tiistai 26. heinäkuuta 2011

Lakeuksilla


Sukelsin viime viikonloppuna perheeni kanssa lakeusmaisemiin. Ajelimme Alajoen maisematiellä ja annoimme tuulen tuivertaa. Katsoimme maailmaa kaleidoskoopin läpi, pelasimme Littlest Pet Shop-korteilla sekä kikattelimme lasteni kera kilpaa yhdeksänkuille kummitytölleni. Bongasimme Seinäjoen asemalla junia kuopukseni iloksi ja esikoiseni poimimia saskatoonin marjoja saimme syödä moneen otteeseen. Kotona otin selvää Jaakko-Ilkasta. Pohjanmaa oli savolaisesta näkökulmasta avara ja kiehtova.

Raskaana ja tummana riippuvat pilvet sävyttivät sinänsä ihanan matkan tunnelmaa. Luin uutisia vähän väliä kännykälläni ja tunsin oloni järkyttyneeksi, hiljaiseksi ja voimattomaksi. Kotiin palattuamme luin viikonlopun Hesareita pitkään. Uutisten vastapainona lasten pyydystämät saippuakuplat ja uunituoreet kuningatar-rahkapullat muistuttivat siitä, että hyvää on kuitenkin enemmän tässä maailmassa. On pakko olla.

Jos ette ole vielä osallistuneet Norjan uhreja kunnioittavaan ihmisketjuun, tehkää se nyt täällä Norjan suurimman sanomalehden VG:n sivuilla.

14 kommenttia:

 1. Ihania, ihania kuvia..
  rupes tekemään mieli tuota rahkapullaa!!

  Teillä on ollut suloinen kesäreissu, tekemistä, kokemista, yhdessä..

  Pelottavaa tämä kaikki mitä tapahtuu maailmassa..
  Tuntuu, että pahuus on lisääntynyt mutta yhtäkaikki hyvyys ja valo solmii silloin kätensä yhteen ja voittaa valollaan, voimallaan ja sulkee meidät syleilyynsä..

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti tämänkin pahuuden kautta on mahdollisuus päästä johonkin hyvään. Ainakin se on yhdistänyt norjalaisia ennen näkemättömällä tavalla ja saanut monen silmät aukeamaan näkemään se mitä on tapahtumassa.
  Ikävä kyllä tämä ei tuo takaisin niitä, jotka menehtyivät eikä helpota niiden surua, jotka rakkaansa menettivät.

  Kuvistasi välittyy ilo ja kauneus.

  VastaaPoista
 3. Minäkin ihailen noita kuviasi ja tekisi mieli alkaa puhaltamaan saippuakuplia. Norjan tapahtumat on täälläkin kaiken keskipisteenä, tekee pahaa. Teille kaikesta huolimatta hyvää loman jatkoa.

  VastaaPoista
 4. Hanne: Kiitos. Olen aina aikaisemmin liittänyt rahkapullan pääsiäisen aikaan, mutta nyt noissa on kesän makua.

  Reissu oli ihana, mutta sitä, kuten varmasti kaikkien viikonloppua, sävyttivät nuo kauhistuttavat uutiset. Edelleen mieleni on Norjan tapahtumissa eikä niiden koskaan tulekaan unohtua. Kirjoitit kauniisti hyvyydestä. <3

  Jaana: Sitä mietin minäkin. Ja totta on, että sanottamaksi saava kauheus on yhdistänyt norjalaisia ja meitä muitakin (ainakin Eurooppalaisia). Suru siellä ei hellitä koskaan, mutta ihmisissä on ihmeen paljon voimaa.

  Allu: Saippuakuplat ilahduttavat aina. Ja arki ylipäätään. Tällaisina hetkinä se tavallinen oman kodin arki on parasta, mitä olla voi.

  Kiitos, loma jatkuu vielä tämän viikon.

  VastaaPoista
 5. Kauniita, valoisia kuvia.

  Onneksi maailmassa on kuitenkin niin paljon hyviä asioita. Rahkapullat, kahvikupit, puhtaat lakanat, aurinko, mökin järven savipohja, pakkanen täynnä marjoja ja kaikki se. Ihanaa lomaviikkoa vielä Katja!

