maanantai 5. joulukuuta 2016

Talven lumoa vanhassa Porvoossa

Eilen sunnuntaina oli sellainen pakkaspäivä, jollaisina kaikki tuntuu pakahduttavalta. Niin täydelliseltä, kuulaalta - ja jouluiselta. Talvi kurotteli kaikkialle, mutta erityisen jouluista oli Porvoossa, jonka vanhaan kaupunkiin teimme pienen päiväretken. Meiltä Porvooseen on vain 35 kilometriä, joten pistäydymme tuossa ihanassa kaupungissa joitakin kertoja vuodessa.Taikatalvinen (kaikkien kliseiden uhalla eilinen päivä oli kuin taikaa) sekoittui hauskaan leikkisyyteen, kun vanhan sillan kaiteisiin oli kudottu mattoja. Koetin googlettaa, että mistä tilataideteoksesta matoissa on kyse, mutten saanut tietoa. Jos joku porvoolainen lukee tätä kirjoitusta, niin olisi hauska kuulla tarina mattojen takana."Olkaat aina iloiset" sanoi kyltti kahvila Helmessä. En ole varma, haluaisinko olla aina iloinen, mutta Helmessä lämmittelimme kaakaokupillisten äärellä ja ihailimme kahvilan koirien suloisia villapaitoja. Vanhat puulattiat voivat olla koleita koirillekin.Misteleitä, lelusotilaita, viimeisiä talviomenia. Kuvasin kaikenlaista niin, että unohdin kuvata mukaan ottamani kaksi kirjaa. Pyrin aina kuvaamaan kirjankansia luetun kirjan henkeen sopivissa paikoissa ja vaikkei minulla nyt ollutkaan porvoolaiskirjoja mukanani, niin kuvittelin saavani uudenlaisia kirjakuvakulmia. No, kuvauspaikkoja löytyy kai muualtakin ja luetteluihin palaan lähipäivinä. Nyt itse asiassa kaipaisin jotain vanhaa kaupunkitunnelmaa henkiviä kirjoja enkä keksi sellaista. Otan mielelläni vinkkejä vastaan.


Näiden talvitunnelmien myötä toivotan kaikille hyvää itsenäisyyspäivää huomiseksi!

21 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia! Porvoo on aivan ihana, kyllä tuolta joulumielen löytää!

  Hyvää huomista itsenäisyyspäivää♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttuli, kiitos! Porvoo on aina niin kaunis ja sunnuntaina oli upea päiväkin.

   Hyvää itsenäisyyspäivää! ♥

   Poista
 2. Ihanaa nähdä aina Porvoo muiden silmin ja kovin kauniilta näyttää. <3 Mukavia talvipäiviä Katja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiia, Porvoo on niin ihana, että joitakin vuosia sitten mietimme oikeasti talon ostamista sieltä. Hyvää itsenäisyyspäivää! ♥

   Poista
 3. Kiva katsella näitä kauniita Porvoon kuvia, kun itse kävin juuri viikko sitten samoilla seuduilla. Oli kirkas, kuulas päivä silloinkin. Helmessä herkuttelimme suklaalla! :)

  Hyvää itsenäisyyspäivää sinullekin Katja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sara, hauskaa että sinullakin on Porvoon-retki tuoreena muistona. Helmi on ihana kahvila.

   Hyvää itsenäisyyspäivää!

   Poista
 4. Porvoo on niin ihana, ja kuvasi ovat todella kauniit <3

  VastaaPoista
 5. Ihana Porvoo. Pitäisi käydä joskus, tajusin juuri etten ole pariin vuoteen käynyt!
  Hyvää itsenäisyyspäivää ja joulun odotusta :)
  Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiia, Porvoo on aina retken arvoinen. Talvellakin ihana!

   Hyvää joulunalusaikaa sinulle ja Tommille.

   Poista
 6. Voi miten ihania kuvia! En ole vieläkään käynyt Porvoossa, mutta ehdottomasti menen vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katri, kiitos. Käy Porvoossa, joskus vaikka Helsingin-reissun yhteydessä.

   Poista
 7. Oi mitä kuvia, taianomaisia indeed! Jos kaiteella on neulegraffitti? Joltain lähtenyt vaan lapasesta ja peitellyt koko kaiteen niillä ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elegia, nyt naurattaa se, että neulomukset lähtevät lapasesta! :D :D Niinkin voi käydä!

   Poista
 8. Ihanat tunnelmalliset porvoolaiskuvat Katja! Hyvää itsenäisyyspäivää sinulle.

  Mikaela Strömbergin Sophie ja Milla Keräsen Kapteeni sijoittuvat mm. Porvooseen. Leena Laulajaisen Maria ja taikalyhty teoksessa miljöönä on 1800-luvun lopun Kuopio ja päähenkilö on Maria Jotuni lapsena ja nuorena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, kiitos! Ja kiitos kirjavinkeistä: tuo Sophie on pitänyt lukea jo hyvän aikaa. Laulajaisen kirjassa taas vanha Kuopio voisi kiinnostaa minua entistä savolaista suuresti.

   Poista
 9. Kauniita kuvia! Ehdin nähdä Porvoon vanhaa kaupunkia yleensä pari minuuttia bussin ikkunasta, kun olen menossa Kotkaan. Mattimyöhäisen onnittelut vielä blogisynttäreittesi johdosta!

  VastaaPoista
 10. Sain juuri loppuun Sodassa ja rakkaudessa -kirjan, ja se oikeastaan kuvasi vanhaa kaupunkitunnelmaa. Sodan rikkomaa. Mutta vielä enemmän sitä, mitä raunioissa tapahtui.

  Kun ollaan porvoolaismaisemissa, on kerrottava, että kollegani Jaana Lehtiö on toiselta ammatiltaan kirjailija ja kirjoittanut paitsi lastenkirjoja, myös Porvooseen sijoittuvia dekkareita, joita en vielä ole lukenut.

  Ja muuten, tietokirjoista on suositeltava uutta Joulumerkkikodin lapset -kirjaa, joka kertoo kappaleen suomalaista parantolahistoriaa lasten näkökulmasta, ja hienosti kertookin. Nuokin kertomukset ovat osa meitä.

  VastaaPoista
 11. Voi Porvoo! Anoppini asui tuolla muutaman vuoden ja aina ihastelin vanhan kaupungin tunnelmaa. Ja se pieni suklaapuoti! ♥ Kauniita talvikuvia. Tätä aurinkoa olen kaivannut. Tänäänkin oli ainakin Jyväskylässä ihana auringonpaiste.

  VastaaPoista
 12. Voisin asua Porvoon vanhassa kaupungissa! Kuvittele, olen ollut siellä vain päivän, mutta ostimme auton, kävimme syömässä, kollasimme liikkeitä...Kaikki tuntui niin jotenkin houkuttavalta<3

  VastaaPoista
 13. Hei, kuten joku jo totesikin, ulkopuolisen silmin tämänhetkinen kotikaupunkini näyttää tosiaan ihastuttavalta. Sitä ei yleensä niin huomaa kun täällä asuu.

  Nuo sillalla olleet virkatut/neulotut asiat ovat osa viime elokuista Strööt - Porvoo Street Art Borgå -katutaidefestivaalia, ja ovat todellakin neulegraffiteja. Ihmisiä pyydettiin kutomaan värikkäitä tilkkuja tms. joita sitten kiinnitettiin mm. sillankaiteeseen.

  Mukavaa joulua! Terveisin, Tetta

  VastaaPoista