tiistai 27. marraskuuta 2018

Täysi kymppi! Arvontaa! Uusi Insta-tili!
Lumiomena 10 vuotta! Päivä meinasi mennä minulta itseltäni ohi! No, ei ihmekään, koska kymmenvuotispäivä on periaatteellinen. Kirjoitin blogin alkusanat 27.11.2008, mutta enemmän tekstejä alkoi tulla 4.1.2009. Täten voisi viettää tällaista blogin synnytyksen kymmenvuotisjuhlaa ainakin pian alkavan joulukuun ajan.

Mutta: alku on syntymä ja Lumiompun syntymäpäivää vietetään tänään.

Kymmeneen vuoteen on mahtunut monenlaista: kirjoja ja lisää kirjoja, haaveilua ja fiilistelyä, alkuaikoina arkisia kuulumisia, harvakseltaan muita kulttuurijuttuja, ja aina valokuvia (kollaasin kuvat blogista vuosien varrelta). Matkoista ja retkistä olen kirjoittanut sen verran, että joku aika sitten laadin niille ihan oman tunnistepalluran tuonne sivupalkkiin (seuratkaa vain punarintaa!). Olen kirjoittanut satoja kirjajuttuja, ellen enemmänkin. Tämä olisi varmasti helppo laskea, mutta olen niin laiska, etten sitä tee. Näiden kymmenen vuoden aikana olen ollut mukana monissa blogitempauksissa, kuten erilaisissa haasteissa ja flashmobeissa, Kotimaiset kirjablogit -sivustoa perustamassa yhdessä muutaman muun silloisen blogiaktiivin kanssa (en ole enää sivuston taustalla, mutta linkitän sinne toki Lumiomena-juttuni ja innolla seuraan muiden linkityksiä) ja päässyt tapaamaan kirjailijoita (esim. Chris Cleavea). Olen pitänyt teemaviikkoja Keltaisista kirjoista huonoihin kirjoihin (löytyvät blogiarkistosta syksyltä 2012), kirjoittanut “kirjablogikirjan” yhdessä Hannan kanssa, sekä kirjeitä kirjailijoille ja kirjan hahmoille, pitänyt muutaman kirjamatsin (esim. jouluisista tyttökirjoista), laatinut erään suosikkikirjailijani tuotantoon liittyvän bingonkin. Luulen, että olen myös yksi ensimmäisistä (en tiedä, kuka oli ensimmäinen) bloggaajista Suomessa, jotka alkoivat ottaa itse kuvia lukemistaan kirjoista (ensimmäinen kirjakuvittamani postaus on päivätty 10.2.2011). Nythän moni tekee tätä ja esimerkiksi Instagram on täynnä hurmaavia kirjapainotteisia tilejä, joita aina vaan ihailen.

Kuvista pääsenkin Instragramiin. Aloitin Lumiomena-nimeä kantavan Insta-tilini jo kesällä 2012. Tili on ns. yksityinen, koska postailen sinne enemmän fiilis- kuin kirjakuvia, vaikka ilmoittelen kyllä tililläni aina uusista blogipostauksistakin. Hyväksyn seuraajia aika laajasti, mutta haluan jotenkin tunnistaa tuon tilini seuraajat. Tästä syystä päätin nyt Lumiomenan kymmenvuotiskekkereiden kunniaksi avata toisenkin Insta-tilin. Sinne – ta-daa – tulee pääasiassa vain kirjoja ja muuta kulttuuria. Ja se on kaikille avoin. Liittykää seuraajiksi! Jos seuraatte jo yksityistä tiliäni, niin liittykää silti, koska kirjakuvien määrä tulee (toivottavasti) lisääntymään. Ja sille yksyistilillekin voi lähettää seuraamispyyntöjä.

Klik: Lumiomena Reads (Instagram)

Ja muistakaa myös Lumiomenan Facebook: toinen klik!

Osin tämä uusi Insta-tili liittyy siihen, että kaipaan jotain muutosta bloggaukseeni. Rakastan kirjabloggaamista, joka on aina vaan suosikkiharrastukseni, mutta olen viimeisen vuoden aikana ollut hieman kyllästynyt koko juttuun, eniten bloggausten kirjoittamiseen. Tiedän, että tämä kyllästyminen menee ohi ja uusi innostus löytyy taas jostain. Samalla kaipaan hieman vanhaa Lumiomenaa, kaikkia niitä alkuaikojen haaveilujuttuja. No, aika näyttää, minne suuntaan blogi ja nyt perustettu julkinen Instagram jaksavat kulkea.

Juhlan kunniaksi ja pitkästä aikaa: arvonta! Ja mikä jännempää: yllätysarvonta! En näet itsekään tiedä kuin osin, mitä voittaja tulee saamaan. Palkinto on 30 euron suuruinen lahjakortti joko verkkokirjakauppaan tai lukuaikapalveluun, voittaja saa valita itse, että kumman haluaa. Voiton kustannan itse.

