tiistai 12. heinäkuuta 2016

Irlannissa perheen kanssa 3: Giant's Causeway ja Carrick-a-Rede


Nyt enemmän kuvia kuin tarinaa. Unescon maailmaperintökohde ja brittiläisen National Trustin ylläpitämä Giant's Causeway on kuin hyppäys seikkailuun. Antriminin kreivikunnassa sijaitseva noin 40 000 basalttipylväästä koostuva luonnonihme jylhine kallioineen tarjosi henkeäsalpaavia maisemia, joiden syvyyttä en ikävä kyllä saanut vangittua kuviin toivomallani tavalla. Kiersimme Giant's Causewaylla hieman pitempää, kallioiden yllä kulkevaa reittiä. Lapsille kävelyä saattoi tulla turhankin paljon, mutta aika hienosti he jaksoivat reitin kulkea.
No, yksin ei tarvinnut jättiläisen jäljillä kulkea. Giant's Causeway on suosittu retkikohde. Mekin olimme retkellä bussilla. Wild Rover Tours kuljetti edestakaisin ja bussikuski Richard oli kertakaikkisen hauska mies, joka viljeni omaan makuuni niin hyvin osuvaa, kuivaa ja samalla herttaista irlantilaishuumoria, josta tuli mieleeni pohjoiskarjalainen jutuniskentä. Perillä sai onneksi kulkea omia reittejään, eli ryhmä kokoontui vain bussilla.
Antrimin rannikko tarjosi myös tuttuja maisemia Games of Thronesin ystäville. En itse katso sarjaa, mutta ainakin nuo yhdet linnanrauniot toimivat sarjan kuvauspaikkana. 

Erittäin hauska oli myös Carrick-a-Rede-riippusilta, jolla kulkeminen saattaa pelottaakin. Minusta silta oli suorastaan ihana: pelkään ja voin usein huonosti huvipuistolaitteissa, mutta sillalla kulkemisesta nautin. Silta johdatti saarille, joilla tuntui pesivän jos jonkinlaisia lintuja.Toivottavasti nautitte näistä maisemista! Seuraava Irlanti-postaus käsittelee kirjaa, mutta sitten taas matkaillaan.

10 kommenttia:

 1. Upeat maisemat! Kyllä nautin!
  Kiitos Katja hienoista kuvista, etenkin tuosta ensimmäisestä tykkään kovasti!

  Kivaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Nyt vasta ennätin Irlanti-postauksiisi perehtyä, kiitos jokaisesta! Onpa ollut kiinnostavaa nojatuolimatkailla vihreälle saarelle, olisipa mukavaa päästä sinne joskus ihan oikeastikin.

  VastaaPoista
 3. Oi miten olette olleet upeissa maisemissa, kuvasi ovat niin hienoja. Kyllä tuolla kulkisi mielellään, paitsi se riippusilta ehkä vähän huimasi päätä:)

  Mukavia lomapäiviä ja terveiset sinne kaikille♥

  VastaaPoista
 4. Oijoi! Mekin ollaan kokeiltu noita busseja ja hauskaa oli kun sattuu humoristinen kaveri ja välillä irkkubiisit soi täysillä :D
  Ihania kuvia ja tarinoita taas kerran <3!

  VastaaPoista
 5. Kyllä on huikean kaunista tuolla,hienot kuvat Katja:)

  VastaaPoista
 6. Oi! Kaikki Irlannin matkakuulumisesi ovat olleet ihastuttavia, mutta kyllä nämä maisemat sykähdyttävät kaikkein eniten. Voisin vaikka heti lähteä patikoimaan tuollaiseen ympäristöön. Voin melkein tuntea suolaisen meri-ilman ihollani. <3

  VastaaPoista
 7. Nautin todellakin! Ihana paikka! Tuo riippusilta olisi todennäköisesti vähän jännittänyt, mutta kylläpä olisi kamera laulanut noissa maisemissa. Kaunis sääkin näytti olevan. Koko reissun ajan?

  VastaaPoista
 8. Ihanat kuvat upeista maisemista. Kiitokset! :)

  VastaaPoista
 9. Aivan mielettömän mielenkiintoisia paikkoja! Matkailulistallani on kyllä joskus päästä kiertelemään Irlannissa vaikkapa autolla, Dublin on erityisesti ollut pitkään mielessä. Ehkäpä myös Pohjois-Irlantiin...Hieno reissu, odotan innolla seuraavia postauksia!

  VastaaPoista
 10. Käyn paraikaa läpi Irlantipostauksiasi, ja -voih- miten kauniita ja jylhiä maisemia! 8) Kyllä tuolla kamera laulaisi, hihi. <3 Itse olen käynyt vain Dublinissa, mutta haaveilen, että jonain vuonna pääsisin kiertelemään juurikin rannikkoa.

  VastaaPoista