torstai 15. huhtikuuta 2010

~"TO DO"-LISTA~


Monessa ihanassa blogissa, kuten Viivu's Homessa sekä Kolmen kerroksen väessä on viime aikoina ollut listattuna asioita, pieniä ja arkisiakin, joita blogin pitäjä pyrkii kevään ja kesän aikana toteuttamaan. Listan idea on mielestäni hauska, ikään kuin keväinen uudenvuodenlupaus, joten tässä oma seitsemän kohdan to do-listani.

* Perustan muutaman uuden perennapenkin. Tämä onkin pakko tehdä, koska talomme edelliset omistajat eivät olleet istuttaneet pihalle mitään lukuunottamatta yhtä havupuuta ja tuijaa. (Muutimme viime kesänä uuteen kotiin, 2000-luvun alussa rakennettuun taloon.)

* Käyn esikoiseni kanssa uimahallissa (olemme tässä tosi laiskoja ja olen jo monesti luvannut).

* Menen Akateemisen kohtauspaikalle kuuntelemaan, kun Audrey Niffenegger puhuu uudesta kirjastaan Hänen varjonsa tarina. Jos tuuri käy, saan kirjailijan nimikirjoituksen uutukaiseen romaaniin :) Kirjailijan vierailusta uutisoi Helsingin Sanomat verkkosivullaan. Jos Niffenegger kiinnostaa, niin pieni juttuni hänen aikaisemmasta romaanistaan löytyy täältä.

* Käyn kampaajalla. Asioin kampaajalla ehkä kahdesti vuodessa. Värjään hiuksiani kotona ja kuvittelen, ettei pitkähköjä hiuksia tarvitse juurikaan leikata. Kaksi- ja jopa seitsenhaaraisten hiusten lukumäärä päässäni kertoo jostain muusta, joten kampaajalle siis!

* Menen luovuttamaan verta.

* Matkustan mieheni kanssa kaupunkilomalle toukokuussa: Parisuhdeaika tekee hyvää pienten lasten vanhemmille.

* Vietän keväällä ja kesällä vähemmän aikaa tietokoneella :)

Yläkuvan vanhat limonadipullot voisivat olla osa kotiseutukuvien sarjaa otsikolla Kotiseutukuvia 3: Liki. Mutta taidan hetkeksi jättää aiheen odottamaan kesäkuvia ja laitan valokuvia muuten vain tekstien kuvitukseksi. Kuvat pulloista otin appivanhempieni autotallissa. Ne ovat mielestäni kauniita pölyisinäkin. Appeni lapsuudenkodin lähellä oli sijainnut virvoitusjuomatehdas, josta pullot ovat peräisin.

21 kommenttia:

 1. Hyviä lupauksia, voisin lainata muutamaa. Täytyy tehdä itsekin tuollainen lista, uuden vuoden lupaukset ovat ehtineetkin unohtua jo monta kertaa...

  Päädyin blogiisi mutkan kautta joitain päiviä sitten, kuvasi ovat ihania!! Täytyy jatkaa tutustumista.

  VastaaPoista
 2. Kivoja juttuja listassasi! Ja hyödyllisiäkin! Tuo verenluovutus on tosi hyvä juttu!

  VastaaPoista
 3. Olen armoton listaihminen. Tein heti omani;-)

  Hienot kuvat. Luuletko ettei olla juotu punaista limsaa noista oikeista limssapulloista! Muistan vielä sen maun...

  VastaaPoista
 4. PS. Siis linkitin sinut;-)

  PS2. Hirveitä ongelmia minullakin kuvien kanssa. Kiva kun kerroit! Luulin, että mun kone on rikki. Olisi kiva joskus kuulla muiltakin, sillä tuskaa helpottaa, kun tietää, että oma kone ei ole romahtamassa,

  VastaaPoista
 5. Tosi söpöt pullot! To do -listoja on mukava tehdä ja niistä yleensä on apuakin! :)

  VastaaPoista
 6. Hienoja pulloja. Niin, enpä ole listaihminen, se vois vaan stressata turhaan.. Jos joku unohtuis, niin ei tainnu olla tärkeetä.

  VastaaPoista
 7. Hyvät suunnitelmat sinulla siellä = )
  Ja lykkyä tykö niiden toteuttamiseen, onnistuvat varmaankin, sillä listassasi on kaikkea mukavaa ja kivaa.
  Ja tämä tietsikalla istuminen luultavasti vähenee itsellänikin kevään tässä edetessä.
  Juuri haravoin ulkona ja nautin auringosta, nyt olikin kiva kyllä istahtaa tähän elbaamaan.
  Kaikkea hyvää kevääseesi!

  VastaaPoista
 8. Tuollainen lista on hyvä idea,voisin itsekin sellaisen laittaa.
  Pullot ovat ihania!

  VastaaPoista
 9. Mikä parasta, listalla vaikuttaisi olevan aika kivoja asioita, niin ei rupea ahdistamaan...? Minäkin tykkään listoista. Ja se yliviivaus sitten sitä mukaa, kun kohdat täyttyvät, ah! :)

  Ihanat pullot, kyllä.

  VastaaPoista
 10. Minäkin tykkään listoista. Teen usein uudelle päivälle listoja, jottei unhoitu..

