tiistai 19. lokakuuta 2010

~Kauheesti tykkään~


Tykkään listoista ja tykkään tykkäämisestä, joten ei ihme, että tartuin tähän haasteeseen, joka singahtelee vastaan toinen toistaan ihanimmissa blogeissa. 

Aloitetaan siis blogeista. On selvää, että tykkään blogeista. Rakastan niiden lukemista ja pidän myös omani päivittämisestä. Kaikkein eniten tykkään blogimaailman vastavuoroisuudesta. Pyrin olemaan ahkera kommentoija ja pidän kovasti saamistani kommenteista (ihan vaan vinkkinä ;) ). Sen sijaan en tykkää siitä, että minulla on menossa pieni blogikriisi. Olen jotain kirjabloggaajan ja niitänäitä-bloggaajan väliltä. Koetan oppia tykkäämään tästä blogirajatilasta.

Tykkään matkustamisesta, mutta en tykkää ruuhkaisista satamista ja lentokentistä. Tykkään kuitenkin olla lentokentällä tai asemalla. Tykkään katsoa ihmisiä. Tykkään ihan hurjasti joulusta ja siitä ajatuksesta, että pääsen tänäkin vuonna joulunalusmatkalle ulkomaille. Jouluna tykkään kuitenkin olla lapsuudenkodissani. En tykkää siitä, että jotkut korvaavat joulukortit tekstiviesteillä. Enkä tykkää siitä, jos joulunpyhinä on kiirettä.

Se joulusta. Tykkään kirjoista, mikä lie sanomattakin selvää. Pidän kirjoista, jotka puhuttelevat. Lajityypillä ei niin väliä. En tykkää kauhukirjallisuudesta, vaikka nuoruudessani ahminkin Kingin kirjoja. Tykkään ajatuksesta, että marraskuussa lomani alkaessa voin marssia kirjakauppaan ostamaan tämän, joka on linkin paikassa saanut arvoisensa arvostelun.

Tykkään piirtämisestä, mutta en tykkää neulomisesta (en osaa). Tykkään muistikirjoista ja kalentereista. Tykkään saada postia ystäviltäni, etenkin sydämellistä sellaista (kiitos, Susa!). En tykkää suoramarkkinointipuheluista ja olenkin kieltänyt sen. Tykkään elokuvateattereista niin, että melkein liikutun elokuvan, jopa elokuvamainosten, alkaessa. En erikoisemmin tykkää katsoa televisiota.Tykkään valokuvista, vanhoista ja uusista. En tykkää siitä, että en koskaan saa omiani järjestykseen. Tykkään elämistä, etenkin koirista. En sano, että en tykkää kissoista, mutta en ole kissaihminen. Tykkään niistä muiden lemmikkeinä. En tykkää ötököistä, minulla on Italian ajoilta peräisin oleva torakkakammo. Hyi.

En tykkää ihmisten tai eläinten kaltoinkohtelusta. En etenkään tykkää ihmisten kaltoinkohtelusta tai epäoikeudenmukaisuudesta. Enkä myöskään tykkää ylipätevyydestä; siitä, että joku on omasta mielestään aina oikeassa (besserwisser-asenne). En tykkää valehtelusta, huijaamisesta enkä liiasta kilpailuhenkisyydestä. Tykkään (tietenkin!) tasa-arvosta ja oikeudenmukaisuudesta. Tykkäisin siitä, että ihmiset saisivat elää rauhassa ikään, sukupuoleen, kansallisuuteen tai uskonnolliseen näkemykseen katsomatta.

Tykkään väreistä, vaikka pukeudun usein mustaan tai harmaaseen. En tykkää keltaisesta, mutta sitruunat ja narsissit saavat minut iloiseksi. Tykkään hedelmistä, mutta en avokadosta. Tykkään leipoa, mutta en niin välitä ruoanvalmistuksesta (onneksi mieheni tykkää). Tykkään savukalasta, hirvipaistista, kaakaosta ja punaviinistä. En tykkää nakkikastikkeesta enkä tonnikalapitsasta. En tykkää silittämisestä enkä imuroimisesta, mutta tykkään tiskaamisesta ja pölyjen pyyhkimisestä. Tykkään olla kotona ja sytyttää kynttilöitä.

