perjantai 28. heinäkuuta 2017

Päivä Tukholmassa


Ihana Itämeri, aina yhtä kaunis Tukholma, laivan buffet ja pallomeri - joistakin kesäperinteistä tulee pidettyä kiinni. Me olemme kesästä 2010 alkaen tehneet yhden risteilyn vuodessa, aina kesäaikaan. Jotenkin Tukholmassa pistäytyminen sopii kesän viimeisen lomaviikon tunnelmaan: päivät ovat kirkkaat, yöt alkavat pimetä, on vielä aikaa irrottautua arjesta.

Laivalla, tällä kertaa meille aika tutulla Silja Serenadella, kaikki on aina uutta ja tuttua, on samanlaista ja erilaista: hytti, ruokailu, kaupat, itsensä muuttaminen hobitiksi ;) ja tietenkin lukuaika, jollaista minulla on matkalla aina enemmän kuin kotona. Koska halusimme tilaa, olimme varanneet Commodore-hytin, jollaiseen viime kesänä ihastuimme. Tänä vuonna meillä kävi hytin suhteen ihan erityinen tuuri ja pääsimme näkemään merimaisemia keulasta käsin. Lähtiessä Helsingistä ei sadekaan haitannut!

Yhtä lailla tuttua ja uutta oli Tukholmassakin. Silloin kun lapset ovat pienempiä, kävimme länsinaapurimme pääkaupungissa hotellilomilla ja ehdimme kiertää Skansenilla (joka on hurmaava, täällä esimerkiksi olen kirjoittanut siitä enemmän ♥ ), Junibackenissa tai käydä Vasa-museossa. Nykyisin nämä päivä Tukholmassa -risteilyt ovat enemmänkin vaeltelua siellä täällä. Tänä vuonna Kawaii-kauppa houkutti esikoistamme ja Pokemonit (aina vaan) kuopustamme. Mies teki ostoksia Science Fiction Bokhandelnissa ja minä sorruin ostamaan tavaratalosta neuletakin. Kaikkein mukavinta oli tietenkin kävellä taas Gamla stanin kujilla.


Niin, kirjat. Laivalla luin loppuun yhden klassikkoromaanin ja aloittelin sille eräänlaisena vastapuheenvuorona kirjoitettua kirjaa. Kummastakin tulen kertomaan lisää ensi maanantaina, jolloin on taas kirjabloggaajien klassikkohaasteen vuoro. Tällä kertaa haastetta isännöi Tekstiluolan Tuomas.

Kesäisen meren tunnelmista taas on toivottavasti hyvä suunnistaa kohti ensi viikolla alkavaa arkea - nyt viikonloppuna ehtii vielä viettää kaksi kesälomapäivää. ♥


24 kommenttia:

 1. Kivat kuvat matkastanne. Tuli hieman ikävä noita laivamatkoja lähinaapureihin;sellaisia tuli tehtyä usein joko työn tai huvin merkeissä. Tukholma on ihana,sielläkin olen viimeksi ollut niin kauan sitten,taisi olla v.2002...Kaunista viikonloppua , ja helppoa paluuta arkeen teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, kiitos. Tukholmassa on aina ihana käydä. Mukava on Tallinnakin, joka on minulle paljon vieraampi. Pitäisi käydä siellä taas joskus.

   Hyvää viikonloppua sinulle! :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Jokke, kiitos! Tukholmassa on mukava pistäytyä. :)

   Poista
  2. Olette löytäneet mukavat ja vähän erilaiset paikat. Olen tänä kesänä ja viime kesänä ollut kanssa vähän eri paikoissa Tukholman sivukaupungilla ja lähiöissäkin. Sieltä Tukholma näyttää erilaiselta kuin turistipyydyksissä tai tavarataloissa.

