sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Kahdeksan vuotta - ja blogitunnustus

Ihanat Leena ja Milla muistivat minua Blogger Recognitation Awardilla: lämmin kiitos! Tunnustus ilahduttaa suuresti ja tänään, erityisenä blogipäivänäni, on aika ottaa se vastaan. Tunnustuksen ideana on tuoda iloa ja samalla muistella oman blogitaipaleen alkuaikoja.

Haasteen ohjeet kuuluvat näin:
1.     Kirjoita postaus palkinnosta logoineen.
2.    Kerro lyhyesti kuinka aloitit bloggaamisen.
3.    Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille.
4.    Mainitse ja linkitä blogi, joka sinut nimesi.
5.    Nimeä 10 bloggaajaa palkinnon saajaksi.

Nyt on postattu logo ja tehty linkityksiä. On siis aika vaipua muistoihin.
Lumiomenan alkutaival on varmasti aika tyypillinen monellekin blogille. Vuonna 2008 olin äitiyslomalla. Pidin jo silloin vain lähipiirille tarkoitettua, ulkopuolisilta suljettua blogia lastemme kuulumisista ja mietin, että olisipa kiva pitää virtuaalista lukupäiväkirjaa. Perustin Lumiomenan 27.11.2008, aluksi kirjoitin vain esittelyn ja linkitin sen muutamalle paljon lukevalle ystävälle. 

Vuodenvaihteen 2009 jälkeen aloin kirjoittaa kirjajuttuja, jotka nyt tietenkin tuntuvat noloilta, mutta alkuinnostus oli suuri. 
Tuolloin bloggaaminen tuntui yksinäiseltä, lukijoita oli varmastikin vain kourallinen eikä kommenttejakaan juuri tullut. Ensimmäinen bloggauskriisi iski jo keväällä, itselleen ei ollut mukava kirjoittaa, joten blogi jäi heti tuoreeltaan tauolle ja palasi saman vuoden syyskesällä. Silloin mukaan tuli muutakin kuin kirjoja – ja jopa muutamia lukijoita! Ensimmäisten lukijoiden ja muutamien innostavasti painokkaiden kommenttien myötä Lumiomena alkoi kypsyä siksi, että mitä se nyt on.

Tätä kirjoittaessani huomaan, että juuri tänään Lumiomenan aloitussanojen kirjoittamisesta tulee kahdeksan vuotta. Kahdeksan vuotta! Se on aika pitkä aika niin omassa elämässäni – kuopuksesta on kasvanut reipas koululainen; työurani on kulkenut uusille poluille; olemme muuttaneet jne. – kuin bloggaamisen kannaltakin. Näiden vuosien aikana uusia blogeja on syntynyt hurjasti, Kirjamessuilla Bonnierin aamiaistilaisuudessa oli puhetta, että vuosi 2011 oli syntymävuosi monelle edelleen aktiiviselle kirjablogille. Oma lukumakuni on muuttunut, samoin tapani blogata. Antoisaa on ollut – monin tavoin: Olen blogini myötä tutustunut useisiin ihaniin ihmisiin, joidenkin kanssa ystävystynytkin; olen päässyt erilaisiin kirjatapahtumiin ja ainakaan Rivien välissä- ja Linnasta humisevalle harjulle -kirjoja ei olisi syntynyt ilman blogeja.

Tästähän tuli ihan synttäripostaus ja kaikki alkaa kuulostaa ihan kiitospuheelta. :) Joten: Suuri kiitos kaikille, jotka olette vuosien varrella Lumiomenaa lukeneet tai tänne jotain kommentoineet. Teidän ansiostanne bloggaaminen on jatkunut mielekkäänä ja yhteisöllisenä.


Ai niin – ohjeita aloitteville bloggaajille… No, kannattaa kirjoittaa niistä aiheista, joista on itse kiinnostunut. Blogin visuaalinen ilme, kuvien määrä, tekstien pituus ja päivitystahti muotoutuvat ajan myötä omanlaisiksi. Jos haluaa blogilleen lukijoita, on hyvä vierailla muissa blogeissa ja jättää niiden kommenttikenttään viestiä. Myös somekanavista voi olla iloa, jos kokee sosiaalisen median omakseen. Lumiomppu on aika aktiivinen Facebookissa (klik) ja Instragramissa (yksityinen tili, mutta hyväksyn melkein kaikki seuraajapyynnöt, joten klik), Twitterissä hieman satunnaisempi (klik).

