torstai 27. marraskuuta 2014

Kuusivuotiskekkerit: arvontaa ja kakkukuvia

Jussi Valtonen sai kirjallisuuden Finlandian ja Lumiomena-blogi täyttää tänään kuusi vuotta. Blogin syntymäpäivä oli mennä minulta kokonaan ohi ja piti ihan tarkastaa, että kyllä, kuusi vuotta sitten kirjoitin tänne tällaista. On siis pienen juhlan aika.

Vuosien varrelle on mahtunut monenlaisia juhlia ja meillä kotona juhlitaan huomennakin, kun jouluna synttäreitään viettävä esikoiseni ottaa varaslähdön merkkipäiväänsä. Bloggaaminen on (tietenkin!) ollut eräänlaista kirjajuhlaa. Olen blogivuosinani lukenut ihania, loistavia ja joskus kehnojakin kirjoja, olen fiilistellyt lukemaani, olen analysoinut ja pohtinut. Olen löytänyt uusia lempikirjailijoita. Olen keskustellut kirjoista, innostunut ja väsynyt messuhulinassa, laatinut kirjankansirunoja, osallistunut haasteisiin, istunut lukupiirissä ja siivoillut kirjahyllyjäni. Olen tutustunut mukaviin ihmisiin joko kasvokkain tai virtuaalisesti. Kiitos, että olette siellä!

Blogissa voi juhlia myös kuvien kera, siksi tarjoilen teille kakkuja ja muuta makeaa, joita tässä talossa on viimeisten vuosien aikana leivottu. Perinteinen juhlimistapa blogimaailmassa lie arvonta ja sellainen on täälläkin luvassa.

Lumiomenan synttäreitä juhlivien kesken arvon itse tekemäni kirja-aiheisen medaljonkikorun tai pienen kirjapaketin. Lisään pakettiin mukaan jotain jouluista. Voittaja saa itse päättää, haluaako korun vai kirjoja. Kirjapaketin sisältöä en ole vielä päättänyt, mutta kuulostelen hieman voittajan makua. Kirjat ovat kertaalleen luettuja. Koru puolestaan ihan uusi, koska se ei ole vielä valmis. Se on kustomoitu, ts. suunnittelen sen yhdessä voittajan kanssa ja korun kuva tai korussa oleva teksti liittyy voittajalle mieleiseen kirjaan.


Arvontaan osallistuminen on helppoa:
- kerro terveisesi Lumiomenalle tämän postauksen kommenttiboksissa: miksi luet tätä blogia, mikä ilahduttaa, mikä voisi olla toisin?
- kommentoi perjantai-iltaan 5.12. mennessä. Suoritan arvonnan saman päivän iltana itsenäisyyspäivänä.
- jokainen saa yhden arvan. Halutessaan tätä arvontaa saa toki mainostaa vaikkapa omassa blogissaan tai oman bloginsa FB-sivulla.

Lumiompullakin on Facebook-sivu. Tervetuloa tykkääjäksi!

123 kommenttia:

 1. Paljon onnea hienolle blogillesi, Katja! Kuuteen vuoteen on mahtunut tapahtumaa ja hyviä kirjoja! Blogisi oli ensimmäinen kirjablogi, johon törmäsin. Innostuin siitä niin, että perustin omankin. Kiitos innoituksesta! ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elina, kiitos. Ilahduttavaa kuulla, että blogini innosti sinua perustamaan omasi, joka onkin ihan huippu. <3

   Poista
 2. Onnea! Ihana merkkipaalu!

  Luen tätä blogia, koska: kirjoitat kiinnostavasti, kuvaat upeasti ja sinulla on monipuolinen kirjamaku

  Mikä ilahduttaa: punnitut puheenvuorot, virkistävät ajatukset

  Mikä voisi olla toisin: lisää Huonojen kirjojen viikkoja tai muita yllättäviä teematempauksia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Salla, sinulle voin sanoa, että perässä tullaan! :)

   Olen miettinyt noiden teemojen lisäämistä ja aina toisinaan suunnittelen vaikka mitä, mutta sitten muu arki vie ja teemoille on käydä huonosti. Esimerkki tästä on kauhukirjojen viikko: minun oli tarkoitus pitää tiivis kauhuviikko marraskuussa, mutta en lopulta innostunut siitä ja kirjoittelin kauhukirjoista vain viikonloppuisin. Huonon kirjan viikon voisin kyllä pitää.

   Poista
 3. Hui, onnea! Kuusi vuotta on jo kunnioitettava aika.
  Vähän kuten Elinallakin, Lumiomena oli yksi ensimmäisiä seuraamiani kirjablogeja. Täällä on hyvä, positiivinen fiilis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Calendula, kiitos. Blogimaailmassa kuusi vuotta on jo hyvä pätkä. :) Kiva, että käyt täällä.

   Poista
 4. Onnea, onnea kuusivuotiaalle! Hieno juttu! Blogisi on laadukas, siksi täällä viihdyn. Ja tietenkin mukana arvonnassa! =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irene, kiitos. Olen iloinen, että viihdyt. Olet mukana arvonnassa.

   Poista
 5. Onnea kuusivuotiaalle ]-|
  Luen blogiasi, kun esittelet monipuolisia kirjoja ja olet sopivan kriittinen. Yksi arpa tännekin kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allu, sinä oletkin lukenut tätä blogiani jo kauan. Olen siitä iloinen. :)

   Poista
 6. Ihanalle blogille ja sen ihanalle pitäjälle rutkasti onnea! On ollut todella ilo tutustua sinuun blogisi välityksellä ja nähdä joskus myös ihan kasvokkain.

