torstai 1. lokakuuta 2015

Hetkinä

Kiireinen arki on vienyt niin, että vaikka olen lukenut paljon, en ole ehtinyt laatia bloggauksia kuin mielessäni. Siksi pysähdyn nyt pieniin hetkiin, kuten varhaiseen sanomalehden hakemiseen yhtä aikaa aamutähden kanssa.


Tai alkavan maaruskan ihailuun: miten syksy onkin niin täysi, melankolinen ja samalla kertaa lohdullinen vuodenaika.Kaukomatkoihin lähitienoilla. Viime sunnuntaina Tuusulassa Koiramäen pajutallilla oli kurpitsakarnevaalit. Mieleeni tuli amerikkalaiset maalaishenkiset sadonkorjuujuhlat: en ole koskaan käynyt Yhdysvalloissa, mutta saatoin kuvitella itseni sinne. Aika mukava hetki jos toinenkin voisi tosin olla viettää suomalaista kekriä loka-marraskuun taitteessa.
Kaikkiin juotuihin limuihin. No, minä en näitä juonut, mutta nämä saivat muistelemaan hetkiä lapsuuteni hirvipeijaisissa, joissa sai luoda limsaa niin paljon kuin jaksoi. Ja minä join, koska kotona oli tavallisesti "vain" äidin tekemää marjamehua, jota nyt aikuisena arvostan ihan eri tavalla.Syysvaloon. Tämä vilja on lähipellollamme jo korjattu, mutta kuvaushetken löysin - ja suoranaista ylivaloa.
Koiran hymyyn. Osa-aikakoiranomistaja hymyilee takaisin ja alkaa pakata kirjamessukassiaan.

Ja bonuksena: 
Kirjamessumatkakirjojen valintaan. Olen lähdössä Turkuun messuille työn puolesta: tiedossa on kokouksia, valokuvaamista ja haastattelukin (Sara Kokkosen ihana Kapina ja kaipuu. Kultaiset tyttökirjaklassikot sunnuntaiaamuna 4.10. klo 10.30 Runohuoneessa, tulkaa kuuntelemaan Saran ja minun keskustelua!). Ja kaiken sen vastapainona ehkä lukuaikaa hotellilla. Nyt on neljä loistavaa kirjaehdokasta, joten lähden pakkamaan niin messumekkoja kuin ennen kaikkea reissukirjoja.

P.S. Fontti heittelee taas, olen pahoillani. Ei auta, vaikka siirsin tekstin WordPadiin ja takaisin Bloggeriin. Äh, ei ole blogimaailma täydellinen.

12 kommenttia:

 1. Hyvä lukuiippo! Mitäköhän meinaat valita :) Tsemppiä Turkuun!

  VastaaPoista
 2. Hyvää Turun reissua, Katja!

  Onpas mahtavia kuvia! Pidän erityisesti ensimmäisestä, sen sinestä. Minua on sininen vetänyt puoleensa viime aikoina. Rauhan kaipuu varmaan? Olen juuri tänään kuvannut Joan Didionin Iltojen sinessä -kirjan kantta, jos vaikka siitä tulisi krjoitetuksi. Siinä on samaa sinisen tunnelmaa kuin sinun aamukuvassasi.

  VastaaPoista
 3. Onpa kaunis koira! Noihin silmiin ihan hukkuu. Itsekin pitäisi aktivoitua syksyn ja sen värien kuvaamiseen.

  VastaaPoista
 4. Mukavia kirjamessuja! Ja kukapa voisi vastustaan koiran hymyä? nimim. Yhden hymyilevän koiran melkein-omistaja. :)

  VastaaPoista
 5. Ihana aamutähti ja maaruska, syksy on aina yhtä suloinen. Antoisaa messuviikonloppua <3

  VastaaPoista
 6. Oih, kaipaan täällä aina viljapeltoja, kun ei niitä tällä saarella...ennen aina liki.

  Miten sssssuloisen ilmeen oletkaan saanut Sissiltä napattua <3

  Innokasta kirjamessuilua!

  VastaaPoista
 7. Ihania kuvia, ja koira on suloinen <3 Syksyssä on kyllä ihanaa juuri ruska... Ja vähitellen viilentyminen ja iltojen pimentyminen. Minullakin oli aiemmin tapana hakea sanomalehti ulkoa ja katsoa samalla tähtiä ja tuntea viileä ilma...

  VastaaPoista
 8. Ihanan kuuloisia pysähtymisiä kauniiden hetkien äärelle :)! Mukavaa työmatkaa ja huomasinpa, että taidat olla aika monessa mukana myös Hgin messuilla :)! Tsemiä!!

  VastaaPoista
 9. Komppaan Marjattaa, kuvat on taas niin hienoja, etenkin se ensimmäinen.

  VastaaPoista
 10. Mukavia kirjamessuja, Katja! Odotan innolla mahdollista postaustasi messuilta. Toivottavasti näemme sitten Helsingissä. :-)

  Kuvasi ovat ihania, kuten aina. <3 Etenkin hauveli ja sydämeltään maalaistyttönä myös peltokuvasi. Minäkin olen saanut olla hiljattain vanhempien luona käydessäni koiravahtina, kun veljeni on hankkinut kesällä itselleen pennun. Voi että, eläimet ovat niin ihania ja ilahduttavat aina.

  VastaaPoista
 11. Syystunnelmat ❤️

  VastaaPoista
 12. Voi ei, en kestä tuota koiran suloista katsetta, ihana.
  Ja oli niin mukava tavata taas messuilla, vaikka pikaisestikin. Ja nyt vain nautitaan syksystä, me syysihmiset :)

  VastaaPoista