maanantai 3. syyskuuta 2012

Terveisiä Huitsin Nevadasta (+ kesällä luettua)

Syyskuu, ihana kuukausi. Lukemisen ohella tykkään ladata työ- ja kotiarkiakkujani luonnossa liikkuen. Nautin ulkoilusta kesälläkin, mutta alkusyksyinen syysluonto saa minut äärimmäisen onnelliseksi. Niin tyytyväiseksi, että sitä on vaikea pukea sanoiksi. Siksi lähetänkin teille kuvaterveisiä Huitsin Nevadasta, joka sijaitsee Vantaalla sekä hieman Sipoonkorvestakin.
Pysyn kuitenkin kuvapaljouden keskelläkin kirjablogiruodussa ja luettelomaisesti kokoan tämän postaukseni loppuun heinä- ja elokuussa lukemani kirjat. Nopeana summauksena totetan, ettei keski- ja loppukesän lukemisiini mahdu yhtään huippukirjaa. Luin paljon, mutta lukemani kirjat olivat mielestäni joko keskinkertaisia tai tasaisen hyviä. Eniten odotin Irvingin Vapauttakaa karhuja ja Juha Itkosen Hetken hohtavaa valoa, joiden molempien parissa viihdyin mainiosti. Dekkaripuolikuuni palautti minut jännityskirjojen maailmaan niin, että kun nyt muutama päivä sitten luin Vera Valan esikoisen, aloin jo miettiä, että mitä kotoisaa dekkaria alkaisin seuraavaksi lukea. Heinä-elokuun kirjoista itselleni paras on kuitenkin ehdottomasti Antonio Muñoz Molinan lapsuusmuistelo Kuun tuuli. Se on hieno.

Ja se on osa Keltaista kirjastoa. Nyt syyskussa viikkoteemani tulee olemaan Keltaiset kirjat. Olen jo suunnitellut hieman lukemisiani, mutta te voisitte auttaa ja äänestää gallupissa minulle luettavaksi jonkun japanilais(syntyisten)herrojen kirjoista: Murakamia ja Ishiguroa olen lukenut aiemminkin ja ihastunut suuresti heidän tuotantoonsa. Kawabataa en ole vielä lukenut.
Heinä-elokuun luetut (=blogissa esitellyt) kirjat:

Vera Vala: Kuolema Sypressin varjossa (2012)
Timo Parvela & Jari Sinkkonen: Kouluun! (2011)
John Irving: Vapauttakaa karhut (1968)
Siri Hustvedt: Lumous (1996)
Katja Krekelä: Riepu ja iso riipijä (2012)
Juha Itkonen: Hetken hohtava valo (2012)
Elina Hirvonen: Kauimpana kuolemasta (2010)
Andreï Makine: Ikuisen rakkauden kosketuksia (2011)
Walt Disney (-yhtiö): Mikki panee tuulemaan (1980)
Maria Lang: Ei enää murhia! (1951)
Graham Moore: Kuolema Sherlock-seurassa (2010)
Joel Haahtela: Kaksi kertaa kadonnut (1999)
Eeva Tenhunen: Kuolema savolaiseen tapaan (1976)
Enid Blyton: Viisikko ja aavejuna (1947)

Heinäkuu:
Agatha Christie: Syyttävä sormi (1943)
Agatha Christie: The Case of the Perfect Maid
Camilla Läckberg: Majakanvartija (2009)
Louise Erdrich: Anna meille siivet (1984)
Enna Airik: Haavemaa (2012)
Antonio Muñoz Molina: Kuun tuuli (2006)
Sylvia Beach: Shakespeare & Company (1959)
Juhani Aho: Yksin (1890)

23 kommenttia:

 1. Mä sain rakastu kirjaan -haasteessa Kawabatan Tuhat kurkea luettavaksi. Se on aika lyhyt - lue säkin se niin voidaan sitten yhdessä siitä hpöistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. anni.M., jos (tai siis kun!) tykkään Lumen maasta, tulen varmaan joskus lukemaan myös Tuhat kurkea. Mutta Lumen maa odottaa niin nätisti omassa kirjahyllyssäni, että se olkoot ensimmäinen kawabatani.

   Poista
 2. Upeita syyskuvia!

  En osaa äänestää, kun kaikki kolme kirjaa ovat itsellänikin vasta "tahtoo lukea" -tilassa. Kaikki odottavat kyllä jo hyllyssä, Lumen maan ostin kirppikseltä sattumoisin juuri eilen.

  Loppukesän lukutahtini on ollut kovin hidas, moni houkutteleva kirja odottaa edelleen vuoroaan. Esimerkkeinä mainittakoon uusi Itkonen sekä Juhani Aho, joka oli tietysti pakko lainata arviosi perusteella – et varmaan ikinä arvaa miksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pekka, kiitos! Alkusyksyinen luonto innostaa kävelyretkille kamera mukana. :)

   Hauskaa, että kaikki nuo kirjat odottavat sinullakin hyllyssä - eikä se mikään ihme olekaan. Ja hmm, miksiköhän aiot lukea Ahon Yksin? ;)

   Poista
 3. Voi, miten syksyinen olo tuli kauniista kuvistasi! Eilen oli vielä kovin kesäistä, kun istuttiin vieraiden kanssa tuossa takapihan suojaisella ja aurinkoisella terassilla, mutta minäkin fiilistelen jo syksyä ja toivon mukavan kuivia kävelysäitä. Pienessä sateessakin voisi olla ihan mukava käydä äänikirjakävelyillä, jos olisi hyvät varusteet (vaan kun ei ole).

