maanantai 9. elokuuta 2010

~Salamajahti~

Jotkut jahtaavat myrskyjä. Minä jahtasin eilen illalla salamointia olohuoneemme ikkunasta. Taivaan väri muuttui pikimustasta täysin kirkkaaksi ja runkoruusu lenteli ympäri pihaa. Onneksi mitään muuta ei sattunut. Piha on täynnä keltaisia koivunlehtiä, kuin lupaus syksystä. Kyllä luonnonvoimat ovat ihmeelliset!

Minun piti aloittaa viikkoni tekemällä ensin pieni lähimatkailupostaus ja sen jälkeen siirtyä kirjalliseen nostalgisointiin, mutta eilinen myrsky iski väliin. First things first!

25 kommenttia:

 1. Upea onnistunut salamakuva, kumpa minäkin joskus vielä...:D

  VastaaPoista
 2. Me istuimme parvekkeella, kun se teidän myrsky ohitti tätä JKL:ä ja koitimme kuvata upeita salamoja, mutta ei onnistuttu:) Ja myrskykin meni ohi -taas.

  VastaaPoista
 3. Mahtava ukkosmyrsky olikin! Hieno salamakuva! :)

  VastaaPoista
 4. Myrsky keskeyttää muut toimet, niin sen pitääkin olla. On tervehdyttävää huomata, ettei ihminen voi luonnonvoimille mitään. Ne vaan tulevat.

  VastaaPoista
 5. Hieno salamakuva! Ukkonen on aika pelottava, ainakin jos ihan päälle tulee! Kunnioitusta herättäviä nuo salamat kyllä on!

  VastaaPoista
 6. Myrskyä bongailtiin täälläkin suunnalla! Rautasängyssä nukkuessa kerran pari käväisi mielessä, että mitä jos...

  VastaaPoista
 7. Vau mitkä värit! Ja salama, hieno!

  Minä jään nyt odotteleen nostalgiaa. :)

  Mukavaa työpäivää sinulle!

  VastaaPoista
 8. =D

  Mä päädyin ottamaan digille vain pilviä. Ihan ei kamera eikä taito eikä muukaan riittänyt salamoiden tallenteluun.

  VastaaPoista
 9. Hieno kuva. Olen aina ennen väittänyt, että Suomessa ei ole mitään luonnonmyllistyksiä, mutta nyt on kaikki muuttunut, sielläkin on mieletöntä hellettä ja myrskyjä.

  VastaaPoista
 10. Eilinen ukkosmyrsky oli kyllà mahtava! Jatkuvaa salamointia ja jyrinàà. Sàhkòt meni pariksi tunniksi ja nyt on puhelin mykkà.

  VastaaPoista
 11. Seijastiina: Oli aika hankala tallettaa salamaa kameran muistikortille, kun ei voi etukäteen tietää, milloin se iskee. Mutta tässä suhteessa kävi tuuri :)

  Susa: Salamakuvaus on aika hankalaa, huomasin. Otin eilen illalla satakunta kuvaa, mutta vain kahteen sain salaman. Myrskyssä on paljon hienoa, mutta silti hyvä, että pahin kiersi teidät ♥

  Anastasia: Myrsky oli vaikuttava! Se nousi niin äkkiä, ihan tuosta vaan. Samaan aikaa pelottava (meidän taloa vastapäätä on mäntymetsä) ja hienoa.

  Kirjailijatar: Olen ihan samaa mieltä. Luonnonvoimat ovat ihan omanlaisensa eikä niihin voi vaikuttaa. Tai, pelottavaa kyllä, ehkä me kuitenkin vaikutamme ilmastonmuutokseen, joka aikaansaa näitä myrskyjäkin :/

  Johanna: Totta, ukkonen voi olla pelottava. Minä pelkään hieman ukkosta, ainakin jos joudun olemaan ulkona sen aikaa. Onneksi eilen illalla istuimme ihan kotisohvalla ja otin näitä kuvia ikkunan läpi.

