lauantai 30. lokakuuta 2010

~Kirjamessulämpimäisiä~

Rakkauteni yhdyssanahirviöitä kohtaan kasvoi taas tänään, kun pääsin nauttimaan kirjamessutunnelmasta ja osallistumaan kirjabloggaritapaamiseen.

Bloggaritapaamisen järjesti Avain-kustantamo, jolle lämmin kiitos. Oli ilo kuulla Anu Silfverbergin ja Elina Hirvosen pohdintaa kirjoittamisprosessista sekä vaihtaa ajatuksia muiden bloggaajien kanssa. Uusiin ihmisiin tutustuminen sekä blogiystävien tapaaminen oli ehkä kaikkein antoisinta messuantia; Minulle tuotti iloa pohtia bloggaamista, kirjoittamista, julkaisemista ja ennen kaikkea kirjoja.

Mitä varsinaisiin messuihin tulee, niin lainaan hieman alle viisivuotiasta tytärtäni kauppakeskusvierailun jälkeen: "oli ihan kivaa, mutta minä en tykännyt ihmisistä". Älkää säikähtäkö! Minä tykkään ihmisistä, mutta suosituimmilla osastoilla oli lauantai-iltapäivänä sellainen tungos, että sekaan mahtui juuri ja juuri. Onnistuin kuitenkin bongaamaan muun muassa ihanan Claes Andersonin, hauskan Tiina Nopolan, esikoiskirjallaan lahjakkuutensa osoittaneen Peter Franzenin sekä jättisuuren valokuvan Juha Itkosesta. Paparazzimeininkiä aistin yrittäessäni kuvata Outolan asukkeja Tatua ja Patua lasteni iloksi. Tavoistani poiketen jouduin jopa käyttämään salamaa.

Kirjoja kannoin kotiin kolme kassillista, Minna Canthista Pekka Töpöhäntään ja Ensilumen kauneudesta Kakkakirjan - hmm - arkisuuteen. Kaikkia ostamiani kirjoja en voi esitellä blogissani, koska en halua pilata muutamien läheisteni jouluyllätystä.

Tungoksesta huolimatta Kirjamessut oli antoisa tapahtuma. Eivätkä yhdyssanahirviöni tainneet olla niin pahoja, että niillä pääsisi mukaan Facebookin Kielipoliisi-sivustolle. Kiitos vielä kaikille messuilla tapaamilleni blogaajille!

20 kommenttia:

 1. Oi oi ja vielä kerran oi ;) Täällä viiniä siemaillen vielä blogeilen ja odotinkin, joskos jaksat ja ehdit vielä tänään jotain messuista laittaa :)

  Kivoja kirjoja olet löytänytkin!!

  VastaaPoista
 2. Kiva oli kuulla (ja hieman nähdäkin)millaista oli messuilla:-)

  VastaaPoista
 3. ♫♫♫Oi jospa oisit saanut olla mukana♫♫♫

  VastaaPoista
 4. Mä juoksin messut läpi just pahimpaan ruuhka-aikaan, varmaan. Piti päästä hallin toiseen päähän katsomaan, onko eräs ystäväni siellä - ja sitten takaisin toiseen suuntaan ostamaan kirjat, joita hinkusin. Välillä pysähdyin lukemaan karttaa ja ihmisiä väistäen katselin just ne isoimmat osastot toisten olan yli kurkkien. Ei, ei lähtenyt mitään mukaan, mutta onneksi siellä pienemmillä oli vähemmän ihmisiä notkumassa.

  Itse olin oppikirjaesittelyssä, jonka bonuksena Juha Itkonen kertoi 45 minuuttia kirjastaan - ja jotenkin mulle jäi sellainen olo, että jatkossa en käy kuuntelemassa yhtään kirjailijaa, vaan analysoin itse lukemani kirjat. Siis, Itkonen ei puhunut tyhmiä, on oikein hyvin mediassakin toiminut kirjailija, mutta miten nyt voin lukea Seitsemäntoista ja tehdä omat tulkintani, kun mulla on jo Itkosen omat tulkinnat. Pöh.

  Messuihin palatakseni: iloitsen siitä, että kirjat kiinnostavat niin monia! Välillä tuntuu, että on melkein yksin kirjojensa kanssa ja sitten huomaa, että ei olekaan!

  VastaaPoista
 5. Minuakin ihan pikkiriikkisen harmittaa, etetn viitsinyt "raahautua" täältä sinne..
  no kiva oli kuulla sinun kokemuksiasi..

  VastaaPoista
 6. Kiva, että teille järjestettiin tapaaminen! Varmasti antoisaa.
  Minä inhoan messuja juuri ihmismassojen ja melun vuoksi, mutta kirjamessuille on joka vuosi pitänyt päästä. Onneksi olen päässyt arkena, silloin siellä ei ole niin kamala ruuhka. Kierrän ensin ruokapuolen ja sitten uppoudun kirjamaailmaan. Ja tuskaisena kannan kasseja... Vetokärry olisi hyvä idea ;)

  VastaaPoista
 7. Oli hauska nähdä:) Ja kivoja kirjoja olit löytänyt.

  VastaaPoista
 8. Mä olen huono käymään ylipäätään millään messuilla, mutta kirjamessut on mulle aika vierasta aluetta verrattuna muihin. Toisaalta kuulostaa kyllä peremmalta, kuin monet muut, jotka ovat lähinnä vain täynnä myytävää tavaraa normaalihinnalla ja usein messulisän kanssa.

  VastaaPoista
 9. Andersson! Franzen! Itkosen kuva!!!

