maanantai 1. tammikuuta 2018

2018: Itsehaaste, hyllynlämmittäjiä ja muutaOnnellista alkanutta vuotta! Olkoot se kaikille hyvä ja kirjoja täysi.

Lumiomenassa starttaa periaatteessa jo kymmenes blogivuosi, tosin kymmenvuotissynttäreitä juhlitaan vasta marraskuun lopulla.

Ja kaikki Lumiomppua pitempään seuranneet voivat nauraa minulle nyt: seuraa nimittäin innokkaita aikeita osallistua haasteisiin. Minä olin joskus hyvä innostumaan haasteista ja osallistumaan niihin (kuten vaikkapa Totally Britishiin), sittemmin olin hyvä innostumaan, mutta huono osallistumaan, unohdin jopa itse itselleni asettamani haasteet. Ja nyt, kas kummaa näin uuden vuoden kynnyksellä, uskon vahvasti osallistuvani ainakin Helmet-lukuhaasteeseen. Ehkä innostun ja jaksan vielä klassikkohaasteetkin… Tammikuun loppu, jolloin on vuoden ensimmäisen klassikkohaasteen vuoro, tulee toisaalta niin pian. En olekaan vielä ilmoittautunut mukaan.


Hyllynlämmittäjä-haasteMutta ainakin yksi haaste ja yksi projekti ovat luvassa, ensin mainitun saan ehkä yhdistettyä ainakin osin myös Helmet-lukuhaasteeseen. Se on viime vuodelta tuttu Hyllynlämmittäjä-haaste, joka lanseerattiin kovasti fanittamassani Sivumennen-podcastissa. Viime vuonna keksin koko haasteen vasta juhannuksena, vaikka olin kuunnellut Sivumenneniä jo ainakin vuoden alusta saakka. Koska päätin hypätä haasteeseen mukaan keskikesällä, ajattelin että kuuden kirjan lukeminen riittää. Menin näin samaa tahtia kuin haaste, yksi hyllynlämmittäjäkirja kuukautta kohti. Aika hyvin pysyinkin mukana, koska ehdin lukea viisi kokonaista ja kaksi puolikasta haastekirjaa.

Nyt vuonna 2018 koetan olla mukana täydellä tusinalla. Jos saan alla olevat kirjat luettua, olen enemmän kuin iloinen. Ja jos en saa, niin sitten olen lukenut jotain muuta. Otan mukaan yhden viimevuotisella listallani olleen, muut ovat itselleni uusia, vaikka joukossa on yksi jo puoliksi luettu kirja. Jos haasteen voimin saisin luettua sen loppuun.

Lumiomenan hyllynlämmittäjät 2018 ovat

Jacques Bonnet: Kirjaston henget. Varmaan tosi suloinen. Välipalakirjaksi.

Veikko Huovinen: Havukka-ahon ajattelija. Yhden ystävän kanssa oli hiljattain puhetta Huovisesta. En muista, olenko lukenut tätä vaiko en. No, tänä vuonna se selvinnee.

Doris Lessing: Hyviin naimisiin. Martha Questin tarinan lukemista pitäisi jatkaa.

Alice Munro: Kallis elämä. Jostain syystä Munro on ollut minulle aina vähän vieras, vaikka olen toki häntä lukenut. Tämän sain joululahjaksi muutama vuosi sitten. Haluan olla Munro-ihminen.

Iris Murdoch: Hiekkalinna. Ostin kirjan kesällä 2013 ja romaani pääsi mukaan Hyllynlämmittäjä-haasteeseen jo viime kesänä. Nyt kyllä!

Antti Nylén: Tunnustuskirja. Esseitä. Nylén on jo kauan kiinnostanut.

Maggie O’Farrell: This must be the place. Kirja, jonka ostin Irlannista kesällä 2016. O’Farrell on kolmen lukemani kirjan perusteella sellainen kirjailija, jonka tuotanto uppoaa minuun erinomaisesti. O’Farrellin uusimmasta aion muuten pian blogata, koin kirjan hyvin henkilökohtaisesti. Tämä paikkakirja pitää myös lukea.

Jayne Anne Phillips: Äidin aika. Taitavan kirjailijan romaani on jostain syystä jäänyt lukematta (kuten toki kaikki tässä haasteessa).