Arvonnan säännöt:

1. Kerro kommenteissa milloin aloit seurata Lumiomena-blogia.
2. Kerro joku juttu, joka on ehkä jäänyt täältä mieleesi. "Juttu" voi olla kirjajuttu, valokuva, yhteinen asia jossain, kohtaamisemme vaikka kirjamessuilla... Mikä vain Lumiomppuun liittyvä asia.
3. Kerro kolmanneksi vielä kirjasuosituksesi minulle.
3. Arvonta on kaikille avoin. Lisäpisteitä ei saa mistään some- tai muusta seuraamisesta, koska en kuitenkaan jaksa tarkastaa, että kuka on kirjautunut minnekin.
4. Arvonta päättyy veronpalautuspäivänä 11.12. Ilmoitan voittajan tämän saman postauksen lopussa 12.12. Laiskuuttani arpojana toimii lahjomaton random-sivusto.

Onnea arvontaan!

Loppuun vielä se kaikkein tärkein: lämpimät kiitokseni kaikille teille, jotka olette tavalla tai toisella kulkeneet Lumiompun mukana.
Toivottavasti tämä lukumatka jatkuu! Sydän!
Lisäys 12.12. Voittaja on...


... 13. kommentin kirjoittanut Arja. Onnea! ♥

66 kommenttia:

 1. Onnea, onnea Katja♥♥♥

  1) Eräänä helmikuun yönä 2009 me kohtasimme blogissasi ja sitten...

  2) Tarina on ehdottomasti kohtaamisemme seuraus, johon otin mukaan maailmankuulun italialaisen valokuvaajankin. Sitä emme unohda.

  3) Aksel Sandemose Kadonnut on vain unta (suositellut minulle A. Meriluoto)ja Philip Roth Ihmisen tahra

  Kiitos näistä ihanista blogivuosista kaikkineen kaikella♥♥ kuin myös omanäköistäsi bloggamisen jatkamista♥♥

  Halit♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Leena. ♥♥♥

   Minäkin muistan sen, kun tapasimme täällä blogimaailmassa. Ja valokuvan myös!

   Kiitos suosituksista, kumpaakaan en ole lukenut.

   Nämä vuodet ovat olleet antoisia. ♥

   Samoin sinne! ♥

   Poista
 2. Onnea kympistä Katja♥ Alusta asti olen kulkenut mukana ja hieno blogitaival sinulla takana ja toivottavasti myös edessä♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttuli, kiitos ♥ Niin olet kulkenut mukana ja itsekin bloggaajana! ♥

   Poista
 3. Suuresti onnea kymmenestä vuodesta, se on pitkä aika blogin parissa! Ihanaa, että yhä jatkat.

  Olen toki mukana arvonnassa. Aloin seurata blogiasi hieman ennen kuin perustin omani eli sen täytyi olla alkuvuoden 2010 aikana. Blogistasi on jäänyt mieleen (ja siitä aina tuleekin mieleen) kauniit luontoaiheiset valokuvasi. Niistä tunnistan Lumiomenan, hyvin kirjoitettujen kirja-arvioiden lisäksi toki. Ja mitäpä suosittelisin... No tietysti Mia Kankimäen uusinta kirjaa Naiset joita ajattelen öisin, vaikka luulen, ettei se suositteluja kaipaa, sillä varmasti joko jo luet sitä tai aiot lukea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laura, kiitos! Sinun blogiasi olen muuten seurannut varmaan aika lailla sen alusta saakka.

   Arvaapa, mitä olen lukenut iltaisin! Se on tosiaan ihana, ihana kirja. ♥

   Poista
 4. Lämpimät onnittelut sinulle - tällaisen kolmevuotiaan näkökulmasta tuo kymmenen vuotta on ihan huikea saavutus!! Itse aloin seurata muita kirjablogeja ehkä pari vuotta sitten, sinä varmaan olit yksi ensimmäisistä. Sinusta tulee aina mieleen kaikki kauniit kuvasi ja fiilistelysi!

  Olet varmasti lukenut paljon enemmän kuin minä, joten en tiedä mitä suosittelisin... mutta itse luen juuri nyt J. Pekka Mäkelän Hunania ja nautin siitä. JOS et olisi vielä lukenut, niin sitä suosittelen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjarakkautta, kiitos ihanasta kommentistasi.

   Mäkelän Huan onkin sellainen, joka on takuulla lukemisen arvoinen. Kiitos siis suosituksesta.

   Poista
 5. Onnea 10-vuotiaalle ja paljon mukavia lukukokemuksia edelleenkin. En muista päivää enkä hetkeä, jolloin aloin seurata blogiasi, mutta jossain vaiheessa oman blogini perustamisen jälkeen. Mukava muisto on kirjamessuilta parin vuoden takaa, kun tulin esittäytymään. Suosittelen sinulle tutustumista Francine Riversin teokseen Vapauttava rakkaus, jos kirja ei ole sinulle ennestään tuttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aino, kiitos paljon. Oli kyllä kiva, kun tulit kirjamessuilla esittäytymään. Ja tänä vuonna näimme taas, oli ilo!

   Kiitos suosituksesta.