Olen usein huono jakamaan haasteita ja tunnustuksia eteenpäin, nyt teen sen puolittain. Olisin iloinen, jos tämä viisikko ottaisi tunnustuksen vastaan ja muistelisi oman bloginsa alkutaivalta.
P.S. Lumiomena-nimen historiasta olen kertonut joskus aiemminkin, mutta sanon vain: äitiysloma + Tori Amos = Lumiomena. Kappaleessaan "Carbon" Amos viittaa kirjailija Neil Gaimaniin ja laulaa Have him read "Snow Glass Apples’"where nothing is what it seems. Olen aina pitänyt lumesta ja ompuista, joten jätin sitten lasin pois. Monesti olen miettinyt jotain kirja- tai lukualkuista nimeä blogilleni, mutta mitä sitä vanhaa vaihtamaan.

79 kommenttia:

 1. Onnea 8-vuotiaalle blogillesi <3
  Älä vaihda kaunista nimeä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, kiitos. ♥ Ja missään nimessä en enää vaihtaisi blogini nimeä, mutta varmaan ensimmäiset viisi vuotta mietin sitä. :)

   Poista
 2. Sydämelliset onnittelut Lumiomenalle! Intoa ja kiinnostavia kirjoja sen tielle myös jatkossa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kata, suurkiitos. Into on jännä asia: se vaihtelee ja joskus katoaa, mutta löytyy aina uudelleen. :)

   Poista
 3. Onnea Katja, kirjasisko! <3 Lumiomena on vuodesta toiseen suosikkini kirjablogien joukossa. Kuinka monta kirjavinkkiä olenkaan täältä saanut, ja kuinka monesta jutusta ilahtunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liisa, kirjasisko ♥ Kiitos, ihana kuulla. Minä olen saanut hyviä vinkkejä sinulta, joten lähetän kiitoksia takaisin. Mm. Fosterin ja Galsworthyn.

   Poista
 4. Onnea, onnea ja halit♥♥♥ Joko taas on vuosi vierähtänyt...

  Ei mitään nimenvaihtoja: En olisi sinua ilman lunta ehkä löytänytkään...Jos minä olisin omenat, olisin varmasti Vihreät paistetut omput:)

  Kiitos ihanasta blogistasi, mahtavista kuvista, kiitos joskus etäavusta tekniikassa ja kiitos tuesta tänä kesänä♥

  Katsotaan eteenpäin luottavaisina, mutta nautitaan myös näistä nostalgian suvannoista. Kiitos, että ehdit vastata!

  ♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, kiitos ja haleja takaisin. Miten tämä aika meneekin niin nopeaan...

   En missään nimessä vaihtaisi bloginimeä enää, se olisi jo ihan hassuakin. Mutta joskus aiemmin mietin kovasti, että pitäisikö nimessä olla jotain kirjallista. No, kirjat löytyvät kyllä muutenkin. ;)

   Kiitos, niin tehdään: uutta kohti luottavaisena ja uteliaana, mutta toisinaan hetki nostalgian lumoa.

   ♥♥♥

   Poista
 5. Sydämelliset onnittelut. Älä missään nimessä vaihda nimeä. Jotain pysyvää pitää maailmassa olla. :D

  Sinun blogikirjoituksiasi on aina mukava lukea ja monesti haluan nähdä, mitä juuri sinä olet jostain kirjasta kirjoittanut. Olet ihana. Olet valo.

  Paljon onnea toivottaa kohta kuriton 3-vuotias

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omppu, kiitos. Ja kuten kommentoin jo muutamaan aiempaan, en tietenkään enää vaihda nimeä. Tässä vaiheessa se olisi ihan hassua ja turhaa. Mutta joskus aiemmin iski bloggauskriisi ja silloin mietin kaikkea kirja- ja lukemisalkuista. :D

   Ihanasti sanoit, kiitos.

