tiistai 6. huhtikuuta 2010

~LUPAUKSIA KEVÄÄSTÄ JA KIRJOISTA~

Pääsiäisloma on takana. Vietimme perheeni kanssa mukavan loman Savossa kiirastorstaista tähän aamuun, ja loman aikana ehdin nostalgisoida vanhojen esineiden ja valokuvien äärellä, tavata rakkaita ihmisiä, viettää aikaa oman perheeni kanssa, lukea Siilin eleganssia sekä suunnitella keväisiä puuhia niin oman kotipuutarhamme kuin sen jo tutuksi tulleen kroonisen matkakuumeeni suhteen.

Otin pienen kotimaan reissumme aikana liki 900 valokuvaa, joista 250 kelpuutin siirrettäväksi kovalevylle. Näistä koetan valita muutaman tämän viikon päivityksiini, joiden aiheeksi ajattelin nostaa keväisen kauniin, ruman, rakkaan, rikkaan, rämän, mutta oman (Ismo Alankoa osin lainatakseni, mutta kauneudella aloittaen) synnyinseutuni pienen kuvasarjan merkeissä. Kotiin tullessamme kevät tuntui ottavan meidän vastaan vauhdilla, kun seinustan viereisessä kukkapenkissä kurkisti liki 20 tulppaaninpäätä ja toisaalla kiveyksen lähellä esiin yritti nousta muutama uskalias krookuksen alku. Lunta toki riittää edelleen ihan hiihtokeleiksi saakka. Parhaan lupauksen keväästä antavatkin taimet, kuten tätä postausta päivittävät herneenversot.

Kevät antaa lupauksen myös kirjoista. Tänä keväänä on ilmestymässä kaksi romaania, joiden suomennoksia odotan ylitse muiden. Toinen on John Irvingin Viimeinen yö Twisted Riverillä ja toinen Audrey Niffeneggerin Hänen varjonsa tarina. Irvingiä olen rakastanut lukioikäisestä saakka, liki kahdenkymmenen vuoden ajan. Niffenerggerin Aikamatkustajan vaimo puolestaan on eräs parhaista viime vuosina lukemistani kirjoista.

Näin ollen blogiini riittäisi hurjasti päivitettävää, vain ajanpuute vaivaa ;)

11 kommenttia:

 1. Viimeinen yö Twisted Riverillä olen jo tilannut;-)

  Odotan nyt sinun Siilin eleganssiasi. Etkö viitsisi sen lisäksi, että sen teet, kommentoida sitä lyheysti siihen postaukseeni, jonka viimeksi tein, kun tarjosin sitä hiihtolomalukemiseksi. Hakukoneeseen Siilin eleganssi, niin se tulee ekana. Siihen on tullut kiinnostavia kommentteja ja pitkiäkin. Nyt TUUREKIN lukee sitä. Pyysin häneltä samaa,s illä olisi kiva vähän tehdä yhteenvetoa voden lopussa. Ja tietty minä tulen sinulle sitä kommentoimaan - vahvasti.

  Siis multa ei synny valokuvia. Ei ole aikaa ja olen kyllästnyt tuohon vanhaan kameraan, joka oli aikanaan kovakin huippu. Siinä nyt sattuu olemaan yksi ominaisuus, jonka takia Hovikuvaajani ei suostu sitä vaihtamaan, ennen kuin se käsiin hajoaa. Siis ominaisuus, jota ei ole nykyisissä kameroissa. Kymmenen vuotta on nykyään pitkä ikä kun tekniikasta puhutaan.

  Sun kuvat ovat upeita!

  VastaaPoista
 2. Vau,mikä valtava määrä valokuvia! Kuvattavaa on varmaankin ollut paljon...
  Upea tuo herneenversokuva!

  VastaaPoista
 3. Upeita valokuvia! Täälläkin odotellaan Niffeneggerin uutta :).

  VastaaPoista
 4. Ihana valo tuossa yläkuvassa.

  VastaaPoista
 5. Leena: Kuten kommenttilaatikkoosi kirjoitin, käyn ehdottomasti kommentoimassa Siilin eleganssia sinne kunhan saan oman "arvioni" tehtyä :) Hieno kirja!
  Kiitos kuvakommenteista. Olen viime aikoina innostunut kuvaamisesta, toisinaan onnistuu ja toisinaan ei :)

  Jael: Kiitos. Innostun aina ottamaan kuvia enemmän kuin ensin aioin, mutta otan samasta kohteesta monta kuvaa (esim. vanhempieni koirasta otin runsaasti kuvia, liikkuvasta koirasta tulee niin epätarkkoja otoksia).

  Hiiriemo: Kiitos. Niffeneggerin uuden pitäisi ilmestyä nyt huhtikuussa :)

  Allu: Kiitos. Kevät tulee!

  Hannele: Koetin tuoda esille keväisiä tunnelmia. Nyt ainakin Helsingissä sataa räntää, joten ehkäpä valokuvat auttavat kevään tunnelmissa!

  VastaaPoista
 6. Raikas keväinen vihreys ilmestyi täältä esiin avatessani sivusi.
  Noissa kuvissa kyllä silmä lepää ja odotan innolla sinun muitakin kuviasi.

  Aikapula, niinpä...!

  Mutta leppoisan mukava pääsiäisen aika teillä kuulosti olevan. Sen voimin jaksaa taas : )

  VastaaPoista
 7. Ihania kuvia! Onnea uudelle blogipohjalle! Isot kuvasi ovat upeita!

  VastaaPoista
 8. Niin ihania nuo herneenversot! :) Me palattiin myös Savosta tänään ja kuvia tuli myös otettua reippaasti tulevia blogipäivityksiä ajatellen! ;) Ja sama juttu, että huomasin lumensulamisen hyvin, kun olimme poissa viikon! Ihanaa, kevät!

  VastaaPoista
 9. Valtavan ihanat kuvat, täynnä valoa ja elämänvoimaa...

  minuakin alkoi kiinnostaa nuo kirjat=)

  VastaaPoista
 10. Taru: Kiitos. Nyt alkaa ulkonakin olla jo tosi keväistä :) Mitähän tälle aikapulalle keksisi?

  Johanna: KIva, että huomasit uuden blogipohjan. En tehnyt siihen muuta muutosta kuin vaihdoin Miniman Minima Strechiksi :)

  Anastasia: Hienoa, nyt blogit täyttyvät kuvista! Pieni pääsiäismatka kotimaassa virkistää, eikö vain?!

  Hanne: Uskoisin noiden molempien kirjojen olevan kiinnostavia ja otteessaan pitäviä. Ihanaa, että huomasit kasvien elämänvoiman.

  VastaaPoista