähän minä olen onnistunut "välttelemään" Umbertoa, luku-urakkasi ei ainakaan kannusta lainaamaan tuota opusta;-).

  "Saippuakuplat kruununhaassa" taas kuullostaa ihan valmiin runokirjan nimeltä!

  VastaaPoista
 16. Maria: Ole hyvä. Sinun kaunis blogisi oivaltaa arkea erilaisella tavalla ja tuo tavattomasti iloa.

  Sara: Kiitos. Se on totta, että useaa kirjaa samanaikaisesti lukiessa joku jää väistämättäkin roikkumaan. Luultavasti sille "Ruusun nimelle" kävi kohdallani niin, joku aina syrjäytti sen, vaikka sinänsä Eco on aivan erinomainen kirjoittaja.

  Susa: Ole hyvä ♥ Tulit heti mieleeni, kun tämän tunnustuksen sain. Ja kävinkin jo blogissasi kurkkaamassa ja kommentoimassa.

  Aamunkukka: Saippuakuplissa on jotain kuplivaa ja kepeää, mutta Krunikassa Ritarihuoneen kupeessa niihin tosiaan tuli ihan omanlaisensa runollinen aspekti. Umberto Eco kirjoittaa hyvin, joten Ruusun nimi kannattaa lukea, jos pitää historiasta, mutta minä en vain pääse siihen sisälle.

  Iloa jokaisen keskiviikkoon!

  VastaaPoista
 17. Aivan ihanan seiskalistan olet väsännyt, sinulla on tuo kirjoitus verissä, mutta luethan todella paljon.
  Hyviä jatkoja:)

  VastaaPoista
 18. Minä voin yhtyä täysin tuohon kohtaan 6. En ole saanut Ruusun nimeä millään luetuksi. Olen luovuttanut jo.

  Ja syyskesä, se minullakin on meneillään. Ja sitten tuo niin osuvasti kuvaamasi ihana syksy.

  Tosi mukava lista, oli kiva lukea, kiitos.

  VastaaPoista
 19. Olipa kiva lukea tällaista listaa!
  Ja onnea myös tietysti!

  VastaaPoista
 20. tuo Umberto Econ Ruusun nimi on miehen kirjahyllyssä..

  VastaaPoista
 21. Hanne: Kiitos :) Tykkään laatia tällaisia listoja, niissä voi tuoda esille asioita ihan omien mielenliikeidensä mukaisesti. Minä luen paljon ja olen myös kirjoittanut työkseni.

  Kirjailijatar: Sinäkin! Minä en aio vielä luovuttaa, jos vaikka toteuttaisi viisitoistavuotissuunnitelmaa :)

  HUVIlassa: Mukava, että listastani oli iloa. Ja kiva, että löysit tänne. Tule uudestaankin!

  Hannele: Meilläkin Ruusun nimi on mieheni kirja. Hänellä on muutakin Ecoa, mutta ne eivät ole tehneet yhtä suurta vaikutusta.

  VastaaPoista
 22. (Lumiomena, mä olen hiljattain lukenut ne 20 Viisikko-kirjaa ja olen lukiessani ajatellut tuota Blytonin maailmankuvaa. Mielestäni hän ollut osittain hyvin avonainen ja hänen seikkailijansa ovat seurustelleet todella kaikenlaisten ihmisten kanssa, eri kansalaisuuksia ja eri yhteiskuntaluokista, hyviä ystäviä mustalaistenkin kanssa, sirkustaiteilijoinen kanssa. Heitä ei pidetty arvossa siihen aikaan, mutta Viisikot olivat heidän kavereita. Kuvauksethan ovat 1940-luvun Englannista. Feministinen Blyton myös omalla tavallaan.)

  VastaaPoista
 23. Hannele: Tuo, että Blyton on osin avonainen mm. eri etnisille ryhmille on hyvä huomio. Olen kuitenkin ollut huomaavinani, että sosiaalisesti syrjäytyneet olivat Viisikoissa ja Seikkailu-kirjoissa usein rikollisia ts. rikollisuus näkyi jo naamasta. 1940- ja 50-lukujen maailmaahan se tosiaankin kuvaa enemmän kuin Blytonin ajatusmaailmaa.

  VastaaPoista
 24. joo, mutta usein lopussa muuttui homma ja asenne. (Tuota tekniikkaa roistoista käyttää joka jännitysfilmi, nyt tosin ei enää voi pitää ryssiä rosvoina, on kait noi musliimit ja terroristit.. :)

  VastaaPoista
 25. Hannele: Pitäiskin lukaista joku Viisikko ihan lähiaikoina :)

  VastaaPoista
 26. Tuli mieleen, että jostain luin nelosen olevan kiinan kielessä epäonnen luku, koska kirjoitusmerkki muistuttaa ulkoasultaan kuoleman kirjoitusmerkkiä. Itse en osaa kiinaa niin paljon, että voisin tarkemmin kommentoisa asiaa :)

  VastaaPoista
 27. KIITOS sinulle näistä palajstuksista ja siitä, että minäkin sain elämäni ensimmäisen tunnustuspalkinnon bloggaajana! Olen järjettömän iloinen ja otettu ja palaan asiaan kyllä, kunhan tästä paluusta toivutaan.

  Blogisi on tunnustuksensa ansainnut, ihailen kovasti panostustasi ja tyyliäsi ja aikaansaavuuttasi kaikilla aloilla! :)

  VastaaPoista
 28. Teresita: Tuo kiinan kieltä ja numeroa neljä koskeva tieto on minulle aivan uusi. Mielenkiintoista! Taidankin hieman googlettaa asiaa.

  Ilse: Ole hyvä - ja kiitos. Sinun blogissasi viihdyn niin, että ilman muuta halusin sen sinulle lähettää. Palailkaa kotiarkeen kaikessa rauhassa. Blogit jaksavat odottaa :)

  VastaaPoista