lauantai 23. lokakuuta 2010

~Terveisiä Lissabonista~

En minä missään Lissabonissa käynyt, mutta Pascal Mercierin Yöjuna Lissaboniin on kyllä lukulistallani. Lissabonista sain kuitenkin sekä terveisiä että mieheni takaisin. 

Hän vietti Portugalissa kaikkiaan kaksi viikkoa työmatkalla, ja se on pitkä aika kahden pienen lapsen äidille. Lukeminen, bloggaaminen ja moni muu asia otti hieman takapakkia, koska meillä leikittiin synttäreitä, merirosvoja, krokotiilejä ja kiipeiltiin pöydille, hurjasteltiin muovisella mopolla, rakennettiin majaa ja luettiin Saariston lapsia, Richard Scarryn joulukirjaa, Tuomaksen (veturi) suurta kilpailua sekä Kauniita unia, Maisaa.

Lissaboniin en nyt päässyt, mutta tänään kävimme koko pienen perheemme voimin Senaatintorilla katsomassa, miltä Portugalin karhu näyttää. Halattavalta.

Ja joulukuun puolivälissä pääsen Kööpenhaminan joulutoreille. Mieheni kanssa kahden. Minua alkaa vaivata joulunodotuskuume.

21 kommenttia:

  1. Nauratti iloisesti tuo, mitä kaikkea sinä ja te pienten kanssa olette ehtineet, kaikkea. Meilläkin oli niin jokunen vuosi sitten, nyt on toiset jutut ja niissäkin paljon :) Ajattelin ensin kyllä heti, että olit ollut Lissabonissa, mutta sitten tuo kirja, olin laittanut sen itselle kans muistiin, pääsisi kirjassa sinne.
    Matkavimma vain jatkuu...ehkä se on siksi, kun tiedän, etten oikeasti nyt pääse mihinkään, vaikka näinkin on aivan hyvä.

    VastaaPoista
  2. Nuo Karhut ovat upeita!Meilläkin jokainen valitsi mieluisimman:D -Joulunodotusta on jo ilmassa (sekä salaisuuksia kaapinkätköissä..)
    on rankkaa hoitaa pesuetta yksin .Mies päivystää meillä ja itsellani 8 päivän yksinhuoltajuusputkia vuosia takana.Kun saa hänet takaisin voi hengittää rauhassa.Ja olla.Ihanaa kun pääset Köpikseen.Niin suloinen kaupunki!
    Kaikkea hyvää sinulle huomiseenkin.

    VastaaPoista
  3. Ihania nuo nallet ja Portugalin on tosiaankin halattavan kiva.2 viikkoa on pitkä aika,mutta kivalta kuulostavat leikit lasten kanssa.
    Mukavaa viikonloppua Lumiomena!

    VastaaPoista
  4. Oi! Yöjuna Lissaboniin on vuoden parhain lukemani kirja!

    VastaaPoista
  5. Uskomatonta, Lumiomena! Juuri luin kommenttisi syksyyn liittyvästä kirjoituksesta, joka toi minulle vahvasti mieleen POrtugalin, Fadon ja kesäisen Lissabonin matkan. Ja nyt huomasin blogipostauksesi Lissabonista :)! Ihana kaupunki, jota suosittelen lämpimästi kaikille. Ja Yö Lissaboniin odottelee vielä minulla lukemistaan... Olisi varmasti ollut hyvä matkakirja kesällä!

    VastaaPoista
  6. Ihanaa, Köpikseen joulun alla. Olin siellä kerran työasioissa muutaman päivän joulukuussa ja nautin siitä tunnelmasta (jo ostin tietenkin vaikka mitä pientä joulukamaa ja tanskalaista designia).

    VastaaPoista
  7. Voi,tiedän että se oli melko pitkä kaksiviikkoinen! Uh,onneksi nyt ohitse.Kivaa kun yhdessä taas.
    Oi,kiva joulutorisuunnitelma.Kyllä minäkin joulusta innostun taas jossain kohti,vaikka en niin jaksa tästä koko pitkästä talvesta innostuakaan..
    Iloa uuteen viikkoon!

