lauantai 9. heinäkuuta 2011

Matkalla jossain Suomessa


Leppäkerttu taivaltaa ruohonmatkan,

juuri kun tarkoitusta ei ole,
etkä tiedä miten onnen selittäisit,
on täyteys, on kukka,
ja pääsky vie kesää nokassaan.
- Satu Marttila (Koskimies)

Laukussani on neljä romaania Bolsoin perhosesta Vieraaseen kartanossa sekä kolme naistenlehteä, kamera ja puhelin. Mukana on tietenkin myös kauhea määrä lastenvaatteita, leluja, paloautoista kertovia kuvakirjoja pojalleni, tyttäreni ensimmäinen Sinttu-romaani, laastaria, kumisaappaat, tuliaisia ja muumikeksejä. Kun tämä teksti päivittyy tänne, olen perheeni suuntaamassa matkalle jonnekin Suomeen: Itä-Suomen kierros on alkamassa.

Ensimmäinen pysähdyksemme lupaa mansikkakarnevaaleja ja ala-asteen aikaisen luokkani kokouksen, toinen hyviä ystäviä henkisessä kotikaupungissani, kolmas vaaramaisemia ja myöhemmin palaamme mansikkakaupunkiin unohtamatta vierailua Mualiman navassa, josta Amma niin ihanasti kirjoitti.

Olen enemmän tunnelma- kuin rytmimusiikki-ihminen, mutta kesän kunniaksi voi pieni boogiekin olla paikallaan.

Tunnelmallisia heinäkuun päiviä!

P.S. Kesäreissun aikana saatan hyvinkin blogata lukemistani kirjoista, mutta kesälomalla ei kannata suunnitella liikoja. Kuvista ensimmäinen on omalta pihaltamme, olen niin iloinen laventelin talvehtimisesta vuosi toisensa jälkeen. Toinen kuva taas on Tukholman Skansenilta.

20 kommenttia:

 1. Täällähän me kaikki kierrellään! Kivaa lomaa itäisessä osassa maata.... tervetuloa paarmojen ja itikkaötiköiden joukkoon. Aina on tilaa yhdelle paarmojen ystävälle ;D

  VastaaPoista
 2. Ihana, minulle ennalta tuntematon runo. Nauti reissusta!

  VastaaPoista
 3. Ai laventeli, ihmettelinkin mikä kaunotar se oli. Minulla oli yksi, ei kylläkään noin upea, viime kesänä, mutta ei talvehtinut mokoma. Se oli kyllä vähän arvattavissakin, laiskuuttani jätin sen saaviin, ei siinä talvehtisi varmaan mikään muukaan.

  Ihana myös tuo Satu Marttilan runo. Olen tänä kesänä jostain syystä ollut aivan hitsin tyytyväinen elämääni, tuo runo osuu tähän tunnelmaan aivan nappiin!

  Ja oikein hauskaa kesäreissua teille!

  VastaaPoista
 4. Mari A., Maria ja Erja: Kiitos. :) Itikkaötököitä varmasti vilisee itäisissä metsissä. Heinolan Kirjapörssistä mukaan tarttui lisää kirjoja mm. Haahtelaa kiitos Marian vinkin. Ja Erja, minä lykkäsin laventelin suoraan maahan pari vuotta sitten, hyvin on viihtynyt.

  Automatka sujuu nopeammin blogeja puhelimella lukien. :)

  VastaaPoista
 5. Minulla on viime aikoina ollut ongelmia saada kommentoitua blogeihin kännykällä surffatessa.

  Tuo on niin totta, että ei lomalla kannata liian tarkkaan suunnitella, varsinkaan bloggaamisia. Itse mietin ihana samaa, että saatan lomareissulla ollessa jonkun kirjan kirjoittaakin blogiin, mutta voi olla, että alan purkaa vasta kotiin päästyämme.

  Ihanaa lomareissua, me täällä juuri pakataan hyvin samanlaisia juttuja mukaan leluista alkaen ;)

  Hyvät lukemiset otit mukaan!

  VastaaPoista
 6. Ihanaa kesäreissuilua teille <3

  Hyvänkuuloisia kirjoja sinulla on ainakin mukana, niiden koonteja sitten odotellessa.

  Terveiset Itä-Suomesta, jossa olemme miehen kanssa minilomalla!

  VastaaPoista
 7. Leppoisaa, iloista kiertuetta teille!!

  VastaaPoista
 8. Susa, Linnea ja Satu: kiitos teille kommenteista. :) Hauska kuulla, että Linneakin lomailet Itä-Suomessa. Ja Susa, lapsiperheiden autot taitavat tulla pakatuksi aika samalla tavalla. Satu, toivotaan ainakin tuollaista leppoisuutta.

  Kännykällä kommentointi tosiaan takkuaa etenkin Bloggerin mobiiliversiossa. Huomasin, että apua on siitä, että vaihtaa näkymän muotoon "näytä internetversio". Se löytyy jokaisen bloggersivun alalaidasta.

  VastaaPoista
 9. Kiitos <3 Tervetuloa iloiseen Itä-Suomeen! Lomalla pitääkin olla sopivassa suhteessa rytmiä ja suunnitelmattomuutta. Ihanaa matkaa!