   Poista
  3. Jokke, Tukholman sivukaupunki ja lähiöt ovat varmasti aika erilaisia kuin Sergelin torin ympäristö tai vanha kaupunki. Me liikuimme aika lailla keskustassa, mutta koetimme poiketa pienille poikkikaduille jne. :)

   Poista
 3. Upeat kuvat mereltä! Gamla stan, parasta Tukholmaa. Nyt tekee mieli sinne.

  Hyvää loppulomaa ja viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttuli, meri on aina kaunis. Kun lähdimme, satoi vettä. Iltaa kohti kirkastui.

   Gamla stan on ihana. Jos lähdette Tukholmaan, kokeiltaa jotain parempaa hyttiä.

   Hyvää viikonloppua sinne! ♥

   Poista
 4. Ihania kuvia ja teillä on kyllä ollut ihan loistava hytti. Me olemme perheenä käyneet kaksi kertaa Tukholmassa, ensimmäisen kerran kesällä muutama vuosi sitten ja toisen kerran hiihtolomalle 3.5 vuotta sitten. Molemmat olivat hotelliyöreissuja ja kiertelimme läpi esim. Junibackenin, Tekniikan museon ja toisella kertaa kävimme myös Tukholman lähellä Södertäljessa Tom Tits Experimentissa. Nyt ei olla enää käyty risteilyllä muutamaan vuoteen, kun pojille ei oikein ole mitään tekemistä laivalla, kun pallomeri-ikä on ohitettu. Tosin Pietariin mentiin laivalla ja se olikin luku sinänsä. En kauheasti suosittele.

  Mukavia viimeisiä lomapäiviä, minäkin aloittelen töitä ensi viikolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heli, kiitos. Meillä oli hyvä hyttionni: olimme kevättarjousten (Silja Line täytti 60 vuotta) aikaan varanneet ison hytin ja sitten pääsimme vielä keulaan. Tukholma on aina kiva lasten kanssa. Laivalla meillä molemmat innostuivat vielä pallomerestä ja lisäksi erilaisista peleistä, kuten liitokiekosta ja sellaisesta valojen painelu -jutusta, jonka nimeä en tiedä.

   Pietarissa olisi kiinnostavaa käydä. Olen lapsena käynyt Leningradissa, mutta siitä matkasta on yli 30 vuotta jo.

   Sinne myös hyvää arkeen palaamista!

   Poista
 5. On hauska miten lomaakin alkaa vuosien varrella tulla tietty rytmi ja tuttuus joka auttaa rentoutumaan ja samalla lopulta palautumaan arkeen... Ihana matka teillä (!!) ja lähes eniten toivon (:D), että kuopuksen pokemonretki oli onnistunut, mikäli osui vielä eventin aikaan (käh, tämä saattoi taata hitaan tallustelun Tukholmasta kun esiintyvyys oli tuolloin tuplana :D)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bleue, juuri noin! Mietin, että jos olisimme olleet tällä viikolla vain kotosalla, olisin miettinyt töiden alkua melkein koko ajan. Nyt oli kaikenlaista ohjelmaa. Viikonlopusta pitäisi tulla rauhallinen: kirjabloggausta ja laskeutumista arkeen, siis!

   Meillä kuopuksella oli hyvä Pokemoninmatka. :) Perheessämme kaikki minua lukuun ottamatta pelaavat Pokemon Go:ta. Hetkittäin tuli kiukkuakin, kun joku juttu ei onnistunut, mutta Tukholman saaristo tuntui olevan hyvä ja hytin ikkunasta käsin pystyi nappaamaan Pokemoneja. :D

   Poista
  2. Hei, lohduttavaa kuulla, että sielläkin asia otetaan tunteella :D! Olen ajatellut, että erittäin hyvää pettymyksen sietokyvyn harjoittelua elämään. Mutta samalla pitää todeta, että meinasin saada slaagin itsekin kun raidasin legendaarista XD. Olisi varmaan tullut nieleskelyä jos taistossa olisi tullut häviö :D
   Minä lohduttaudun jo nyt viikkoa ennen, että muista vkoloput, uudet kirjat, arjen mukavat jutut, lenkille pääsee arkenakin jne :)
   Tsemit arkeen <3!