Lionel Shriver: Syntymäpäivän jälkeen. Kirja on ollut hyllyssäni lukematta jo kuutisen vuotta, jotkut ovat kehuneet Shriverin parhaimmaksi.

Hannele Mikaela Taivassalo: In transit. Aloitin lukea tätä vuosi sitten ja olin hyvin innoissani, mutta jotain tapahtui. Tänä vuonna uusi yritys.

Hanna Tuuri: Vihreän saaren puutarhoissa. Irlanti, tarvitseeko muuta sanoa? Olen pitänyt kaikista lukemistani Tuurin kirjoista.

Evelyn Waugh: Mennyt maailma. Tätä klassikkoa olen aloittanut jo kahdesti. Josko nyt kolmas kerta toden sanoisi jne.BlogivieraissaJa sitten toinen haaste tai projekti, johon en haasta muita kuin itseni. Osallistua toki saa! Monet Lumiomenaa alusta saakka lukeneet muistavat varmasti, miten blogipolkuni on poukkoillut eri aiheiden parissa ja kuinka olen potenut suoranaisia blogikriisejäkin. Nyt kuitenkin usein kaipaan tuota fiilistelevää aikaa blogissani, mutta olen kirjojen kanssa niin mukavuusalueellani, etten ole enää välittänyt kirjoittaa juuri muusta (kuin satunnaisesti matkoista). Kirjabloggaajana aion pysyäkin. Mutta nyt tänä vuonna irrottelen (hahaa): Blogirajojen venyttely, suorastaan käynti vieraissa!


Räpistelevää lennokkuutta: Aion omistaa yhden bloggauksen kuukaudessa jollekin ihan muulle kuin kirjoille tai matkoille. Otan mieluusti aihe-ehdotuksia vastaan. Haluatteko kurkistaa vaatekaappiini? Tietää jotain perjantaileipomuksistani? Olisiko kiinnostavaa tietää, miten tämä Katja täällä kuntoilee? Olisiko Lumiomenasta puutarhablogiksi (ei olisi, mutta rikkaruohoista saisi varmasti postauksen aikaiseksi)? Kirjoittaisinko kustannustoimittajan työpäivästä? Sukuni historiasta? Osaomasta koirasta? Kamerasta? Kotitöiden jakamisesta? Kouluikäisten lasten vanhemmuudesta? Elämäni suurimmista ärsytyksen aiheista? Musiikista? Tekisinkö videobloggauksen Youtubeen? Millainen olisi kysymyksiä ja vastauksia -postaus? Kirjoittaisinko jostain sellaisesta, jota en vielä itsekään tiedä? 

Ehdottakaa aihetta tälle blogirajojen venyttelylle, joka kestää vain vuoden 2018. Mistä minun pitäisi kirjoittaa – tai mikä näitä rajoja nyt venyttäisi?

Onko teillä muilla tapana haastaa itsenne uuden vuoden alkaessa? Tehdä uudenvuodenlupauksia tai muita suunnitelmia? Pitää ne? Vaiko unohtaa?

49 kommenttia:

 1. Minä olen kyllä kanssasi ihan samaa maata haasteiden kanssa. Innostun, suunnittelen, haluan olla kaikessa mukana... ja sitten unohdan ne tyystin, tai jotain muuta tulee väliin. Esimerkiksi omat fiilikset vaihtuvat ja muuttavat lukusuunnitelmia hmps.

  Minäkin ajattelin joskus kirjoitella blogiini kerran kuukaudessa ihan muita juttuja kuin kirjajuttuja. Itseasiassa kirjoitin pari kolme tekstiä valmiiksi, mutta en koskaan julkaissut. Silloin ajattelin vinkata esim. Turun parhaista kahviloista! Ehkä sinä voisit vinkata Helsingin? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katri, noin se tosiaan haasteiden kanssa menee... Mutta onneksi nämä ovat leikkimielisiä, joten fiilikset ja lukusuunnitelmat voivat vaihtua ihan stressittä. :D

   Olisipa ihana, jos kirjoittaisit Turun kahviloista. Jonkunlainen kahvilajuttu voisi ollakin kiva - tosin Helsingin kahviloista en ehkä osaa juttua tehdä: en asu Helsingissä ja nyt kun työpaikkakin muutti viime vuonna paikkakuntaa, en käydä Helsingissä enää töissäkään. Mutta jonkinlainen lempikahvilat-juttu voisi olla sellainen, jonka laitan korvan taakse.

