tiistai 27. marraskuuta 2012

4 vuotta Lumiomenaa! Marmeladia! Joulukirjoja! Arvontaa!


Edit. 13.12. Arvonta-aika on päättynyt. Voittajat julkistan huomenna.

On pienen juhlan aika. Lumiomena-blogi täyttää periaatteessa ja käytännössäkin neljä vuotta. Puhun mielelläni periaatteellisesta blogisynttäristä sen vuoksi, että kirjoitin blogini alkusanat tasan neljä vuotta sitten, mutta ensimmäiset kirjaesittelyni (jollaisia tekstini silloin olivat) kirjoitin tammikuussa 2009. Mutta ensimmäinen blogiteksti on ensimmäinen ja neljä vuotta sitten Lumiomena-blogi sai alkunsa. Silloin blogini nimi oli Lumiomenan lukemiset. Blogiani pitempään lukeneet tietävät, että ensin kirjoitin vain kirjoista, sitten mukaan tuli niitä näitä ja nyt olen jo pitemmän aikaa ollut blogikiinni kirjoissa.

Juhlan kunniaksi tarjoilen marmeladisydämiä  valokuvamuodossa. Nelivuotissynttäreillä kuuluisi varmastikin olla ongintaa, mutta se on hieman hankala toteuttaa blogissa. Onneksi joulu tekee tuloaan ja kirjabloggaajaa ei varmasti ilahduta mikään muu lahja yhtä paljon kuin hyvä kirja. Nyt julistankin arvonnan, jossa osallistujien kuuluu kirjoittaa kirje joulupukille. Siltä varalta, jos joulupukki ei tuo toivekirjaa, voi arvonnan voittaja ostaa sen itse. Arvonnan pääpalkinto on 30 euron suuruinen lahjakortti Akateemiseen kirjakauppaan tai Adlibrikseen voittajan oman valinnan mukaan. Ja koska jouluna on mukava muistaa kavereitakin, arvon vielä kaksi lohdutuspalkintoa, jotka ovat jotain kirjallista ja/tai jouluista.

Arvonnan säännöt ovat seuraavat:
- Kirjoita kirje joulupukille. Saat tällä kertaa toivoa vain yhden kirjan. Mikä se on?
- Postita kirje tämän postauksen kommenttikenttään (voit toki lisäksi lähestyä itse joulupukkiakin)
- Voit osallistua, jos olet kirjautunut blogini lukijaksi (nytkin ehtii kirjautua) tai jos olet Lumiomenan Facebook-tykkääjä
- Osallistumalla saat yhden arvan, linkittämällä kaksi. Kerrothan mahdollisesta linkityksestä
- Aikaa osallistua arvontaan on reilut kaksi viikkoa. Arvonta sulkeutuu Lucian päivänä, 13. joulukuuta
- Julistaessani arvonnan voittajat julkaisen samalla Lumiomenan lukijoiden yhteisen kirjeen joulupukille. Poimin parhaita paloja kirjeistä sekä listaan kaikki toivekirjat ylös.

Onnea matkaan ja kiitos jokaiselle Lumiomenan lukijalle!

84 kommenttia:

 1. Onnea Katja ja Lumiomena! <3

  Voisin toivoa joulupukilta vaikka Miten kirjani ovat syntyneet 5:sta (minulla on se jo lainassa kirjastosta, mutta siihen olisi ihana palailla myöhemminkin).

  VastaaPoista
 2. Rakas Katja-Joulupukki!

  Ihan ensiksi roppakaupalla onnea 4-vuotiaalle. On ollut ihanaa seurata blogiasi (kohta pari vuotta olen täällä säännöllisesti vieraillut). Miten osaatkaan kirjoittaa niin hienosti kirjoista.

  Joulu on ovella ja olisi ihana joulunpyhinä päästä lukemaan oikein hyvää ja viihdyttävää kirjaa ja siksi toivon lahjaksi Heidi Köngäksen "Dora, Doraa". Olen siitä lukenut oikein kiinnostavan arvion täällä Lumiomenassa.

  Yhdellä arvalla koitan onneani.

  t. Jaana( P.S.olen ollut melko kiltti)

  VastaaPoista
 3. Hirmuisesti onnea! Olet jo varsinainen konkari-bloggari! Ihania sydämiä. Olen mukana kahdella arvalla.

  Kirje joulupukille:

  Rakas Joulupukki,

  Mahtavaa että ehdit taivaltaa tänne saakka joulupäiväksi. Laitamme poroille taas porkkanat takapihalle ja sinulle keksit ja maitoa keittiöön. Pyyhkeet ovat pesuhuoneen kaapissa, jos vaikka ehdit pulahtaa meressä lahjojen jakamisen lomassa. Toivoisin tänä vuonna kovaa pakettia, josta löytyisi Aki Ollikaisen Nälkävuosi. Olen ollut taas todella kiltti, niin kuin varmaan jo tiedätkin.

  Yours always,
  Sannabanana

  VastaaPoista
 4. Onnea Lumiomena, ja <3!

  Tänä vuonna en taida kirjoittaa joulupukille ollenkaan, sillä ensimmäiseksi pitäisi pyytää lisää lukuaikaa; kirjahyllyn raju karsinta osoitti, että lukemattomia omia kirjoja on jo pari hyllyllistä... Jätän siis arvonnan väliin ja tyydyn lähettämään virtuaalihaleja sinulle.

  Blogiasi on aina mukava lukea, sillä se henkii jonkinlaista arvostelukykyistä positiivisuutta - harvinainen ominaisuus!

  VastaaPoista
 5. (Onnea! Mukana yhdellä!)

  Rakas Joulupukki,

  olen tänä vuonna ollut aika kiltti. (No en ihan aina kyllä, mutta parhaani olen yrittänyt useimpina päivin. Kuten varmaan tiedätkin. Ja rehellisyydestä saa varmaan lisäpisteitä, eikö?) Toivon siksi lahjaksi Guy Delislen Jerusalemin merkintöjä. Lainasin sen jo kirjastosta, mutta huomaan nyt ajattelevani että se pitäisi olla ihan omassakin hyllyssäni.

  Joten voitko lähettää yhden tontun kirjakauppaan ja kääriä minun pakettiini sarjakuvia?

  Yhteistyöterveisin, Norkku

  VastaaPoista
 6. Jätän arvonnan väliin samasta syystä kuin Booksy, mutta onnea hienolle, kauniille, ilahduttavalle blogille!! :)

  VastaaPoista
 7. Onnea blogillesi ja tietysti sinulle itsellesikin. :) Kahdella arvalla pomppaan mukaan, linkitän tänään illalla tai huomenna blogiini. Sitten:

  Rakas Joulupukki,

  minulla on montakin joululahjatoivekirjaa, mutta ykkösenä on Ulla-Lena Lundbergin Jää. Sen haluaisin kovasti saada omaksi, se vaikuttaa mielenkiintoiselta. Muutenkin kaikki historiaan liittyvät kirjat olisivat kivoja, niistä tykkään. :)

  Terveisin erikoisen kiltti Jonna :>

  VastaaPoista
 8. Onnea, onnea, onnea ja vielä kerran Onnea!

