sunnuntai 16. heinäkuuta 2017

Viikonloppu Münchenissä


Bad Gastein kaikkine taloineen ja salaisuuksineen vaihtui viime viikolla vielä muutamaksi kaupunkipäiväksi. Kotoisa München kutsui meitä taas. Jotkut kaupungit kasvavat puolitutuiksi: eivät oikeasti tutuiksi, mutta kotoisiksi vierailla. München on juuri sellainen, ystävällinen, leppoisa, mukava. Olen kirjoittanut blogiini niin Münchenin talvesta kuin kesästäkin matkailijan näkökulmasta, joten tällä kertaa ei ole tarpeen esitellä kivoja kohteita pariskunnalle tai lapsiperheelle. Vanhoista löytää kyllä ja Google opastaa lisää.

München on leppoisa, pieni iso kaupunki. Sellainen, jossa voi vain olla: kävellä ilman määrättyjä kohteita (vaikka toki niitäkin riittää), pistäytyä museossa ihan kuin ohikulkiessaan, paeta hellettä Englischer Garteniin. Kohdata hääseurueen, katsoa patsaiden ilmeitä, melkein pihistää omenan, nautiskella kaikesta.
Ja tietenkin, parasta on palata kotiin, ehkä jo tulevista haaveillen, sillä hyvätkin matkat väsyttävät. ♥


12 kommenttia:

 1. München on ihana matkakohde! Ehkä yksi parhaimmista, missä olen nyt lähivuosina käynyt. Sieltä on kiva tehdä myös päiväretkiä lähialueille.

  VastaaPoista
 2. Munchen on ihanan likellä parasta mitä tiedän eli Itävaltaa:)En ole suurkaupunki-ihminen, mutta olet kuviisi tavoittanut paljon muuta kuin kerrostalojen 'kuilut'. Vettä, jo hedelmiään tarjoava omenapuu, paljon vihreää sekä tietekin tuota kultaa, johon väistämättä törmää myös Wienissä. Eikös hääseurueeseen törmääninen tiedä onnea! Me kohtasimme sellaisen viimeksi suihkulähteellä Krakovan illassa. Voi väsyneitä matkalaisia. Reissut väsyttävät, mutta sitten ne kuitenkin myöhemmin piristävät!

  ♥♥

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia! Palautit mukavia muistoja keväisestä München-reissustani.

  VastaaPoista
 4. Oi München...Kuvailet sitä juuri sellaisena kuin se on. Asuin siellä joskus kauan sitten nuoruudessani vuoden ajan vaihto-opiskeluvuotta viettäen. En ole ollut siellä nyt vuosiin, mutta tuntuu että tämä kaupunki eikä Baijeri lähde minusta kotiin. Ehkä on pian olisi aika palata...❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Lähde minusta koskaan" piti tietenkin kirjoittaa...puhelin paholainen keksii omiaan :D

   Poista
 5. Kauniilta näyttää. Minulla on Munchenissä nuoruudesta tuttu ystävä,jonka kanssa tapasimme viimeksi pari vuotta sitten,mutta en ole koskaan ollut Munchenissä,. Nyt kun veli asuu Berliinissä,niin pitäisi ensin käydä siellä....

  VastaaPoista
 6. Kiitos matkakuvien jakamisesta. Kauniita kuvia kauniista kohteista. Olen kerran käynyt Munchenissa, tykkäsin kovasti. Mieleen jäi erityisesti Englischer Garten.


  VastaaPoista
 7. München on ollut jo pitkään mielessä, sinne on perhe raahattava pikimmiten! /Mari

  VastaaPoista
 8. Voi miten inspiroivia kuvia! Maailmassa on kyllä niin paljon mielenkiintoisia paikkoja ja kohteita, ettei millään ehdi kaikkialle. Minä olen pää pyörällä jo näistä kotimaan kohteista....

  VastaaPoista
 9. Todellakin, München on kotoisa leppoisa, pieni iso kaupunki. Suosikkikaupunkini Wienin ohella.

  VastaaPoista
 10. Ihania nämä matkapostauksesi. En kuvitellut, että pitäisin Münchenistä, mutta sait kiinnostumaan siitä, ja Bad Gasteinkin vaikuttaa myös aivan ihanalta. Haaveilen siitä, että pääsisin matkustamaan keisarinna Sisin ja Ludwig II:n jalanjäljissä. Schwarzwaldiinkin pitää päästä vielä uudestaan, koska rakastuin Baden-Badenissa vieraillessani koko alueeseen.

  VastaaPoista
 11. Kiitos kommenteista kaikille näin yhteisesti! München on hieno kaupunki, jossa kelpaa lomailla melkein milloin vain. Iso, mutta pikkukaupungilta tuntuva; miljoonakaupunkina harvinaisen leppoisa.

  VastaaPoista