   Poista
 2. Äidin aika minulla on luettuna ja blogattuna, mutta meillä on yksi yhteinen hyllynlämmittäjä, ei ihan mitätön sellainen, tiiliskivi. Enkä tajua, miksi en ole siihen ryhtynyt, vaikka ihan suosikkikirjailija kyseessä.

  Minua kiinnostaa kirojen lisäksi aina puutarha, kokkaaminen ja luonto.

  Minä en tee yhtäkään lupausta, mutta itselläni on edessä elämäni suurin haaste ja yritän kiitää siihen tunturipöllönä!

  ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, arvaankin että mistä kirjasta on kyse. Tosiaan, huikea kirjailija!

   Luultavasti kaikkia mainitsemiasi aiheita tulee täällä tänä vuonna olemaan. :)

   Minäkään en tee uudenvuodenlupauksia, nämä ovat sellaisia suunnitelmia, jotka voivat muuttuakin, jos tarpeen. Sinulle kaikki ♥♥♥ tuohon elämäsi suurimpaan haasteeseen.

   ♥♥

   Poista
 3. Mahtava idea tuo sivuaskel johonkin yllättävään! Mua kiinnostaa ainakin päivä kustannustoimittajana -postaus ja perjantaileipomukset.

  Voisin ottaa jopa mallia, tai ainakin kirjoittaa jostakin muusta kuin kirjoista tai teatterista, sillä aikomukseni oli taannoin kirjoitella laajemmin kulttuurielämyksistä (muistaakseni olen kerran kirjoittanut tanssista ja kerran musiikista, leffoistakin aika vähän). Tunnustan kuitenkin olevani niin heikkona lukuhaasteisiin, että niissä riittänee kirjoittamista :) Tuo Hyllynlämmittäjä on hyvä haaste, siihen ainakin lähden mukaan. Mulla ois melkein kirjakasa valmiina, koska viime vuosi ei mennyt ihan putkeen sen osalta...

  Hyviä hetkiä vuodelle 2018!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljonvaloa, kiitos! Nuo molemmat aiheet ovat hyvinkin mahdollisia.

   Kiva, että alat toteuttaa Hyllynlämmittäjä-haastetta, se on hauska haaste. Ja olisipa kiva lukea laajempiakin pohdintoja kulttuurielämyksistä.

   Samoin, hyvää alkanutta vuotta!

   Poista
 4. Minä sorrun helposti lukuhaasteisiin, joihinkin tulee luetuksi ihan itsestään, jotkut jäävät vähän syrjäraiteille. Nyt esimerkiksi Yhdysvaltojen kirjallisuuden haaste houkuttelee oikein kovasti. Mutta tuo idea kirjoittaa kerran kuukaudessa muita juttuja on kiinnostava. Luen mieluusti kustannustoimittajan päivästä (tai parista!), ja sukuharrastajaa muidenkin suvut kiehtovat kummasti.

  Hyvää, antoisaa lukuvuotta 2018!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hurmaava kuva tuo punatulkkuotos, muuten!

   Poista
  2. En tiedä, mitä tapahtui, kirjoitin pitempään ja sitten laitoin omaan kommenttiini kommentin punatulkkukuvasta, ja simsalabim! vastaukseni hävisi. Taisin näpätä poista-nappulaa vahingossa.

   Sen sanoin, että sorrun kovasti helposti lukuhaasteisiin. Osaan tulee luetuksi ihan itsestään, osaan ei luettuja niin kovasti kerry. Nyt eniten houkuttaa Yhdysvaltoihin liittyvä haaste. Ja tuo on mainio idea, että kirjoitat jostain muusta aiheesta joka kuukausi. Luen mieluusti kustannustoimittajan päivästä (tai parista!). Ja sukuharrastajaa kiehtovat kummasti muidenkin sukutarinat. Ja valokuvausvinkitkin tulisivat tarpeeseen.

   Oikein hyvää, antoisaa lukuvuotta 2018!

