sunnuntai 10. kesäkuuta 2018

Päivä Tallinnassa
Ihmettelen aina, että miksi käyn niin harvoin Tallinnassa. Ja kun sinne menen, niin miksi teen vain pikaisen visiitin? Muutaman kerran olen ehtinyt viettää hotelliyön etelänaapurissamme, mutta eilenkin kyseessä oli päiväretki.

Ei päiväretkessäkään toki mitään vikaa ollut, kun ehti tunnelmoida kaikkea tätä:

Silti mietin, että olisipa ihanaa majoittua jonnekin yöksi tai pariksi, poiketa hieman tutuilta reiteiltä, lorvailla museoissa, istua kahvilassa lukemassa kirjaa, katsella kesäillan valottamaa ja varjottamaa kaupunkia, ostaa kimppu pioneja maljakkoon yöpaikan pöydälle.Mutta hyvä näinkin. Vain muutaman kerran Virossa käyneenä vielä muutama sananen laivasta: matkustimme ystäväperheen kanssa Tallinkin uudehkolla Megastarilla. Se oli aika ruuhkainen, olihan kesäkuinen lauantai, mutta pikalaivaksi viihtyisä. Kauniisti sisustetussa laivassa oli useita kahviloita ja istuma-alueita, paluumatkalla buffetissa (joka mielestäni kuuluu laivamatkaan etenkin Ruotsin-laivoilla, mutta hyvin toimii Vironkin suuntaan) aloin suorastaan viihtyä. En ollut aiemmin matkustanut Tallinkilla Tallinnaan yhtä vuosien takaista työmatkaa lukuun ottamatta. Silloin laivamatka tuntui tympeältä, jopa tylyltä Suomenlahden ylitykseltä, mutta nyt tuntuu että seuraavallakin kerralla voisin Tallinnaan mennessäni matkata juuri Megastarilla. Milloin seuraava kerta sitten tulee, sitä en tiedä. Silloin luultavasti ihmettelen taas, että miksi käyn Tallinnassa niin harvoin.

14 kommenttia:

 1. Niin lähellä se on! Aika usein Tallinnassa käyneenä totea, että aina käynti virkistää. Ihastun kuviisi, etenkin hehkeään lehmukseen ja pionikimppuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuija, Tallinna tosiaan virkistää. Useammin voisin käydä. Kiitos. ♥

   Poista
 2. Ihanaa, että alat vähitellen lämmetä Tallinnalle. Sitten kun seuraavan kerran menet ja jäät yöksi suosittelen kiertelyä Kadriorgin alueella ja Telliskivi on myös kiva. Voi, kun alkoi taas mieli Tallinnaan, kun katseli ihania kuviasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaana, kyllä, ja joka kerta. Silti Tallinnassa tulee käyty aivan liian harvoin. Kadriorgin ja Telliskiven alueet ovat molemmat minulle vieraita. Mieli tekisi tutustua niihin!

   Poista
 3. Ihanat kuvat:) En ole muutamaan vuoteen käynyt Tallinnassa, mutta SUomessa asuessa kävin useinkin, pari kertaa myös työn merkeissä, Pitää kyllä päästä taas uudestaan Tallinnaan. Hieno tuo Megastar:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, kiitos. Helsingistä on niin helppoa mennä Tallinnaan. Megastar on varsin tyylikäs laiva. :)

   Poista
 4. Minulla oli jo matka varattuna oikein yöpymisineen vähän aikaa sitten, mutta sairastuin mahatautiin ja jouduimme perumaan koko reisuun. (Pieni lapsenlapsi tuo kaikki taudit päiväkodista.) No, laivayhtiö suhtautui ihanasti, palauttivat rahat, kaiken varattuja aterioita myöten.
  Nyt jo kertaalleen suunniteltu matka on edessäpäin.

  Kiitos ihanista kuvista, katja, taas kerran! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta, voi harmi vatsatautia! Niitä tosiaan tulee päiväkodista helposti. Mutta onneksi saitte rahat takaisin ja uusi reissu on tulossa. ♥

   Poista
 5. Minun on käytävä Virossa monta kertaa vuodessa. Välillä Tallinnassa, yhä useammin muualla. Tärkeitä ovat Haapsalu, Pärnu, Tartto, Rakvere, Pühtitsa. Ja ne kaikki pienet kylät. Aina haluan olla useamman yön, viipyillä. Kävellä ja pyöräillä. Huoneistot ovat parempia kuin hotellit, jos haluaa enemmän tilaa ja luku- ja kirjoitusrauhaa. Puistot, museot, kahvilat, kirjastot, pienet puodit - nähtävää on loputtomiin.

  Viro on tullut omaksi myös kirjojen kautta. Aino Kallaksen päiväkirjat ja ränsistynyt koti Tartossa. Ellen Niitin ihmeelliset runot. Ilon Wiklandin unohtumattomat lastenkirjat: Haapsalun rautatieasema ja Ilonin maailma -lastenmuseo.

  Olen oppinut, ettei kannata matkustaa iltalaivoilla. Iltapäivisin on rauhallista ja laivamatkakin on silloin hyvä osa matkaa.

  Nyt on tullut sellainen haave, että haluaisin opiskella viron kieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, ihana kuulla. Haapsalussa ja Rakveressa olisi kiinnostavaa käydä. Vaikka tunnen Viroa aika huonosti, olen kerran päässyt liki viikoksi Tarttoon. Olin siellä kesällä 2005 folkloristien konferenssissa ja ihastuin kaupunkiin: sen elävyyteen ja silti rauhallisuuteen, mukulakivikatuihin, puutaloihin, puistoihin... Silloin käväisimme muutaman tunnin myös Pärnussa, jossa olisi ihana käydä uudestaan.

   Mainitsit niin monta sellaista asiaa, jotka houkuttavat.

   Iltalaiva on tosiaan aika ahdistava. Muutenhan laivalla on kiva olla.

   Toivottavasti haaveesi opiskella viroa käy toteen!

   Poista
 6. Niin totta, että Tallinnassa on aina ilo käydä ja aina sieltä löytyy jotain uutta ja ravintolat ovat huippuja. :) Sinne on aina ilo palata.

  Kivaa viikon jatkoa Katja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiia, on kyllä! Tekisi mieli tutustua Tallinnaankin paremmin. Tai jatkaa Riikaan, sinulle tuttuun kaupunkiin!

   ♥ sinne!

   Poista
 7. Oih Tallinna on ihana! Olen kerran ollut reissussa yhden yön verran, sen jälkeen aina varannut useamman päivän. Yllä mainittu Telliskivi kannattaa ehdottomasti käydä läpi ja kauempana keskustastakin löytyy mielenkiintoisia paikkoja; puistoja, kahviloita, uimarantoja ja vaikka mitä.

  VastaaPoista
 8. Tulipahan taas hinku Tallinnaan. Ens kuussa saattaiskin olla taas aikaa, mutta vähän mietityttää minkälainen matka tonne olis hyvä. Mikä näistä Tallinnan risteilyistä olis sun mielestä paras?

  VastaaPoista