   Poista
 6. Ihanaa, ja onnea sinulle ja hienolle blogillesi! <3

  En täysin muista milloin olen blogiasi alkanut seurata, mutta viimeistään siinä vaiheessa ihan säännöllisesti kun kolmisen vuotta sitten omankin blogini perustin. Blogisi on aina erottunut edukseen, niin visuaalisesti kuin ihanalla sisällölläänkin! Ja ehkäpä kohtaamisesta tulee mieleen ne pienet hetket, kun ollaan muutamia kertoja eri blogitapahtumissa törmätty! Olen aina hieman huono tulemaan juttelemaan kenellekään niin sanotusti omatoimisesti, mutta sinun näkemisestäsi jää aina lämmin tunne, kun niin kauniisti tervehdit! Tuntuu hassulta, että niinkin pieni asia ilahduttaa niin suuresti, mutta se ei tässä maailmassa ole mikään itsestäänselvyys. <3

  Kirjasuosituksena heittäisin Silvia Hosseinin Pölyn ylistyksen, se oli upea esseekokoelma! Uskoisin, että siitä voisit sinäkin pitää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laura, kiitos! ♥

   Voisin sanoa siulle samat sanat: pidän hurjasti blogisi visuaalisuudesta ja teksteistäsi. Ihana kuulla, jos olen onnistunut ilahduttamaan. ♥

   Pölyn ylistys menee ehdottomasti lukulistalle.

   Poista
 7. Olen seurannut blogiasi useamman vuoden, mutta en kyllä tarkkaan muista, kauanko. Mieleen ei ole jäänyt mitään tiettyä ikimuistoista hetkeä, mutta olen kyllä klikannut monen monta kirjaa kirjaston varauslistalle luettuani niistä ensin täältä.

  Edellä mainitusta syystä on hieman vaikea esittää kirjasuositusta - pelkään, että useimmat lukemani kirjat ovat sinullekin tuttuja, ja kun muutamaa suosikkiani googletin, niin olitkin jo kirjoittanut niistä - mutta mieleeni tuli toisen bloggaajan, Katja Lahden, esikoisteos Lasitehdas. Ei ehkä kirjallisilta ansioiltaan aivan huippuluokkaa, mutta tarina pisti ajattelemaan kovasti ja siksi olen iloinen siitä, että se tarttui mukaan kirjastosta.

  Tiia J.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiia, kiitos kommentistasi, ja onpa kiva kuulla että olet saanut täältä kirjavinkkejä.

   Katja Lahden romaani onkin hyvä suositus. Seuraan Lahden blogia ja aikoinaan luin hänen ja Satu Rämön Vuoden mutsin. Lasitehdas voisi olla kiinnostavaa luettavaa.

   Poista
 8. Hurjan paljon onnea Katja! Kymmenen vuotta on kyllä hieno rupeama minkä tahansa harrastuksen parissa. Sinun blogisi oli minullekin ensimmäisiä, joita aloin seurata ennen omani aloittamista. Varmaan vuodesta 2014 enemmän tai vähemmän olen blogiisi tupsahdellut.

  Monista samoista kirjoista olemme tykänneet ja blogistasi on moni kirja päätynyt lukulistalleni. Olit myös ensimmäisiä kirjabloggaajia, johon tutustuin livenä ja muistan että 3 vuotta sitten Helsingin Kirjamessuilla löysin kauttasi jäseneksi kirjabloggaajien FB-yhteisöön. Suurkiitos siitä!

  Luin juuri Kate Mortonin uusimman romaanin, The Clockmaker's Daughter, joka on kai jo keväällä tulossa suomeksi. Mortonin kartanoympäristöön sijoittuvat sukumysteerit on ollut yksi meitä yhdistävä asia. Siksi uskallan suositella sitä, vaikka se ei mielestäni parhaita Mortonin kirjoja ollutkaan. Uskoisin, että viktoriaaninen kartanomiljöö ja taiteen ympärillä pyörivä mysteeritarina houkuttelee sinua ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiina, kiitos! Ja olen tosi iloinen, että olet seurannut Lumiomenaa kauan. Sinun blogisi on sellainen, jonka lukemisesta nautin suuresti.

   Kiitos suosituksesta. Morton on tosiaan sellainen viihdekirjailija, jonka mysteerien parissa viihdyn. Itse asiassa mietin, että lukisinko kirjan englanniksi vai jäänkö odottamaan suomennosta. Mortonin kirjoista kolme on ollut mieleeni, kaksi taas sellaisia, joista olen hyppinyt yli toista sataa sivua. :D

   Poista
 9. Onnea kymmenestä vuodesta, tulkoon kirjallisia vuosia paljon lisää! Kirjabloggailu on aivan ihana lisä elämässä – sekä oma että toisten <3 Oli pakko tsekata omasta blogista, milloin olen sinne lisännyt ensimmäisen itse ottamani kirjakuvan. Sellainen löytyy vain aavistuksen ennen sinua (18.1. 2011). Nykyään moni tosiaan ottaa itse kuvat, mikä on hienoa: ovathan kirja kuvauksellisia. :) Tosin itse kyllä joskus käytän valmista kansikuvaa, jos en jaksa juuri sillä hetkellä kuvata ja haluan pukata postauksen äkkiä ulos. :D

  Olen seurannut blogiasi niin kauan, etten edes muista milloin aloin seurata. Asiaa ei vissiin voi edes mistään tarkistaa. Mutta olen ollut jo iät ja ajat! Sinusta minulle tulee aina mieleeni ihana ja lämmin hymy, kun kohdattiin kirjamessuilla. Sanoit kauniisti asuni kauluksesta ja menin hieman hämilleni <3

  Suosittelen luettavaksi Hiro Arikawan koskettavaa romaania The Travelling Cat Chronicles, josta on tulossa suomennos (en nyt muista tarkalleen millä nimellä, niin en heitä arvausta tähän) ensi vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elegia, mietinkin että joku on varmasti alkanut ottaa kirjankansikuvia ennen minua. Ihanaa, että ainakin sinä olet: sinun visuaalinen taitavuutesi on jotain sellaista, mitä ihailen. ♥

   Muistankin kauluksesi! :)

   Kiitos kirjasuosituksesta. Googlaanpa Arikawan teoksen.