  Ihan nelinkertaisesti ja ennenkaikkea kiitos sinulle blogistasi. Ihailen sitä tapaa millä teet tätä; blogin ulkoasua myöten täällä kaikki on kaunista. Blogisi on visuaalisesti silmiähivelevän upea ja täällä on "hyvä henki". Niistä lukemattomista, loistavista kirjavinkeistä nyt puhumattakaan;-)

  Mulla on taas tapani mukaan kiire. En ehdi nyt osallistumaan arvontaan mutta yritän ehtiä viikonlopun aikana; palkintohan on ihan täydellinen!

  ps. Tuuti ja punaiset kengät oli muuten yksi omia suosikkikirjojani silloin ala-aste ikäisenä. Arvaa, haaveilinko samanlaisista punaisista kengistä- nyt isompana tyttönä sitten olen sellaiset saanutkin;-)

  VastaaPoista
 9. Onnea taaperoikäiselle blogillesi! Ihastuttava arvonta. :) En olekaan kirjoittanut punanuttuiselle herralla yli kymmeneen vuoteen.

  Rakas joulupukki.

  Minulla on pitkä lista kirjoista, joita toivon lahjaksi. Nyt kuitenkin toivoisin vain Emmi Itärannan Teemestarin kirjaa. Itärannan teos kiinnostaa minua, koska se kertoo yhdestä mahdollisesta tulevaisuuden kuvasta, jos ihmiset eivät suojele Maapalloa riittävän hyvin. Olen ollut tosi ahkera koulussa ja olen saanut ihan hyviä arvosanoja. Olen ollut myös tosi kiltti ja hyvä ystävä.

  Nähdään jouluaattona, toivottavasti taakka ei paina liikaa selkääsi (kirjakaupan lahjakortti on kevyempi kuin itse kirja).

  Ystävällisin terveisin, Nafisan

  VastaaPoista
 10. Paljon paljon onnea! Olen mukana kahdella!

  Arvon Joulupukki,
  olen ollut uskollinen lukija tämän vuoden. Itse asiassa olen lukenut lähes aina, kun vaan on ollut mahdollista ja kun kolmivuorotyön tuoma väsymys on antanut myöten. Haluaisin joululahjaksi Aki Ollikaisen Nälkävuoden (koska siihen on kilometrin jono kirjastossa, ja toisaalta uskon kirjan olevan sellainen helmi, että se olisi kiva olla hyllyssä).

  terv, Tuulia.

  VastaaPoista
 11. Onnea ihastuttavalle 4-vuotiaalle! Ja rakkaalle joulupukille sellaista viestiä, että Tessa Kiroksen superkaunis keittokirja Falling Cloudberries löytäisi meiltä hyvän kodin.

  Linkitin blogiini joten kahdella mukana. Iloista joulun odotusta! :)

  VastaaPoista
 12. Onnea blogillesi. Pyysin lahjaksi Helvi Hämäläisen Säädyllisen murhenäytelmän. Sitä minulla ei ole, enkä ole vielä lukenutkaan.

  Linkitän totta kai arvonnan. :)

  VastaaPoista
 13. Vautsi vau, paljon onnea! Blogisi on ehdottomasti yksi parhaista, pitääkin joskus joutessani lueskella myös noita vanhempia juttuja. :)

  Joulupukki hyvä, toivoisin lahjaksi Sarah Winmanin kirjaa Kani nimeltä jumala, koska sitä ei tunnu millään löytyvän kirjastosta tai divarista.

  Niin ja ottaisin kaksi arpaa, kiitos!

  VastaaPoista
 14. Onnea <3 Ihanan näköisiä karkkeja, mm... Osallistun ilman muuta kahdella arvalla! Joulupukilta toivon Murakamia. Jos hän ei tuo niin onneksi on olemassa kirjasto :)

  VastaaPoista
 15. Onnea blogi johdosta! Ja ihana kuva jälleen. Osallistuisin kahdella ja siis linkitän.

  Hyvä Joulupukki,
  Toivoisin joululahjaksi Ulla-Lena Lundbergin Jäätä, sillä haluaisin niin kokea tuon viehättävän saaristolaistunnelman ja revontulihetken, josta Katjakin kirjoitti. Olen ollut aika kiltti ja blogannutkin silloin tällöin lukemisistani.
  Terveisin, Kirjanainen.

  VastaaPoista
 16. Hihii, aivan mahdottoman paljon onnea blogillesi, mainio arvonnantoteutusidea :)! Ja kahdella mukana, laitan linkin tuota pikaa omaan blogiini.

  Parahin Joulupukki,

  olen ollut tämän vuoden aikana aivan harmillisen laiska lukija. Siitä huolimatta olen kantanut kotiini lisää kirjoja kirppiksiltä, alennusmyynneistä ja kirjakerhon tarjouksista niin, että lukemattomien teosten jono alkaa olla aikamoinen. Silti tohdin kuitenkin toivoa vielä joululahjaksi yhtä tiettyä kirjaa. Ulla-Lena Lundbergin Jää on saanut arvostamissani kirjablogeissa niin hyviä arvioita, että sen lukeminen kiinnostaa minua erityisesti.

  Muuten olen ollut nätisti ja sievästi, olen ahkerasti raivannut kotoa turhaa tavaraa pois kuleksimasta pitkin vuotta. Paitsi kirjoja. Vaikka erässä aihetta käsittelevässä oppaassa kehoitetaankin jättämään kirjojen säilyttäminen Suomen kirjastolaitoksen tehtäväksi :)

  touhukkain joulunodotusterveisin
  Mie ihan ite :D

  VastaaPoista
 17. Vau 4 vuotta! Aikamoista :) Herkun näköisiä sydämiä siellä, kun pari saisi maistaa... :p

  Rakas Joulupukki,
  olen ollut hyvin kiltti (kuten aina), en ole vedellyt kissoja hännistä tai tehnyt kepposia isoveljelle. Toivoisin siis joululahjaksi Finlandia-ehdokas Jäätä. Onko pukille tuttu Ulla-Lena Lundberg? Jos saisit vaikka omistuskirjoituksen siihen..

  ystävällisin terveisin, Anni

  Osallistun yhdellä arvalla :)

  VastaaPoista
 18. Onnea nelivuotiaalle! Osallistun arvontaan kahdella arvalla. Joulupukin toivon tuovan minulle A.S. Byattin teoksen Pieni musta kirja, sillä se puuttuu vielä hyllystäni (muut suomennetut Byattit sieltä jo löytyvät). :)

  VastaaPoista
 19. Rakas Joulupukki,

  olen ollut tänä vuonna omasta mielestäni hurjan kiltti ja löytänyt mm. rakkaan lukuharrastukseni uudelleen monen vuoden jälkeen. Haluaisin lukemisen säilyvän elämässäni hyyyyvin pitkään ja toivoisinkin Carloz Ruiz Zafonin Taivasten vanki -kirjaa. Tuulen varjo teki minuun suuren vaikutuksen, Enkelipeli on seuraavana lukulistalla ja ajattelin, että joulun jälkeen olisi mukava tarttua kolmanteen osaann.

  Hurjan paljon onnea Katjalle ja Lumiomena-"vanhukselle". :)

  VastaaPoista
 20. Rakas Joulupukki!

  Koska appiukko toi anopille synttärilahjaksi Lundbergin "Jään", en oikeastaan tarvitse joululahjakirjaa. Villasukat ja pussillinen konvehteja lämmittäisivät kyllä jouluyön lukuhetkeä. Mutta poikani kaipaisi Uppo-Nallea. Itse asiassa poikanihan ei kaipaa uutta Uppo-Nallea, koska hänelle kelpaa jo neljättä kuukautta Uppo-Nalle ja Nukku-Ukko. Mutta mieheni, joka meillä lukee tämän vihoviimeisen iltasadun (joka on luultavasti ikuisesti Uppo-Nallea) varmasti ilahtuisi vaihtelusta. Vaihtelua on viimeksi ollut kesällä, kun mieheni laittoi pitkään palvelleen Uppo-Nallen ja Kumman tuntemattoman pituiselle vuorotteluvapaalle.