  Voi. :)

  VastaaPoista
 10. Kiva kuulla, että messut menivät hyvin.
  Olin kyllä Hesassa, mutta 90 vuotisjuhlat veivät voiton. Nekin olivat oikein mukavat.
  Rauhallista sunnuntai-iltaa sinnekin:)

  VastaaPoista
 11. Hyvin kirjoitit! Nyt viimeisen messupäivän jälkeen olen aivan naatti. Oli hauska tavata!

  VastaaPoista
 12. Lumiomena, kiitos eilisestä. Linkitin blogisi ja tein kollaasin, josta löydät myös jotain tuttua...(Eikun siis Lumimies teki.)

  Hyvä biisi. Kiitos!

  VastaaPoista
 13. PS. Myös minä ostin Ensilumen! Se oli blogissani viime vuoden kaunein kirja.

  VastaaPoista
 14. Ihan totta, messut ovat sinällään hieno juttu mutta se väenpaljous ahdistaa;-) hassua että messukeskukseenkin pitää aina laittaa monet messut päällekkäin,nyt hämmästelin samaa asiaa. Toisista ehkä hyvä asia,mutta jos järjestäjät saisivat rauhassa keskittyä vain yksiin messuihin niin tilaakin olisi ruhtinaallisesti ympärillä. Lippujen hinnatkin ovat aika korkeat, tosin vapaalipppulaisia taitaa suurin osa kävijöistä olla, messuilla kuin messuilla;-).

  Olisipa kiva kurkistaa niitä kirjaostojasi, jospa kertosit niistä mitkä jäävät ihan teidän perheen iloksi?

  Kaunista sunnuntai-iltaa ja iloa huomiselle päivälle!

  VastaaPoista
 15. Susa: Tottahan sitä piti heti eilen illalla päästä kirjoittamaan pieni raportintapainen kirjamessuilta. :)

  Yaelian: Kivaa oli, vaikka todella ruuhkaista. Messukeskuksessa oli hieman huono ilma, mutta bloggaajien tapaamisessa oli tosi mukavaa.

  Allu: Jospa joskus pääset. :)

  Totomi: Kiitos samoin!

  Mari A.: Minäkin viihdyin paremmin pienemmillä osastoilla. Ehdin messuille harmillisen myöhään, mutta toisaalta parikin tuntia oli riittävästi. Ja totta, vaikka Juha I. tai kukaan vaan puhuisi viisaita, ei kirjoja ole hyvä ylitulkita loppuun. Se oli muuten yksi syy, miksi vaihdoin pääaineeni kirjallisuudesta siihen toiseen itäisen periferian saman laitoksen tarjoamaan pääaineeseen.

  Hanne: Kirjamessuja alkaa onneksi olla niin paljon ympäri Suomen, että sopiville messuille on mukava matkustaa.

  Omenaminttu: Tapaaminen oli tosi kiva, parasta messuantia. Kirjamessuissa on sitä jotain; Minäkään en viihdy tungoksessa, mutta kirjat vetävät puoleensa magneetin tavoin. Kävin itse viime vuonna kirjamessuilla arkena ja totta, oli enemmän tilaa ja aikaa.

  Susa P.: Kiitos samoin. Minun tuli tehtyä enemmän ostoksia kuin oli aikonut.

  Emilia: Hih, minä taas en juuri muilla messuilla käykään! Habitare kyllä kiinnostaisi, mutta ei juurikaan muut.

  Ilse: Sanos muuta! Ja Mari A. oli päässyt kuuntelemaan Itkosta 45 minuutin ajan, oijoi. :)

  Hanne: 90-vuotisjuhlat ovat jotain ainutlaatuista, kirjamessuja on joka vuosi. Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle.

  Tuure: Voin hyvin kuvitella, että olet ollut tänään väsynyt. Niin minäkin, vaikka olin messuilla vain yhtenä päivänä. Ja tosiaan oli kiva tutustua.

  Leena: Kiitos itsellesi ♥ Kävinkin jo blogissasi kommentoimassa. Nyt vain "stepping out of the page". Ajattelin tehdä oman pienen arvioni Ensilumesta, linkitän kyllä sinut sitten samalla.

  Aamunkukka: Minä en nyt ehtinyt ruoka- ja viinimessujen puolelle, kun keskityin kirjoihin. Kerron sinulle niistä muista kirjoista lisää myöhemmin, muutenkin on ollut ajatuksena kirjoittaa toisaalla.

  Valoisaa marraskuun alkua jokaiselle!

  VastaaPoista
 16. Kiitos messuraportista ja oli kiva tavata! Onkohan yleistäkin, että lukutoukka inhoaa tungosta kaikkialla muualla paitsi kirjamessuilla? Minäkin olen nimittäin samaa mieltä... Tai sanotaan, että tykkään kyllä kaupunkien ihmisvilinästä, mutta inhoan ruuhkaisia kauppoja. Kirjamessuilla olen vain iloinen, kun niin moni tungeksii kirjojen keskellä. :)

  VastaaPoista
 17. Jenni: Kiitos samoin. Bloggaajien tapaaminen oli innostava. Tuo on totta, että vaikka ruuhka sinänsä on epämukavaa, on ihanaa, että nyt nimenomaan kirjat saivat väkijoukon liikkeelle. :)

  VastaaPoista
 18. Hei, ruuhkaa tosiaan oli ja minulta meni kirjailijatkin niin ohi tällä kertaa, mutta ensi vuonna uusi yritys! Kirjamessuthan teki uuden yleisöennätyksenkin.

  Mukavaa oli tavata!:)

  VastaaPoista
 19. Sara: Samoissa ajatuksissa :) Itse tosiaan aion ensi vuonna sekä arkena että viikonloppuna. Ja kiitos samoin, oli hauska nähdä.

  VastaaPoista