   Poista
 10. Aloin seuraaman tätä blogia vasta pari päivää sitten enkä ole edes ehtinyt montaa postausta lukea. Lumiomena-nimi on kyllä joskus vuosia sitten vilahtanut jossain ja jäänyt mieleen, muuta huikeaa muistoa mulla ei ole vielä kehkeytynyt. Bloggasin joskus itsekin mutta pidin taukoa kaikista blogeista pari vuotta enkä seurannut ketään. Nyt yritän taas löytää mielenkiintoisia blogeja ja erityisesti tällä hetkellä kiinnostaa nää kirjajutut koska olen taas innostunut lukemisesta ja kirjoittamisesta. Voisin suositella sulle viimeksi lukemaani Laura Mannisen Kaikki anteeksi, se oli koskettava, kauhea ja ajatuksia herättävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Somepirjo, tervetuloa lukemaan Lumiomenaa, siis!

   Mannisen kirjaa suositteli minulle yksi tuttavakin ihan muutama päivä sitten. Varmasti mieleenpainuva, hieno romaani.

   Poista
 11. Onnea Lumiomenalle! Muistan, että oli vuosi 2012, kun löysin blogisi ja olin siitä niin ihmeissäni, että en meinannut ymmärtää ensin ollenkaan, mistä oli kyse. Siis että joku kirjoittaa kirjoista juttuja! Linkitin Lumiomenan heti Facebook-sivullenikin, koska se oli vain niin iso juttu minulle. Myöhemmin löysin muitakin kirjablogeja, mutta Lumiomena on aina ensimmäinen ja suurin syy siihen, että perustin oman blogin. S

  Sinulle on kyllä vaikea suositella mitään, mitä et olisi jo lukenut - enemmän tämä vinkkaaminen toimii tänne suuntaan. Vinkkaanpa nyt vaikka Intiasta kertovan Aravind Adigan Valkoisen tiikerin, joka on voittanut Bookerin vuonna 2008, se kun ei näytä listoillasi olevan. ;) On kyllä ollut ilo tutustua Sinuun oikeassakin elämässä, Helsingin kirjamessuilla varmastikin tapasimme vuonna 2013. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elina, kiitos, muistosi sai hymyilemään. Voi että. ♥

   Muistankin, että taisimme ensimmäistä kertaa tavata Helsingin kirjamessuilla. Hannan ja minun kirjablogikirja oli silloin ilmestynyt. Sinun hymysi jäi mieleen!

   Kiitos kirjasuosituksesta. Valkoinen tiikeri taitaa olla jopa omassa hyllyssäni, mutta jostain syystä en ole sitä vielä lukenut.

   Poista
 12. Onnea pitkän blogitaipaleen johdosta! En ole kovin vanha blogisi seuraaja. Aloin lukea kirjablogeja ja seurata kirjagram-tilejä Instassa aika äskettäin. Jännä juttu, mutta yksi postaus, mikä blogistasi on jäänyt mieleen, on se keväinen takkipohdiskelu – jännä siitä syystä, että yleensä en vaatepostauksista niinkään innostu. Monet kirjoitukset ihanista kirjoista toki ovat koskettaneet myös, samoin kauniit kuvat. Lopuksi kirjasuositus: oletko lukenut islantilaisen Einar Már Gudmundssonin (en saa erikoismerkkiä tehtyä) romaania Kaikkeuden enkelit? Sitä suosittelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liiolii, hassua, nyt hyvällä tavalla naurattaa se takkipostaus. Se ainakin oli vaihtelua täällä Lumiomenassa! En ole muuten tainnut vielä esitellä edes sitä takkia, jonka lopulta osin. :D

   En ole lukenut Kaikkeuden enkeleitä. Kiitos kirjasuosituksesta, siis!

   Poista
 13. Onnea ja kiitos kaikista blogijutuista ja muista kirjojen asialla olemisistasi! Aloin varmaan seurata aika alkuaikoina, sinua ja paria muuta, ja sitten itsekin rohkaistuin blogin pitoon (vaikken yhtään arvannut, mitä kaikkea se toisi mukanaan!) Uranuurtajaksi voi sinua ansaitusti sanoa. Paitsi asiantuntevat kirja-arviot, myös upeat kuvasi houkuttavat aina vain! Kirjamakumme matsaa aika lailla, vaikka erojakin on, ja niitä on hauska bongailla. Kirjablogikirjasta: kun olen kertonut kotimaisista kirjablogeista eri yhteyksissä - mm. kirjastossa ja tapahtumissa - olen kuullut monta kommenttia, että olisipa kiinnostavaa saada siihen päivitys. Mitä kirjablogit ovat nyt? Tiedän, ei ehkä käytännössä mahdollista, mutta yhdyn toiveeseen ainakin teoriatasolla. Kiitos siitä kirjasta, vinkkailen edelleen sopivissa kohdin tutustumaan siihen. Upeita tulevia blogi- ja muitakin vuosia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arja, kiitos sanoistasi, sinua voisin kiittää samoista asioista! ♥

   Kiinnostava kuulla, että kirjablogikirjaan kaivataan päivitystä. Totta kyllä, että jonnekin voisi koostaa blogien nykykuulumisia, esimerkiksi muut somekanavat ovat tulleet vauhdilla blogialustojen rinnalle.