  Joulunjälkeistä lukuiloa toivotellen,

  Taika
  (tiedät kyllä missä me asumme)

  VastaaPoista
 21. Onnittelut nelivuotiaalle! Blogimaailmassa neljä vuotta on jo iäisyys.

  Rakas joulupukki,

  koska olen ollut tänä(kin) vuonna niin valtavan kiltti, olen varmasti ansainnut kovia ja kantikkaita lahjapaketteja. Erityisesti toivoisin saavani Aki Ollikaisen esikoisromaanin Nälkävuosi. Jos kiltteyspisteet ei riitä, niin edes säälistä sitten. Tiukan ja työntäyteisen syksyn uuvuttamaa naista kirjapaketit piristäisivät ja kannustaisivat kiltteyteen tulevana vuonna.

  Toivoisin myös joulupukin tuovan ennakkopainoksen Eveliina Talvitien kirjasta Keitäs tyttö kahvia -naisia politiikan portailla. En malttaisi odottaa sen lukemista maaliskuulle asti.

  VastaaPoista
 22. Rakas joulupukki,

  tervehdys sinne joulutohinan keskelle! Joko Korvatunturilla on paljon lunta?
  Minä olen tänä vuonna ainakin yrittänyt olla oikein kiltisti. Voit tontuiltasi kysyä, kuinka hyvin se on onnistunut. Lahjaksi toivoisin Esko Valtaojan Kaiken käsikirjan.
  Oikein hyvää joulua teille sinne, terveisiä muorille ja tontuillekin.
  P.S. sanoisitko Katjalle, että olen hänen arvonnassaan kahdella mukana.

  VastaaPoista
 23. Onnea neljästä vuodesta! Hurja ikä ;)
  Arvonnassa mukana kahdella!

  Rakas pukki,

  olen tehnyt joululahjatoivelistan ja siinä on vain yksi asia. Se yksi asia on kirja, jonka kovasti toivoisin löytyvän kuusen alta aattona. Kirja on Sarah Winmanin Kani nimeltä Jumala. Koska olen ollut aikas kiltti, niin uskoisin, että voisin ansaita tämän ainokaisen toivomani lahjan tänä vuonna. Toivottavasti pukki on samaa mieltä!

  Ystävällisin terveisin,
  Katri

  VastaaPoista
 24. Onnea neljästä hienosta vuodesta ja monia lisää lemppariblogilleni ja -bloggaajalleni! Kehotuksestasi lähestyn nyt pukkia (ja linkitän arvontasi Facebookiin).

  Rakas joulupukki,

  olen ollut tänä vuonna ihan tooosi kiltti. Enhän edes ehdi tuhmuuksiin, kun luen koko ajan! Siksi varmasti arvaat, että toivon lahjaksi vain lisää kirjoja. Voisit tuoda minulle jonkun kovakantisen kirjan joko Michael Chabonilta tai Nicole Kraussilta. Molempien tuotanto kiinnostaa minua kovasti, mutta en ole niihin vielä tutustunut. Chabonilta olen halunnut lukea jo kauan Wonder Boys -romaanin, mutta äskettäin ilmestynyt ja kehuttu uutuus, Telegraph Avenue, kiinnostaisi myös.

  Kraussin kohdalla minun pitäisi vielä miettiä tarkempaa toivettani, mutta taidan nyt luottaa pukin erehtymättömään arvostelukykyyn. Olethan paitsi mitä charmikkain myös järisyttävän viisas mies! Ja tulen varmasti istumaan polvellesi aattoiltana. Saatanpa luikauttaa pienen laulunkin munatotista käheytyneellä äänelläni.

  Tapaamisiin,

  Karoliina x

  VastaaPoista
 25. Rakas joulupukki,
  minä toivoisin Juhani Ahon Papin tyttären, kun tuo avuton Saksan pukki ei sellaista tunne eikä siksi osaa tuoda. Jospa sinä osaisit. Olen ollut kamalan kiltti.

  VastaaPoista
 26. Lumisen marraskuisen päivän tervehdys Korvatunturille!

  Vaikka en olekaan tämän vuoden aikana ollut kiltti, mutta en kyllä tuhmakaan, niin silti toivoisin arvoisan valkopartaisen joulupukin muistavan minua yhdellä kirjalla. Mielelläni ottaisin jouluaattona vastaan useammankin kirjan, mutta ainakin Hollinghurstin kirjan Vieraan lapsi toivoisin löytäväni kuusen alta lahjapinosta.

  Ja voisitko kertoa ystävälleni Katjalle (jolla muuten ainakin välillä on, kuten pukillakin, punainen takki) rakkaita terveisiä. Katjalla on maailman paras kirjablogi, joka täyttää nyt neljä vuotta. Olisi mukavaa, jos Korvatunturin väki muistaisi Katjaakin jollakin ihanalla kirjalla, sillä hän osaa kirjoittaa kirjoista todella hyvin ja asiantuntevasti.

  Terv. Anna Elina

  PS. Voisiko Joulupukki kertoa Katjalle, että osallistun arvontaan kahdella arvalla. Linkitän arvonnan Facebookiin.

  VastaaPoista
 27. Onnea, Katja, sinä luminen omena, sinä ystväni lumessa ja kirjoissa♥ Olen tietysti kahdella mukana!

  Rakas Joulupukki!

  Olen ollut aivan mielettömän ahkera ja kiltti koko vuoden.

  Toivon vain yhtä ainoaa joululahjaa ja se on Anna Ahmatovan Valitut runot. Kukaan ei kirjoita lumesta kristallisemmin kuin Ahmatova. Ja rakkaudesta lumisemmin ja tähtisemmin kuin hän...

  Lumen valoa joulumatkaasi♥

  puuterilumiterveisin
  Leena Lumi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. PS. Siltä varalta, että Ahmatovan valitut runot on saavuttamaton unelma, muistin juuri, että olen jo kauan haikaillut kirjaa Ruusuvettä ja lammaspataa...Kirjat, joissa tehdään ruokaa ovat toiseksi ihaninta runojen jälkeen.

   Poista
 28. Rakas Joulupukki,

  olen pitkin loppuvuotta seurannut, miten kirjabloggaaja toisensa jälkeen on kirjoittanut Sarah Winmanin kirjasta Kani nimeltä Jumala. Se vaikuttaa just mun kirjalta, enkä voi odottaa vuotta, että sen varausjonot katoaa ja että se löytyisi kirjaston hyllystä ihan vapaana. Meillä onkin jo pariin otteeseen ollut melko henkevät keskustelut kyseisestä kirjasta, mutta sanonpa nyt vielä kerran: PLIIS! <3

  ps. ihanan näköisiä marmeladeja!