  Pidän blogissasi hyvistä, analyyttisistä teksteistä ja upeista kuvista. Kirjapostausten väliin ripottelet sopivasti kevyempiäkin tekstejä, niitä on myös kiva lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaana, kiitos. <3 Ja samat sanat: on ollut hauska tutustua blogien kautta ja ne muutamat kerrat, jolloin olemme tavanneet, ovat olleet ilo.

   Poista
 7. Onnea! Kuusi vuotta on kunnioitettava ikä kirjablogille.
  Luen blogiasi esimerkiksi siksi, että kirjoitat hyvin perusteltuja arvioita. Erityisesti pidän teemaviikoistasi ja -kuukausistasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Margit, ihanaa että pidät juttujani perusteltuina. Joskus mietinkin niitä kauan, toisinaan kirjoitan nopsaan, mutta koetan aina seista sanojeni takana. :)

   Poista
 8. Onnittelut <3

  Hävettää tunnustaa, että ihan liian harvoin nykyään poikkean täälläkään. Aina on kuitenkin ihana tulla, koska tunnelma on lämmin ja sydämellinen, kuvat kauniita ja ajatukset punnittuja. Pitkää ikää blogille ja emännälle!

  P.S. Huonon kirjan viikko voisi tosiaan olla useammin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirsi, kiitos. Ja sama juttu täällä: moniin blogeihin ehtii liian harvoin, mutta vanhoihin tuttuihin on aika ihana palata. :)

   Huonon kirjan viikon toiselle tulemiselle on siis selvästi kysyntää. Ehkäpä jo keväällä!

   Poista
 9. Isosti onnea! Blogisi on toiminut todella isona innoittajana omaan bloggaamiseen. Kiitos! Taisinkin nähdä yhden tekemäsi medaljonkikorun Kirjamessuilla törmätessämme. Sellainen olisi aivan upea voittaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihi nainen, ihana kommentti, kiitos! Mulla oli sellainen koru tosiaan kaulassa, toivottavasti arpaonni suosii. :)

   Poista
 10. Nyt alkaa tehdä mieli jotain hyvää, kun katselee noita ihania kakkukuvia! Onneksi ostin tänään joulutortun kahvin kera nautittavaksi.
  Onnittelut Sheferijm-blogin Ainolta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aino, kiitos. Minun tekee usein mieli leivonnaisia ja sen vuoksi olen aika innokas kotileipuri. Tämä selvästi omalta äidiltäni opittua. Nyt alkaa ollakin joululeivonnaisten aika. :)

   Poista
 11. Kiitos itsellesi Katja, siitä että olet täällä!

  Sydämelliset onnittelut hienosta blogitaipaleesta ja paljon hyviä luku- ja haaveiluhetkiä tuleville vuosille! <3 <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa Reetta, kiitos. <3 Ihanaa, että käyt lukemassa ja olet siellä.

   Poista
 12. Kirjallisuus kiinnostaa,mutta koska olen todella laiska lukemaan muuta kuin oman alan kirjallisuutta, blogisi kautta pysyy vähän kärryillä siitä millaista kirjallisuutta ylipäänsä tehdään ja mikä milloinkin on tapetilla. Kauniit kuvat ja soljuva teksti tekevät blogitekstien lukemisesta nautinnon. Kiitos. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hurmioitunut, luulen että yksi kirjablogien suurimmasta annista onkin vinkata erilaisista kirjoista. Minäkin luen muista kirjablogeista niistä kirjoista, joita en ehdi lukea - tai joista en olisi ehkä muuten kuullutkaan. :)

   Poista
 13. Paljon paljon onnea, Katja!

  Käyn lueskelemassa blogiasi, koska kirjoitat kiinnostavasti ja hienosti sellaisista kirjoista jotka minuakin kiinnostavat, kuvasi ovat upeita ja olet vain niin ihanan tyypin oloinen! ;) Kiitos kun olet ollut täällä ja hyviä hetkiä tulevaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ellen, kiitos. Mukavaa, että luet blogiania ja kommentoitkin usein - ja minäkin pääsin tutustumaan sinun blogiisi. :)

   Poista
 14. Onneksi olkoon kivalle blogillesi :) Tykkään kauniista kuvista, joita olet esitellyt sivuilla, kiitos niistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, kiitos. Olen iloinen, että pidät ottamistani kuvista.

   Poista
 15. Oih, eskarilaisena opiskelet jo kirjaimia tosissaan :)! Luen blogiasi siksi, että kirjoitustyylisi on selkeä ja minulle mieleinen. Lisäksi kirjamakusi kolahtaa minulle riittävän lähelle ja olen saanut täältä monta hyvää vinkkiä ja monta on vielä tallessakin. Vaikka koru kiehtoisikin aika lailla, osallistun kirja-arvontaan, kun poden suureksi surukseni kirjastossa käymisen aikapulaa :) (vaikka yritin kyllä tällä vkolla ryhdistäytyä tässä niin totuus naperoiden kanssa kirjastossa olemisesta arki-iltana...no ei siinä kauan ehtinyt valita kirjojaan :D!).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bleue, juu, eskari-iässä ollaan! Kyllähän tässä osaa jo vähän lukeakin. ;) Ja hih, kirjastoreissut lasten kanssa voivat olla joskus haasteellisia. Vaikka omani ovat jo pikkukoululaisia, niin itse teen melkoisia täsmäiskuja aikuisten osastolle ja hengailen suurimman osan lastenosastolla. :D