    VastaaPoista
  8. Hyvä kun sait miehen takaisin kotiin työmatkalta :)! Minunkin mies oli 4 viikkoa työmatkoilla vasta (lukuunottamatta viikonloppuja), ja onhan se erilaista kun joutuu vastaamaan kaikesta yksin..

    Kivoja kuvia, onnistuit muuten "harhauttamaan" hyvin otsikolla ja ekalla kuvalla, luulin jo hetken että postailet Lissabonista ;D

    VastaaPoista
  9. Ihanaa kun sait hänet kotiin ja nyt saatte olla taas koko perhe yhdessä. Melkoisen pitkä aika pärjätä sinkkuäitinä. :)

    Ja joulunalusmatka on ihan kohta.... aika kuluu niin äkkiä, paitsi tämä loputon lokakuu. :)

    VastaaPoista
  10. Miten kauniisti puetut pirteät Muruset sinulla on ollut seuranasi;-) sattuipa teillekin kaunis sää, tuo auringonpaiste on kruunannut nalle-matkanne!

    Jouluinen Köpis on taatusti lumoava,käyttehän ainakin Tivolissa lämpimällä glögillä?

    Mukavaa uutta viikkoa teille kaikille!

    VastaaPoista
  11. Lissabonista olisit kyllä varmasti pitänyt :) Mutta ei se Kööpenhaminakaan huono ole, ei ollenkaan. Minullakin on matkakuume, pitäisi keksiä joku reissu joulukuuksi, taidanpa mennä seikkailemaan lentoyhtiöiden sivuilla.

    VastaaPoista
  12. Oi miten ihanaa, hurmaavaa..sulla edessä matka köpikseen...
    ja oman miehen kanssa..

    Ihanaa alkavaa viikkoa sulle!!

    VastaaPoista
  13. Hienostihan se kaksiviikkoinen meni, vaikka varmasti välillä tuntuikin pitkältä aika! Ihanan paljon olette kaikkea puuhanneet siellä pitkin viikkoa!

    Olen valtavan iloinen, että pääsette pienelle kahdenkeskiselle matkalle juuri joulun alla ♥

    VastaaPoista
  14. Tämäpä sattui! En yleensä muista uniani, mutta viime yönä uneksin, että jouduin Lissaboniin työmatkalle, kokoukseen (joka yleensä kestää päivän tai kaksi ja jollaisiin en yleensä joudu osallistumaan). Tällä kertaa matka/kokous vain oli kahden viikon mittainen, ja minä siellä haahuilin muiden mukana ja ihmettelin, että mitä minä täällä oikein teen (ja suunnittelin, että sellaisina päivinä kun asiat eivät todellakaan kosketa minun työtäni, lähden katselemaan nähtävyyksiä... :-)

    VastaaPoista
  15. Himalainen: Kaikkea tosiaan ehtii lasten kanssa. Joskus tunnen haikeutta siitä, kuinka nopeasti lapset kasvavat. Meillä ovat vasta 5- ja 3-vuotiaat, mutta silti :) Matkahaaveilukin on kivaa, ja nojatuolimatkailu hyvän kirjan kanssa.

    Maria: Karhut ovat suloisia. Kuljen niiden ohi jokainen arkipäivä enkä ole vieläkään kyllästynyt. Yksinhuoltajuusputket ovat raskaita. Me saimme molemmilla viikoilla onneksi parin päivän mittaista apua isovanhemmilta sekä kivaa seuraa ystävistä. Köpiksessä en ole vielä käynyt, muualla Tanskassa kylläkin.

    Yaelian: Portugalin on aika selkeä. Nalleilla on niin hauskoja ja oivaltavia, esimerkiksi irlantilaisella vihreällä karhulla on piippu ja Uuden-Seelannin nallella maorikuvioita.