  VastaaPoista
 29. Onnea ihana Katja ja Lumiomena! Rutkasti pitkää ikää blogitaipaleelle! Arvonnassa olen kahdella mukana, linkitän blogiini. Minun kirjeeni:

  Rakas joulupukki,

  Olen ollut super kiltti ja ahkera tänä vuonna. Vuoteeni on mahtunut merkittäviä asioita, kuten valmistuminen ja opettajan arjen harjoittelu opiskeluelämän jälkeen. Olen kuullut jo huhuja, että olisit tuomassa minulle Pulkkisen ja Oksasen uusimmat kirjat. Kiitän todella paljon jo etukäteen näistä kirjoista, jotka toivottavasti paketista aattona saan! Jos kuitenkin saan toivoa vielä jotain, mitä en raaskinut tähän mennessä toivoa, niin hyppisin riemusta, jos saisin luettavaksi vielä tietokirjan, Kissojen Suomen (<3). Se olisi minunlaiselleni kissaihmisille täydellinen lahja. Eikä minua yhtään haittaisi, jos vaikka saisin pienen kissanpennunkin samalla... 8-)

  Jouluterveisin, Kaisa

  VastaaPoista
 30. Rakas joulupukki,

  siitä on pitkän pitkä aika kun olen viimeksi toivonut joululahjaksi kirjaa, mutta nyt sen aion tehdä. Olen jo vuoden päivät aika ajoin suunnitellut lukevani Hannu-Pekka Björkmanin Kadonneet askeleet kirjan, mutta aina se on johonkin siirtynyt. Nyt jos saisin kirjan joululahjaksi, voisin viettää sen parissa hyvillä mielin joulupyhät. Mikäs sen mukavampaa kuin pysähtyä ja hiljentyä joulutunnelmissa matkakertomusten, taiteen ja syvällisten ajatusten äärelle.

  Paukkupakkasia ja lumihiutaleita toivoen,

  hietzu (osallistuu yhdellä arvalla)

  VastaaPoista
 31. Paljon onnea 4-vuotiaalle! :) Mukana kahdella arvalla.

  Kirjeeni pukille:

  Rakas Joulupukki,

  olen ollut koko vuoden ihan tuhottoman kiltti ja ahkera (ainakin useimmiten). En ole tehnyt ollenkaan tyhmyyksiä! Siksipä toivoisin pukilta joululahjaksi talvisiin tunnelmiin hyvin sopivan kirjan: Eowyn Iveyn The Snow Childin.

  Rakkain terveisin,
  Laura

  VastaaPoista
 32. Paljon onnea Katja 4-vuotiaalle blogille,se on pitkä ikä täällä blogimaailmassa.

  Rakas joulupukki,

  Olen ollut tosi kiltti tyttö tänä vuonna ja haluaisin pukin tuovan minulle "Kuolema Sypressin Varjossa"-kirjan. Veran blogia kun olen jo pitkään seurannut niin olisi ihanaa jouluna lukea hänen kirjansakin. Eikös pukki tarvitse vähän aurinkoakin joten voisi välillä tulla tännekin.

  Toivottavasti tulee paljon lunta tänä jouluna!

  Lämpimin terveisin
  Jael

  VastaaPoista
 33. Pukki meidän, joka olet siellä Korvatunturilla.
  Pyhitetty olkoon sinun partasi, tapahtukoon sinun rekiretkesi, tulkoon sinun punanenäisyytesi,
  niin pohjoisessa kuin etelässä.
  Anna meille meidän jokapäiväinen kirjamme.
  Ja anna meille meidän rikkinäiset lukulasimme anteeksi, niin kuin mekin anteeksi annamme niille, jotka ovat ne rikkoneet.
  Sillä sinun on lumen valtakunta, tontut ja riemu,
  iankaikkisesti.

  PS. Toivon J.K Rowlingin Paikka Vapaana. Olen niin ovela, että tiedän jo, että ykköstoiveeni herra Kingin kirja, on jo toteutettu. =D

  VastaaPoista
 34. Paljon onnea blogillesi!

  Rakas Joulupukki,
  Olen ollut hirmuisen kiltti ihan koko vuoden ja ahkerakin olen ollut. Olen ihan hullun lailla kirjoittanut, kuten varmaan tiedätkin. Sen takia en häpeäkseni ole ehtinyt lukea kaikkia meidän pöytien alla, päällä ja vieressä odottavia kirjojakaan. Sen takia en nyt toivo sinulta kirjalahjaa, mutta pullo pehmeää punaviiniä, muutama juustopala ja aski suklaakonvehteja olisi mukava saada.

  t. Villiviini

  VastaaPoista
 35. Onnittelut pitkästä blogitaipaleesta!

  Rakas Joulupukki,
  toivoisin Sarah Winmanin kirjaa Kani nimeltä jumala. Olen kuullut siitä niin ylistäviä sanoja, että toivoisin sinun lahjovan minua tällä teoksella. Kyllä sitä kelpaisi lueskella joulukuusen varjossa!

  Terveisin Eevis

  (Osallistun yhdellä)

  VastaaPoista
 36. Onnea, onnea hienolle blogille ja sen pitäjälle! Joulupukille terveisiä, että olen ollut niin sairaalloisen kiltti, että toivoisin olevani vähemmän kiltti mutta saavani silti lukea Ulla-Lena Lundbergin Jään. Ja myös Esko Valtaojan Kaiken käsikirjan, koska ratkaisuni kaikkiin ongelmiin yleensä on lukea ao. aiheesta kirja, ja nythän se kävisi näppärästi, kun yhdestä kirjasta löytyy kaikki.

  Tunnelmallista joulunodotusaikaa, Katja! Mukana arvonnassa kahdella, linkitän.

  VastaaPoista
 37. Suuret onnittelut pitkälle bloggausuralle ja tietenkin blogille samaten! :) Olen vasta hiljattain mukaan hypännyt lukija ja kirjabloggailija, joten kyllä herättää moinen saavutus kunnioitusta.

  "Rakas joulupukki,

  Tänä vuonna toivoisin jokaisen potteristin unelmaa eli kirjaa Harry Potter, Legenda. Se täydentäisi mukavasti jo ennestään kerääntynyttä kokoelmaa ja toisi iloa itseni lisäksi myös sisarelleni, joka hänkin on Potter-fani henkeen ja vereen! :)

  Terveisiä sinne Korvatunturille, toivottavasti saadaan pian lunta niin pohjoiseen kuin tänne etelämpäänkin, jottei reen vauhti aivan tyssää sitten aattona!

  Joulumielellä, Varjelum"

  VastaaPoista
 38. Onnittelut blogikonkarille ja mainiolle neljävuotiaalle!  Arvoisa Joulupukki!

  Tontut ovat varmasti kertoneet, miten hienoja kirjoja olen saanut nauttia tänä vuonna. Olisinkin ikionnellinen, jos saisin joululukemiseksi A.S. Byattin Lasten kirjan. Jos painos Korvatunturilta on kuitenkin jo loppunut.

  Valkoista joulua toivoisin myös hartaasti!


  Välitäthän Katjalle viestin, että osallistun hänen hienoon arvontaansa kahdella. (Linkitän)

  VastaaPoista
 39. Onnea mahtavalle blogille! <3 Osallistun kahdella.

  Rakas joulupukki

  Tänä vuonna toivoisin, ihme kyllä, vain yhtä kirjaa. Se kirja olisi Anu Holopaisen Syysmaa-sarjan viides osa eli Varjoja. Se on ainut mikä minulta sarjasta puuttuu, sitten voisin sukeltaa teini-iän nostalgiaan ja mainioon fantasiamaailmaan totaalisella vimmalla ja onnella.

  Kiitos jo etukäteen, lupaan jättää sinulle piparkakkuja (erittäin kardemummaisia) kuusen alle.

  - Linnea

  VastaaPoista
 40. Onnea oikein paljon täältäkin ♥
  Kirje Joulupukille!
  Olen ollut kiltti koko vuoden ja siksipä toivoisin kirjapajastasi löytyvän L.M. Montgomeryn Perinnönjakajat!

