tiistai 27. huhtikuuta 2010

~KÄDENOJENNUS JA KIRJAILIJAVIERAILUJA~


Tämä on pieni välipostaus ennen kirja- ja vappuaiheisia päivityksiäni.

En aio blogissani julistaa mitään aatetta tai mainostaa mitään, mutta nyt vapun alla haluan nostaa esille SPR:n Veripalvelun. Ne, jotka tuntevat minut, tietävät Veripalvelun olevan minulle sydämenasia omakohtaisista syistä. Tänään ruokatunnilla koetin luovuttaa verta elämäni ensimmäisen kerran. Kaikki edellytykset siihen olivat loistavat, hemoglobiininikin huiteli yli 150:ssa. Toisin kävi, kun laiskat ja ohuet suoneni eivät suostuneet antamaan verta tarpeeksi nopeasti. Kokemuksesta jäi silti hyvä mieli, luovutus ei edes sattunut. Siksi aion kokeilla paremmalla onnella myöhemmin keväällä. Voisinkin lämpimästi suositella tällaisen erilaisen lahjan antamista jokaiselle terveelle luovutusehdot täyttävälle aikuiselle. Oman kätensä konkreettisesta ojentamisesta tulee hyvä mieli (ja vielä parempi sitten aikanaan, kun se onnistuu myös omalla kohdalla) ♥

Helsingin seudulla asuvat Aikamatkustajan vaimon ystävät, muistattehan Audrey Niffeneggerin vierailun Akateemisessa kirjakaupassa tänään.
Ja vielä parempaa: ylivoimainen suosikkikirjailijani 
John Irving vierailee Helsingissä toukokuun lopussa. Asiasta uutisoi Helsingin Sanomat. (linkit Hesaria lukuunottamatta omiin vanhoihin juttuihini)

17 kommenttia:

 1. Asuisinpa Helsingissä! No, tilauksessa on jo Hänen varjonsa tarina, joten tuo tieto lievittää vähän tuskaa. Kyllä odotan kirjaa kovasti, Aikamatkustajan vaimo oli niin hyvä!

  VastaaPoista
 2. Verenluovutuksesta tulee kyllä mahtavan hyvä mieli, tosin en ole vuosiin käynyt. Pitäisi varmaan!

  Kyllä helsinkiläisiä hemmotellaan...! :)

  VastaaPoista
 3. Minullakin omakohtaisia kokemuksia siitä, miksi veren luovuttaminen on todella tärkeää ja siksi käynkin säännöllisesti ojentamassa käteni lähimmäisteni hyväksi.

  VastaaPoista
 4. Hassu juttu..siis kuten varmaan tiedät, että samoista syistä minäkin olen aina aika ajoin miettinyt meneväni luovuttamaan verta, mutta se on sitten jäänyt. Jostain syystä nyt sitten parisen viikkoa asia on taas pyörinyt vahvasti mielessäni ja taidanpa pian itsekin siis mennä;)

  Oi ihanaa, pääset tänään livenä näkemään Niffeneggerin! Joko muuten olet aloittanut sen uuden kirjan, miltä vaikuttaa?

  VastaaPoista
 5. Hiiriemo: Kaipaan itse takaisin sisempään Suomeen, mutta Helsingin seudulla (asun toisessa kunnassa) asumisen parhaita puolia on valtava kulttuuritarjonta. Aikamatkustajan vaimo on unohtumaton ja ihana kirja.

  Ilse: Pieni kirjallinen hemmottelu on aina tarpeen :) Minkä ikäinen lapsesi onkaan? Synnytyksestä pitää olla kulunut vuosi ennen kuin voi luovuttaa :)

  Kultsin kämppä: Todella hienoa, että käyt luovuttamassa verta säännöllisesti. Se tosiaankin on elintärkeää!

  Susa: Tämä on tosiaan merkittävä asia ♥ Anna kuitenkin kuopuksen hieman kasvaa. En ole vielä hankkinut "Hänen varjonsa tarinaa". Ajattelin ostaa sen tänään Akateemisesta ja jos onni potkaisee, saan siihen kirjailijan nimikirjoituksen. Jos taas kaupassa on kauheat jonot, kuuntelen vain haastattelun ja ostan kirjan joku toinen päivä :)

  VastaaPoista
 6. Iiks; Irving tulee Suomeen! En näe häntä tälläkään kertaa kun asustelen täällä pohjoisessa, voi harmitus.
  Myös Audrey Niffenegger vaikuttaa mielenkiintoiselta persoonalta. Uutisissa näin häntä.

  Verta olen luovutellut vuosien varrella noin kolmisenkymmentä kertaa, ja aina se on yhtä miellyttävä juttu. Henkilökuntakin on aivan ihanaa, kiireetöntä ja leppoisaa. Toivottavasti pääset pian luovuttamaan.

  VastaaPoista
 7. En kestä, että en näe Irivngiä! Oi!, miksi tulin tänne juuri nyt:-) Kun ei asu Etelä-Suomessa KAIKKI lähdöt ovat vaikeita järjestää. Ja aina ei onnistu vaikka mitä tekisi.