Tykkään syksystä ja keltaisista (!) lehdistä. Tykkään ensilumesta ja tykkylumesta. Tykkään vesisateesta, sateenvarjoista ja keltaisista sadetakeista (vaikka en tykkääkään keltaisesta). Tykkään auringonpaisteesta ja tuulesta, tykkään myös kuutamosta ja tähtikirkkaista öistä. Tykkään sumusta. En tykkää huhtikuusta.

Tykkään siitä, että monet blogistit ovat päättäneet oman tykkäämis- ja ei tykkäämis-listansa pohdintoihin omista lapsistaan. Tykkään kaikkein eniten omasta perheestäni. On ihanaa, kun pienet lapseni haluavat laulaa minulle Tykkäämislaulun: Sinusta kauheesti tykkään / ja siksi mä rutistan sua / Eikä mua harmittais yhtään / jos sinä halisit mua. Snif.

(huh, miten monesta asiasta tykkään!)

26 kommenttia:

 1. Ihana listaus! Ihmisen mieli on hauskan koukeroinen, juuri esimerkiksi tuon keltaisen suhteen. Luulen, että moni tuntee aika samoin, kuin sinä!

  Ja, voi, mutta tuota kirjaa odotan minäkin niiiiiin paljon!

  Mukavaa tiistaipäivää.

  Ps. Blogisi on juuri hyvä näin, kun se on itsesi näköinen!

  VastaaPoista
 2. Snif, tosiaan. :)

  Eikä mitään huhhia siitä, miten monesta asiasta tykkää. Sinä olet monisanainen nainen, se on käynyt selväksi. Ihana kun perheessä on sekä leipomisesta että ruoanlaitosta tykkäävä! Ja vielä että keltainen on vaikea. Ihan mahdotonta ajatella vaikka pukeutuvansa keltaiseen.

  Minä tykkään sinun niitänäitä-jutuistasi ja koko blogin linjasta ja blogista ylipäänsä ja sinusta myös blogilukijana koska olet ihana. Jaamme yhteisen kriisin, mutta sen taustalla ovat ihan omat sisällölliset valintamme, että ei muuta kuin pystypäin vain tätä omaa polkua! :)

  Tarmokasta tiistaita!

  VastaaPoista
 3. Ihana lista :-)

  Äläkä turhaan kriiseile, sillä blogisi on hyvä juuri näin!

  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 4. Ja minä tykkään sinusta ♥ ;) Ihana lista! Teen joskus jahka tästä enterosta selvitään ja saan aikaa syvällisesti paneutua.

  VastaaPoista
 5. Kiva lista. Minäkin tykkään monesta asiasta, mm. tästä blogistasi.

  VastaaPoista
 6. ihana tykkää-ei tykkää postaus! Minä esim, myös tykkään tästä blogistasi ja vastavuoroisuudesta:-)
  Aloitin 2 vuotta sitten ruokablogilla,mutta laitoin myös tavallisia postauksia.Kunnes "kriisin" seurauksena erittelin ruokablogin ja tavallisen blogin;D

  VastaaPoista
 7. Lumiomena, paljon samaa kuin mulla! Ja ei tietenkään joulutoivotuksia lähetetä tekstareina, vaan oikeina kortteina. Parhaat ystävät saavat oikein Joulukirjeen.

  Kiitos linkityksestä!

  Onnea voitosta yllätysarvonnassani! Sade lankeaa sinulle ylihuomenna - arvelen.

  VastaaPoista
 8. mä tykkään lukea näitä listoja =) Aika paljon samoja, joitain erijä: mä en tykkään narsisseista yhtään. Muut taisikin mennä samoihin sanoihin =D

  VastaaPoista
 9. Emilia: Keltainen on hankala väri. Sitä ei voi rakastamatta pieninä annoksina, kuten vaikkapa juuri sadetakissa tai syksyn lehdissä, mutta esimerkiksi keltaisen pöytäliinan kuvittelu kotiini olisi mahdottumuus :) Ja kiitos!

  Ilse: On toki aika ihanaa tykätä monista asioista. Niitä en-tykkää-asioitakin on paljon, mutta kaikkea ei kannata luetella puolijulkisesti blogissaan :) Keltaiset vaatteet, ei ikinä (paitsi se sadetakki tietenkin)! Ehkä näissä kriiseissä on ihan hyvä jatkaa.

  Vekarus: Kiitos. Joskus vain mietin, että pitäisikö kirjat siivota toiseen blogiin, mutta en jaksa. Samoin sinne mukavaa viikkoa.

  Susa: Kiitos samoin ♥ Toivottavasti entero lähtee teiltä pikavauhtia!