  Linkitän! Terveiset sinne!

  VastaaPoista
 41. Onnea, onnea - ja rakas joulupukki,
  Jos olet sitä mieltä, että kiltteyskiintiöni on täyttynyt ja tilinpäätös näyttää ystävällisten tekojen osalta plussaa niin...
  Kovasti olen ihastellut Murun kirjaa Murusta. Siis sitä reseptejä ja ravintolan keittiön tapahtumia sisältävää. Mieleni tekisi päästä lukemaan ja reseptejä testailemaan, kun en vieläkään ole sinne ravintolaan asti ehtinyt.

  terveisin Minna

  p.s. linkitän tietysti

  VastaaPoista
 42. Oikein paljon onnea 4 vuodesta ja hienosta blogista! Täältä olen tehnyt kirjalöytäjä, kun ei itse aina ehdi seurata uutuuksia. Linkitän tämän, joten 2 arvalla mukana. Tässä kirjeeni:

  Rakas joulupukki,
  muistathan minut, kiltin tytön pohjoisesta, kävit meillä viime joulunakin. Meille pääsee porolla ihan pihalle asti, lunta riittää, ja Korvatunturilta kestää vain parin poronkuseman verran. Meidän kylässä ei ole katuvaloja, mutta tien varressa on joulun aikana paljon jäälyhtyjä, jotka valaisevat niin paljon, että erotat mikä tie vie meille. Toivoisin yhtä kirjalahjaa, sellaista, johon olisi ihana syventyä joulupyhien aikana, nimittäin Anna-Leena Siikalan Itämerensuomalaisten mytologia.


  VastaaPoista
 43. Onnitteluni nelivuotiaalle blogille ja sen pitäjälle! Ihana blogi, jota iloiten seuraan.
  Ja osallistun toki, linkitän tämän blogiini, joten 2 arvalla.

  Hyvä herra joulupukki,

  olen tipahtanut alas kartalla, mutta uskoisin, että ehdit poroinesi tännekin. Olen ollut kiltti kuin pikkuleipä. Joten saanen esittää joululahjatoivomuksen. En toivo mitään uutuuskirjaa, vaikka on kuinka monta sellaista, jonka tahdon lukea. Sen sijaan toivon erästä romaania, joka on säväyttänyt minut sijoiltani: Marguerite Durasin Rakastajaa.

  terkkuja täältä kostean kylmästä Münchenistä lähettää Helmi-Maaria Pisara

  VastaaPoista
 44. Onnea!! Mutta argh miten vaikea kysymys! Mitähän kirjoittaisin pukille...

  Rakas joulupukki. Haluaisin enemmän rahaa. Toivon sinulta Terhi Majasalmen kirjaa Totuus taloudestasi. Olen varma että sen lukemalla saan lisää rahaa! Kiitos.


  Salla

  VastaaPoista
 45. Kovasti ja paljon onnea 4-vuotiaalle täältäkin!

  Hyvä Joulupukki,
  toivoisin oikein kovasti lahjaksi Guy Delislen Jerusalemin merkintöjä. Huomasin että myös Norkku toivoi kirjaa, ja jos joku toivoo hyvän kirjailijan hyvää kirjaa vielä senkin jälkeen kun on jo kerran lukenut sen, se ei voi olla huono.

  Toiveikkaana Tessa

  VastaaPoista
 46. Onnea neljävuotiaalle täältäkin!♥ Kahdella mukana :).

  Rakas Joulupukki,
  minä toivoisin joululahjaksi Jonas gardellin uutta kirjaa Torka aldrig tårar utan handskar. Katsoin kirjaan perustuvan kolmiosaisen tv-sarjan pari vikkooa sitten ja se kosketti ja itketti. Uskon, että kirjakin on upea.

  terveisin Sanna

  VastaaPoista
 47. Onnea nelivuotiaalle! :)

  Rakas Joulupukki,
  Toivoisin joululahjaksi J.K. Rowlingin uutta kirjaa Paikka vapaana. Olen aina pitänyt Rowlingista ja haluan lukea miten hän pärjää uudella aluea valtauksellaan.

  Toivoikkain terveisin Aletheia

  Kahdella ollaan mukana! :)

  VastaaPoista
 48. Onnittelut! Sehän on jo taaperoiän ohittanut :)

  Joulupukki hyvä,
  minä voisin ottaa joulupaketissa Helena Warista. Vaikkapa Uniin piirretty polku. En ole sitäkään lukenut vielä, ensimmäisestä on hyvä aloittaa.

  Terveisin, MC

  VastaaPoista
 49. Kiitos virtuaalikarkeista ja paljon onnea sekä blogille että ihanalle bloggarille :)

  Rakas joulupukki (c/o Lumiomenan Katja),

  kirjoitin joulahjatoivelistani jo omaan blogiini, toivottavasti tontut/sinä löysi(vä)t sen sieltä (olen ollut hyvin, hyvin kiltti). Jos se pitäisi tiivistää yhden kirjan listaksi, toivoisin J.R.R. Tolkienin Hobitti eli sinne ja takaisin -kirjan, Tolkienin itsensä kuvittamana. Se saisi hyvän paikan kirjahyllystämme Taru sormusten herrasta -yhteisniteen vierestä ja voisin lukea molemmat ensi vuonna. Kiitos. (Toivoisin muuten Stephen Kingin uutuutta, mutta luulen sen löytyvän mieheni ostoslistalta.)

  Kahdella mukana, linkitän blogini fb-sivulle :)

  VastaaPoista
 50. Ensin onnea ihanaistakin ihanaisemmalle, neljävuotiaalle (JO!!) blogillesi <3

  Ja sitten jos satut sitä Joulupukkia näkemään, niin kyllä minä yhtä kirjaa erityisesti toivoisin, Ulla-Maija Lundbergin Jäätä!

  VastaaPoista
 51. Vau, pitkäikäinen blogi, onnittelut! Ja hyvä blogi onkin, siitäkin onnittelut!:)

  Ja jos sinulla tosiaan on kontakti itseensä joulupukkiin, niin tässä tämä kirje.

  Hei Joulupukki,

  kyselen lahjaksi jotakin vähän vanhempaa. Ja teknisesti ottaen liikun myös hiukan Katjan asettaman yhden kirjan säännön rajamailla, sillä oikeastaan toivon yhden kirjasarjan puuttuvia osia. Minulla on kolme ensimmäistä osaa Dupuy & Berberianin "Jeanin elämää" -sarjakuvan sarjasta, kaipaisin puuttuvia viittä...

  Osallistun nyt vain yhdellä, sillä unohdin linkittää aiempaan blogitekstiini, ja toisaalta sivupalkkiin linkittäminen yksinvaltiaana ei tunnu ihan sopivalta. (En siis ole blogimme ainut kirjoittaja, ja ehkä blogikaverini Annakin haluaa osallistua...)

  VastaaPoista
 52. Mukana lukijana yhdellä arvalla.

  Rakas Joulupukki,
  En pyydä paljoa, vain yhden kirjan (ja vähän lankaa).
  Se toivomani kirja olisi "Patalappuja a la carte". Löytyyköhän sitä sinulta Korvatunturilta? Olen ollut niin kilttikin.

  VastaaPoista
 53. Yhdellä arvalla mukaan :) Onnea nelivuotiaalle!!!!

