lauantai 3. huhtikuuta 2010

~HAUSKAA PÄÄSIÄISTÄ~

Hauskaa pääsiäistä, kuten kuvan kortin kääntöpuolella toivotetaan. Isoisoisäni (äitini pappa, vanha körttihenkinen maanviljelijä) sai kortin tyttäreltään, isotädiltäni ja tyttäreni kaimalta,  vuonna 1948. Olen lapsuudenkodissani Savossa käynyt läpi suuren kasan kortteja sota-ajalta ja 1950-luvulta. Lisäksi olen valokuvannut entistä kotipaikkakuntaani sieltä täältä, joten erilaisia maisemakuvapäivityksiä sekä ihanan Siilin eleganssin arvioni lupaan päivittää ensi viikolla.

Hieman erilainen pääsiäiskortti on tässä. Sen sai tuolloin vielä Keski-Pohjanmaalla asuva mummoni, äitini äiti, rakkaalta veljeltään, joka sittemmin kaatui sodassa. Hauskaa pääsiäistä toivotetaan tässäkin kortissa. Liekö Sotilaspääsiäinen-sarjan hauskuuden takana ollut mielialan kohottaminen niin sotatantereella kuin kotirintamallakin.


Kiitos vielä äidilleni, että saan käyttää näitä kortteja blogissani!

12 kommenttia:

 1. Hieno idea postata näitä vanhoja kortteja! Olen itse säästänyt kaikki saamani kortit ja samoin teki aikanaan mummoni Amanda. Olen saanut osan hänen korteistaan itselleni. Kortit ja kirjeet pitäisi aina säilyttää, sillä tämän päivän kortti on huomisen hitoriaa. Tämä nykytekniikka kyllä lyö historian rakastajia poskelle...

  Odotan Siilin eleganssiasi. En ole ehkä mihinkään saanut yhtä paljon kommnetteja ja viimeiseen (siihen, jossa uusin sen ja suosittelin hiihtolomalukemiseksi) tuli ihan eriäväkin mielipide, jota arvostan kovasti, koska se on asiallinen ja perusteltu. Kokemus kirjasta on aina subjektiivinen, ei siinä olla oikeassa tai väärässä. Ainakin minä teen kirjoja tunteella!

  VastaaPoista
 2. Ihastuttavia vanhoja pääsiäiskortteja.Ja oikein hyvää Pääsiäistä!

  VastaaPoista
 3. Vanhoissa korteissa on sitä jotakin!

  Ihanaa pääsisäistä sinullekin!

  VastaaPoista
 4. Vanhat kortit ovat mielenkiintoisia, etenkin ne, joista löytyy kirjoitusta takaa. Mummoni tavaroista löytyi muutamia kortteja, oli aivan ihanaa lukea ne ja päästä hetkeksi mummon nuoruuteen omassa mielikuvituksessaan. :)

  VastaaPoista
 5. ihania kortteja, itse on omani tallessa aina 1950-luvulta, en tiedä miksi säilyttänyt, atitaa olla jo aika kasa..

  VastaaPoista
 6. Ihania vanhoja pääsiäiskortteja! Hyvää pääsiäisen jatkoa!

  VastaaPoista
 7. Olipa erilainen pääsiäiskortti sota-ajalta, tuollaisia ei monella taida olla tallessa.

  VastaaPoista
 8. Oikein ihania kortteja, ajanpatinaa tosiaankin! Voi kun minullakin olisi joku tuollainen "aarrepaikka", mistä voisi kaivella ja löytää oman suvun historiaa kuvin, kortein. Olisi ihana esim kehystää sellaisia mustavalkokuvia tauluiksi jne.

  Odotan innolla sinun arvostelua Siilin eleganssista ;)

  VastaaPoista
 9. Ihania kortteja! Tunnelma on tallessa ja hienoa, että ne ovat säilyneet teillä suvussa!
  Mukavaa maanantaita! :)

  VastaaPoista
 10. Vanhat kortit ovat persoonallisia, tuo ankka on kyllä mainio. Mukavaa alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
 11. Ihania vanhoja kortteja! Iloista viikonalkua:)

  VastaaPoista
 12. Leena: Äidilläni on niin paljon kortteja aina vuotuisjuhlista yleisiin tervehdyksiin ja körttikorteista syntymäpäiväonnitteluihin, joten minun oli aivan *pakko* tehdä korttiaiheinen päivitys.

  Siilin eleganssin teen pian. Luin sinun sekä erään toisen ihmisen kirjoittaman arvostelun ennen kuin ostin kirjan, mutta nyt olen onnistunut olla kurkkimatta teidän mietteitänne kirjasta :)

  Jael: Näissä vanhoissa korteissa on ihan omanlainen viehätyksensä.

  Emilia: Nimenomaan. Kaikkein ihanimmat ovat oikeastaan tekstit, jotka lähettäjä on kirjoittant korttien taakse.

  Miia: On jännä ajatella, millaisia elämänkokemuksia korttien lähettäjillä tai saajilla on ollut - tai millaisissa elämäntilanteissa kortit on saatu.

  Hannele: Mielestäni korttien säilyttäminen on kaikin tavoin kannatettavaa. Itselläni on tallessa omia lapsuusajan kortteja 70-80-luvuilta ;)

  Johanna: Kiitos! Toivottavasti sinulla oli mukava pääsiäinen.

  Taru: Tuo sota-ajan kortti on näennäisessä hauskuudessaan aika ajatteluttava.

  Susa: Meillä on aika paljon näitä "aarteita", koska isovanhempani säästivät kaikenlaista. Ihanahan näitä on selailla. Siilin eleganssi on i h a n a kirja. Kävin sunnuntaina kävelyllä hyvän ystäväni kanssa, ja suosittelin kirjaa hänellekin.

  Sari: Nimenomaan tunnelma on tärkein tekijä noissa korteissa. Kaunista viikkoa sinulle!

  Mimmuli: Niin, nyt kortteja on paljon, paljon enemmän kuin vuosikymmeniä sitten ja silti noissa vanhoissa korteissa on sitä jotain enemmän kuin uusissa.

  Keijukainen: Ihania ja tunnelmallisia kortteja. Sinulle myös mainiota uutta viikkoa!

  Teille kaikille vielä yhteisesti hyvää uutta viikkoa. Palaan kotiin tänään illansuussa, joten uusia päivityksiä on luvassa, kunhan ehdin purkaa kameran muistikortin.

  VastaaPoista