  Minun aatteeni on lasten, anisten ja eläinten suojelu, enkä vaikene näistä. Suosittelen aina myös Plania, sillä itselläni on kummityttö Ghanasta yhdessä parhaan ystäväni kanssa. Kyllä hyvän kellon voi antaa kuulua!

  Lumiomena, voisin asua juuri kulttuurin takia Hesassa, mutta se olisikin sitten ainoa syy. Onneksi tulee Hesari...

  VastaaPoista
 8. on upeaa, että löytyy auttavaisia ihmisiä...
  meidän tärkein tehtävämme täällä on auttaa lähimmäisiämme..

  Sinulla on tosi hyvä hemogl.

  Samoin haikailen aina silloin tälööin sinne kulttuuririentoihin!!
  edes Turkuun..

  VastaaPoista
 9. Heip!

  Blogissani odottelee sinua jotain..

  VastaaPoista
 10. Voih, luovuttaisin mielelläni minäkin, mutta hb usein niin alhainen, ettei ole mitään järkeä. Arvokasta luovuttamistahan se on!

  Hienoa, pääset tapaamaan lempparikirjailijaasi : )

  VastaaPoista
 11. Kyllä, itsekin synnytyksessä verta saaneena saan tosiaan olla kiitollinen veripalvelulle- ja kaikille luovuttajille.

  Itse kävin juuri viimeviikolla terveystarkastuksessa; työnantajan kutsumana, ja kauhukseni hemppani oli laskenut ihan järjettömäna alhaalle.. mulla ei siis olisi toivoakaan olla itse luovuttajana, luultavasti joudunkin tästä rautakuurille;).

  Oikein hyvää ja valoisaa vappuviikko, voi kovasti odottelen lisää kirjapostauksiasi!

  VastaaPoista
 12. Tärkeästä aiheesta kirjoitit! Verenluovuttajia tosiaan tarvitaan. Aurinkoista päivän jatkoa!

  VastaaPoista
 13. Soolis: Audrey Niffenegger oli tosi symppis, sellainen villapaitatyyppi :) Minäkään en ole vielä koskaan nähnyt John Irvingiä livenä, olen asunut pääkaupunkiseudulla vasta muutaman vuoden.
  Aivan upeaa, että olet käynyt luovuttamassa verta noin useasti. Olen itse todella kiitollinen kaikille luovuttajille.

  Leena: Muistan itse Joensuun ajalta, miten hankalalta lähtö eteläiseen Suomeen tuntui. Kulttuuririennot ovat melkeinpä ainoa hyvä puoli asua täällä, tuumin mä ;) Planin kummilapsitoiminnasta olen kuullut vain hyvää. Ihanaa, että sinulla ja ystävälläsi on kummilapsi Ghanassa.

  Hanne: Totta, jos kaikki auttaisivat toisiaan, olisi maailman paljon parempi paikka. Paljonko sinulla on matkaa Turkuun? Siellä on varmaan myös paljon kaikkea, ja ensi vuonna Kulttuuripääkaupunkina olon vuoksi vielä paljon enemmän.

  Miss B: Voi kiitos, ihanaa!

  Taru: Alhainen hb tosiaan estää luovuttamisen, mutta aina voi olla hengessä mukana. Vaikka minullakaan ei luovuttaminen nyt onnistunut, liityin Facebookissa Veripalvelu-ryhmään ;) Kirjailijavierailujen seuraaminen on hauskaa.

  Aamunkukka: Synnytys taitaa olla meillä naisilla yleisin syy saada lisäverta? Niin kävi omalla kohdallanikin aika dramaattisissa olosuhteissa. Sinulle myös valoisaa ja iloista vappuviikon jatkoa ♥

  Johanna: Ajattelinkin, että näin tärkeä aihe kannattaa nostaa esille blogissa. Aurinkoa sinullekin, ainakin täällä on nyt ihanan kirkas kevätpäivä :)

  VastaaPoista
 14. Totta, verenluovutus on hyvä juttu. Itse en ole käynyt pitkiin aikoihin, mutta ihan terveydellisistä syistä. Mutta asiaa kannatan kovasti, ja kunhan taas pystyn, luovutan kyllä itsekin.

  Ps. Aloitin lukemaan salaista puutarhaa, aivan uskomattoman ihana kirja, kiitos vinkistä:)

  VastaaPoista
 15. Keijukainen: Ihanaa, että pidät Salaisesta puutarhasta ♥ Minäkin toivon, että verenluovutus onnistuisi joskus omalla kohdallani, tahtoa ainakin on :)

  VastaaPoista
 16. Olewn ollut verenluovuttaja monta vuotta, ja kaikkein lähinpäni ovat saanet siitä hyötyä, äitini ja puolisoni. Neljä lastani ovat myös verenluovuttajia.

  VastaaPoista
 17. Hannele: Hienoa. Olen kiitollinen kaikille verenluovuttajille ♥

  VastaaPoista