   Poista
 16. Onnittelut Katja ,pitkäikäiselle blogillesi.Ruokablogini täytti taannoin myös 6 vuotta,,ja pian sen tekee myös toinen blogini. Tämä blogi on tuttu jo pitkän aikaa,joten tänne on helppo ja tuttua tulla,ja täällä on hyviä kirjavinkkejä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, sinullakin on pitkä bloggaushistoria takana. Ja aika kauan olemme mekin toisemme blogitunteneet. Se on ollut iso ilo. <3

   Poista
 17. Lämpimät onnittelut!
  Minullekin sinun blogisi oli ensimmäisiä kurkistuksia kirjablogimaailmaan ja innoittajana oman blogin aloittamisessa. Pidän tavastasi kirjoittaa ja olen saanut sinulta monta hyvää kirjavinkkiä. Lisäksi kuvasi ovat kauniita.
  Ihania kirjallisia hetkiä jatkossakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonna, kiitos. Ihana kuulla, että olin yhtenä innoittajanasi silloin, kun perustit blogiasi. Kiva, että perustit sen - luen aina kaikki postauksesi. :)

   Poista
 18. Onnittelut kuusivuotiaalle eskari-ikäiselle! Mainio oppimisen ikä ja taidot senkun humahtavat päähän, mikä tahansa on mahdollista. Ja mikä notkeus! :)

  Minä pidän valokuvistasi, varsinkin ne talviset ja lumiset lämmittävät aina mieltäni. Toisinaan toivoisin räväkämpääkin otetta, mutta toisaalta näinkin on tietenkin hyvä. Jokainen omalla tyylillään, se on parasta.

  Onnekasta viikonloppua, paljon kynttilöiden valoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen Kirahvi, kuusivuotias kiittää! Eskarilaisena on intoa vielä oppia monenlaista, vaikka paljon on jo taitoja hallussakin.

   Olen joskus itsekin miettinyt tuota räväkkyyttä, mutta en ole ehkä sitä sorttia. Ja sitten kun töissä pitää ruotia monenlaista, on blogissa ihana vajota fiilistelyyn. Mutta onneksi on erilaisia blogeja. :)

   Kiitos samoin, hyvää viikonlopun jatkoa, ihanaa alkavaa adventtiaikaa ja toivotaan taas luntakin maisemaa valaisemaan!

   Poista
 19. Luen, koska ollaan molemmat oltu täällä kauan ja olet jo tätä kautta niin tuttu - ja muut perustelut tulivatkin äskettäin siinä haasteessa, jossa nimesin blogisi inspiroivaksi :). Sitäpaitsi tykkään kauniista kuvista ja on kiva lukea kuulumisiasi aina välillä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Roobois, se haaste kyllä lämmittää mieltäni edelleen. Kiitos sinulle! Minäkin olen lukenut sinun blogiasi ainakin jo yli neljän vuoden ajan, olisimmekohan tavanneet jossain kirjamessutapahtumassa?

   Poista
 20. Mukana arvonnassa :)
  Luen tätä siksi, että olen menneinä vuosina ollut kova lukija, mutta elämäntilnne on nyt sellainen, että lukeminen on jäänyt vähemmälle, mutta haluan pysyä perillä mitä uutuuksia on tullut ja mitä vanhoja kannattaisi lukea. Kirjaan näistä itselleni listoja, joihin voin palata esim. kesälomalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KahviKaneli, olet mukana! Blogeista saakin varmasti monenlaisia kirjalistoja ja mieltäni ilahduttaa, että saat listallesi täytettä. :)

   Poista
 21. Onnea kuusivuotiaalle! Luen blogiasi, koska esittelet monipuolisia kirjoja erittäin ammattitaitoisesti. Blogisi ilme on myös oikein freesi ja kuvat hienoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kia, kuusivuotias kiittää. Koetan lukea monenlaista, koska omien lukutottumusten rajoja on hauska kolkutella. Tyydyn kuitenkin usein nimenomaan kolkuttelemaan ja vain liepeilen mukavuusalueeni reunoja. :)

   Poista
 22. Synttärionnittelut!

  Löysin blogisi muistaakseni pari vuotta sitten. Viimeisen puolen vuoden ajan olen seurannut sitä entistä säännöllisemmin, sillä olen löytänyt pitkän tauon jälkeen uudestaan rakkaan lukuharrastukseni ja sen myötä etsinyt aktiivisesti uusia kirjavinkkejä.

  Blogissasi ilahduttaa eniten kiinnostavat ja hyvin kirjoitetut arvostelut, kauniit kuvat ja blogin selkeä ulkoasu. Olen myös huomannut, että kirjamakusi menee hyvin yhteen omani kanssa, ja olenkin sinun suositustesi kautta löytänyt monta uutta ja tärkeää suosikkikirjailijaa (Murakami, Irving, Shields, Haahtela). On ihana lukea blogia, jonka kirjoittajan makuun voi luottaa varmasti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tessa, ihana kommentti, kiitos. On aika erityisen kiva kuulla, jos joku on löytänyt lukemista suositusteni kautta. Kaikki luettelemasi ovat suursuosikkejani: Irving ja Shields jo vuosien takaa, Haahtela ja Murakami nyt blogiajalta, mutta sitäkin suurempina. Voi että!