  Toivon, että minäkin olisin vähemmän aikaa koneella...

  Ehkä myös haluan tehdä jotain istutuksia pihaani...

  VastaaPoista
 11. Ihana lista ja listoja rakastavana ihmisenä taidan itsekin tehdä tuollaisen pian;)

  Voi että..hienoa jos pääset livenä A. Niffeneggeriä kuuntelemaan ja saisit vielä omistuskirjoituksen,vauuu!!

  Kuvista tuli mieleen, että olethan sinäkin jo laittanut asetuksista sen jonkun päivitetyn blogiversion, jolla kuvien laitto sujuu, kun kuvan saa suoraan juuri haluamaansa kohtaan?

  VastaaPoista
 12. Tulenpas testaamaan sitä sydämen laittoa tekstiin, eli pitäisi tulla kun painat fn ja alt näppäimet pohjaan ja sitten L-kirjain, mikäli siinä lukee sullakin kolmonen yläkulmassa. Noin kun vaihtelee sitä kirjainta, mitä painaa, niin noilla numeroilla tulee mm hymynaamaa, nuottia jne.
  ♥☺

  VastaaPoista
 13. ♥ Susa: Kiitos! Harjoittelin tätä nyt; Palaan muiden kommenttien kera huomenna, nyt toivotan kaikille yhteisesti kauniita unia!

  VastaaPoista
 14. Hyödyllisiä lupauksia ja ihania pulloja!

  Kiva blogi sinulla! Ensimmäistä kertaa täällä ja ehdottomasti liityn vakilukijoiden listalle.

  VastaaPoista
 15. Hei Lumiomena,
  En tiedä mitä olen tehnyt mutta uudet päivityksesi ei näkynyt hallintapaneelissani :( Poistin itseni listalata ja ilmottauduin uudestaan lukijaksi ja nyt näyttää siltä että asia kunnossa :)
  Ihana kevätlista, toisin sanoen sinulla on ihana kevät tiedossa.

  VastaaPoista
 16. anni.m.: Kiva, että löysit tänne! Tule uudelleenkin :) Aluksi kirjoitin vain kirjoista, nyt enemmän muusta, mutta pian on luvassa taas kirja-asiaakin.

  Johanna: Tällaisen lista laatiminen oli hauskaa! Toki mukaan olisi voinut liittää niitä vähemmän kivoja juttujakin, kuten ikkunanpesua ;) Bongasin idean ensimmäisen kerran sinun blogistasi, joten kiitos!

  Leena: Kuten huomasit, kävin kommentoimassa listaasi ♥ Kiva, että linkitit.

  Anastasia: Minunkin mielestäni nuo pullot ovat aika söpösiä - jopa metalliosat aavistuksen ruosteisina!

  Hannele: Listoja voi tehdä ja silti unohdella asioita. Mielenkiinnolla odotan itse, että toteutuvatko kaikki nuo asiat kesän loppuun mennessä :)

  Taru: On niin totta, että keväällä tulee oltua enemmän ulkona. Ja sitten illalla on helppo levätä tietokoneen ääressä ;) Nuo pullot olivat kyllä ihana löytö appivanhempieni autotallissa.

  Allu: Olen ihan samaa mieltä!

  Yaelia: Olisi kiinnostavaa lukea sinun listasi. Laadi ihmeessä sellainen, jos ehdit :)

  Ilse: Nimenomaan kannattaa listata vain mukavia asioita; Tulee hyvä mieli ja vielä parempi, jos kaikki käyvät toteen.

  Hanne: Minäkin laadin muistilistoja omassa arjessani, koska unohtelen asioita helposti, kuten haaveelliset ihmiset tuppaavat tehdä :)

  Susa: Sinun listasi olisi hauska lukea ♥ Odotan kyllä innokkaasti, että pääsen kirjakauppaan kuuntelemaan Audrey Niffeneggeriä. Odotan myös paljon hänen uudelta kirjaltaan. Ja kiitos sydän-ohjeista, kuten huomaat, onnistuin viimein!

  Kultsin kämppä: Mukavaa, että löysit tiesi tänne ja toivottavasti viihdyt lukijana. Tulen vastavierailulle blogiisi.

  Marie: Kiva, että sait päivitykseni nyt näkymään. Toisinaan Blogger temppuilee aika tavalla. Kevät on sellainen vuodenaika, joka saa innostumaan monenlaisista suunnitelmista (myös alkusyksy on kohdallani samanlainen).

  Teille kaikille mukavaa viikonloppua, joka menee itselläni hieman stressin merkeissä kiitos Islannin tuhkapilven, mutta siitä teen vaikka erillisen päivityksen illemmalla ♥

  VastaaPoista
 17. Ainiin minunkin pitäisi tehdä tämä samainen lista. Siinäpä ensimmäinen tehtävä ennen kuin lista on edes pystyssä - kirjoita lista :o)

  Minulla on uusi blogi!
  Tervetuloa tästä lähin lukemaan juttuja elämästäni Huiskulaan :o)

  VastaaPoista
 18. Marika: Kiva kuulla, tulenkin heti katsomaan uutta blogiasi :)

  VastaaPoista