   Poista
 14. Paljon onnea kympistä! Perässä tullaan! Kun aloitin bloggaamisen keväällä 2015, sinun blogisi oli yksi niistä, joita minulle suositeltiin heti. En siis juurikaan ollut seurannut blogeja ennen kuin aloitin itse. Sinun blogeistasi ovat jääneet parhaiten mieleen kauniit kuvat Irlannista ja Englannista - rakkaus jonka jaamme ♥. Sinulle on vaikea suositella mitään, mutta sarjakuvaromaaneja voisit ehkä lukea enemmän ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa V., kiitos, ja niin mukava kuulla.

   Englanti ja Irlanti tosiaan ovat maita, jonne aina vain kaipaa. Jotain ihmeellistä taikaa niissä.

   Ja totta, heti tuli mieleen muutama sarjakuvaromaani. Niitä lisää!

   Poista
 15. Onnea Katja kynmmenestä vuodesta ja ei kun toista kymmentä kohti!
  Minä niin toivon, että kaikista uusista somealustoista huolimatta pitäisit Lumiomenan juuri tällaisena kuin se nyt on. Kiitos sinulle! ♥

  1. Aloin käydä blogeissa silloin kun perustin opman blogini. Sinä olit ensimmäisiä, joita aloin seurata viitisen vuotta sitten.

  2. Jokin Lumiomppuun liittyvä asia? Kuvat! Paitsi että olet hyvä kirjoittaja olet myös lahjakas kuvaaja.

  3. Olen juuri lukenut Jari Järvelän "Kosken kahta puolta". Luulen, että pitäisit siitä - ellet ole jo lukenut. Ja huomennahan julkistetaan Finlandia-voittajakin, jännittävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta, kiitos! ♥ Ja eiköhän Lumiomena pysy aika lailla tällaisena. Facebook ja Insta ovat molemmat minulle tuttuja vuosien takaa jo, lähinnä mietin että Instaan voisin lisätä kirjakuvia. Ehkä niitä tulisi sen myötä lisää tänne blogiinkin.

   En ole lukenut Järvelän romaania. Siinä on tosi kiinnostava asetelma, monissa suvuissa oli varmasti punaisia ja valkoisia, mutta sitä on käsitelty kirjallisuudessa yllättävän vähän.

   Poista
 16. Onnea 10-vuotiaalle blogille! Blogisi oli yksi ensimmäisistä kirjablogeista, joita aloin seurata. Aika alkuajoista asti olen siis blogitekstejäsi lukenut ja olen saanut tätä kautta paljon loistavia kirjavinkkejä. Mieleen ei ole jäänyt yhtään yksittäistä juttua, mutta blogisi kautta löysin ensimmäisen kerran Joel Haahtelan kirjat ja nyt hän on yksi kotimaisista suosikkikirjailijoistani. Kirjasuosituksia on ehkä hieman vaikea antaa, sillä olet lukenut jo monia suosikkikirjojani. Mutta yksi omista tämän vuoden lempikirjoistani on ollut Fredrik Backmanin Kiekkokaupunki, joten sitä voisin suositella. Se oli sydäntäraastava ja vaikuttava lukukokemus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuija, kiitos kommenentistasi. Mukavaa, että löysit Haahtelan tuotannon blogini kautta. Haahtela on yksi suosikkikirjailijoistani ja onkin hienoa, että häneltä tulee uusi romaani joskus ensi keväänä.

   Kiitos myös kirjasuosituksesta!

   Poista
 17. Katja, lämpimät onnitteluni 10-vuotistaipaleen johdosta ja rinta rottingilla etiäpäin!
  Sinulla on laaja-alinen, sympaattinen ja sekä visuaalisesti että
  kirjoituksellisesti antoisa ja kiintoisa blogi.
  En osallistu arvontaan, mutta Marjatan toiveeseen kainosti yhtyen: suurkiitos kuluneesta ja mitä mainiointa alkavaa adventtiaikaa Sinulle!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Takkutukka, kiitos. Juuri noin pitää mennä eteenpäin, hyvä ohje!

   Samoin, hyvää alkavaa joulun aikaa. Meillä on täällä kotona jo pieni joulufiilistely alkanut: ostin ensimmäisen amarylliksen ja valotähdet ilmestyivät ikkunoihin. :)

   Poista
 18. Onnea kymmenen vuotta on pitkä aika!
  Olen seurannut blogiasi monia vuosia ja lukenut arvostelujasi. Niistä saa hyviä vinkkejä, kannattaako kirja lukea. Niin moni juttusi on mielessä, ettei yksittäistä tule esiin.
  Kirjasuositteluksi Lea Pennasen Me Leijonat. Ja vaikka olet sen lukenutkin, se kestää monta lukukertaa. Se on niin ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. On niin mukava lukea, että olet saanut täältä kirjavinkkejä.