  VastaaPoista
 10. Tervetuloa aurinkoiseen Itä-Suomeen!
  Reissunne kuulostaa mukavalta. Jospa tänne ilmestyy reissun jälkeen hieman kuviakin matkan varrelta...? ;) Olisi mukavaa kurkistella toisen kesänviettoihin :)

  VastaaPoista
 11. Ihanaa Suomessa kiertelyä,Itse olen ensi viikon keskivaiheessa menossa Mikkeliin,joten minäkin täällä välillä kiertelen;D

  VastaaPoista
 12. Hyvää lomaa ja kiertelyä! Suloinen tuo runo, ja ihanat kuvat!

  Mitähän luet matkalla...? :)

  Olen yrittänyt ja yrittänyt kommentoida puhelimella, mutta se vain ei onnistu. Eikä toissailtana onnistunut läppärilläkään - olen ihan maani myynyt tämän suhteen kohta. Mutta sitä vain, että täällä OLEN ja luen joka sanasi!

  VastaaPoista
 13. Iloista ja rentouttavaa reissua teille! Me lähdemme huomenna... Minä ajattelin bloggaavani lomalla enemmän kuin tavallisesti, mutta totesin että ei sitä väkisinkään synny tekstiä ja tunnelmia. Sitten vain kun inspis iskee. Pitkähkön lukutauon jälkeen nyt taas aloittelen, eilen Rakkauden aikakirjan... :)

  VastaaPoista
 14. Onnentyttö sinä, kun ihan oma laventeli pihalla! Reilu viikko sitten kömmein maan rajassa melkein, että sain kuvan ihanista huumaavista laventeleista. Hurahdan niistä :)

  Hyvää lomaa!

  VastaaPoista
 15. Ihanat kuvat, ihana teksti ja ihana Katja! <3 Toivottavasti teillä on jo ihanaa siellä ihanassa Itä-Suomessakin, jonne seuraamme perässä torstaina. :) (Maltoin olla kirjoittamatta sentään "ihanana torstaina", hih.)

  Minä laitoin kokeeksi yhden laventelin viljelylaatikkoon ja ainakin nyt se voi erittäin hyvin ja rehevästi. En vielä oikein tiedä, mitä tuolle laatikolla tehdään tai kannattaa tehdä talvella, eli jätetäänkö noin vai tyhjennetäänkö. Jos tyhjennetään, ehkä yritän vielä siirtää laventelin maahan talvehtimaan. :)

  Puspus!

  VastaaPoista
 16. Ihanaa lomaa sinulle ja perheelle♥

  VastaaPoista
 17. heips, olitkos se sinä joka olit menossa torin keikalle? saitkos hyvät paikat? hyvää viikonloppua:)

  VastaaPoista
 18. Amma: Kiitos. Tiällä ollaan edelleen. Eilen olimme turisteina mualiman navassa ja sen liepeillä, mammuttikin nähtiin!

  Hietzu: Kiitos. Kyllä tätä itää tulee taas ikävä, kun huomenna palaamme kotiin. Kuvia olen ottanut siinä määrin paljon, että kyllä niitä piisannee blogiinkin.

  Yaelian: Mikkeli on mukava kaupunki. Kauanko olet Suomessa?

  Ilse: On ihana kierrellä synnyin- ja henkisellä kotiseudullaan. Minä otin mukaani vaikka mitä kirjoja, mutta olenkin lueskellut nostalgiakirjoja, joista (osin) lisää myöhemmin. Ja IHANAA, että olet siellä. :)

  Mie ite: Onkohan teillä tänään rokkia luvassa? Minäkään en nyt reissun aikana välittänyt bloggailla. Ehtii sitä sitten taas kotiinpaluun jälkeen.

  himalainen: Oi, kyllä. Tuo laventelin selviäminen jo parin talven yli jaksaa ilahduttaa. :)

  Karoliina: Ihanan ihana sinä, joka olet nyt tosiaankin ihanassa Itä-Suomessa ja pian ihanalla Laulurinteelläkin. <3 Suosittelen laventelin siirtämistä maahan syksyllä, sitten se on taas ensi kesänäkin ihana. ;)

  Allu: Kiitos. <3

  Mirka: Heippa! Joo, sinne suuntaan sitten syyskuussa. Olen pitkän linjan Tori-fani ja muutenkin Tori-asioita harrastanut. En saanut kovin hyviä paikkoja, mutta pääasia, että konsertti on luvassa. Ties vaikka törmäämme siellä. :)

  Suloista lauantaita jokaiselle!

  VastaaPoista
 19. Hyvää reissua teille! Me juuri palasimme samalta suunnalta ja ikävä on jo takaisin. Olisin halunnut jäädä saareen kuukaudeksi, mutta on pakko palata töihin. Niin väärin.

  VastaaPoista
 20. Kirjailijatar: Mekin palasimme kotiin jo eilen ja minulla on samoin ikävä itään. Vaikka elämän voi kai rakentaa muuallekin, niin jotenkin itse tunnen kuuluvani itäiseen Suomeen. Ei voi mitään. :) Voimia töihinpaluuseen!

  VastaaPoista