   Poista
 23. Onnea eskari-ikäiselle blogille! :)

  Minä vierailem blogissasi ihan siksi, että luet paljon minua kiinnostavia kirjoja ja kirjoitat niistä punnitusti. Tykkään myös kuvistasi, niitä katselee ilokseen. Erilaiset teemaviikot ovat aina virkistäviä, etenkin ne, joiden aiheet eivät ole sinulle tavanomaisia. En minä mitään erityistä osaa tänne kaivata, sillä blogisi on juuri hyvä näin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maija, eskarilainen kiittää. Noita teemaviikkoja olisi hauska pitää useamminkin, mutta tässä eskarilais-keski-iässä alkaa helposti väsyttää. Koetan kehitellä ainakin pari teemaa ensi vuodelle. :)

   Poista
 24. Onnittelut hienosta blogitaipaleesta. :) Täältä olen saanut erityisesti kotimaiseen kirjallisuuteen kivoja vinkkejä. Ne ovat aina tarpeen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MarikaOksa, kiitos. Olen aina pitänyt itseäni enemmän kotimaisen lukijana, vaikka oikeasti luen käännöksiä enemmän, mutta kotimaisuuskin näkyy kyllä. :)

   Poista
 25. Onnea Katja/Lumiomena<3 Luen blogiasi, koska 1) olemme kulkeneet kirjabloggaajina melkein saman matkan ja paljon yhdessä 2) monet lukemasi kirjat ovat tarjonneet minulle uusia 'omia kirjailijoita' vrt. vaikka tänä vuonna Phillips, josta kiitos! 3) jaamme rakkauden kirjoihin, lumeen, koiriin ja joulua kannamme sydämessämme koko vuoden 4) olet loistava kuvaaja 5) olet ystäväni <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, kiitos. <3 Meillä on tosiaan melkein saman ikäiset blogit ja paljon hauskoja muistoja blogiajoilta. Minä olen samoin löytänyt sinun kauttasi muutamia tärkeitä kirjailijoita, joista merkittävimpänä varmasti Joyce Carrol Oates. Hänen uusintaan en ole vielä tosin lukenut, mutta se odottaa. Kirjat, lumi, koirat ja joulu - oi, kyllä! Ja <3

   Poista
 26. Onneksi olkoon blogillesi! Tykkään erityisesti blogisi monipuolisuudesta ja siitä, että luet hyvin erilaisia kirjoja. Sinulla on luonteva tapa kirjoittaa. Mielipiteesi ovat hyvin rehellisiä ja syvällisiä ja siksi mielenkiintoisia. :)
  Mukana arvonnassa myös!
  sopeutuja(at)hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hukkakukka, kiitos kommentistasi. Hauskaa, että pidät blogiteksteistäni ja siitä, että täällä on erilaisia kirjoja. :) Olet mukana arvonnassa.

   Poista
 27. Paljon onnea kuusivuotiaalle! Sinulla on hieno blogiura takana ja toivottavasti vähintään yhtä monta vuotta vielä edessä. :)

  Tykkään omaäänisestä tavastasi kertoa kirjoista. Parhaiten mieleen jäänyt lukumuisto blogistasi on Valenten Tyttö joka purjehti Satumaan ympäri... joka houkutteli lukemaan teoksen, ja tuoreemmista Pulkkisen Iiris Lempivaarasta kirjoittamasi bloggaus. (Törmäsin siihen, sillä se on lukupiirimme ensi kuun teos.) Luen blogiasi usein, mutta aina en muista jättää vierailustani pysyviä jälkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niina T., kiitos. Nyt ainakin tuntuu, että bloggaamista on ilo jatkaa. Näiden vuosien väliin on mahtunut blogiväsymystäkin, mutta jostain (kirjakasasta :D ) se into aina nousee uudelleen.

   Valenten kirja on hieno! Minun pitäisikin lukea sen jatko-osa... Hauskaa lukupiiriä! Iiris Lempivaara jakanee mielipiteitä, mutta siitä on helppo löytää keskusteltavaa.

   Poista
 28. Onnitteluja :)

  Laatublogia on mukava seurata, luin blogiasi jonkun verran ennen omaa blogitaivalta.

  Jokainen bloggaa tyylillään, ja olet linjasi löytänyt.

  (Minusta välillä voisit blogata kirjoista, joista et ole pitänyt eli huonojen kirjojen viikko on hyvä idea, vaikka huonot kirjat ovat ilmiönä ikävä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokke, kiitos. Hauskaa, että olet lukenut blogiani jo ennen kuin aloitit omasi.

