maanantai 24. marraskuuta 2014

Sinä inspiroit minua

Kaisa Reetta T. muisti minua Sinä inspiroit minua -tunnustuksella. Sairaslomalaisen elämää tämä ilahdutti valtavasti. Kiitos, Kaisa Reetta! Kaisa Reetan blogi on kaunis niin ulkoasultaan kuin teksteiltäänkin. Siellä on levollinen, hienostunut tunnelma, upeita romaaneja ja hienoja valokuvia. Blogi on yksi suurimmista blogilöydöistäni viimeisen vuoden ajalta ja se nousi heti yhdeksi suosikikseni.

Iloa tuottavat monet muutkin blogit. Siksi onkin vaikea jatkaa tätä haastetta, jonka ideana on muistaa kolmea inspiroivaa blogia. Luen monenlaisia blogeja ja joistakin bloggaajista on tullut minulle läheisiä ystäviäkin. Valinnanvaikeus on suuri ja nyt lähetän tunnustuksen kolmelle blogille, jotka eri tavoin innostavat minua. Olisin voinut valita monia, monia muitakin, sillä (kirja)blogimaailma on loistavia kirjoja, hyvää keskustelua ja innoitusta täynnä.


Liisan Luetut, lukemattomat ansaitsee ehdottomasti tunnustuksen. Liisa kirjoittaa kirjoista älykkäästi, pohdiskellen ja lukemaansa analysoiden kuitenkaan lämpöä ja kokemuksellisuutta unohtamatta. Liisalla on loistava kirjamaku. Luemme usein samoja kirjoja, mutta olen saanut Liisalta paljon vinkkejä ja innoitusta uusiinkin. Vielä joskus aion tarttua Sayersiin ja Fagerholmiin ja niistä kiitos kuuluu Liisalle.

Kirjailijattaren Tuulen naapurina on yksi ikisuosikeistani. Miten kuvien ja sanojen liitto voi ollakaan samalla kertaa niin täysi ja ilmava, niin valmis ja kuitenkin kysymyksiä herättävä. Runoilijanakin tunnettu Kirjailijatar johdattaa yllättäviin paikkoihin, tunnelmiin, jotka joskus pakahduttavat ja sitten ovatkin ihan tuttuja ja pieniäkin. Arki, juhla, vuodenkierto, uudet ajatukset ja huikeat kielikuvat rytmittävät tätä visuaalisesti upeaa blogia.

Ellen lukee on minulle uusi tuttavuus blogimaailmassa. Olemme Ellenin kanssa ihan eri maailmasta: hän on helsinkiläinen koulutyttö, minä savolaissyntyinen perheenäiti. Kirjallisuus kuitenkin yhdistää ja eräs tärkeimmistä yhteisistä nimittäjistä on Jane Austen. Ellenillä on monipuolinen lukumaku, näkemystä ja innokkuutta. Hänen blogiinsa kannattaa tutustua.


Joten, Liisa, Kirjailijatar ja Ellen, te kaikki inspiroitte minua. Kiitos blogeistanne!Monien blogien lisäksi minua ilahduttaa nyt erityisesti lumi. Se on sulamaan päin, mutta ainakin vielä tänään sitä on sen verran, että se valaisee maiseman, tuo lempeyttä marraskuuhun ja lisää ainakin minussa jo elävää joulumieltä. Tällä viikolla luvassa on juttuja yhdestä luetusta romaanista, eräästä tietokirjasta ja ajankohtaisesta tyttökirjasta.Alkutalven valoa itse kullekin!

12 kommenttia:

 1. Kiitos IHANA Katja, tämä lämmitti minua ihan hirveästi! Blogini on vielä niin uusi, että tälläiset tunnustukset ovat TODELLA ISOJA JA TÄRKEITÄ minulle, voin vain kiittää!!! Sinun blogisi inspiroi minua aivan huikean paljon, en tiedä mitä sanoa, tämä on aivan huikeaaa!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ellen, ihana kuulla. Mietin kauan, kenelle tämän tunnustuksen lähettäisin ja tulit kyllä nopeasti mieleeni. Kiitos hienosta blogistasi. <3

   Poista
 2. Ihanat kuvat! Kyllä talvi näyttää kauniilta täältä etelästä päin katsottuna...Ja paranemisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, kiitos. Oletkohan tänä vuonna tulossa Suomeen talvella? Toivottavasti Helsinki on silloin kauneimmillaan.

   Poista
 3. Katja, ihanaa että me molemmat valitsimme kolmikkoomme Ellenin blogin! Tämä neitonen kyllä ansaitseekin tunnustuksensa useampaankin kertaan <3

  Kirjablogimaailma on todellakin innoitusta ja ihastuksen aiheita tulvillaan. Ja tämä haaste on ihana, vaikkakin toki myös hankala. Mutta toivon, että tämä pääsee luikertelemaan laajalle ja tavoittaa mahdollisimman monet.

  Ja tiedäthän, että minäkin viihdyn täällä Lumiomenasi kauneudessa ja kirkkaissa kirjoituksissa! Paranemishalauksia sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, hauska sattuma. Ellenin blogi on kyllä ihana: Ellen kirjoittaa hyvin, lukee paljon ja kiinnostavia kirjoja. Hän ansaitsee tunnustuksena. :)

   Olen samaa mieltä siitäkin, että tämä haaste on vähän hankala. Koetin siksi valita erilaisia blogeja, toki sellaisia jotka minua ihastuttavat ja inspiroivat. Blogimaailmassa on paljon muitakin ja olen seurannut tätä maailmaa jo aika kauan. Niin antoisaa ja kiehtovaa. <3

   Kiitos halauksista ja suloista marraskuun loppua sinulle.

   Poista
 4. Voi että! Kiitos kovasti ihanasta tunnustuksesta. Niin kauniisti kirjoitit, että blogini on ilmava ja täysi. Vetoaa kovasti minuun, kun juuri sellainen haluaisinkin olla, ilmava ja täysi. Ihan ihmisenäkin siis. Kiitos Katja-ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjailijatar, juuri tuollainen sinun blogisi on: täysi ja kuitenkin ilmava. Ja mitä olen sinua tavannut, niin sinäkin taidat olla. <3 Sinun blogisi on minulle yksi blogimaailman lepopaikoista, jossa saan aina uusia ideoita ja jossa paitsi lepään, myös virkistyn.

   Poista
 5. Kiitos Katja. <3 Tämä lämmitti mieltä, varsinkin kun kauniit sanat tulivat juuri sinulta. Olethan ensinnäkin yksi niistä bloggaajista, jotka innostivat oman blogin perustamiseen, ja toiseksi inspiroit edelleenkin joka kerta sanoillasi, kuvillasi ja lukuvalinnoillasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liisa, kiitos, olet ihana. Hauska kuulla, että olin yksi niistä bloggaajista, jotka innoittivat sinua. Sinun blogisi on eräs suosikkini: luet niin hyviä kirjoja, että poimin sinulta lukuvinkkejä vaikka kuinka. <3

   Poista
 6. Sinulle on muistaminen blogissani, vaikka oletkin saanut tämän jo monta kertaa :).

  VastaaPoista