   Rakastan Pennasen Piilomaan pikku aasia, mutta Me leijonia en ole jostain syystä koskaan lukenut. Se onkin oiva vinkki!

   Poista
 19. Paljon onnea sinulle Katja ja 10.vuotiaalle blogillesi:) Ruokablogini täytti 10 myös viime kuussa, ja Appelsiinipuun Alla vuoden alussa, joten yhtä kauan olemme olleet täällä blogimaailmassa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, kiitos ♥ Blogimme ovat tosiana hyvin samanikäisiä, hauskaa! :)

   Poista
 20. Onnea kympistä! Aloin seurata aikana, jota en muista. Ensimmäinen asia, mikä blogistasi tulee aina mieleen, että olet kustannustoimittaja. Muistan ihan varmasti, että olen sen täältä jostakin lukenut, mutta en ole jälkeenpäin löytänyt tekstiä. Olisi ihan mahtavaa, jos joskus kertoisit, miten päädyit siihen ammattiin ja minkälaista työ on :) Suosittelen Jenni Räinän kirjaa Reunalla, jossa on tarinoita henkilöistä, jotka asuvat syrjäseuduilla. Koskettavia tarinoita ja antaa perspektiiviä. -Pauliina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pauliina, kiitos! Ammattini lukee tuolla esittelysivullani. Päädyin kustannustoimittajaksi mutkien kautta, kuten aika moni tällä alalla. Olin ensin töissä yliopistolla ja sitten valtionhallinnossa, kummassakin tein jo töitä julkaisujen parissa, joten oli tavallaan luontevaa siirtyä kustannusmaailmaan. Työ on monipuolista: käsikirjoitusten lukemista ja editoimista, mutta myös esim. takakansitekstien kirjoittamista, kirjamessuhommia jne.

   Kiitos kirjasuosituksesta!

   Poista
 21. Lämpimät onnentoivotukset kymmenenvuotiaalle Lumiompulle!

  1. Aloin seurata blogiasi muistaakseni joskus vuosien 2011-2012 paikkeilla. Lumiomena-blogiisi on muuten yksi yksi niistä tekijöistä, jotka houkuttivat minut takaisin kirjojen pariin - monen melko kirjakuivan (ehkä 10 kirjaa/v) vuoden jälkeen, joten lämmin kiitos sinulle myös siitä! <3!

  2. Muistan aina ihanat kuvasi ja tietenkin selkeät kirjajuttusi, joista olen saanut monia monia lukuvinkkejä! Ja niin: Haruki murakamiin esim. tutustuin sinun innoittamanasi! <3

  3. Suosittelen sinulle kirjaa, jonka maailma on pyörinyt viime aikoina mielessä paljonkin: J. Pekka Mäkelän 1930-1940-luvun Kiinaan sijoittuva Hunan jätti minuun syvän lukumuiston.

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa Reetta, kiitos!

   Ihana kuulla, että blogini oli yksi kirjallisuuden pariin takaisin houkuttaneista asioista. ♥ Kuvista voin sanoa saman: sinun kuvasi ovat kertakaikkisen ihania.

   Kiitos suosituksesta, Hunan vaikuttaa todella kiinnostavalta.

   Poista
 22. Onnea ihana Katja ja blogi ❤

  1. Olen seurannut blogiasi varmaan ne kaikki 8 vuotta, jotka olen itse pitänyt blogia.

  2. Kun pyysit nimeämään muistoa blogistasi niin näin heti mielessäni vilkuttavan kuningattaren joten sanon nyt sen 😃 Lisäksi blogistasi huokuu lämpöä ja rakkautta niin kirjoja kuin matkustamista kohtaan.

  3. Suosittelen sinulle Stephen Kingin Liseyn tarinaa (ei mässäile kauhulla vaan on oikeastaan rakkaustarina) sekä Sarah Winmanin Merenneidon vuotta (joka on lähes yhtä ihana kuin Kani nimeltä jumala).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villis, kiitos kommentistasi ♥

   Kingin Liseyn tarina vaikuttaa tosi hyvältä suositukselta. Pidän Kingistä, jopa kauhusta, mutten ole Joylandia lukuun ottamatta lukenut häneltä mitään vuosiin. Painana vinkin siis korvan taakse.

   Poista
 23. Onnea, onnea, onnea ihanalle blogillesi ja tietenkin myös sinulle! <3

  1) Blogisi kuuluu niiden joukkoon, joita pidän omani esikuvina. Olen seurannut blogiasi siitä asti, kun olen alkanut pitää omaani eli loppuvuodesta 2010 tai viimeistään 2011 asti.