   Olen tosiaan löytänyt linjani. Koska teen töitäkin kirjojen parissa, luen vapaa-aikana yleensä vain kirjoja, joista uskon pitäväni. Itselleni huonot kirjat jätän kesken, mutta joskus koetan laajentaa lukuvalikoimaani ja silloin luen vähemmän kiinnostavia hammasta purren. Teemaviikolla saisin varmaan ne huonot loppuunkin... :)

   Poista
 29. Onnea onnea! Blogisi on yksi niistä, joita pyrin aina seuraamaan, koska kirjoituksesi vaan nyt ovat niin mallikkaita ja maukkaita. Sinulla on taito löytää kirjoista se oleellisin ja välittää se kauniissa paketissa lukijalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omppu, kiva että seuraat! Minäkin seuraan sinun, vaikken kommentoi puoliksikaan niin usein kuin ajattelen. <3

   Poista
 30. Onnea onnea onnea aurinkoisen hymyyn ikään ehtineelle <3 Sinun blogisi oli ensimmäisiä, jotka blogimaailmaan astuttuani löysin. Sen kauneus, tasapaino ja kirjoitusten ajateltu asetteleminen ihastuttivat heti ja ovat ihastuttaneet siitä asti. Blogisi nimikin on ihanan kaunis ja haaveellinen, sellainen suloisesti joulun tuntuinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana kaimani. <3 Ja aina lämmittää mieltäni kuulla, miten kukin on tänne tiensä löytänyt. Haaveellisuus ja kauneus ovat minua ilahduttavia asioita, kuten joulukin. Joulutunnelma alkaakin jo vallata mieltäni, toivottavasti sinunkin!

   Poista
 31. Olen aika uusi lukija. Mutta onnea kovasti!
  Itse luen kirjavinkkien ja ihanien kuvien takia tätä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kata Maria, tervetuloa sinulle, uusi lukija! Kiva, että luet blogiani.

   Poista
 32. Hirmuisen paljon onnea Katja! Kuusi vuotta, se on pitkä aika. Minä olen monta kertaa sanonutkin sinulle täällä ja ehkä kasvotustenkin, että luen sinun blogiasi, koska nautin hyvin kirjoitetuista ja perustelluista arvioistasi. Olen sinun kauttasi löytänyt monta kirjaa, jotka olisivat muuten jääneet lukematta ja olen siitä kiitollinen. Meillä on ilmeisesti aika samanlainen kirjamaku ja sekin on kiva, pystyn luottamaan sinuun esilukijana. Kiitos siis! Toivottavasti olet mukana blogimaailmassa vähintään toiset kuusi vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjailijatar, kiitos ihana blogiystäväni siellä! Minäkin luulen, että meillä on aina pitkälle samanlainen kirjamaku - ja samanlainen kuvamakukin, mutta en osaa ottaa puoliksikaan sellaisia kuvia kuin sinä (ja miehesi, tietenkään!). <3

   Poista
 33. Paljon, paljon onnea Katja! Täällä on mukava käydä. Monet ovat ne kirjat, jotka olen lukenut arviosi perusteella. Erityiskiitos, että kirjoitat myös lastenkirjoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta, olen iloinen että käyt ja löydät lukemista. :)

   Poista
 34. Onnea kuusivuotiaalle, hieno ikä!

  Blogisi parissa olen viihtynyt koko oman kirjablogirupeamani ajan ja itse asiassa jo vähän ennen sitä. Pidän kovasti kirjoitustyylistäsi ja siitä, että osaat mielestäni asetella sanasi tavattoman hienosti. Lisäksi täällä on kuvineen aivan oma tunnelmansa. <3

  Hauskaa synttäriviikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linnea, kuusivuotias kiittelee. :) Muistakin, kun aloitit blogisi ja olen lukenut sitä alusta saakka. On ollut hauska tutustuakin! <3

   Poista
 35. Katja, onnea ihanalle blogillesi!

  Blogisi on ollut ensimmäisimpiä, joita olen seurannut. Täältä olen saanut (ja saan edelleen) inspiraatiota ja innostusta valokuvaamiseen. Nykyään rakastan sitä, kun ennen vain "pidin" siitä ja kuvailin harvemmin. Meillä on yhtäläisyyksiä kirjamaussa (muistaakseni ansiostasi löysin Murakamin) ja pidän siitä, että kirjoittelet silloin tällöin muutakin, kuten matkoistasi. :-)

  Kirjaisaa ja piristävää viikonloppua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa, kiitos. <3 Erityisen hauska kuulla, että olet saanut täällä kuvausintoa. Minä rakastan valokuvausta ja mietin aina, että olisi ihana harrastaa sitä oikeasti. Ja että löysit Murakamin täältä, se on kyllä huippua!

   Mukavaa alkavaa joulun aikaa!

   Poista
 36. Paljon onnea 6-vuotiaalle! Kivassa arvonnassa mukana! Omallakin kohdallani blogisi oli yksi ensimmäisistä kirjablogeista, joita aloin seurata. Pidän laadukkaasta blogistasi, jossa esittelet lukemiasi kirjoja asiaan perehtyneesti ja kauniiden kuvitusten kera.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumikukka, puolikaima! Olet mukana arvonnassa. Mukavaa, että viihdyt täällä ja olet pitänyt niin kuvista kuin teksteistä.