   Poista
  3. Paula, joskus kommentit vaan katoavat. Kiva, että jaksoit kirjoittaa uudelleen.

   Ja oi, missä on Yhdysvaltoihin liittyvä haaste? En varmaan osallistu siihen, mutta kiinnostaisi kurkata sitä. Sukuasioista voisi ollakin kiinnostava kirjoittaa. Pitää miettiä vielä!

   Onnellista vuotta 2018 sinulle!

   Poista
 5. Hyvää uutta vuotta, Katja! <3

  Mielenkiintoisia kirjoja sinulla hyllynlämmittäjissä! Mennyt maailma on ihana, Huovista luin juuri eilen (ja hänestä puhuimme vähän eilen), mutta minäkään en ole varma, olenko lukenut Havukka-ahon ajattelijaa. Blogiaikana en ainakaan, mutta sitä ennen? - en muista. :D Munron ja Tuurin kirjat ovat <3, etenkin Munron kanssa olen ihan sulaa vahaa. Ja Murdoch on kiinnostava, Hiekkalinna on yksi niistä harvoista, jonka olen häneltä lukenut.

  Hyvä idea tuo kerran kuussa jotain muuta. Minua kiinnostelisivat koira-, perhe-elämä- (kotityöt ja etenkin teinit!) ja työaiheiset bloggaukset. Juttuja, joita Lumiomenassa ei taida olla juurikaan nähty. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sari, sitä samaa! ♥

   Juuri sinuun viittasin, kun kerroin jutelleeni Huovisesta ystävän kanssa. ♥ Olen lukenut jotain Huovista, mm. juuri iki-ihanan Kylän koirat, mutten tosiaan muista että olenko lukenut Havukka-ahon ajattelijaa. Ihana kuulla, että Munro on sinulle ♥ Toivon niin, että nyt pääsisin kunnolla sisään hänen tuotantoonsa. Kaksi novellikokoelmaa olen lukenut vuosia sitten. Murdoch kiinnostaa kovasti!

   Täytyy pohtia noita muita kuin kirja-aiheita. :)

   Poista
 6. Hauska idea! Minua kiinnostaisi kuulla kustannustoimittajan työpäivästä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna, tuo postausaihe taitaa kiinnostaa monia, joten pitänee kirjoittaa jotain. :)

   Poista
 7. Kivoja ideoita! Minustakin on tuntunut siltä, että voisin joskus kirjoittaa jostain muustakin, joka vaikka sivuaisi kirjoja. Yhden postauksen teinkin joulukuussa. Se kertoi kirjan inspiroimana tehdystä baletista, Pähkinänsärkijästä.

  Onnellista vuotta 2018!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katriina, Pähkinänsärkijä oli varmasti ihana baletti. Joskus on hauska kirjoittaa muistakin aiheista kuin kirjoista, vaikka juuri kirjat ja lukeminen ovat blogin keskiössä.

   Samoin, hyvää alkanutta vuotta!

   Poista
 8. Ihania ideoita ja ajatuksia ensi vuodelle, minua ainakin kiinnostaa kaikki mahdollinen itse bloggaajista myös kirjojen takana. :) Siitä saa jollain tapaa enemmän irti myös kirjapostauksiin, kun tuntee "tuntevansa" sen, kuka kirjoista kirjoittaa! :)

  Ja hyllynlämmittäjähaasteesta olen itsekin jo haaveillut tovin, nyt toki hieman hankalaa kun olen aina eri paikkakunnalla oman kirjahyllyni kanssa. Ehkä kesällä voisi syventyä näihin omiin kun palaan taas pidemmäksi hetkeksi Helsinkiin, Joensuussa hurmaa vain kirjaston jatkuva vierellä olo :D

  Ihanaa vuotta 2018 sinulle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laura, olen samaa mieltä: on hauska tietää asioita bloggaajasta tekstien ja kuvien takana. Ainakin sen verran kuin bloggaaja itsestään on halukas kertomaan. :)

   Joensuussa on hyvä kirjasto! (Kaupunki on minulle niin rakas, asuin siellä opiskeluvuodet ja ehdin olla siellä joitakin vuosia töissäkin valmistumisen jälkeen.)