  2) Olen löytänyt blogisi kautta monta upeaa kirjailijaa, kirjaa - lempikirjailijoitakin, kuten Joel Haahtelan. Lisäksi kauniit kuvasi ovat inspiroineet aikanaan itseäni kuvaamisen pariin. Ai niin, ja sinuun olen törmännyt Helsingin Kirjamessuilla luultavasti joka vuosi, kun olen siellä käynyt! On aina ilo nähdä! <3

  3) Apua, en ole ollenkaan varma, mitä olet viime aikoina lukenut, joten suosittelen viimeisintä, jonka itse olen lukenut: Jennifer Clementin Rakkaudesta aseisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa, kiitos paljon. ♥

   Meillä taitaa tosiaankin olla muutamia samoja suosikkikirjailijoita. Ja innostus valokuvaamiseen myös. ♥

   Kirjamessuilla nähdään taas ehkä ensi vuonnakin - pressikeskuksen naulakolla. :D

   Kiitos kirjasuosituksesta!

   Poista
 24. Onnea sinulle ja pitkäikäiselle blogille! <3

  1) Aloin seurata Lumiomenaa ja muita kirjablogeja ollessani äitiyslomalla reilu kuusi vuotta sitten.

  2) Löysin blogisi avulla paljon uusia kirjailijoita, joihin ihastuin ja sain uuden kipinän lukemiseen muun muassa Joel Haahtelan, Haruki Murakamin ja John Irvingin avulla. Yksi muisto koskee myös erästä koulutyötäni ammattikorkeakoulussa (kirjastoalan opinnot), kun pidin luokalleni esitelmän kirjablogeista ja käytin Lumiomenaa esimerkkinä erityisen onnistuneesta kirjablogista. :)

  3) Suosittelen Rachel Cuskin Ääriviivat -kirjaa, jos et ole vielä sitä lukenut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tessa, kiitos!

   Onpa kiva kuulla, että Lumiomppu oli esimerkkinä esitelmässäsi. Ihanaa alaa olet opiskellut.

   En ole vielä lukenut Cuskin Ääriviivoja, sen uskon olevan ihan huikea kirja ja sen aion kyllä lukea.

   Poista
 25. Onnea ihanalle Ompulle ja sulle, sen sydämelle!

  Mulla on tammikuussa myöskin 10 v-juhlat tällä saralla, ja luulen, että aika alkuaikoina aloin sinua seurata... Täällä on aina ollut niin raikasta ja kaunista, ihan tosi monta kirjavinkkiä olen täältä saanut mukaani, kiitos. Kirjoitat innostavasti ja rakkaudella, sinua on helppo lukea. Joel Haahtela, Lontoo ja Irlantikin nöusevat ensimmäisinä nyt mieleeni :) Mitäpä sinulle suosittelisin... tällä hetkellä suosittelen kaikille ja koko ajan Kankimäen Yönaisia, mutta sehän taitaa olla sulla jo luettuna... Itse haluaisin tähän aikaan vuodesta käpertyä peiton alle Tove Janssonin Taikatalven kanssa, ehkäpä sinäkin voisit kokeilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu, kiitos sinulle ihanalle. ♥

   Muistelenkin, että olemme blogitunteneet toisemme kauan aikaa. Nämä vuodet ovat olleet kyllä hyviä, erilaisia ajatuksia ja kuvia...

   Arvaapa mistä kirjasta aion kirjoittaa seuraavaksi? ;) Ja Taikatalvikin on tuttu ja rakas, oikea lohtukirja.

   Poista
 26. 1. Brexit-juhannuksena 2016 vanhempieni luona luin Kodin Kuvalehdestä kirjabloggaajien suosituksista kesäkirjoiksi. Luminenomena-sivuston bloggaaja olikin bussipysäkin juttukaveri. Siitä alkoi sivuston seuraaminen.
  2) Matkakuvauksesi saarivaltakunnasta kiinnostavat aina. En juuri lue romaaneja.
  3) Suosittelen Pentti Haanpään tuotantoa. Nasevaa kieltä ja tarkkaa yhteiskunnan kuvausta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vaan bussipysäkkituttu! Teitä on muutamia, mutta luulen että tiedän kuka olet. Kiva! ♥ Olen muuten taas alkanut kulkea näillä "meidän" busseilla, joten ehkä pian näemme.

   Haanpää on erinomainen vinkki, koska jostain syystä en ole häntä lukenut, vaikka olen jo kauan aikonut. Kiitos!

   Poista
 27. Paljon onnea Katja ja Lumiomena!

  On ollut tosi suuri ilo tutustua sinuun myös livenä. Muistan, että tapasimme ensimmäistä kertaa jollakin kirjabloggareiden illallisella siellä nepalilaisessa ravintolassa ja ajattelin silloin, että oletpa ihanan rauhallinen ja tyyni ihminen. Kanssasi on aina tosi mukavaa jutella ja ihmetellä maailmaa. Blogiasi taisin alkaa seurata vuonna 2011, mutta en kyllä muista tarkasti. (Omakin kirjablogihistoriani on hatarien muistikuvien varassa...)

  Onnea siis nyt ja paljon lukuiloa ja muutakin iloa myös tuleviin kymmeniin vuosiin!

  Jos et ole lukenut, niin lue Markus Kajoa. Minä luin juuri häneltä teoksen Kettusen paluu: Ihmisen käsikirja, joka oli ihastuttavan lempeä ja napakka, jotenkin aivan tosi sykäyttävä teos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suketus, kiitos - ja kiitos samoin. Minäkin muistan tuon illan nepalilaisessa, mutten sitä että oliko kyseessä bloggaajien pikkujoulut vai joku kirjamessujen jälkeinen ilta.