   Poista
 37. Onnea pitkäikäiselle blogillesi! Luen blogiasi siksi että pidän tyylistäsi arvioida kirjoja ja näin saan vinkkejä aina seuraavaan kirjastokäyntiin. Ihanaa jatkoa sinulle ja blogillesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Klaara, kiitos. Toivottavasti saat täältä vinkkejä jatkoonkin. :)

   Poista
 38. Oi onnea! Kuusi vuotta - se on hieno pitkä ikä blogille. Tosin toivotaan, että blogisi ehtii täyttää vielä useita vuosia. Blogisi on yksi lempparini. Blogisi on ulkoasultaan niin kaunis ja luet paljon kiinnostavia kirjoja, joista haluan itsekin kuulla :) Hihii ja arvonnassa toki mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katri, kuusi vuotta tuntuu blogimaailmassa aika pitkältä ajalta. Pääosin on kyllä ollut hauskaa. Ja kiitos samoin, sinun blogisi on mielestäni samoin kaunis ja sinulla on hyvä ja kiinnostava kirjamaku. :)

   Poista
 39. Paljon onnea! Huomaan olevani toinen mies täällä Jokken jälkeen. Osasin tänne Lukuisan Lauran sivujen kautta viime vuonna, luin kirjasi bloggaamisesta ja siitä saakka olen täällä silloin tällöin vieraillut ja jotain kommentoinutkin. Ilo lukea perusteltuja mielipiteitä. Hyvää jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reijo Moilanen, niin muuten olet! Lukijoissani on muitakin miehiä, sen tiedä, mutta harva uskaltaa kommentoida. Olen iloinen, että luet blogiani - toivottavasti jatkossakin!

   Poista
 40. Onnea Katja sinulle ja Lumiomenalle! Yritin tässä miettiä, milloin saavuin blogiisi ensi kertaa, mutten oikein muista. Varmasti blogisi on kuitenkin ensimmäisiä seuraamista kirjablogeja, ensimmäisestä kerrasta jäin koukkuun.
  Sinun bloggauksesi ovat aina asiantuntevia, tarkkaan punnittuja kauniisti kirjoitettuja - kauniista kuvista puhumattakaan!

  Aivan ihana tuo koru, en tiennyt että osaat tehdä sellaisia! Heti piti ryhtyä miettimään, että mistä kirjasta haluaisin lainauksen, jos korun sattuisin voittamaan. Mukana arvonnassa siis! :)

  Ihanaa adventtisunnuntaita teidän perheelle! Me lähdemme kohta kaupungille jouluostoksille ja illalla lasketaan Copycat-ääniä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Amma, kiitos. Muistelen, että olemme blogitunteneet toisemme jo kauan. <3 Muistan niin hyvin sinun vanhan blogisikin. :)

   Teen aina toisinaan koruja, erilaisia. Tänä syksynä opin tekemään näitä medaljonkeja. Olen tehnyt niitä vain pari: muutaman lahjaksi rakkaille ystäville, pari itselleni ja yhden meidän A:lle.

   Hyvää joulunalusaikaa teille! <3

   Poista
 41. Onnea Katja!
  Miksi pidän blogistasi: hyvien kirjaesittelyjen ansiosta.
  Mitä toivon: että jatkaa vain samaa rataa, mahtavana - luotettavana - kirjabloggarina. <3
  Ajatella, ehdit vielä askarrella korujakin, mukava harrastus ja sekin vielä kirjamaailmaan liittyen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ja unohtui vielä sekin, minkä Satu ainakin tuossa alla mainitsee (saattaa olla, että joku muukin lukuisista sinua onnitelleista), että on kiva lukea blogia, jossa kerrotaan myös välillä omasta elämästä, matkoista yms., niin että bloggari tulee tutummaksi. <3

   Poista
  2. Marjatta, kiitos. Koetan jatkaa samalla tiellä bloggaajana, joskin pientä uudistumista voisi joskus kehittää. Rutiineihin on niin helppo jäädä. :)

   Itsekin tykkään blogeista, joissa kerrotaan toisinaan hieman oman elämän kuulumisia, kuten sinäkin teet. <3

   Poista
 42. Paljon onnea Lumiomenan Katja! Täällä on lämmin tunnelma, kirjoitat kiinnostavasti ja taitavasti kirjoista, olen saanut kauttasi monta hyvää kirjavinkkiä ja lukukokemusta. Pidän siitä, että kerrot muutakin elämästäsi, ja jaat todella kauniita kuviasi. Kakkua ottaisin palasen, kiitos (jokaista ;) ). Enkä mitään muuttaisi.

  Oi noita koruja! Haluatko paljastaa, mistä olet korupohjia löytänyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu, saat kaikkia kakkuja, toivottavasti maistuvat. ;) Ihanaa, ettet muuttaisi mitään. Koetan jatkaa samalla tiellä, mutta keksiä aina toisinaan jotain uutta.

   Korupohjia ostin Etsystä. :)

   Poista
  2. Nam, kiitos :) Ja kiitos korupohjavinkistä, kiitos paljon!!

   Poista
 43. Oikein paljon onnea! Meneepä aika nopeasti: ihan kuin vasta hetki sitten olisin lukenut blogin viisivuotispäivästä... :)

  Pidän blogistasi, koska kirjoitat kauniisti ja pohdiskelet kirjoja niin kattavasti, että heti yleensä tietää onko tämä minun juttuni. Olenkin saanut blogista monia hyviä lukuvinkkejä. Osa kirjoista on selkeästi sellaisia, etten aio niitä itse lukea, mutta niistäkin on yleensä kirjoittamanasi ihan mielenkiintoista lukea. Lisäksi blogissa on kauniita kuvia ja sopivasti myös omakohtaista elämää. Kiitos siis hyvästä blogista!