   Kuriton kolmevuotias on aika mainio sekin! :)

   Poista
 6. Onnea pitkän taipaleen johdosta :) tämä on ollut ihana ja inspiroiva paikka itsellenikin, kiitos kauniista ja rauhallisesta blogistasi! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laura, kiitos. Ihmettelen, miten tuo aika kuluu niin nopeaan... Ja ihana kuulla, olen iloinen että olen vastavuoroisesti löytänyt sinun blogisi. <3

   Poista
 7. Suuret onnittelut yhdelle parhaista kirjabloggaajista. Ja nyt on luntakin satanut kyllikseen Lumiomenan blogisynttäreitten kunniaksi!! (;

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marika, kiitos. :) Ja voi kun saisimme kunnolla lunta tänne eteläänkin, juuri nyt onneksi piha on jo valkoinen.

   Poista
 8. Paljon onnea, hienoa ja meidän lukijoiden onni, että olet näin pitkäjänteisesti jaksanut tehdä laadukasta blogiasi! Täältä löytyy aina asiantuntevia juttuja ja hyvää mieltä. Ja nuo valokuvasi ovat nekin omaa luokkaansa, joita ihailen ja kadehdin oman olemattoman kuvataitoni kanssa! Nimikin on kiva ja taipuu moneen, kuten nyt puhuit Lumiomenan kypsymisestä :) Miten tuo aika tosiaan äkkiä kuluukin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arja, kiitos! Joskus into ja jaksaminen on ollut kadoksissa, mutta silloin löysäilen. Ei tätä harrastusta osaa tauollekaan jättää. :) Jatkakoon Lumiomppu siis kypsymistä, samoin Kulttuuri kukoistaa!

   Poista
 9. Paljon onnea, hienoa ja meidän lukijoiden onni, että olet näin pitkäjänteisesti jaksanut tehdä laadukasta blogiasi! Täältä löytyy aina asiantuntevia juttuja ja hyvää mieltä. Ja nuo valokuvasi ovat nekin omaa luokkaansa, joita ihailen ja kadehdin oman olemattoman kuvataitoni kanssa! Nimikin on kiva ja taipuu moneen, kuten nyt puhuit Lumiomenan kypsymisestä :) Miten tuo aika tosiaan äkkiä kuluukin!

  VastaaPoista
 10. Onnea Katja sinulle ja ihanalle blogillesi! Täällä on aina ihana vierailla. <3

  VastaaPoista
 11. Onnea Katja! ❤️Ihailtava taival

  VastaaPoista
 12. Paljon onnea! Oli mukava lukea muistojasi.

  VastaaPoista
 13. Onnea kahdeksanvuotiaalle ja jälleen kerran muistan kiittää että kävit kommentoimassa oman blogini alkuaikoina, sinun blogisi seuraaminen tsemppasi minua paljon. Monia mukavia yhteisiä vuosia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linnea, kiitos. Muistankin sinun blogisi alkuajat - ja sen, miten sain loistovinkkejä Pariisiin. Toki paljon muutakin, mutta sieltä vuosikymmenen alusta... ♥

   Poista
 14. Onnittelut kahdeksasta vuodesta :)

  VastaaPoista
 15. Onnea oikein paljon, kahdeksan vuotta on mennyt kuin siivillä. Ihanat kuvat jälleen.

  Ps, kiitos kun innostit minutkin silloin vuosia sitten bloginmaailman saloihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttuli, kiitos. Miten tämä aika niin kiitääkin... Ja totta kai, ihanaa että innostuit. ♥

   Poista
 16. Lämpimät onnittelut mielenkiintoiselle blogillesi!

  VastaaPoista
 17. Paljon onnea blogillesi! Täällä on kiva aina vierailla!

  VastaaPoista
 18. Onnittelut blogin pitkästä taipaleesta. 8 vuotta on pitkä aika :) Suuri kiitos ihanasta ja kauniista blogistasi.
  Herätti mielenkiinnon pohtia, että millainenkohan oma blogi on vuosien kuluttua, mutta en mieti liikaa.
  Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiia, kiitos! Kahdeksan vuotta on tosiaan pitkä aika etenkin tällaisessa puolisosiaalisessa mediassa. :)
   Ei tosiaan kannata miettiä liikaa, blogata vaan ja lukea hyviä kirjoja.

