keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Blogistanian Finlandia -ehdokkaani

Blogistanian Finlandia on taas täällä! Sallan lukupäiväkirjassa olevien kisaohjeiden mukaisesti olen valinnut vuonna 2012 ilmestyneistä kotimaisista kirjoista kolme omaa ehdokastani, kolme omaa suosikkiani. Kahden kärki oli helppo valita, mutta kolmannen valitseminen oli suoranaista kipuilua. Mietin viime metreille saakka, että nostanko Heidi Könkään upean Dora, Doran ohi nyt kolmanneksi nousseen romaanin ja voin paljastaa, että arpa ratkaisi. En yksinkertaisesti pystynyt tekemään eroa näiden hienojen kirjojen välille. Siksi tyydyn nyt suosittelemaan Dora, Doraa kaikille.

Lumiomenan ehdokkaat ovat tässä:

1. Emmi Itäranta: Teemestarin kirja. Teos. (3p.)
"Itärannan romaani on kaunis ja vahva. Se luo pelottavan, mutta täysin mahdollisen vision tulevaisuudesta kantaen kuitenkin mukanaan ikiaikaisuuden sävyjä. Tästä syntyy ehjä romaani, joka ajatteluttaa sekä kertoo tärkeää viestiä siitä, ettei kaiken elämän perusedellytyksenä oleva vesi ole välttämättä itsestäänselvyys edes täällä tuhansien järvien maassa."

2. Ulla-Lena Lundberg: Jää. Teos ja Schildts & Söderströms (2p.)
"Lundberg kirjoittaa kaiken niin, että saaristoseudun elämä muuttuu todeksi, se pakahduttaa, jännittääkin. Lundbergin tekstiä on helppo myötäelää, sen kanssa on luontevaa olla silloinkin, kun tarina surettaa. Jää kertoo arjesta saaristossa, mutta siinä on jotain elämää suurempaa. Kuten Lundberg kirjoittaa, ei ihmisen tarvitse omistaa sitä, mitä rakastaa."

3. Aki Ollikainen: Nälkävuosi (1p.)

"Molemmilla lukukerroilla Ollikaisen romaani vakuutti ja vaikutti. Nälkävuosi vakuuttaa aiheellaan, kielellään, kerrollaan ja taitavuudellaan. Se vaikuttaa sielussa niin, että omaa kehoa alkaa kolottaa ja mieltä liikuttaa, vaikkei itku tulekaan."


Pidän peukkuja omille ehdokkailleni. Blogistanian Finlandian voittaja julkaistaan Sallan lukupäiväkirjassa tänään illalla klo 20.


Edit. illalla VOITTAJA!!


Blogistanian Finlandian voitti Aki Ollikaisen hieno Nälkävuosi. Lämpimät onnittelut! Kaikki pistesijat ja tarkemmat tiedot Sallan lukupäiväkirjasta.

18 kommenttia:

 1. Itäranta <3

  Minä odotan Jään lukemista kovasti, olen piitkällä varausjonossa mutta onneksi hyvä kirja ei vanhene.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linnea, Teemestarin kirja totta tosiaan. <3

   Jää on hieno romaani - ja se jos joku kestää myös aikaa. :)

   Poista
 2. Minä pidän peukkuja etenkin Ollikaiselle, joka mielestäni on ykkönen...

  VastaaPoista
 3. Jää ja Nälkävuosi. <3

  Minun piti lukea Teemestarin kirja vielä ennen tätä päivää, mutta en kuitenkaan ehtinyt. Uskon että edessä on hieno lukukokemus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sara, ne! Ja sinun ehdokkaasi Dora, Dora, joka melkein pääsi omalle listalleni. :)

   Minäkin uskon, että pidät Teemestarin kirjasta.

   Poista
 4. Mä en ole lukenut Jäätä vielä, mutta luulenpa, että se olisi ollut minunkin listallani - sitten olisikin olleet kaikki samoja :D hyvä me!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minna, meillä ehdokkaat osuivat tosiaankin hyvin yksiin. Jee. :)

   Poista
 5. Voi että, minulla oli ihan sama juttu - kaksi ekaa meni jotenkin helposti ja tunteella, mutta sitten se kolmas, viimeinen ääni, jonka saattoi antaa vain yhdelle... Minäkin harkitsin arpomista (Teemestarin, Syyspurjehduksen ja Nälkävuoden välillä), mutta sitten päädyin antamaan kolmossijan samalle kuin sinä.

  Olen todella iloinen, että Teemestarin kirja sai sinulta kokonaista kolme ääntä, kaunis, hieno ja tärkeä teos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maria, oli niin vaikea valita vain kolme. :) Syyspurjehdus oli minunkin mielestäni hieno, mutta ei sittenkään tarpeeksi. Viime vuosi oli erinomainen kirjavuosi, saa nähdä mitä tämä nyt alkanut tuo tullessaan.

   Poista
 6. Oho, nostit Teemestarin kirjan ykköseksi! En ole noita muita lukenut, mutta iloitsen Teemestarin puolesta :) Jään luen heti kun kynnelle kykenen, Nälkävuosi saanee odottaa toisenlaista elämäntilannetta. Kävin tuossa blogikierroksella ja huomasin että Ollikaisen ja Lundbergin on todella moni laillasi nostanut palkintopalleille. Tämä on ollut hieno kotimainen kirjavuosi kaiken kaikkiaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elma Ilona, Teemestari vaikutti minuun ehkä eniten. Tosin Jää ja Nälkävuosi myös. Nälkävuosi on tosiaan romaani, joka herkistää ja siksi suosittelen sitä sinulle joskus myöhemmin. <3

   Poista
 7. Nälkävuosi oli minustakin hieno, mutta ei ihan yltänyt palkintopallille - siis minun blogissani. Muuten taitaa yltää. :)

  Jään luen vähän myöhemmin (mutta sano, jos joku muu kaipaa sitä lainaan ennen sitä!).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karoliina, ylsi ja kirkkaasti. :) Minuun se kirja vaikutti kovasti.

   Muistuta minua Jäästä hieman ennen kuin seuraavan kerran nähdään!

   Poista
 8. Minulta jäi tämä nyt väliin, mutta vou mitkä ehdokkaat!!! Pointsit luonnollisesti Teemestarin kirjasta, Jää minulla on jo ostettuna ja olen varma että Nälkävuodenkin luen vielä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tessa, Teemestari oli yksi viime vuoden hienoimmista kirjoista, ehdottomasti. Toivottavasti pidät Jäästä ja Nälkävuodestakin.

   Poista
 9. Minulta on kaikki tämäkin mennyt sivu silmien. Mutta minun kolme parastani olisivat varmasti olleet samat kuin sinulla. Nuo kolme kirjaa juuri kouraisivat todella syvältä. Jää oli minulle näistä vaikuttavin, mutta kaikki kolme ovat ihan huippuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjailijatar, meillä on kyllä pitkälle sama maku! Nämä kolme kirjaa jäävät mieleen. Ja jos oikein muistan, pidit myös Köngäksen Dora, Dorasta? Sekin teki minuun suuren vaikutuksen.

   Poista