  P.S. Ovatpa ihania nuo tekemäsi korut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. A-E, kiitos. Ja vuodet tosiaan menevät niin nopsaan. Ihanaa, että olet saanut täältä lukuvinkkejä. :)

   Poista
 44. Kuusi vuotta, huh! Olen pomppiva blogilukija, menen vähän sinne minne sattuu ja googlettelen aina arvosteluja kirjoista joita luen, yleensä siis jälkikäteen. Kirjamakumme taitaa olla melko yhteneväistä koska hyvin usein haku johtaa tänne. Poimin myös lukuvinkkejä TBR-listalle.
  teija(dot)lento(at)elisanet(dot)fi

  VastaaPoista
 45. Onnea Katja upeasta kuusivuotisesta blogitaipaleestasi! Säännöllisesti aloin seuraamaan blogiasi, muistaakseni vuonna 2010! Miten aika sujahtaakin nopeasti...

  Blogissasi viehättää hyvät tekstit, kaunis kieli, tunnelma, ihanat valokuvat ja hyvä seura! <3

  p.s. Tuohon koruun sopisi hienosti tyttökirjamainen aihe... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sara, minäkin muistelen, että tutustuimme blogien kautta 2010. On ollutkin hauska tutustua! <3

   Poista
 46. Paljon onnea hienosta blogitaipaleesta, Katja! Upeat kuvat ja kiinnostavat kirja-arviot ovat tietysti ilmeisin syy lukea Lumiomena-blogia, mutta pohjimmiltaan vierailen täällä siksi, että blogissa on aina hyvä tunnelma, oli kirja tai aihe millainen tahansa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maria, kiitos ihanista sanoistasi. Ne lämmittävät mieltäni. <3

   Poista
 47. Oh, kuudessa vuodessa ehtii monenmoista bloginkin osalta ! Seurasin sinua aikoinaan hyvinkin tiiviisti ja nyt tauon jälkeen löysin taas uudestaan : ) Blogistasi saa mainioita lukuvinkkejä ja tunnelma täällä on aina yhtä positiivinen, valoisa ja inspiroiva ja tekstisi hirmuisen ajatuskirkkaita, näppäriä ja informatiivisuudessaankin rentouttavia ja viihdyttäviä lukea. Blogisi ulkoasu on kaunis ja miellyttää silmää. Tänne on mukava tulla rentoutumaan. Ihanaa joulunodotusaikaa sinulle ! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maama P, mukava kuulla lukijasta, joka on seurannut blogiani ja jäänyt sitten tauolle ja alkanut uudelleen seurata tätä. Kiitos ja samoin ihanaa joulunalusaikaa!

   Poista
 48. Onnea Katja sinulle ja ihanalle blogillesi!

  Lumiomena on yksi ehdottomista suosikkiblogeistani, ja nautin aina täällä vierailusta. Kauneus, raikkaus, älykkyys, lämpö, innostus. Ne kaikki löytyvät aina Lumiomenasta. Haittaa ei tietysti ole siitäkään, että kirjamakumme ja myös lukuhistoriamme ovat melko samanlaiset: tunnen että olet kirjallinen sielunsiskoni. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liisa, <3 ! Ja tiedätkö, minäkin ajattelen usein samoin, kirjasisko. :)

   Poista
 49. Paljon onnea! Kuusi vuotta on hieno ikä.

  Luen blogiasi koska pidän kirjallisuudesta ja siitä saa hyviä ja inspiroivia vinkkejä. Kirjoista täytyy tietysti itse muodostaa omat mielipiteer, mutta pidän siitä, että blogeista saa siihen hieman taustaa. Hyvää jatkoa ja mukavaa joulukuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helena, kiitos. Kuusi vuotta on aika mainio ikä ja aika pitää blogia. Olen samaa mieltä: jokainen muodostaa oman kirjamielipiteensä itse, mutta vinkkejä ja taustaa blogeista kyllä saa. Samoin, mukavaa joulukuun jatkoa!

   Poista
 50. Onnea vielä täältäkin kuusivuotiaalle♥

  Täältä on löytänyt niin monta hyvää syytä vaihtaa lukutottumuksiani, kiitos! Ja kuvasi ovat kauniita aina.
  Ihania nämä korut!

  Hyvää loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttuli, kiitos. <3 Lukuvinkkejä saat täältä blogista ja kirjoja minulta. :)

   Poista
 51. Sydämelliset onnittelut! ( <3) Nautin blogissasi sen lämpimästä tunnelmasta ja vahvasta visuaalisesta ilmeestä. Enimmäkseen käyn täällä tutkimassa kirjoituksia kirjoista, joista haen toisten mielipiteitä, mutta aina silloin tällöin käy niinkin päin, että kirja nousee lukukaavailuihin luettuani siitä täältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Booksy, olen iloinen, että käyt. Ja tiedätkö, paljon samaa voin sanoa sinulle. <3

   Poista
 52. Olen jo pitkään lukenut blogiasi, mutta nyt uskaltauduin vihdoin myös kommentoimaan (korut näyttävät kertakaikkisen hienoilta, joten pakkohan tähän arvontaan oli osallistua! ;)

  Blogisi on yksi ensimmäisistä kirjablogeista, joita aloin seuraamaan, ja se on pysynyt lukulistalla hurmaavaan visuaalisen ilmeen ja monipuolisen sisällön takia. Olen löytänyt paljon hyviä lukuideoita täältä, ja samalla saanut kurkistaa sellaisiin kirjoihin, joita en aio itse lukea, mutta joista on mielenkiintoista tietää jotain (pidän siitä että lisäät valikoituja sitaatteja kirjapostauksiin). Lastenkirjoja koskevat postaukset ovat ainoita, jotka eivät osu yksiin omien kiinnostuksen kohteideni kanssa, mutta varmasti lapsiperheille niistä on iloa.