  Allu: Kiitos. Ja sinulle samat sanat, blogissasi on aina ilo vierailla.

  Yaelian: Ilmeisesti blogikriisejä riittää? Kiva, jos sen saa ratkaistua. Sinun kaksi blogiasi on hyvä ajatus. Itse taidan jatkaa tällä tiellä, koska yritin kerran pitää useampaa blogia, mutta ei siitä oikein mitään tullut :)

  Leena: Joulukirje on ihana traditio! Minä pidän jokaisen saamani joulukortin tallessa, on ihana katsella niitä vuosienkin päästä. Ja kiitos voitosta yllätysarvonnassasi! Jään odottamaan kirjaa ♥

  Mari A.: Listat jaksavat viehättää minuakin. Minä tykkään narsisseista, koen ne yleensä niin ahdistavan kevään parhaina asioina. Tulppaanit tosin ovat vielä ihanampia.

  VastaaPoista
 10. Kirjoitin pitkän kommentin, mutta sitten se hävisi ja näyttöön tuli joku virheilmoitus. Pöh. Sitä piti sanomani, että mitä pidemmälle luin listaasi, sitä enemmän tuntui, että luen omaa listaani: me tykätään niin samoista asioista! Minäkin tykkään joulusta, kirjoista (tietysti!), matkustelusta (olisipa mahdollisuksia matkustella useammin) ja tiskaamisesta. Sen sijaan en tykkää imuroimisesta, ruuanlaitosta, keltaisesta tai neulomisesta (minäkään en osaa).

  VastaaPoista
 11. Susa P.: Blogger on jostain syytä temppuillut nimenomaan kommenttien lähettämisessä viime päivinä. On toisinaan turhauttavaa, kun yrittää kirjoittaa jotain eikä sitä saakaan perille. Höh. Vaan se on aika hauskaa, että sinulla on samoja tykkäämisjuttuja. Olisi aika upeaa, jos olisi mahdollisuus matkustella vieläkin useamin ja tiskatessa on hyvää aikaa ajatella. Mitenkähän sitä oppisi neulomaan? Summa summarum: kirjat ovat parhautta!

  VastaaPoista
 12. Mukava lista, tuollaisia tykkäämisasioita olisi kyllä hyvä aika ajoin pysähtyä miettimään, että mikä omassa elämässä oikein on ihanaa ja hyvin. Blogissasi on ihana tunnelma ja tekstejäsi on kiva lukea, kirjakuvaustesi myötä aukeaa uusia maailmoja :)

  VastaaPoista
 13. Tykkään kovasti sinusta Lumiomena ja sinun blogistasi samoin!On suloista lukea tätä tälläisenä kuin olet sen "luonut".Mitä hyvää muuttamaan-jatka vaan kuten nytkin.
  Kaunista lokakuun jatkoa ja ihanaa kutukuttavaa joulunajatuksiin hiipimisaikaa
  toivottelee toinen (ilmeisen yhtä jouluhöperö)
  maria ystäväsi

  VastaaPoista
 14. On niin mukava lukea toisten tykkäämisistä ja samalla miettiä omiaan...

  Ihmiset ovat harventannet luomupostien lähettämistä, kirjeitä, kortteja saa tosi harvoin..
  tekstiviesti ei koskaan tuo sitä iloa, elävää tuulahdusta kuin oikean postin kautta jotain...

  oi kohta alan siivoamaan, tykkään tavallaan siitä mutta nyt on väsymys pienenä hidasteena..

  VastaaPoista
 15. Jokaiseen kohtaan voisin sanoa että minä kanssa tykkään tästä. Avokadokohta on ainoa poikkeus, hei, sehän on ihan hyvää!

  VastaaPoista
 16. Liinu: Kiitos ja kiva, että löysit tänne. Näitä listoja on mukava tehdä ja niiden kautta tosiaan tulee peilattua omaa elämäänsä. Tule uudestaankin tänne :)

  Maria: Sinä toinen jouluhöperö ♥ Kiitos sinulle kaikista sanoistasi. Ne kannustavat. Toivotaan, että loka- ja marraskuu ovat lempeitä ja sitten saamme keskittyä itse asiaan eli jouluun.

