tiistai 6. marraskuuta 2012

Lokakuun luetut sekä tyttökirjojen paluuLokakuu päättyi jo viime viikolla, mutta vasta nyt lumisena ja kuumeisena päivänä ehdin päivittää kuukauden lukemisiani ja kirjallisesti kokemiani asioita. Lokakuu oli kirjabloggaajan kannalta unelmien kuukausi. Kuukausi alkoi kirjabloggaajien yhteisellä tempauksella plagiointia vastaan, itse kirjoitin valejuonipaljastauksen Minna Canthin Anna Liisasta. Kuun ensimmäisenä viikonloppuna osallistuin niin työn kuin hieman vapaankin puolesta Turun kirjamessuilleHelsingin kirjamessujen aika taas oli lokakuun lopussa. Messuilla oli innostavaa kierrellä siellä täällä, kuunnella kirjailijoita ja tehdä ostoksia, mutta kaiken parasta oli tavata muita bloggaajia.

Ehdin lokakuussa myös lukea kaikenlaista erinomaisista kirjoista huonoihin. Loka-marraskuun taitteessa pidin huonon kirjan viikon. Kirjoista kaksi jäi lokakuun puolelle, loput luin nyt marraskuun aikana. Huonon kirjan viikko herätti kohtalaisen mukavasti kiinnostusta teidän blogini lukijoiden keskuudessa. Kiitos, että olitte mukanani! Kuukauden parhaan kirjan nimeäminen on vaikeaa, mutta suurimman vaikutuksen teki Ulla-Lena Lundbergin Jää. Myös Riikka Pulkkisen Vieras ja Julian Barnesin Kuin jokin päättyisi kuuluvat lokakuuni huippuihin.

Jean Websterin Setä Pitkäsääri palautti pienellä tauolla olleen Kuukauden tyttökirjaklassikko -sarjan blogiini. Nyt aion taas ryhdistäytyä tyttökirjojen suhteen, koska minulle tyttökirjojen lukeminen on samalla tavalla rentouttavaa kuin toisille vaikkapa dekkarien tai chick lit:in. Flunssapäiväni huviksi laadin myös alasivun blogissani esittelemille tyttökirjoille. Käykää kurkistamassa täällä!

Lopuksi vielä lokakuun luettuni listattuna:

Torey Hayden: Lapsi muiden joukossa (1988)
Barbara Cartland: Morsian vastoin tahtoaan (1970)
Jean Webster: Setä Pitkäsääri (1912)
P.D. James: Syystanssiaiset (2011)
Kati Närhi: Saniaislehdon salaisuudet (2010)
Julian Barnes: Kuin jokin päättyisi (2011)
Ian McEwan: Vieraan turva (1981)
Philippa Gregory: Punainen kuningatar (2010)
Ulla-Lena Lundberg: Jää (2012)
Sinikka Nopola & Tiina Nopola: Risto Räppääjä ja nukkavieru Nelli (2012)
Riikka Pulkkinen: Vieras (2012)

6 kommenttia:

 1. Katja, kiva kun kuukauden tyttökirjaklassikko palasi kehiin! Toivottavasti jossain vaiheessa tartut johonkin Vihreä-kirjaston sarjan kirjaan, johon haastoin itseni. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sara, sen piti palata jo aiemmin, mutta jotenkin kuukaudet menevät niin nopsaan. Minulla onkin sopivasti pari Vihreän kirjaston kirjaa. :)

   Poista
 2. Ihana kuva!

  Odotan Lundbergia ja Barnesia suorastaan kiihkeästi. :) Myös Pulkkiseen on nyt aika tutustua, mutta aloitan Totasta, joka löytyy hyllystä ja Kuusi kovaa kotimaista -haastelistaltani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karoliina, kiitos! Otin kuvan meiltä kotoa, kun olen potenut flunssaa ja viettänyt päivän toisensa jälkeen sisätiloissa.

   Toivottavasti pidät niin Lundbergista, Barnesista kuin Pulkkisen Totastakin. Ne kaikki ovat mielestäni ihan huippuja.

   Poista