  Rakas Joulupukki!
  Toivoisin sinulta vain yhtä kirjaa, Enni Mustosen Kultarikko-opusta. Olen tykästynyt Mustosen tuotantoon ja olisi ihanaa saada joululahjaksi edes yksi kirja :)
  Muistathan tulla sitten aattona luokseni :)

  VastaaPoista
 54. Onnea 4-vuotiaalle blogille ja sen pitäjälle! :)
  Arvontaan osallistun kahdella arvalla ja Joulupukille kirjoitan näin:

  Hei Joulupukki!

  Onpa kivaa, että näemme pian taas! Tontut ovat varmasti kertoneetkin, että meillä on vuoden mittaan oltu myös kilttejä. Myös minä olen ollut, ihan varmasti. Kuten tiedät, joululahjatoivelistaltani löytyy aina kirjoja, mutta tänä vuonna toivoisin eniten lahjakorttia ensivuoden uutuuksia silmällä pitäen. Jos se on kuitenkin mahdoton toive toteutettavaksi, toivoisin J.K. Rowlingin Paikka vapaana-kirjaa. (Tai äidille sen viimeisen puuttuvan Laila Hietamiehen, Käden kosketuksen.)

  Terveisiä Muorille!

  Terveisin, Maija

  VastaaPoista
 55. Yhdellä arvalla mukana ja onnea neljän vuoden täyttymisestä. :)

  Hyvä Joulupukki,

  Olen jo pitkään halunnut perehtyä paremmin valokuvauksen saloihin ja siitä syystä toivoisin uutta "Suuri digikuvauskirja" -kirjaa, joka varmasti auttaisi alkuun ja saisin kehityttyä harrastuksessani. Toinen vaihtoehto on Jamie Oliverin uusi keittokirja, Jamien 15 minuutin ateriat, koska ruoanlaitto on lähellä sydäntäni ja samalla myös suuri intohimon kohde. Jos jomman kumman saisin, olisin todella otettu.

  Terveisin,
  Sansku

  VastaaPoista
 56. Rakas Joulupukki,

  kuten varmasti tiedätkin, en oikeastaan jouluna tarvitse muita lahjoja kuin kirjoja ja ehkä suklaata ollakseni täysin tyytyväinen. Joululahjakirjoina ihania ovat paksut tiiliskivet mutta myös harraste- ja tietokirjat, joita voi alkaa selailla heti aattoyönä kuusen alla. Tänä jouluna toivoisin saavani Pipsa Hurmerinnan ruokakirjan, Pipsan keittiössä.

  Joulunodotusterveisin,

  Liisa

  P.S. Viethän myös lempibloggaajalleni Katjalle kosolti joulumieltä, lunta ja tähtien valoa sekä kirjaisia lahjoja. Sekä yhden arvan synttäriarvontaa varten.

  VastaaPoista
 57. Onnea Lumiomenalle! Maistuvat hyvältä nuo marmeladisi <3.

  Joulupukki hyvä,

  kuten tiedät, en ole ollut tänäkään vuonna kiltti, vaikka taas olen kovasti yrittänyt. Uskon, ettei minun tarvitse tunnustaa tässä syntejäni, sillä Sinullahan on ne jo listassasi, jonka pikku apulaisesi ovat vuoden mittaan keränneet. Toivon, että hyvien tekojen lista on kuitenkin pahoja pidempi ja jään edes plussalle. Uskothan, kun kerron, että luulen oppineeni useimmista kolttosistani jotakin tärkeää.

  Koska tiedän, että elämä voi olla hyvinkin raadollista ja hyvä ei aina johda hyvään, toivon Sinulta kirjaa, jossa asiaa hienolla tavalla sivutaan. Luin sen kirjastolainana, mutta se kuuluu omaan hyllyyni: Gaute Heivollin Etten palaisi tuhkaksi. Haluan lukea sen sitä paitsi uudestaan.

  Jos se on jo Korvatunturilta loppunut, koska kaikki kiltit lapset saavat pakettinsa ennen minua, tuo minulle joku sopiva yllätyskirja.

  Elämä jatkuu, niin Sinunkin yli 300-vuotinen taipaleesi. Kaikkea hyvää, Koukkuselkä!
  Paula

  VastaaPoista
 58. Ja osallistun kahdella. Linkki on blogissani. :-)

  VastaaPoista
 59. ONNEA Katja ja pitkää ikää Lumiomenalle! Kahdella arvalla mukana. :)

  Kiva Joulupukki, en oikein millään keksi vain yhtä kirjaa joululahjaksi, joten tuo lahjakortti kirjakauppaan on oikein hyvä toivomuskohteeni. Ehkäpä tietokirjamaisia kirjoja sillä ostaisin. Olen ollut aika kiltti ja ahkerakin tyttö. :)

  VastaaPoista
 60. Onnea!!! Kiitos marmeladeista. Kirjaksi toivoisin joulupukilta tietokirjaa, ehkä liittyen käsitöihin tai puutarhaan, tarkasti en osaa nyt sanoa mikä kirja olisi. Osallistun arvontaan yhdellä arvalla.

  VastaaPoista
 61. Onnea blogille! :D

  Parahin Joulupukki,

  Toivottavasti Te ja perheenne tonttuineen kaikkineen voitte hyvin. Mikäli siitä ei ole kohtuuttoman suurta vaivaa ja sää sallii porojenne juosta tännekin, minä ja kirjahyllyni ilahtuisimme suuresti Guy Delislen sarjakuva-albumista Merkintöjä Jerusalemista. Älkää kuitenkaan ottako turhia riskejä sen vuoksi vaan valitkaa turvallisempi reitti mikäli sää on kovin myrskyinen tai reki ei luista lumettomilla teillä. Turvallisuus ennen kaikkea!

  VastaaPoista
 62. Rakas joulupukki,

  en yleensä saa juurikaan kirjalahjoja, koska luen melko paljon, eikä kukaan siis uskalla lahjoa minua kirjalla siinä pelossa, että olen kirjan jo mahdollisesti lukenut. Jos kuitenkin kävisi niin mukavasti, että kirjalahjan saisin, toivoisin sen olevan Monika Fagerholmin Lola ylösalaisin.

  --

  Kiitos Katjalla ihastuttavasta blogista. Tänne on aina ilo tulla.

  VastaaPoista
 63. Paljon onnea! Olen mukana kahdella arvalla =)

  Rakas joulupukki,
  Mitäs sinne korvatunturille kuuluu? Toivottavasti ei ole liian kiireistä, koska en haluaisi stressata teitä enää lisää nöyrällä toiveellani. Olen mielestäni ollut kiltisti koko vuoden ja palkinnoksi siitä haluaisin vain yhden kirjan. Olen toivonut sitä jo teiltä useamman vuoden, mutta ehkä kirjeeni ovat aina hukkuneet postissa... Ken tietää lumimyrskythän ovat voineet myös sekoittaa täysin porojenne navigaattorit ja lahjani on sitä kautta eksynyt jonnekin kauas. Pyytäisin taas (siis jos siitä ei ole vaivaa) Charles Dickensin Saiturin joulua. Olisin hyvin kiitollinen tästä lahjasta ja lupaisin pitää siitä oikein hyvää huolta.
  Rakkain terveisin
  Heidi (suuri ihailijasi)

  VastaaPoista
 64. Rakas joulupukki,

  Tiedän, että olen tänään ollut varsinainen kiukuttelija ja tontut ovat varmaan jo raportoineet. Jos et kuitenkaan tuo minulle ainoastaan tai pelkästään risuja, toivoisin Ulla-Lena Lundbergin Jäätä. Minulla on sellainen hupsu ajatus, että joulun aikaan saan lahjaksi myös aikaa lukea ihan oikeasti jotain. Ja lukisin mielelläni tämän.