  VastaaPoista
 6. Tämä viikonloppu on jälleen kerran muistuttanut, miten hauras elämä onkaan :/

  Mutta kuten ihanasta kuvakollaasistasikin näkee, on maailmassa myös niin paljon hyvää ja kaunista <3

  VastaaPoista
 7. Norjan traagiset tapahtumat ovat meille kaikille merkki pysäyttää pahan kulku. Fasistinen muukalaisvihamielisyys on kaiken pahan alku ja juuri. Suomessakin on nyt yhtäkkiä sallittua sellainen mikä ei vielä ennen viime vaaleja ollut mahdollista.

  VastaaPoista
 8. Linnea: Kiitos. Pohjanmaalla ukkosti ja valo oli sellaista jännää ukkosta enteilevää valoa.

  Totta, kaikki pienet ja isotkin hyvät asiat ovat sellaisia, jotka on hyvä pitää mielessä aina. <3

  Susa: Niinpä. Miten äkkiä kaikki voikaan muuttua. Katselin tänään Hesarissa ollutta aurinkoista kuvaa norjalaisista leiriläisistä torstaina ja mietin, miten mitään ei voi aavistaa.

  Koetan tarttua siihen kauniiseen, mutta aina se ei ole helppoa.

  Leena: Olen ihan samaa mieltä. Moni verhoaa pahat ajatuksensa poliittiseen puheeseen, jopa korrektiuteen, mutta taustalla ovat ne kauhistuttavat asenteet, joita vastaan meidän kaikkien tulee olla.

  VastaaPoista
 9. Ihana kuvakollaasi ,tuli tuosta juuri jättämääni Suomen kesää ikävä! Norjan uutiset ovat saaneet kaikki miettimään,surullista.Kävin muutama päivä sitten lisäämässä itseni tuohon ketjuun.

  VastaaPoista
 10. Teillä on ollut ihana retki, hyvä :) Niin, hiljaiseksi vetää, ei voi mitään. Ei ihmislapsi voi ymmärtää!

  VastaaPoista
 11. Hieno kollaasi, siinäpä se kaikki mukavalta matkalta lakeuksille.
  Ja ketjuun liityin minäkin.
  Terveiset sinne.

  VastaaPoista
 12. Yaelian: Kiitos. Kuvissa taitaa tosiaan olla hyvin kesäistä. :) Minulle Etelä-Pohjanmaa on maakunta, jossa vierailin lapsena hyvinkin usein tätini luona, mutta silti se on samaan aikaan hivenen erilainen, hyvällä tavalla outo.

  Tuohon ihmisketjuun osallistuminen on pieni teko, mutta kannanotto ja surunvalittelu. Siksi tärkeä.

  Satu: Reissu oli ihana, teki hyvää nähdä rakkaita sukulaisia. Etenkin tällaisena aikana. Ei näitä asioita voi koskaan ymmärtää tai tajuta, sanaton järkytys on päällimmäisenä mielessä.

  Minttuli: Otin niin paljon kuvia, että oli melkein pakko tehdä kollaasi, etteivät tänne kurkkaajat kavahda kuvapaljoutta. ;)

  Hyvä, että sinäkin osallistuit ihmisketjuun. Pieni ele, jolla on kuitenkin tärkeä merkitys.

  Ja kiitos, samoin sinne!

  VastaaPoista
 13. Ihanat lomakuvat!
  Hiljaiseksi vetää - minäkin lisäsin itseni tuohon ihmisketjuun. Kiitos linkistä.

  VastaaPoista
 14. Omenaminttu: Kiitos. Oli aika hyvä kuvaussää ja noissa valtavissa viljapelloissa on aina sitä jotain.

  Ajatukset ovat tuon Norjan tragedian vuoksi risteilleet monenlaisissa mietteissä. Ihmiset kautta (ainakin pohjoisen) maailman ovat osanneet osoittaa paljon myötätuntoa ja vahvuutta, jota nyt tarvitaan.

  VastaaPoista