   Onnellista alkanutta vuotta! ♥

   Poista
 9. Minä olen ihan hullu noiden haasteiden kanssa. Ilmoittauduin jo vaikka kuinka moneen ja todennäköisesti olen loppuvuodesta jo ihan ähkyssä niiden kanssa. Niin käy aina, vaikka kivaahan se on eikä niitä ole pakko ottaa niin tosissaan :)

  Noista ideoistasi minua kiinnostaisi kurkistus kustannustoimittajan työhön. Matkapostauksesi ovat niin kauniita, että pitää vain toivoa että matkustat tänäkin vuonna :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa, ihana olet! Nyt on niin monenlaisia ihania haasteita - tosin ainahan niitä on. ;)

   Pitää kirjoittaa ainakin töistä. Joitakin matkojakin toivon, mutta ihan heti sellaista ei ole näköpiirissä. Hmmm, ehkä menen matkamessuille. :D

   Poista
 10. Sukutarinoista olisi mielenkiintoista kuulla, samoin Q&A-postauskin olisi kiva. :) Hyllynlämmittäjä-haaste on kyllä hyvä idea, minunkin pitäisi lukea enemmän omasta hyllystä, mutta kirjaston kirjat vievät yleensä voiton...
  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pearl Clover, Q&A voisi olla kiva toteuttaa. Ja ah, kirjasto ♥ Minä koetan nyt oikeasti saada luettua nuo omat hyllynlämmittäjäni - ainakin osan niistä. :D

   Poista
 11. Hyvää uutta vuotta!

  Itse ajattelin aivan samaa, että tänä vuonna yritän irrotella hieman muutakin kuin kirjoja ja teatteria. Toki aina välillä on jotain muutakin tullut kirjoiteltua, mutta tuo vähintään yksi erilainen postaus kuukaudessa voisi olla tavoiteltava taso.

  Niin, ja leivontajutut kiinnostavat aina. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mannilainen, kiitos samoin.

   Joskus irroitteleminen tekee hyvää! Vähän kuin kävisi katsomassa, mitä blogiaitojen toisella puolella on.

   Leivontaa varmaan tulee jossain vaiheessa vuotta :)

   Poista
 12. Hyvää Uutta Vuotta 2018.
  Itse muistan Bonnetin Kirjaston henget siitä, että hänellä oli kummia teorioita Vioctor Hugon listoista. Havukka-Ahon ajattelijasta en pitänyt aivan niin paljon kuin kriitikot. Mennyt maailma sen sijaan kosketti.
  Olen itse asiassa koko vuoden lukenut hyllyn lämmittäjiä, ja ppikennut vain lahjakirjojen ja joiden herätteiden kanssa. Itsellä hyllyä ovat omista ostoksistani lämmittäneet pisimpään Doria Grayn muoto kuva sekä Morrisonin Paratiisi, jostain syystä en ole saanut niitä luettua. Doria Grayta olen aloittanutkin, ja luin Oscar Wilden yhden näytelmänkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokke, kiitos samoin.

   Ja ahaa, pitää tosiaan lukea tuo Kirjaston henget. Victor Hugoa en muuten ole koskaan lukenut.

   Dorian Gray upposi minuun erinomaisesti, jään siis odottamaan, mitä sinä pidät ko. romaanista.

   Poista
 13. Kiva postaus. Mukava kun mietit muiden aiheiden mukaan ottamista. Minua kiinnostaisi lukea kustannustoimittajan työstä, samoin matkat ovat takuuvarmoja kiinnostuksen kohteita. - Hyvää alkanutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anneli, kiitos. Ajattelin, että muut aiheet piristäisivät blogia ja minua itseänikin. Onnellista alkanutta vuotta!

   Poista
 14. Munro on ollut mulle vähän vaikea analysoitava. Kylmää ja etäistä ja silti niin nerokasta. Ei saa minusta Munro-ihmistä.

  Kivaa kirjavuotta ja intoa blogiharrastukseen :) !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marika, kiinnostavaa ja lohdullistakin kuulla. Vähän tuollainen kokemus minullakin on Munrosta, olen siis lukenut kaksi novellikokoelmaa. Saa nähdä, miten nyt käy!

   Kiitos ja hyvää alkanutta vuotta sinulle!