  Ps. Tuo myös Katjalle jotain kivaa, sillä hänen bloginsa on ihan mahtava. Onnea siitä!

  VastaaPoista
 65. Onnea neljästä vuodesta, hieno saavutus hienolle blogille! :) Osallistuisin yhdellä arvalla.

  --

  Rakas joulupukki,

  olen ollut tänä vuonna ehkä hieman tuhma toisinaan - kiukutellut poikaystävälle ja kämppikselle, sotkenut huoneen ja jupissut vähän liikaa ikäviä sanoja itsekseni. Tästä kaikesta huolimatta olen kuitenkin toivottavasti saanut aikaan myös mukavia asioita, ja toivon, että en ehkä niiden ansiosta olisi tuhmien listalla ainakaan ihan täysin. Olen saanut sekä itseni että muita hymyilemään edes aina silloin tällöin, ja koska hymyt ovat aika tärkeä asia elämässä, toivoisin saavani lahjaksi jotain mukavaa ja piristävää. Ehkä sellaista, jonka avulla voisin saada toistenkin kasvoille hymyjä?

  On ihan kauheasti kirjoja, jotka voisivat täyttää hymykriteerit. Tällä kertaa kuitenkin taidan kallistua runouden puoleen ja mietin, olisiko Göran Sonnevin Valtameri sopiva valinta. Jokin siinä kokoelmassa kiehtoo kerta toisensa jälkeen. En vain tiedä, saanko sitä silti ikinä luettua jos se ei omaan hyllyyn päädy. Haluaisin lukea sen hitaasti, rauhassa ja nautiskellen murehtimatta kirjaston palautuspäivistä.

  Pelkkä ajatuskin kyseisen kirjan selailusta kutkuttaa. Minut Valtameri saattaisi saada edes hitusen onnellisemmaksi, ja osaisinpa samalla ehkä olla kanssaeläjillekin mukavampi (tai voisin edes lukea anteeksipyynnöksi ääneen kauniita runosäkeitä silloin kun en ole niin kiltti).

  Toi joulu sitten tullessaan hiiliä taikka kirjoja, toivottavasti maa olisi vitivalkoinen lumesta. Niin pukinkin olisi helpompi matkustaa!

  Terveisin
  kirjahaaveisiin uponnut Olga

  VastaaPoista
 66. En nyt osallistu arvontaan, mutta haluan silti onnitella nelivuotiasta syntymäpäivänä! Onnea! :-D

  VastaaPoista
 67. Rakas joulupukki,

  Kiitos jo niistä monista kirjalahjoista joita olet antanut tonttujesi pakata tänne meidän perheeseen tulevaksi. Jaa, että mistäkö tiedän; no siitä että minulla on laserkatse-niinkuin viisivuotias poikani sanoo. Äidin silmät näkevät kaikkialle;-)

  Kuten tiedä, olen jo itselleni "tilannut" ne pari teosta mitkä toivoinkin joten tällä kertaa, mikäli sattuisin Katjan arvonnassa voittamaan, liittäisin lahjasäkkiisi kirjalahjan muille perheenjäsenille. Se voisi olla Ilkka Remeksen "ylösnousemus" miehelleni tulevaksi tai isommille pojille yhteiseksi Havukaisen ja Toivosen " Tatu ja Patu pihalla". Ja perheen Vauvalle, oma " Vauvan vaaka"-kirja; Hannele Huovilta, tietenkin ;-).

  Koska Katjalla on näin ihana synttäriarvonta, en osaa päättää minkä kirjoista eniten haluaisin. Annan arpaonnelle mahdollisuuden!

  Kiitos ja kumarrus, kahdella arvalla mukana; blogiin tulee linkitys ja Katjalle vielä isot onnittelut kauniista neljävuotiaasta!

  Terveisin, Jaana.


  VastaaPoista
 68. Onneksi olkoon nelivuotiaalle, jota pidän vähän niin kuin isosiskonani. :) Juttujasi on aina yhtä mukava lukea, ja ihastelen kuviasi yhtä paljon kuin paneutunutta tyyliäsi. Osallistun kahdella, tietysti!

  <3!

  Ja kirje:

  Rakas joulupukki.

  Tänä jouluna minulla saattaa olla niin kiire, etten ehkä ehdi syventyä mihinkään kovin tosissani, mutta senpä takia toivonkin kirjaa, jossa on vähässä sivumäärässä paljon tai jopa kaikki. Kunpa paketissani siis olisi Esko Valtaojan Kaiken käsikirja! Olen kyllä yrittänyt olla niin kiltti, että voisin sen saada.

  Pusut pukillekin. On vähän hoppu, mutta nähdään jouluna. :)

  M

  VastaaPoista
 69. Onnittelut 4-vuotiaalle blogille. Joulupukki on kiertänyt tämän paikan jo monta vuotta, unohtanut ehkä tai ajatellut, että ei se enää tarvitse mitään tätä maallista tavaraa.
  Mutta toiveissa on kuitenkin saada Aki Ollikaisen: Nälkävuosi kirja. Jos pukki ei tätä tuo niin ostoslistalle päätyy samoin kuin Ulla-Lena Lundbergin: Jää ja Gaute Heivollin: Etten palaisi tuhkaksi.
  Arvonnassa mukana kahdella arvalla.

  VastaaPoista
 70. Onnittelut 4-vuotiaalle! Olen seurannut blogiasi jo pitkään ja saanut sitä kautta roppakaupalla kiinnostavia lukuvinkkejä. Osallistun arvontaan yhdellä arvalla ja olen siis Lumiomenan Facebook-tykkääjä. :)


  Hyvä Joulupukki,

  Toivoisin joululahjaksi L.M.Montgomeryn uusinta suomennosta Perinnönjakajat. Haluaisin kerätä kaikki Montgomeryn teokset omaan hyllyyni ja uskon, että Perinnönjakajat olisi juuri sopiva kirja luettavaksi joulun pyhinä, suklaan kera totta kai! :)

  t. Tuija

  VastaaPoista
 71. Onnea 4-vuotiaalle♥

  Rakas Joulupukki♥ En tarvitse enää mitään tavaroita. Minulla on kaapit täynnä kamaa. haluan alkaa jakaa niitä pois. Tyhjentää kaappini ja mieleni. Täyttää sydämeni.
  Tuo kansi "lumiprinsessa" kirjassa viehättää minua. Uskon, että tuo tarina koskettaa ja kirjan kuvat pysähdyttävät. niin uskon, kun katson kansikuvaa. sen kirjan voisin haluta.

  VastaaPoista
 72. Onnea hienolle blogille! Olen käynyt seuraamassa sitä ensin täällä ja sitten myös facebookin kautta. Osallistun yhdellä arvalla.

  Rakas joulupukki,

  Toivon joululahjaksi Alice Hoffmanin Punaista puutarhaa, josta olen lukenut kiinnostavia blogijuttuja.

  Päivi

  VastaaPoista
 73. Paljon, paljon onnea nelivuotiaalle suosikilleni! Sekä blogille että sen emännälle. <3 Arvontaasi osallistuisin mieluusti kahdella arvalla. :) Joulupukillekin kirjoitin, näin:

  Heippa vanha valkoparta!