   Poista
 19. Onnea ja pitkää ikää <3! Blogimme ovat synttärikaimoja :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rooibos, kiitos. Ja aika ihanaa! Sulla on vuoden vanhempi. :)

   Poista
 20. Sylintäydeltä onnea ihanalle kahdensanvuotiaalle! <3

  Lumiomppu oli ensimmäinen kirjablogi, jonka löysin, siitäkin on jo aikaa, varmastikin yli viisi vuotta. Täällä on ollut ihana vierailla, kiitos sinulle hienoista ja innoittavista kirjajutuista ja uskomattoman kauniista kuvistasi!

  Toivottelen Lumiomenalle inspiroivia tulevia vuosia! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa Reetta, kiitos ♥ Ja voi miten hauska kuulla, että Lumiomppu oli ensimmäinen kirjablogi jonka löysit. Ihanaa, että aloitit itsekin bloggauksen: blogisi on yksi suosikeistani.

   Poista
 21. Onnea! ja kiva kuulla blogin nimen historia

  VastaaPoista
 22. Onnittelut ihanalle blogille ja ihanalle Katjalle! Tämä on yksi ensimmäisistä kirjablogeista, jotka aikanaan löysin, kun itsekin aloin päiväkirjalätinän ohella kirjoitella kirjoista. On ollut todella mukavaa tutustua sinuun myös reaalimaailmassa. Innokkaita luku- ja blogihetkiä tulevaankin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suketus, kiitos ihanista sanoistasi. Ja samoin, on ollut ilo tutustua! Sinä oletkin melkoinen konkaribloggaaja, jatketaan kohti tulevaa.

   Poista
 23. Onnea Katja ja kiitos tunnustuksesta! Muistan hyvin sen kerran kun tulin ensi kertaa blogiisi. Heti tuntui, kuin kotiin olisi saapunut ❤️
  Kahdeksan vuotta on tosiaan pitkä aika. Olen joskus miettinyt kuinka paljon blogi omaan elämään onkaan vaikuttanut monellakin tasolla. Hienoimpia asioita ovat tietysti ne ystävyyssuhteet, joita on muodostunut.

  Onnea vielä kerran ja intoa tuleville vuosille! Ja Lumiomena on ihan mahtava blogin nimi. 💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Amma, kiitos ja ole hyvä. ♥ Minä muistan hyvin ajan, jolloin blogitutustuimme. Ja sen jälkeen on ollut ilo tutustua muuten, kirjahankkeiden ym. myötä. Bloggaaminen todellakin rikastuttaa elämää monella tapaa. ♥

   Poista
 24. Onnea Katja ihanasta blogistasi! <3 Meillä on samanpituinen blogitaival, vaikka minä olenkin pitänyt välillä taukoa. Sinä jaksat ihailtavan aktiivisesti. Kippis tuleville blogivuosille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sara, kiitos. ♥ Olemme tosiaan varmaan bloganneet aika saman aikaa. Muistan hyvin vanhan blogisi ennen kuin liityit Bloggeriin. Kippis - ja palataan, laitan sinulle pian viestiä.

   Poista
 25. Onnea! Perässä tullaan vaikkakin nykyään bloggaan kerran kuussa keskimäärin, mutta kuitenkin.
  Lumiomena on ihana nimi!

  VastaaPoista
 26. Onnitteluja hurjan paljon aina yhtä ihanalle blogille, joka oli ensimmäisiä kirjablogeja, joita aloin seurata vuosia sitten. <3 Blogistasi olen saanut monet kirjavinkit ja innostusta kuvaamisharrastuksen aloittamiseen. Ihana sinä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa, kiitos. Hauska kuulla, että sinäkin luit Lumiomenaa jo vuosia sitten. Ja minä muuten olen poiminut lukuvinkkejä sinulta! ♥

   Poista
 27. Oi onnea! Minullekin Lumiomena taisi olla ensimmäisiä kirjablogeja joita aloin aktiivisemmin lukea ja varmasti blogisi osaltaan vaikutti myös siihen, että itse ryhdyin bloggaamaan. Muistan, kun perustin blogiani kaksi vuotta sitten, kävin välillä kurkkimassa sinun blogiasi, että miten sinä olet jotain tehnyt :D Kiitos siis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maisku, kiitos! Niin ihana kuulla. Ja olen iloinen, että päädyit perustamaan blogin. Nautin kirjoituksistasi.