   Poista
  3. Juu, tärkeissä asioissa tunteet ovat aina pinnassa. :D

   Ja niin, pitää koettaa löytää arjen iloja. Juuri tänään alkava arki tuntuu vastenmieliseltä, mutta siitä se lähtee käyntiin. Kuntosalijäsenyyskin pääsee pois tauolta (tauotin kesäksi, minä laiskuri!).

   Kiitos ja samoin sitten viikon kuluttua sinne! ♥

   Poista
 6. Onpa kauniit kuvat. Tukholmassa on aina mukava käydä, varsinkin kun sää suosii. Ja teillä on ollut vielä noin upea hytti. Upea tuo viimeinen auringonlaskukuva. - Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anneli, kiitos. Tukholma on aina ihana. Tosin liitän siihen aina haikeutta juuri tämän loman loppumisen vuoksi - pitäisi joskus mennä vaikka keväällä. :) Mukavaa sunnuntaita!

   Poista
 7. Matkoihin liittyviä postauksiasi on kiva lukea. Niistä huokuu seesteinen ja mukava tunnelma. Tukholmassa olisi hauska käydä pitkästä aikaa. Risteilymatkani ovat suuntautuneet nyt viime vuosina Tallinnaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katriina, kiitos ja kiva, että olet lukenut niitä. Koetan aina ns. pysähtyä hetkiin, vaikka usein matkoilla on paljon ohjelmaa.

   Tallinnassa olisi hauska käydä.

   Poista
 8. Ihana perinne teillä. <3 Nautinnollisia viikonlopun lomapäiviä!

  VastaaPoista
 9. Teilläpä tosiaan oli upea hytti. Minä aina menen niihin halvemman luokan hytteihin, kun ei ole mitään kiinnostusta panostaa itsessään laivalla olemiseen. Suurimmaksi osaksi kun siellä vaan nukkuu, ja näin purjehtijana pääsee usein vesille muutenkin.

  Taisin olla aika lailla samaan aikaan Ruotsissa kuin tekin, tosin olin useamman päivän Uppsalassa. Ihana paikka. Tukholmassa lähiöiden tunnelma on mukavan erilainen verrattuna ihan kantakaupunkiin ja jotenkin olen erityisen tykästynyt maanalaiseen Tukholmaan metrotunneleiden taideteoksineen. Kokonaisuudessaan nautin Ruotsin joukkoliikenteessä liikkumisesta.

  Vaikka minä vierastankin todella paljon matkoja, joilla tuntuu, että olen turisti ja haluankin tunteen siitä, kuin asuisin Ruotsissa, näitä erilaisia matkakertomuksia on mukava lukea. Olet tavoittanut erilaisen tunnelman kuin minä postauksessani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukumato, meillä nämä laivamatkat ovat olleet risteilyjä lasten kanssa, joten olemme halunneet hyttiin tilaa - hytissä tulee oltua aika paljon. Ennen lasten syntymää matkasin enemmän halvemmissa hyteissä, koska silloin hytissä tuli tosiaan nukuttua tai luettua. :)

   Olisi kiehtovaa tutustua paremmin Tukholmaan, käydä eri kaupunginosissa ja lähiöissä.

   Poista
 10. Tällaiset pienet matkat ja retket ovat kivoja. Alkoi vähän omakin matkakuume nousta. Vielä viikko omaan lomaan. Ei tosin lähdetä Suomesta mihinkään, mutta alkaa olla jo loman tarve. Toivon että tämä loppukesän sää olisi suotuisa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Henna, reissut ovat kyllä mukavia. Tosin ihanaa on olla kotonakin. :) Tsemppiä lomaa edeltäviin työpäiviin!

   Poista