  Hanne: Postista puheenollen: Lämmin kiitos! Olet ihana! Postin saaminen tekee mielen iloiseksi. Voimia väsymykseen, jos mahdollista, koeta rentoutua. Aina ehtii siivota ;)

  VastaaPoista
 17. Pirkko: Hauskaa. Mutta totta, ettei jokainen kohta voi osua yksiin. Kiva, että pidät avokadoista. Minäkin olen yrittänyt, mutta toistaiseksi menestyksettä :)

  VastaaPoista
 18. niin, ja minä tykkään mummuna olemisesta :)

  VastaaPoista
 19. Olipas kiva postaus- ja ihan pakko on lisätä että minälukijana tykkään paljon blogistasi, juuri sellaisena kuin se on.Pieni määrä "niitä-näitä" tekee tästä vain enemmän sinun näköisesi. Kirja-arvostelusi ovat taitavasti tehtyjä mutta enemmän "sinua" on näissä kaikissa kivoissa pienissä kertomuksissa. Valokuvat ja pienet sanatkin riittävät;-).

  Kaunista viikkoa, arvaa kun tuli ihan joulumieli tekstiäsi lukiessa!

  VastaaPoista
 20. Tää oli ihana postaus, tykkään tykkään!! Tykkään ajatella monista asioista samoin kun sinä, näemmä. :)

  Oi, annaa odotellessa!

  VastaaPoista
 21. Hannele: Ihanaa ♥ Niin toivottavasti oma äitini ja anoppinikin tekevät.

  Aamunkukka: Kiitos, ihana blogiystäväni. Ehkä on hyvä pysyä nykyisellä linjalla, niin ei aina itsekään tiedä, mistä seuraavan postauksensa tekee. Mukavaa, jos sinulle tuli joulumieli. Minulla on ollut sellainen jo aavistuksen verran, mutta koetan ainakin vielä pitää jouluiset kirjat hyllyssä ;)

  Teija: Hauskaa. Minä viihdyn sinun blogissasi niin, että voisin kuvitella meidän pitävän monistakin samoista asioista. Minäkin odotan niin tuota uutta Annaa.

  VastaaPoista
 22. Heippa Lumiomena!:)

  Minä taas tykkään blogistasi, joten turhat kriisit pois...;D Ihana tykkämislista!! Maailmassa on paaaallljon tykättävää!:)

  Halaten, Marge

  VastaaPoista
 23. Marge: Kiitos ♥ Ja totta, on mukavampi tykätä asioista kuin ei-tykätä. Toki monikin pieni asia ärsyttää arjessa, mutta pääosin kaikki pienetkin asiat ovat aika ihania.

  VastaaPoista
 24. Niinpä, sama vika värien kanssa. Tykkään väreistä, mutta pukeudun aina todella värittömästi. Melkein aina on päällä jotain mustaa tai tummaa. En kuitenkin voisi kuvitella asuvani kodissa, jossa olisi paljon samoja värejä kuin pukeutumisessani, mustaa etenkään. Vaaleus ja kirkkaat raikkaat värit ovat kotona ihania, mutten taas voisi kuvitellakaan pitäväni päällä valkoisia vaatteita. Sotkisin ne kumminkin ;)

  Tästä listastasi tuli hyvä mieli keskellä työpäivää (vaikkei tietysti saisi tehdä blogivierailuja työaikana..) ja tuli mieleen, että pitääkin oikein pysähtyä tänään miettimään mistä sitä itse mahtaa tykätä. Sitä unohtaa aina välillä miettiä tällaisia ihan perusasioita. Tähtikirkkaat yöt listassasi toivat heti mieleen sen komeetan, joka tänään kiitää lähimpänä maata ohikulkumatkallaan. Taidanpa pukeutua lämpimästi ja mennä kiikareiden kanssa pellon reunaan tykkäämään tähtitaivaan ihmeistä :)

  VastaaPoista
 25. Teresita: Hih, olen tässä samoilla linjoilla, meilläkin sisustuksen päävärit ovat vaaleat, mutta vaatteet tummia. Ja minäkin usein blogisurffailen työaikana ;) Onnistuitko näkemään komeetan? Minä haaveilen hyvästä kauko-objektiivista, jotta voisin joskus ottaa kuvia tähtiöistä.

  VastaaPoista
 26. Komeetasta LUULEN nähneeni välähdyksen. Paikka oli varma, Ajomiehen tähtikuviossa. Pikkuisen oli jotain pilvenhattaraa ja appiukon vanhat huonot kiikarit.. Mutta kyllä siellä sellainen sumuinen pallo näkyi. Joten haluan ainakin uskoa sen komeetan nähneeni :) Kaukoputki olisi mahtava!

  VastaaPoista