  Olet varmaan huomannutkin, miten kiltti ja kiva olen tänä vuonna ollut? Viime joulun vietin ahkerasti pieniä tonttuja hoitaen, joten tänä vuonna saan vuorostani lepäillä ja rauhoittua kotosalla. Jotta joulunviettoni olisi mahdollisimman rattoisaa, toivoisin sinulta muutamaa pikkuista lahjaa: haluaisin lasiini jotain hyvää punaviiniä, käteeni J.K. Rowlingin uutuuskirjan Paikka vapaana, sekä seurakseni Colin Firthin. Tiedän miten mahdottoman etevä olet (osaathan esimerkiksi kulkea sujuvasti savupiipuista) joten uskon ettei vaatimaton lahjatoiveeni ole sinulle homma eikä mikään.

  Tsemppiä sinne Korvatunturin joulutohinoihin! Muista välillä ottaa vähän aikaa itsellesikin vaikkapa Suurta tonttukirjaa lukien, ettei iske uupumus ennen aattoa!

  Pus! <3

  VastaaPoista
 74. Onnittelut neljästä vuodesta! Itse vasta aloittelen... On hienoa lukea teitä jo pidempään toimineita "esikuvia", inspiroivaa!

  Rakas joulupukki,
  tiedäthän kuinka paljon rakastan kirjoja. Jos tänä vuonna kuusen alta sattuisi löytymään kirjapaketti niin mielellään löytäisin sieltä Riikka Ala-Harjan Maihinnousun tai Tuomas Kyrön Mielensäpahoittajan. Ripustan kuuseen piparkakkuja ja tikkunekkuja sinua varten.
  p.s. toivottavasti huomasit, kuinka kannoin tänään itselleni tarpeetonta tavaraa lahjoitukseen, eli hyvään tarkoitukseen :)

  Kynttilän valossa kirjoitti Piiuska

  VastaaPoista
 75. Rakas joulupukkini
  tänä vuonna pääsen yllättämään kauan odotettua miniää! Hänellä on pikaisen vaikea toive: Häntä pääsisin hurjasti ilahduttamaan jos löytäisin jostakin David Eddingsin kirjat:Karandan paholaisherra , Darshivan velhotar tai Kellin näkijätär. Minä niin haluaisin loistaa! Autathan minua?
  Aina kilttinä ollut Bikke
  PS: Me taas lauletaan sulle

  2 mukana

  VastaaPoista
 76. Onnittelut huikean hienolle blogille ja sen emännälle!

  En tällä kertaa osallistu arvontaan, sillä vaikka kuinka kirjoja haluaisinkin hyllyt täyteen, lienee joulupukkikin sitä mieltä, että jo olemassa olevat lukemattomat pitäisi lukea ensin. Lukuaikaa jos olisi jaossa, niin sitä mielelläni ottaisin.

  VastaaPoista
 77. Hyvä että muistutit vielä tästä. En ekan kerran tätä lukiessa keksinyt mikä kirja se voisi olla, mutta nyt tajusin saman tien. Paljon onnea nelivuotiaalle ja ihanalle blogillesi. En voi kuin ihmetellä miten omistautuneesti olet tätä ylläpitänyt (ainakin siltä se näyttää minun silmiini) ja mikä valtava kirjallisen tiedon määrä täällä blogin uumenissa onkaan! Kilpailuun osallistun kahdella arvalla, linkitin fb:hen ja tässä kirje joulupukille:

  "Rakas joulupukki!

  Koko elämäni ajan olen toivonut joululahjaksi kahta asiaa, joka vuonna. Hyvää kirjaa ja hyvää suklaata. Hyvän määritelmä on molempien kohdalla vuosien saatossa muuttunut, mutta edelleen toive on validi. Tänä jouluna hyvä kirja olisi sellainen jota heti paperista esiin kääriessä alkaisin malttamattomasti näpelöidä, ja vilkuilla salaa joulunviettoväkeä, josko sitä jo kehtaisi vetäytyä jonnekin lukemaan. Tänä jouluna tällainen kirja olisi Kani nimeltä Jumala. Tai luulen niin, koska luin Lumiomenan blogista siitä esittelyn, ja se upposi kuin kuuma veitsi kaakaovoihin. Kirja vaikuttaa juuri sellaiselta, joka sopii tähän elämäni hetkeen ja jossa on sen verran henkilökohtaista, että siihen voi samaistua ja sen verran vierasta, että siitä voi lumoutua. Joten tuo, Joulupukki-kiltti, minulle Sarah Winmanin kirja Kani nimeltä Jumala. Ja sen kaveriksi joko belgialaisia käsintehtyjä konvehteja tai raakasuklaata. Kiitos."

  VastaaPoista
 78. Rakas joulupukki,

  olen tänään juossut etsimässä tyttärelleni sitä ainoaa joululahjaa, jonka tyttäreni on toivonut. Olen juossut kolmessa eri kaupungissa, ja olkoonkin, että ne kaupungit ovat toistensa vieressä ja kuljen päivittäin niiden kaikkien läpi, olen ansainnut itsellenikin jo pelkästään tämän päivän perusteella ainakin yhden joululahjan ja koska pidän kaikkein eniten (noh, parin muun jutun jälkeen) kirjoista ja lukemisesta, niin haluaisin kaikkein eniten joululahjaksi tämän vuoden Finlandia-voittajan. Tiedän, tämä ei millään muotoa yllättänyt sinua, mr. Joulupukki, koska toivon sitä samaa joka vuosi. Kunhan vain halusin vuodattaa päivät narinat ulos...

  Anyway, jos tuo kirjakin sattuu olemaan loppu kaupoista, niin mulle kelpaa myös esim. Lumiomena-blogin lahjakortti kirjakauppaan. Lupaan ja vannon käyttää sen hyvin.

  t. Mari a.

  Ja niin, onnea!

  VastaaPoista
 79. Katja, suuren suuret onnittelut kauniille ja oivaltavalle blogillesi sekä sinulle!

  Joulupukki, minusta olisi kauhean hauskaa saada Fiona Wattin "365 hauskaa askartelua paerista ja pahvista" joululomapäivien ratoksi lasten kanssa. Sen kanssa olisi varmasti mukavaa! Toisaalta - rakastaisin valokuvakirjaa, kuten Faces of Africa. Jos sitä ei satu löytymään, myös The Selby is in your place voisi olla kiinnostava.
  Kiitos kaunis ja terveisiä Korvatunturille!

  VastaaPoista
 80. Onnea ihanalle Lumiomenalle!

  Melkein meinasi unohtua tämä, pää on täynnä kaikkea muuta kuin kirjallisia ajatuksia...

  "Rakas Joulupukki,

  Olen tänä vuonna toivonut yhden (1) kirjan joululahjaksi äidiltä, sillä haluan pysyä kohtuudessa kirjahyllyjen rajallisen ja lukuajan vielä rajallisemman tilan vuoksi. Sinulta sen sijaan toivoisin, että muistaisit mahdollisimman montaa, pientä ja suurta lukijaa joko hartaasti toivotuilla tai yllätyksiä tuovilla kirjalahjoilla. Lukuharrastus on harrastuksista jaloin ja lukutaito taidoista tärkeimpiä!

  t. Suketus"

  (Onnea vielä kerran! Yhdellä arvalla mukana.)

  VastaaPoista
 81. Lämmin kiitos kaikille arvontaan osallistuneille. Suoritan arvonnan nyt illalla Random.org:in avustuksella ja julistan voittajat heti huomenna aamulla. Onnea jokaiselle!

  VastaaPoista