  Luimme muuten kesällä ihan eri kirjoja! Listoistasi löysin vain kaksi, jotka olen lukenut aiemmin (Lumous ja Yksin) ja yhden, joka meilläkin äskettäin luettiin, mutta josta en ole vielä blogannut (Haavemaa).

  Kirpeää syyskuuta, Katja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin, PS. Äänestin Ishiguroa, jonka haluaisin lukea itsekin loppuun ja innostava arviosi voisi hyvinkin kannustaa minua siihen. Ome lehmä ojassa, siis. :)

   Poista
  2. Karoliina, kiitos. <3 Syksy on sellaista fiilistelyaikaa noin yleisestikin. Kuivat, kuulaat syyspäivät ovat ihania, mutta sateessakin oma tunnelmansa. Nyt aloin kaivata niitä "friikkuaikojen" äänikirjakävelyjä.

   Luin kesällä itselleni(kin) osin erikoisia kirjoja. Ei siis ihme, ettemme ole lukeneet nyt paljon samoja. Mutta se muuttunee. ;) Muuan Aika... -kirja tulee sitten syyskuun luettuihini.

   Kiva, että äänestit. :)

   Poista
 4. ÄÄnestin Yösoittoja, sillä se on ainoa noista, jonka olen itse lukenut. :)

  Ihania syksyisiä kuvia. Olet kyllä niin taitava kuvaaja. Miten samaan ihmiseen mahtuu niin paljon kauniita kuvia ja tekstejä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanna, ihanaa, että äänestit. Itseänikin alkaa kohta jännittää, että mikä kirja voittaa. :)

   Ja kiitos. Sanoisin, että olen ajoituksellisesti onnekas kuvaaja.

   Poista
 5. Menin lankaan otsikkoa lukiessa ja luulin, että kävit Nevadassa, mutta sen verran on kokemusta Nevadasta, että nuo kuvat ei voi olla sieltä, aivan mahtavia kuvia olet ottanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allu, kunpa olisikin käynyt Nevadassa! Mutta tuolla Huitsissa vaan...

   Poista
 6. Ihanaa väri-ilottelua ja syksytunnelmaa kuvissa! <3 En voi ymmärtää että on jo syyskuu, elokuu hujahti aivan huomaamatta ohitse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hietzu, ihmettelen samaa, kesä meni niin hurjan nopeaan. Tämä alkusyksykin on hyvä. :)

   Poista
 7. Huitsin nevada vaikuttaa mielenkiintoiselta paikalta. :) Sienimetsään olisi kiva päästä vaeltamaan. Metsäiset polut on muutenkin niin ihania.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aino, tuo on kiva paikka ja lähellä kotiani. Metsäpolut ovat minulle yksi "henkireika" - tai ainakin jotain, missä pääsee irti arjesta.

   Poista
 8. Kyllä se Huitsin Nevada on siellä lähellä Sipoon ja Vantaan rajaa, olen siellä myös joskus saapastellut.
  Tosi kauniita syksyn kuvia olet tallentanut, nyt on kiva nauttia väreistä.
  Kirjoista ei kommentointia, koska olen ollut niiiiin tyhjäkäynnillä ja pöydällä odottaa Waltarin Istanbul. Tietystä syystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anja, Sipoon ja Vantaan rajan tuntumassa oltiin, se on totta. :)

   Kiitos kuvakommentista. Olit mielessäni kesällä, jolloin kävin Rautalammin museosta. Kirjoitinkin tuosta museosta ja laitoin muutamia kuvia (heinäkuussa).

   Tyhjäkäynti helpottaa toivottavasti! Sitten on ihana lukea taas.

   Poista
 9. Ihania kuvia, palaan katselemaan näitä kun oma metsäikäväni yltyy Moskovassa ylittämättömäksi. Voi ainakin fiilistellän kauniilla, metsäisillä kuvilla.

  En ollut lukenut listaltasi yhtään kirjaa, paitsi ehkä Viisikon, joita ahmin noin 40 vuotta sitten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaana, onko sinulla siellä pitkä matka metsään? Entä puistoon? Kuvafiilistelykin on kivaa, harrastan sitä aika usein.

   Minä ahmin Viisikoita edellin kerran n. 30 vuotta sitten. Kuinka aika kuluukaan!

   Poista
 10. Ihania kuvia! Itse haluaisin lukea Murakamin superpaksun 1Q84-kirjan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yaelian, minäkin haluaisin lukea tuon 1Q84:n, mutta odotan käännöstä. :)

   Poista