   Poista
 15. Hauskan kuuloisia irrotteluaiheita. Kiinnostaisi ainakin kustannustoimittajan työpäivä, ärsytyksen aiheet, musiikki, vaatekaappi ja leipomukset. :)

  Hyllynlämmittäjä-haaste houkuttelee minuakin tänä vuonna. Sinun listaltasi olen lukenut Syntymäpäivän jälkeen, joka on jos ei paras, niin ainakin omia suosikkejani Shriveriltä, sekä Menneen maailman, joka on maaginen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liisa, kiitos. Tuossa olisikin jo aiheita melkein puoleksi vuodeksi. :)

   Ihana kuulla, että pidät Mennyttä maailmaa maagisena. Olen tosiaan paristi aloitellut sitä, aina matkalla, mutta sitten aika ja unohdus ovat tulleet vastaan. Tällä kertaa pitää siis lukea kirjaa ihan kotona.

   Poista
 16. Ihanaa uutta vuotta! Minä en vielä uskalla lähteä hyllynlämmittäjiin, ellen sitten lähtisi puolikkaalla mukaan, kuusi kirjaa vuodessa ei kuulosta niin pahalta. Luen kiireiden ollessa päällä vaan niin vähän, etten halua pakottaa itseäni teoksiin, jotka ei ehkä silloin kiinnosta. Postausaiheista ainakin mielestäni hauskin olisi ärsytyksen aiheet! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirsi, samoin, mukavaa alkanutta vuotta! Kuusi kirjaa vuodessa olisi olla aika hyvä hyllynlämmittäjämäärä. Toisaalta mietin, ettei itseäni haittaa, jos moni jää lukematta. :)

   Poista
 17. Kivoja haasteita! Olen miettinyt itsekin hyllynlämmittäjä-haastetta, mutta en ole vielä ihan varma toteutanko sen sellaisenaan vai vähän eri tavalla. Täytyy pohtia. Tykkään suunnitella kirjallista uutta vuotta, ottaa osaa max. muutamaan haasteeseen ja asettaa itselleni muita kirjallisia tavoitteita. Eiväthän ne aina onnistu ja toteudu, mutta ei se haittaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laura, minustakin on kiva suunnitella kaikenlaista uuden vuoden alkaessa, mutten samoin ota stressiä siitä, jos suunniteltu ei toteudukaan. Harrastuksen kohdalla näin on hyvä ollakin. :)

   Poista
 18. Paljon onnea blogille! Minulla on itsellänikin tavallaan Hyllynlämmittäjä-haaste, tosin TBR-nimellä, jolla se joskus muinoin kulki. Lista on vain paisunut aloittamisesta, koska joka vuosi tupsahtelee uusia niteitä hyllyyn... :D Jospa tänä vuonna saisi sen urakan valmiiksi. Itselläni on joukossa englanninkielinen Anna Karenina, joka hieman hirvittää. On jäänyt sopivasti juuri sen kaksi kertaa kesken ja henkilöitä on niin runsaasti, että lukeminen on aina pakko aloittaa alusta.

  Minusta ideasi kokeilla jotain muutakin kuin kirjoja on hyvä. Miten olisi vaikka pari levyarvostelua? Muistelen vanhoista postauksistasi, että olet Tori Amosin fani. Miten olisi arvio Under the Pinkistä tai Boys for Pelestä? Niitä olisi hirveän mielenkiintoista lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anki, TBR-haaste on minullekin tuttu, mutta unohdin sen jossain vaiheessa, kuten minulle käy melkein kaikkien haasteiden ohella. :D Anna Karena on melkoinen järkäle, en ole sitä itsekään lukenut.

   Pitää miettiä tuota musiikkiasiaa. Kirjoitin joskus nimittäin jo niin paljon Tori Amosista (eri kirjoissa julkaistuja artikkeleita Katja Laitisen nimellä) ja tavallaan tyhjensin aihetta... Mutta toisaalta voisin miettiä joskus sitä, miten joku muusiikko on viehättänyt minua jo yli 20 vuoden ajan. Ehkä jotain siitä.

   Poista
 19. Katja, kusatnnustoimittajan työpäivästä ja ärsytyksen aiheista olisi ainakin hauska lukea.

