perjantai 17. kesäkuuta 2011

Benvenuto!


Vaikka Marianne Cedervallin Rakastan sinua kuolemaasi saakka katkaisi lukutyhjiöni heti alkuunsa, en nyt seuraavien päivien aikana ehdi lukea kuin lapsilleni ja kenties yöunille mennessäni. Olemme nimittäin saamassa odotettuja vieraita, joihin tutustuimme kaupungissa, jossa asuntomme sijaitsi Via Paradisolla, jossa fransiskaanimunkit ja rastapäät kohtasivat kaariholvien kattamilla kaduilla, jossa söin elämäni parasta risottoa ja kummallisinta tiramisua, ja jossa ostamani naistenlehden sivuilla esiteltiin sauvakävelyä asiaankuuluvasti suomalaisena muotilajina. Kaupungista, jossa meillä oli viranomaisten leimaama lupa ajaa autolla vanhassa keskustassa.

Tänään meillä on olohuoneessa uusi matto (koska kolmevuotiaallekin sattuu vahinkoja), jääkaapissa mango-juustokakkua ja myöhemmin valmistan kesäsalaattia. Kohta tuoksuvat basilika, mansikat ja sitruunaöljy. Pihalla pioneissa on suuret nuput ja siperian- ja tuliunikot sekä juhannusruusu kukkivat. Kaiken kukkuraksi lapset haluavat esittää vieraillemme hurjan hevisaurustanssin.

Nyt en siis enää muuta toivotakaan kuin hyvää viikonloppua teille kaikille! Palaan vieraiden lähdettyä kerran kera kotimaisen kirjan.

15 kommenttia:

 1. Tanti felici momenti con gli amici italiani!

  VastaaPoista
 2. Lissu: Grazie e buon fine settimana a te! :)

  Maria: Kiitos, sitä samaa sinulle. Aurinkoa, tuulta, valoisia kesäöitä!

  VastaaPoista
 3. Hauskaa viikonloppua siis, ja herkullista! Mangojuustokakkua ei olisi tarvinnut mainita, nimittäin se kuulostaa siltä, että voisin ihan yksin hotkia kokonaisen keikin. Onneksi ei tänään ole aikaa vääntää semmoista!

  VastaaPoista
 4. Oi, mitä ihania muistoja teillä on Italiasta! Ja millä kadulla olette asuneet. Mukavaa aikaa vieraidenne kanssa.

  VastaaPoista
 5. Onneksi Lissu oli kääntänyt lauseen jo valmiiksi. Asuitteko Bolognassa? Meidän kaverit lentää sinne huomenna ja lähtevät sieltä viikoksi pyöräilemään, tekis mieli mukaan.

  VastaaPoista
 6. Mukavia hetkiä bolognalaisten vieraiden kanssa! Ja mukavia ovat myös muistonne sieltä:)

  VastaaPoista
 7. Helmi-Maaria Pisara: Kiitos. :) Säästän sinulle virtuaalisen palan kakkua. Minä koetan tänään ahkeroida kotihommien parissa, vaikka pitäisi keskittyä väitöskirjaan. Tekstin sijaan saan aikaan salaattia, silettyjä petivaatteita sekä kukkien kastelua.

  Jonna: Muistot ovat ihania. Minä itse asiassa asuin koko ajan Suomessa, mutta "vierailin" Bolognassa tiheään ja vietin siellä pitkiäkin aikoja kerrallaan. Siksi Via Paradison asunto tuntui kodilta ja elämä oli hauskasti turistin ja asukkaan välimuotoista.

  Allu: Kiitämme siis Lissua. :) Mieheni oli töissä Bolognassa 2003-2005, hieno ja omaleimainen kaupunki. Tai kaikki italialaiset kaupungit varmasti ovat, mutta Bolognassa on paljon sellaista, mitä muualla ei ole ja silti turistilaumat puuttuvat. Ystävillänne on varmasti ihana matka pyöräillessä Emilia-Romagnassa.

  Yaelian: Kiitos. Nämä vieraamme ovat myös oikeita maailmankansalaisia (mies on amerikkalainen, nainen italialainen, ovat asuneet molempien kotimaissa, Saksassa ja tulevaisuudessa ehkä Skandinaviassa).

  Kesäistä viikonloppua teille jokaiselle!

  VastaaPoista
 8. Kaunis, kaunis postaus: hurmaavia kuvia, ihania muistoja, iloista vieraiden odotusta... Suloista viikonloppua!

  VastaaPoista
 9. Mulla on ihan sama ongelma kuin sulla. Pitäisi tehdä töitä, mutta kaikki muu on tällä hetkellä kiinnostavampaa....

  Nautinnollista ja ihanaa viikonloppua italialais-amerikkalaisten vieraiden kanssa!

  VastaaPoista
 10. Mukavaa viikonloppua kera vieraiden ja herkkujen!

  Minäkin lähdin koneelta ja palaan kirjoihin vasta ensi viikolla. Nyt tuntuu juuri siltä...viikonlopulta.

  VastaaPoista
 11. Leppoisaa viikonloppua Sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
 12. Ihanaa viikonloppua teille! Ystäviä ja hyvää ruokaa, mikäs sen parempi yhdistelmä.

  VastaaPoista
 13. Ei minulla muuta kuin että: Katja, olet i-ha-na!

  Täällä blogissasi tulee aina hyvä mieli. Hurmaavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 14. Maria: Kiitos. Vieraat ovat nyt jatkaneet matkaansa toisten suomalaisten tuttaviensa luo. Oli kyllä ihanaa ja samalla niin muistojentäyteistä. :)

  Anna Elina: Miten se aina joskus meneekin noin? Sinulle voin sanoa (ja muutkin mahdollisesti huomaavat ;-)), että minulla on monista syistä ollut motivaatio hivenen hukassa, mutta hampaat irvessä ja uudesta urasta haaveillen. ;)

  Ja kiitos, viikonloppu on ollut tosi mukava ja ihana, silti hivenen haikea.

  Leena: Kiitos. On ihana valmistaa herkkuja silloin, kun tulee odotettuja vieraita. Ja voi sitä keskustelun määrää, kun kauan odotettuja ihmisiä näkee vuosien jälkeen!

  Toivottavasti sinulla on ollut ihana viikonloppu.

  Mie ite: Kiitos. Aika leppoisaa oli ja tänään ollaankin vain oman perheen kesken.

  Kirjailijatar: Yhdistelmä on tosiaan mitä mainioin. Kesäyö ei ollut italialais-amerikkalaisen ystäväpariskuntamme "harmiksi" ihan niin valoisa kuin olimme odottaneet: satoi, mutta mitäpä siitä. :)

  Linnea: Itse olet! <3 Ja samat sanat sinun blogistasi.

  VastaaPoista