  Kultsin kämppä: Tosiaan, rautasänky voisi toimia ukkosenjohdattamena! Mutta ehkei kuitenkaan, ukkonenhan iskee aina korkeimpaan kohtaan :)

  Ilse: Värit olivat aika uskomattomat! Käsittelen monesti kuvia, mutta tätä en käsitellyt aamukiireessä muuten kuin pyöristin vain kuvan reunat. Taivaan väri muuttui ihan tummanpuhuvasta kirkkaan siniseksi ja valkeasta violetiksi. Vaikuttavaa. Nostalgiaa tulee sen lähireissailun jälkeen. Omistan loppuviikon vain kirjoille :)

  Mari A.: Ei mullakaan ollut taitoa, pikemminkin tuuria. Otin runsaasti kuvia ja pari kertaa salama iski "oikeaan" paikkaan. Ihmettelen, että meillä lapset nukkuivat myrskyn aikana kuin tukit.

  Allu: Näiden rajujen kesämyrskyjen ja hurjien talvien aikakautena ei voi olla miettimättä, onko tässä kyse ilmastonmuutoksesta tai satunnaisesta säänvaihtelusta.

  VastaaPoista
 12. Lissu: Oli tosiaan vaikuttavaa! Mutta kaikki tuhot, tai sähköjen ja puhelimen toimimattomuus, ovat niitä ikäviä varjopuolia. Toivottavasti puhelimesi alkaa pian toimia!

  VastaaPoista
 13. Hieno salamakuva.Uskomatonta minkälaisia luonnonilmiöitä on tänä kesänä ollut Suomessa!

  VastaaPoista
 14. Sait salaman kuvattua, ei ihan helppoa. Itse väijyin parvekkeella kameran kanssa eilen illalla, mutta ukkonen salamoineen meni ohitsemme kauempaa.
  Hieno on kuvasi ja siinä on sitä oikeaa myrskyn tunnelmaa.
  Tuntuu, että ilmasto on nyt ihan hyrskyn myrskyn ja mullin mallin.

  VastaaPoista
 15. Hienosti sait napattua salaman talteen! Kyllä luonnonvoimat vaan on ihmeelliset.

  VastaaPoista
 16. Upea kuva! Kyllä teillä on ollut kaunista, meillä salamoi iltamyöhään ja rajua kuuroa kesti parisen tuntia. Tänään aamulla löytyi kaatuneita puita lenkkipolun varrelta ja meiltäkin oli sähköt useita tunteja poikki, mutta onneksi ei mitään suurempia vahinkoja näytä kenelle muullekaan tulleen.

  Ukkosen jyrinä oli kyllä valtava, kyllä nämä luonnonvoimat saavat pienen ihmisen aika hiljaiseksi;-).

  Kivaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 17. En tajua, miten sait tuon salaman kuvan onnistumaan! Minulla ei onnaa koskaan se, eikä tähtitiavas ja moellmmat hurmaavat minua.

  Hieno lila!

  VastaaPoista
 18. Sinä onnistuit jahdissasi! Hieno kuva! Minä yritin lauantaina, mutta en onnistunut, eilen en sitten enää jaksanut. Tosin seuraavaa tilannetta varten olen jo kehittänyt suunnitelman :-)

  Luonnonvoimat ovat tosiaan näyttäneet useaan otteeseen voimansa näinä viime päivinä!

  VastaaPoista
 19. Yaelian: Kiitos. Tämä kesä on tuntunut aika epätodelliselta. Tosin viime talven lumet ja pakkasetkin olivat harvinaisia Etelä-Suomessa, mutta niistä nautin täysin siemauksin :)

  Taru: Vaikka taivas salamoi tiheään, oli yllättävän vaikeaa vangita salamaa kameran muistikortille. Ilmasto on sekaisin ja koska itse pidän viileämmästä kelistä, tuntuu tämä kesä jo hieman liioittelulta.

  Teija: Kiitos. Luonto on näyttänyt mahtinsa jo moneen otteeseen. Saa nähdä, mitä tuleman pitää ja vieläkö myrskyjä riittää.

  Aamunkukka: Illalla se ukkonen riehui täälläkin, joskus 21.20 alkaen. Myrsky nousi ihan yht' äkkiä, aika hurjaa! Onneksi mitään pahempaa ei tainnut sattua, viime viikon uutiset sieltä Uuraisten (?) asuntoautoalueelta olivat aika hurjia.