  Noista hyllynlämmittäjistäsi olen lukenut Huovisen, Munron, Nylénin, Shriverin ja ehkä jonkin muuunkin. Vanhempia ennen blogiaikaa luettuja ei aina muista.

  Hyvää alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arrgh... kustannustoimittajan työpäivästä siis.

   Poista
  2. Marjatta, kustannustoimittajan työpäivä taitaa nousta monella aihesuosikiksi. Siitä jotain, siis!

   Sinä oletkin lukenut paljon näitä "minun" kirjojani. Kiinnostavaa.

   Samoin, onnellista alkanutta vuotta!

   Poista
 20. Minäkin innostun helposti haasteista, mutta pohdittuani niihin osallistumista hetken, totean yleensä, että en kuitenkaan ehtisi paneutua niihin tarpeeksi. Siihen osallistumiseni yleensä tyssää. Tuo sinun oma haasteesi kirjoittaa kerran kuussa jostain muusta kuin kirjoista, vaikuttaa kyllä kiinnostavalta - siis siltä, että tulen varmasti lukemaan noita kirjoituksiasia, mutta mietin myös osallistumista.

  Minua kiinnostaa ainakin työsi kustannustoimittajana, valokuvaus (lintukuva on upea!) ja elämäsi kahden "isomman" lapsen äitinä (miten eroaa pikkulapsiajasta?).

  Hyvää tätä vuotta Katja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kia, minulle käy kyllä usein ihan samoin. Suhtaudun haasteisiin aika rennosti: jos ei jaksa tai ehdi tai jos menettää kiinnostuksensa, niin sitten tulee jotain muuta. :)

   Kiitos aihekommenteista. Tuota vanhemmuutta voisin miettiä syksymmällä, kun esikoinen menee yläkouluun ja se tuntuu nyt ihan valtavalta asialta.

   Onnellista vuotta 2018 sinulle!

   Poista
 21. Minä en ole koskaan hypännyt mihinkään lukuhaasteeseen mukaan, olen lukemisissani niin oman tien kulkija :). Pari päivää sitten näin kuitenkin lukuhaasteen, joka oli mielenkiintoinen, melkein nappasi :) :
  https://kulttuurikollaasi.blogspot.fi/2018/01/elamyslukuhaaste-2018.html?showComment=1514886709881#c6447993336433918046
  Olen novellilukutaidoton -- siksi minusta ei koskaan tule Munro-ihmistä, enkä toivokaan sitä. Sain myös Kalliin elämän joululahjaksi kun Munro voitti Nobelin ja viime kesänä vein kirjan kiertoon, vein myös anopin kappaleen kirjaa kiertoon koska en päässyt kirjassa alkua pidemmälle (yritin kyllä). Ja Brideshead Revisited on yksi lempikirjoistani, suosittelen lämpimästi -- myös siitä tehty tv-sarja on klassikko, jossa ei ole kirjan dialogeja pätkitty lainkaan vaan ne käydään lävitse hyvin tunnollisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämän krestomatia, minäkään en ole oikeastaan haasteihminen, mutta otan nämä rennosti: jos ei lähde kulkemaan, niin sitten ei. :) Tuo Kulttuurikollaasin haaste on kiva.

   Mulla on myös vähän ongelmia novellien kanssa, mutta aion nyt koettaa Munroa. Ihana kuulla Menneestä maailmasta!

   Poista
 22. Blogirajojen venyttely, mahtava lanseeraus! Jään todella innolla seuraamaan. Eniten kiinnostaa kustannustoimittajan työpäivä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tessa, markkinointi siis toimii tällä saralla! :D Kustannustoimittajan työpäivä on aihe, josta moni lukisi mielellään.

   Poista
 23. Itsehaaste kuulostaa ihanalta! Lukisin mitä vaan, hauska päästä kurkkimaan kirjablogeissa muuhunkin kuin kirjoihin. Oma blogihaasteeni voisi tälle vuodelle olla surffailla enemmän muiden blogeissa, viime vuonna se jäi harmillisen vähälle.

  Oma hyllynlämmittäjäpinokin pitäisi koostaa. Sinun pinostasi minua kiinnostavat Mennyt maailma ja In Transit erityisesti, mutta yhtäkään en ole kyllä lukenut!

  VastaaPoista