  //Jasmiini

  dvs14mpy [ät] student.lu.se

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jasmiini, kiva että uskaltauduit kommentoimaan. :) Hauska myös kuulla, että monet postaukseni ilahduttavat sinua. Pidän lastenkirjatkin mukana, koska niitä luetaan meillä, mutta onneksi epäkiinnostavat jutut voi aina sivuuttaa. :)

   Poista
 53. Onnea pitkästä blogiurasta, tuulisessa blogimaailmassa aikamoinen saavutus! Täältä on tullut napsittua lukuvinkki jos toinenkin...
  Mukana arvonnassakin tietysti.
  ahlfors(at)suomi24(piste)fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahle, blogimaailmassa tuulee joskus, täällä on melko tyyntä. :)

   Poista
 54. Onnea blogillesi ja sinulle!! Luen blogiasi, sillä kirjoitat jotenkin ihailtavan vaivattomasti pitkiä ja punnittuja juttuja. Olet hurjan ahkera bloggaaja, joten jokaista juttuasi en ehdi enää lukea, kuten ennen, mutta huomaan nykyisin pitäväni erityisesti vanhempien kirjojen ja teemapostaustesi lukemisesta, sillä silloin saan jotain aivan uutta ja kehittävää mieleeni. Uutuuskirjat kun työnkin vuoksi pyörivät mielessä, niin nautin siitä, millaisia löytöjä teet vinteiltä ja omasta hyllystä, miten teemapostauksien ja -viikkojen myötä nousee esiin kirjoja, joista en ole kuullut tai joita en enää muista. Saati että olisin niitä itse lukenut. Blogisi on yhtä aikaa sivistävä ja viihdyttävä. Kuvaat aivan poikkeuksellisen hyvin, joten blogisi on myös visuaalinen karkki.

  Olet kirjablogimaailman kruunaamaton kuningatar! Joten tässä kruunusi, anna mulle koruni. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanna, kruunua ei ehkä löydy, mutta kiitos kuitenkin - katsotaan, minne koru päätyy. :D Ja kiitos, olet ihana ystävä. <3

   Poista
 55. (Hitsi..minne mun kommentti hävis?!?? No uusiks:)
  Oooih...onnea! No mää roikun täällä kirjavinkkien perässä ja kiitos vain; nykyisin kirjahyllystä löytyy muutakin kuin Kinsellaa. Lisäksi meitä yhdistää Suonenjoki. Mun puoli sukua ja mies on kotoisin sieltä. Tutut huudit siis vilahtelee välillä kuvissa ;)
  Oikein ihanaa joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna, höh, joskus kommentit katoavat. Mutta kiva, että kommentoit uudelleen. :) Hauskaa, että olet sanut kirjavinkkejä ja että Suonenjokikin yhdistää, sen muistinkin. Teille myös hyvää joulunalusaikaa!

   Poista
 56. Onnea rajapyykistä, eskari-ikä on mainio. :)

  Blogisi on ensimmäisiä kirjablogeja, joita aloin seurata. Tänne oli helppo tulla ja vielä helpompaa tänne oli jäädä. Luet kiinnostavia kirjoja, kirjoitat niistä monipuolisesti ja valokuvat vain paranevat. Bonuksena olen vielä saanut tutustua sinuun oikeassakin elämässä, se on ollut hienoa.

  Toivon innokkaita blogihetkiä jatkoonkin!

  Ja miten ihana palkinto, tottakai osallistun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suketus, eskarilainen kiittää. On tosiaan ollut hauska tutustua. Minulla on tänä syksynä jäänyt monia kirjamenoja sivuun, mutta jospa taas keväämmällä törmättäisiin jossain. :)

   Poista
 57. Onnea yhdelle kotimaisten kirjabloggaajien pioneereista! Luen nykyisin vain vähän blogeja, mutta täältä tiedän aina löytyvän punnitut ja hyvinkirjoitetut, ammattimaiset arviot. Lukumakumme on myös monessa sama, joten hyviä lukuvinkkejäkin löydän. :) Yksi upea juttu ovat hienot kuvasi!

  Siis paljon onnea vielä kerran! Jos Lumiomenaa ei olisi, minulla olisi yksi ihana ihminen elämässä vähemmän, ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karoliina, kiitos ihana ystävä siellä. <3 Ja sinulle kyllä osin samat sanat, olen löytänyt kauttasi niin monia lukuvinkkejä, tänäkin vuonna yhden parhaimmista. :)

   Poista
 58. Onnea Katja vielä tätäkin kautta! <3 Olen lukenut blogiasi vuosikaudet, ainakin viisi vuotta jo -- niin se aika vierähtää! :) Olet mainio kirjoittaja ja pidän kovasti kuvistasi, ja huippua on erityisesti se, että meillä on monessa niin samanlainen kirjamaku. Parasta on ollut tietenkin se, että olemme ystävystyneet myös blogien ulkopuolella. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sara, kiitos. Minustakin parasta on ollut se, että olemme ystävystyneet. <3 Toki molemmin puolin kaikki kirjavinkit, blogitekstit, valokuvat ja matkakuvat ovat ihania nekin. :)

   Poista
 59. Onnittelut upeasta blogitaipaleesta! Blogisi on yksi suosikeistani, tänne on aina ilo tulla nauttimaan hyvistä kirja-arvioista ja kauniista kuvista :)

  VastaaPoista