   Poista
 28. Lämpimät onnittelut kahdeksanvuotiaalle <3! Se on pitkäaika todellakin. Ja älä missään nimessä vahda blogin nimeä, Lumiomena on loistava nimi. Ihanaa ensimmäistä adventtia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katinka, kiitos. Kaunista - ja kuvauksellista! - joulukuuta sinulle!

   Poista
 29. Paljon Onnea 8-vuotiaalle blogille ja sen pitäjälle:) 8 vuotta onkin pitkä aika;ruokablogini täytti viime kuussa myös 8 vuotta ja toinen blogi vuoden alussa 8 vuotta,joten olemme blogivuosissa saman ikäisiä;D
  Kaunista ensimmäistä adventtia sinulle Katja:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, kiitos - ja onpa hauskaa, että blogimme ovat niin samaa ikäluokkaa. :) Raikkaita sadepäiviä sinne, jos vielä sataa! :)

   Poista
 30. Onnittelut mahtiteosta kirjallisuudesta puolesta!! Lumiomena on syy siihen, että itse aloitin kirjabloggaamisen, kuten olen tainnut jos joskus sinulle sanoa. Luin tyylikästä blogiasi ja ajattelin, että tähän pöhinään haluan mukaan! Siis kiitos Katja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tani, oi kiitos! Ja ihana kuulla, että Lumiomppu innosti sinua bloggaamaan - olen iloinen, että aloitit, sinun kirjamietteitäsi on aina kiinnostavaa lukea. :)

   Poista
 31. Onnittelut 8-vuotiaalle blogille! Se on kunnioitettavan pitkä aika. Oma blogini täytti juuri kaksi vuotta. - Blogissasi on aina mukava käydä. - Mukavaa adventtiaikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anneli, kiitos. Pihakuiskaajan puutarha on ihastuttava blogi. Hyvää joulunalusaikaa!

   Poista
 32. Onnea ihanalle blogille, onnea ihanalle Katjalle! <3 Blogistasi on muodostunut vuosien saatossa yksi suosikeistani, onhan se myös yksi ensimmäisistä kirjablogeista joihin tieni löysin (Leena Lumin löysin ensin ja sitten Lumiomenan:)) tuolloin vuonna 2011 jolloin blogini aloitin! :)

  Kiitos Katja muisteluista ja muistamisesta, aivan ehdottomasti vastailen näihin blogissani!

  T. Kirjakirpun Jenni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jenni, kiitos. Niin hauska kuulla, että löysit Leenan ja minun blogit silloin aikoinaan ja aloitit omasi. ♥

   Kauniita joulukuun päiviä!

   Poista
 33. Lämpimät onnittelut 8-vuotisesta blogitaipaleesta! :)
  Oli hauskaa lukea muisteluitasi kuluneilta vuosilta.
  Kiitos blogistasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maija, kiitos. Nyt oli hyvä aika muistella. :D Kiitos itsellesi!

   Poista
 34. Ihanaiset onnittelut 8-vuotiaalle blogille! :) Ootkin jo kokenut konkari!

  VastaaPoista
 35. Lumiomena on kyllä kaunis nimi! <3 Onnittelut! Kahdeksan vuotta on kyllä hämmästyttävän pitkä aika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pearl Cover, kiitos ihanasta kommentistasi. Kahdeksan vuotta on pitkä aika, mutta tämä aika menee niin nopeaan. :)

   Poista
 36. Olipas kiinnostavaa lukea blogihistoriastasi. Onnittelut!
  Minä sekoitin ihan aluksi Lumiomenan ja Leena Lumin, mutta opin kyllä sitten tuntemaan molemmat. Nimi on kaunis, ei syytä vaihtaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta, kiitos. Ja voi tätä lunta blogin nimessä. :) ♥

   Poista
 37. Kääk ja hurjasti onnea 8-vuotiaalle Lumiomenalle ja tietenkin sinulle Katjaa. Ihanaa, että olet <3

  Kiitos tunnustuksesta. Vastaan varmasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katri, kiitos. Ihanaa, että itse olet. ♥ Jään odottamaan sinun haastevastauksiasi. :)

   Poista
 38. "Vanhassa vara parempi", viittaan blogisi lumoavaan nimeen! Onnea merkkivuodelle ja hienon blogisi jatkuvuudelle!

  VastaaPoista