  Leena: Salaman kuvaaminen vaati kyllä hyvää onnea. Tähtitaivasta en minäkään ole onnistunut kuvaamaan, mutta aion kokeilla syksyllä jalustan avulla. Tuo lila oli muuten eilisen oikea väri, en käsitellyt tän kuvan värejä :)

  Katri: Kiitos! Toivottavasti onnistut seuraavalla kerralla. Suunnitelma kuulostaa hyvältä ja sellainen on aina paikkallaan.

  Mukavaa maanantaita kaikille!

  VastaaPoista
 20. Vautsi, mikä kuva! Minä vähän pelkään kovia myrskyjä...Tykkään silti taivaan vaihtuvista väreistä ukkosmyrskyn aikana. Ukkosensininen ja purppura ovat upea yhdistelmä.

  Sateesta olen aina pitänyt. Tänään sain niskaani (kirjaimellisesti) oikein kunnon ryöpyn ja täytyy myöntää, että on se mukavampaa kuunnella ja katsella rankkasadetta sisältä kuin olla sen keskellä. Olin aivan märkä. Ja tämä tapahtui keskellä työpäivää palatessani lounaalta ;)

  VastaaPoista
 21. Minä olen koko kesän odottanut ukkosia, salamointia..
  toissayönä, oikeastaan aamuyöstä, etäinen , kaukainen kumina..samoin kerran myös toisena yönä..
  siinä kaikki..
  No, ei ole tarvinnut ainakaan pelätä..

  Kaunis kuva..

  VastaaPoista
 22. Luonnon voima saa ihmisen tuntemaan itsensä aika pieneksi! Minäkin olin viime viikolla keskellä ukkosmyrskyä, mutta harmikseni kamera oli jäänyt kotiin.Uskomaton tunnelma!

  Viikonloppusuunnitelmasi ovat aika herkkua! Voisinpa minäkin! Iloa!

  VastaaPoista
 23. Anu: Kyllä minua eilen hieman kylmäsi, kun näin talomme vastapäisessä metsikössä mäntyjen kaartuvan hurjasti. Onneksi pysyivät pystyssä! Lapsena pelkäsin ukkosta. Jotain mahtavaa siinä silti on. Sade on ihanaa, etenkin lämmin kesäsade tai tunnelmallinen syyssade, jonka päätteeksi voi tulla kotiin juomaan kupillisen teetä. Toivottavasti vaatteesi kuivuivat nopeaan, melkoinen yllätys lounastunnilla!

  Hanne: Kaukaa kuuluva jyrinä on oikeastaan melko kotoista. Vähän kuin vaara olisi jossain kaukana, ja itse olisi turvallisessa pesässä sitä kuulemassa. Toivottavasti nämä ukkoset puhdistavat ilmaa!

  Joana: Edellisviikkojen Asta ja Veera taisivat olla aika tavalla voimakkaampia kuin eilinen. Äitini (sieltä Kutvosen kurvin kaupungista) kertoi, että Astan aikana yöllä oli salamoinut niin, että taivas oli ollut aivan kirkas. Sinulle vielä sujuvaa viikkoa :)

  VastaaPoista
 24. Hienonhieno kuva! Taivas on aivan käsittämättömän värinen!
  Tänään tuntuu syksyltä...kaivoin villasukat jalkaan. Toivottavasti aurinko alkaisi paistamaan pilvien takaa ja lämmittäisi vielä. Syksyä jaksan odottaa vielä pitkään.
  Mukavaa päivää!

  VastaaPoista
 25. Sari: Kiitos. Itsestäni tuntuu ihan vaikealta uskoa, että taivas meni tuonkin väriseksi ukkosen aikana! Olen myös ihastellut Hesarin verkkosivuilta lukijoiden kuvia, niin vaikuttavia!
  Itse odotan jo syksyä, mutta nautin toki elokuun lämmöstäkin. Etenkin illat ovat suloisia.

  Mukavaa viikon jatkoa sinulle :)

  VastaaPoista