    Tuure: Onko? Sitten kirjalta voi odottaa paljon, kuten teenkin :)

    Hannele: Ehkä joskus, sitten kun aika on!

    Valkoinen kirahvi: Ihanko totta? Ja minulle kävi hieman samoin yhden toisen blogin kanssa: olimme mieheni kanssa juuri varanneet lennot ja hotellin Kööpenhaminaan, ja heti seuraavana yksi blogiystäväni toi oman Kööpenhaminan reissunsa kuvia esille. Lissabonissa haluaisin joskus käydä.

    Allu: Kööpenhamina on varmasti ihana joulun alla. Mietimme myös Münchenia, Berliiniä ja Kölniä matkakohteena ;) Nyt kuitenkin Köpikseen.

    Ryppymekko: On tosiaan ihanaa olla kotona koko perheen voimin. Onneksi miehellä ei ole työmatkoja ainakaan kuukauteen. Jouluinnostus tulee takuulla jossain vaiheessa, vaikkei talvea kaipaisikaan (minä kaipaan ♥).

    Johanna: Onpa sinullakin ollut pitkiä viikkoja. Sitten koko perheen yhdessäolo on sitäkin parempaa. Voi, kun olisikin voinut postailla Portgalista :)

    Ilse: Totta, on aika ihanaa. Meillä lapset tosin ovat osoittaneet hieman mieltään olemalla samaan aikaan riehakkaita ja itkuherkkiä. Se kuulunee asiaan ja on osa kaipuun työstämistä. Ja ta-daa: lokakuu loppuu sunnuntaina!

    Aamunkukka: Kiitos ♥ Molemmilla samanlaiset takit. Käymme harvoin keskustassa koko perheen voimin, mutta nyt oli pakko lähteä. Onko Köpis sinulle tuttu? Matkavinkkejä ottaisin ilolla vastaan.

    Kirjailijatar: Lissabon näytti ihanalta mieheni kuvien perusteella. Hän oli työhuoneensa ikkunasta nähnyt suoraan merelle. Toivottavasti saat parannusta omaan matkakuumeeseesi!

    Hanne: Odotan matkaa innolla. Olimme 2008 vastaavalla matkaööa Wienissä, joku noissa joulunalusreissuissa viehättää.

    Susa: Meni yllättävän hyvin, vaikka pitkiä viikkoja olikin. Paljon puuhattiin ja paljon vain laiskoteltiin. Halit sinne!

    Katri: Onpa metkaa! Ja vielä kaksi viikkoa, ihan kuin mieheni reissu. Kaikenlaisia unia ja tosiaan hauska yhteensattuma. Blogimaailma on joskus kummallinen, ihanalla tavalla :)

    VastaaPoista
  16. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  17. Poistin tuplakommenttini, Blogger jatkaa sekoiluaan ;)

    VastaaPoista
  18. Hei Lumiomena,

    Mukavaa Köpis-odotusta, olen käynyt siellä kerran! Näin nuo nallet Senaatintorilla vilaukselta, kun kävelin kiireellä ohi luennolle viime viikolla. Muistatko mihin asti nallet ovat Senaatintorilla?

    VastaaPoista
  19. Yöjunaa sata sivua ja koukussa. Kirjasta pitäville vinkki; Tuhansien portaiden lumo. Tuhman tytön luin, Viattomuuden museon jätin kesken. Nimenomaan noista kirjoista ei kumpikaan ansaitse Nobelia...

    VastaaPoista
  20. Sara: Kiitos. Matkustamisessa odottaminen on monesti jopa itse matkaa mukavampaa - kaikki kun on vielä edessä. Muistelen, että karhut ovat Senaatintorilla joko tämän viikon perjantaihin tai sunnuntaihin. Jos ehdit, käy tutustumassa niihin :)

    Anonyymi: Kiitos ei-nobelin-arvoisista vinkeistä. Yöjuna Lissaboniin on vielä lukulistallani, mutta aika korkealla sijalla!

    VastaaPoista