   Kajoa olen lukenut ennen blogiaikaa. Meillä on muutama Kettunen täällä kotonakin. Hyvää tekeviä kirjoituksia.

   Poista
 28. Paljon onnea kymmenestä vuodesta! ❤ Blogiasi on ollut ilo seurata. Tosin en tarkalleen muista milloin aloin seurata blogiasi (useamman vuoden kuitenkin), mutta vuosien saatossa olen saanut monia oivallisia lukuvinkkejä. Mieleeni ovat etenkin jääneet Kate Mortonin Paluu Rivertoniin ja Kate Atkinsonin Elämä elämältä -arviot. Ensimmäisen Katen olen lukenut (mikä kirja! ❤) ja toinen vielä odottaa (suurin odotuksin). Luin vähän aikaa sitten Johanna Holmströmin Sielujen saaren, jota suosittelen lämpimästi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kiitos kommenentistasi. Mukavaa, että seuraat Lumiomppua. Elämä elämältä on kyllä hieno romaani, yksi suurimmista blogiaikaisista suosikeistani. ♥

   Kiitos vinkistä, Sielujen saarta en ole vielä lukenutkaan.

   Poista
 29. Onnittelut 10-vuotiaalle! En ihan tarkkaan muista milloin aloin seurata blogiasi - luultavasti noin pari vuotta sitten. Blogikirjoituksissa on kaunis tunnelma ja olen saanut hyviä lukuvinkkejä.
  Olet lukenut niin paljon, että uutta kirjasuositusta on vaikea antaa. Viimeaikaisista lukemistani kirjoista vaikutuksen on tehnyt Hiromi Kawakamin Sensein salkku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miinamanta, kiitos kommentistasi. Ja vaikka mietit, että kirjasuositusta on vaikea antaa, niin heti mainitsit kirjan, jota en ole vielä lukenut. Kirjan nimi on tuttu, mutta googlaan siitä kohta vähän lisää.

   Poista
 30. Lämmin onnentoivotus 10 johdosta. Aloin seurata Lumiomenaa joko 2012 tai 2013. Aloin blogata 2012, mutta en muista milloin, sillä 6 vuotta on pitkä aika.
  Blogistasi muistan parhaiten sen takkijutun. Siinä oli niin karsea vihreä takki mukana, että muistan sen vielä vanhana mummina.
  Suosittelen sinulle Gael Fayen Pienen pieni maa teosta. Teos sijoittuu Afrikkaan ja se on pienen pojan kasvukertomus sodan läheisyydessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, kiitos. Sinäkin olet blogannut jo kauan.

   Ja voih, se vihreä takki oli monien suosikki ja yksi omistakin suosikeistani. Näin erilaisia makuja on, mikä on hyvä asia. :)

   Kiitos kirjasuosituksesta, vaikuttaa koskettavalta ja väkevältä kirjalta.

   Poista
 31. Onnea 10-vuotiaalle blogille! Sinun blogisi oli yksi ensimmäisistä kirjablogeista, joita ryhdyin seuraamaan. Ihastelen erityisesti sinun upeita luontovalokuviasi. Luin aikoinaan Christa Wolffin Medeian, ja se teki minuun vaikutuksen. Suosittelen sitä sinulle, jos et ole vielä sitä lukenut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivi K, kiitos. Ihana kuulla, että Lumiomena oli yksi ensimmäistä seuraamistasi kirjablogeista, blogeja onkin nykyisin useita.

   Wolffilta luin opiskeluaikana jonkun kirjan, mutta Medeia se ei ollut, joten oikein tervetullut suositus!

   Poista
 32. Lämpimät onnittelut näin hieman myöhässä iki-ihanalle 10-vuotiaalle!

  Henkilökohtaisesti päädyin tänne varmaankin syksyllä 2014 etsiessäni postauksia tai sitaatteja Muumilaakson marraskuusta...Enkä ole sen jälkeen lakannut täällä käymästä. Blogisi oli ehdottomasti yksi ensimmäisiä kirjablogeja, ja edelleen yksi niitä harvoja, joita säännöllisesti käyn lukemassa.

  Blogissasi on jotain äärimmäisen kiehtovaa, mutta samalla tuttu ja turvallista. Olen löytänyt täältä lukuisia kirjoja, joista on tullut omia suosikkikirjojani. Äänestäsi osaan tunnistaa sen pidänkö kirjasta tai en. En tällä kertaa osaa suositella kirjaa, mutta tiedän että niitä varmasti tulee.

  Ihanaa, että blogisi on olemassa. Ja uuden Instagram-tilin kuvat näyttävät varsin hurmaavilta!

  <3 Milla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Milla. ♥ Ihanaa, että päädyit tänne. Luulen, että löysin sinun blogisi kuta kuinkin samaan aikaan. Ja voisin sanoa samat sanat sinulle: kiehtovaa ja tietyllä tavalla tuttua. ♥

   Poista
 33. Kiitos kaikille kommenteista. ♥ Teitä osallistujia on kaikkiaan 32. Laitan tänään random.org-sivuston arpomaan voittajan numeroiden 1 ja 32 välillä ja ilmoitan voittajan tämän päivän aikana tässä samassa postauksessa. Onnea arvontaan jokaiselle! ♥

  VastaaPoista